云南省丽江市第一中学2021-2022学年高一上学期9月份检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省丽江市第一中学2021-2022学年高一上学期9月份检测英语试题 WORD版含解析 云南省 丽江市 第一 中学 2021 2022 学年 上学 月份 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、云南省丽江市第一高级中学2021-2022学年高一上学期9月份质量检测英语试题第I 卷 (选择题 共100 分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题l.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What are the speakers talking about?A. Sightseeing. B Weather C Fishing2. How does the man feel about ki
2、ttens(小猫)?A. Brave. B Lively C Annoying3. Why does the man love the night air after raining?A. The air is very fresh B. The stars can be seen C. The sky is very clear4. What does the man want to be?A. A dancer. B. A waiter. C. A singer.5. Whats the mans problem?A. He had a headache last nightB. The
3、sound of the games annoyed himC. He couldnt play electronic games第二节(共15小题;每小题分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每段给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What did the man think of the meal?A. Just so so B. Quite satisfactory C A bit disappointi
4、ng7. What was the 15% on the bill paid for?A. The food B. The drinks C. The service听第7段材料,回答第8、9题。8. How long does the man draw and paint every day?A. For half an hour B. For an hour C .For one and a half hours9. What does the man think of the woman?A. He thinks she is devoted to studyB. He thinks s
5、he is talentedC. He thinks she is hardworking所第8段材料,回答第10至1210. Why did the man miss the womans call just now?A. He left his phone at home.B. He was playing computer games when she calledC. He was taking a shower when she called11.What did the woman do yesterday?A. She went shoppingB. she went to a
6、concertC. she bought her sister a gift12. When will the woman pick up the man?A. At 10: 00 a m, tomorrowB. At 9: 20 a m. on SaturdayC. At 8: 40 a m. tomorrow morning听第9段材料,回答第13至16题。13. How did the mans family travel?A.By bike B. By plane C.By train14. What effect have the trips brought to the mans
7、sons?A. To their health B, To their characters C. To their degrees15. What advice does the man give to people who want to travel like him?A. Save up some money B. Do whatever they likeC. Abandon material lifestyles16. What do the mans family rely on to keep their journey?A. The mans salaryB. The mon
8、ey they sold what they had.C. The money they earned by writing听第10段材料,回答第17至20题17. What is the speaker like?A Outgoing and loud B. Quiet and shy C. Humorous and loud18.Where did the speaker grow up?A. On the West Coast. B. On the East Coast C. Near Chicago19. What made the speakers parents unhappy?A
9、. The twins wanted the same clothesB. The twins had their own special wordsC The twins behavior was so different20. How does the speaker treat her sister?A. She is friendly to her, B She envies her. C. She is cold to her.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共10小题,每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,AF
10、AQs (Frequently Asked Questions) about visiting Hong Kong:Q: When is the best time to visit Hong kong?A: Hong Kong is an all-year-round destination. It enjoys a mild climate from the middle of September to the end of February, while the weather from May to mid-September can be hot. About 80% of Hong
11、 Kongs rainfall occurs between May and September, with August usually the wettest month.Q: Do I need a visa to visit Hong Kong?A: Visitors from most countries can enter Hong Kong without a visa for period of seven days to 180 days, depending on nationality. You may check with the Hong Kong Immigrati
12、on Department for details of visa requirements.Q: How is the local public transport?A: Hong Kong has an excellent public transport system, with most transportation air-conditioned. Depending on where you are going, you have a choice of subway, trains, buses, trams, ferries and taxis. The clean and e
13、fficient means of transport cover all areas of Hong Kong, and have signs in English and Chinese.Q: Is Hong Kong safe for visitors?A: Yes, Hong Kong is one of the safest cities in the world even at night, when people may walk alone with confidence. To ensure your stay is a pleasant one, always take c
14、are of your belongings.Q: Is English widely spoken?A: Yes, particularly in places frequently visited by visitors. You should have no problems= communicating with people in most hotels, shops, restaurants and even taxis.1. The underlined word “wettest” in the first paragraph can be replaced by _?A. I
15、t rains a lotB. Its quite coldC. Its sunnyD. Its windy2. If you want to enjoy pleasant weather, when can you visit Hong Kong?A. In spring or summer.B. In autumn or winter.C. In spring or autumn.D. In summer or winter.3. How many of Hong Kongs means of transport are mentioned?A. Four.B. Five.C. Six.D
16、. Seven.4. What can we know about Hong Kong from the FAQs?A. Visas are required for many visitors to Hong Kong.B. Hong Kong is a safe place for visiting.C. The use of English is quite limited.D. The public transport means have signs in Chinese only.【答案】1. A 2. B 3. C 4. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了与香港旅游有关
17、的五个经常被询问的问题,涉及旅游时间、交通方式以及安全信息等内容。【1题详解】词义猜测题。根据划线单词前半句“About 80% of Hong Kongs rainfall occurs between May and September(香港约80%的降雨发生在五月至九月之间)”可知,因为香港约80%的降雨发生在五月至九月之间,而八月在这期间,因为降水多,由此可知,八月通常是最潮湿的月份,所以划线单词 “wettest”的意思是“潮湿的”,也就是说八月雨下得最多。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第一个问题下“ It enjoys a mild climate from the midd
18、le of September to the end of February(从九月中旬到二月底,这里气候温和)”可知,因为九月中旬到二月底的香港气候温和,由此可知,如果你想享受宜人的天气,你可以在秋季或冬季参观香港。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Q: How is the local public transport?中“Depending on where you are going, you have a choice of subway, trains, buses, trams, ferries and taxis.( 根据你要去的地方,你可以选择地铁、火车、公共汽车、有轨电车
19、、渡船和出租车。)”可知,文章中提到了香港的六种交通方式,分别是:地铁、火车、公共汽车、有轨电车、渡船和出租车。故选C。【4题详解】细节理解题。根据Q: Is Hong Kong safe for visitors?中“Hong Kong is one of the safest cities in the world even at night, when people may walk alone with confidence. (香港是世界上最安全的城市之一,即使在晚上,人们也可以自信地独自行走。)”可知,香港是一个安全的旅游地点。故选B。BAn old man died and le
20、ft his son a lot of money. But the son was a foolish young man, he quickly spent all the money, and soon he had nothing left. Of course when that happened, all his friends left him.When he was quite poor and alone he went to see Nasreddin who was a kind clever old man and often helped people when th
21、ey had troubles. “My money has finished and my friends have gone,” said the young man “What will happen to me now?” “Dont worry, young man.” answered Nasreddin “Everything will soon be all right again. Wait and you will soon feel much happier.”The young man was very glad. “Am I going to get rich aga
22、in then?” he asked Nasreddin. “No, I didnt mean that,” said the old man “I meant that you would soon get used to being poor and to having no friends.”5. When the son was _he went to see Nasreddin.A. short of moneyB. quite poor and sickC. in troubleD. quite poor and alone6. The young man was very gla
23、d because Nasreddin said that _.A. he would become rich againB. he would soon feel much happierC. he would become cleverD. he would have more friends7. Nasressin meant the young man_.A. would get used to having nothingB. would get rich againC. would get used to being happyD. would get out of poornes
24、s【答案】5. D 6. B 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。这篇短文讲述了一个故事:一个年轻人花光了他父亲留给他的很多钱,又变得很穷了,而且朋友都离开了他。他很难过和孤单。他去见Nasreddin,Nasreddin了告诉年轻人,他会很快变高兴的。年轻人很高兴认为自己又会变得富有,Nasreddin的意思却是因为他会习惯一无所有。【5题详解】细节理解题。根据第二段“When he was quite poor and alone he went to see Nasreddin (当他穷困潦倒,孑然一身时,他就去找Nasreddin)”可知,当这个儿子非常贫穷和孤独时,他去找Nasr
25、eddin了。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第二段“Dont worry, young man.” answered Nasreddin “Everything will soon be all right again. Wait and you will soon feel much happier.”(“别担心,年轻人。Nasreddin回答说,“一切很快就会好起来的。”等一等,你很快就会感到快乐得多。”)”和第三段“The young man was very glad. (年轻人很开心。)”可知,年轻人很高兴,因为Nasreddin说他很快就会感到快乐得多。故选B。【7题详解】细
26、节理解题。根据最后一段“I meant that you would soon get used to being poor and to having no friends.( 我的意思是说你很快就会习惯贫穷和没有朋友的生活。)”可知,Nasressin 的意思是这个年轻人会习惯一无所有的。故选A。CSwimming is one of those activities that can be learned early in life. Little children can learn to swim as soon as they walk. In fact, you need the
27、 same skills in walking as in swimming. However, I believe that five is the best age to learn. By five or six, a child knows fear of water, a very important thing to know. Its wise to be afraid, to recognize true danger. Young ones understand that the water can sometimes be very dangerous.To really
28、benefit from swimming, every swimmer should learn, as soon as possible, these four basic strokes; butterfly, backstroke, Breaststroke, and crawl. I feel that one of these-the breaststroke-is different from the others, since some young swimmers use this stroke naturally, without any training. In swim
29、ming there are certain rules every swimmer should follow: 1). Never swim alone! No matter how good you are in the water, dont risk drowning by swimming alone. If you swim by yourself, with no life guards or friends with you, you may get into trouble. 2). Dont go beyond your abilities. Most swimmers
30、know enough not to swim too far from the bank or the beach, Showing off by doing dangerous tricks is no good. Swim safely and you will continue to swim and alive. 3). Dont smoke. Swimming depends on a healthy body; good lungs are part of it. 4). Work at any activity that builds muscles.8. Little chi
31、ldren can learn to swim as soon as _.A. they can talkB. they start walkingC. they have no fear of the waterD they are five or six years old9 The author believes that fear of water is_.A. stupidB. sensibleC. dangerousD. not smart10. The stroke that some young swimmers use first is_.A. butterflyB. bac
32、kstrokeC. breaststrokeD. crawl11. According to the passage, you should not swim alone because_.A. the water is too coldB. your parents would not be happyC. something in the water might attackD. you might drown【答案】8 B 9. B 10. C 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。短文介绍了关于游泳的一些相关信息,包括学习游泳的年龄,游泳的游姿,以及游泳中的一些规则。【8题详解】细
33、节理解题。由第一段Little children can learn to swim as soon as they walk.可知,小孩子一开始走路就能学会游泳。故选B项。【9题详解】细节理解题。由第一段Its wise to be afraid害怕是明智的,所以作者认为害怕水是明智的。故选B项。【10题详解】细节理解题。由第二段I feel that one of these-the breaststroke-is different from the others, since some young swimmers use this stroke naturally, without
34、any training. 我觉得其中一种泳姿蛙泳不同于其他泳姿,因为一些年轻的游泳运动员在没有经过任何训练的情况下,会很自然地使用这种泳姿。所以作者认为一些年轻游泳者首先采用的泳姿是蛙泳。故选C项。【11题详解】细节理解题。由If you swim by yourself, with no life guards or friends with you, you may get into trouble. 可知,如果你独自游泳,没有救生员或朋友陪着,你可能会遇到麻烦。所以根据文章,你不应该独自游泳,因为你可能会溺水。故选D项。DWhen we moved to China seven mon
35、ths ago, we were very worried about what we would be eating, and how we would live. We never thought that we would fall in love with the Chinese eating habits and style. We also never imagined that we have lost 80 pounds! We thought we should share some of our tricks with you. Here is the Chinese Di
36、etfive easy things you can do to lose weight.Use a smaller bowl -much smallerGo into your cupboard and find your smallest bowl. Now that will be the bowl that you will eat out of. By doing this you actually pick much less food than you are naturally served.Vegetables are your main courseFor example,
37、 you might have one plate of a cucumber dish, one of corncarrots, and then another with ribs. Find a few dishes that your whole family loves and rotate (轮换) those.Cut down on your meat dairyWe eat very little meat. So do most Chinese. We eat very little dairy. It was hard at first. Cut it down and t
38、ry to limit it to eggs, milk and yogurt.Use chopsticks to eatWe love eating with chopsticks and wonder why we didnt use them more at home. You eat a lot slower, A LOT.Introduce rice and noodles into your mealsA Chinese diet includes a lot of rice and noodles. So our daily diet is no different, we ea
39、t rice and noodles 3 times a day.We wish we had known these simple tricks back home that make such a difference in our waistline.12. Which statement is RIGHT?A. I have gained 80pounds when I stayed in ChinaB. Eating little meat and dairy was easy for me at firstC. We dislike eating with chopsticksD.
40、 To lose weight, you should cut down on the meat and dairy13. According to the text, the author_.A. moved to China to lose weightB. does not really enjoy Chinese foodC. became much thinner eating the Chinese foodD. had known much about Chinese food before14. Which of the following is advised by the
41、author?A. Learn to cook rice and noodles.B. Keep using the same bowl.C. Try all kinds of chopsticks.D. Eat more vegetables and less meat.15. People are advised to use the smallest bowl to _.A. eat more slowlyB. eat less foodC. adapt to the Chinese lifestyleD. experience the Chinese culture【答案】12. D
42、13. C 14. D 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了5中简单的中式饮食减肥方法。【12题详解】细节理解题。根据Cut down on your meat dairy中“We eat very little meat. So do most Chinese. We eat very little dairy. It was hard at first. Cut it down and try to limit it to eggs, milk and yogurt.( 我们吃肉很少。大多数中国人也是如此。我们很少吃乳制品。一开始很困难。少吃点,少吃鸡蛋、牛奶和酸奶。)”可
43、知,为了减肥,你应该少吃肉类和奶制品;由此可知,选项D的描述正确。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第一段“We also never imagined that we have lost 80 pounds! (我们也从未想过我们减掉了80磅!)”可知,因为作者吃了中国食物后,减掉了80磅;由此可知,作者吃了中国食物变得瘦了很多。故选C。【14题详解】细节理解题。根据标题“Vegetables are your main course(蔬菜是你的主菜)”和“Cut down on your meat dairy(少吃肉类和奶制品)”可知,作者建议我们多吃蔬菜,少吃肉。故选D。【15题详解
44、】细节理解题。根据Use a smaller bowl -much smaller中“By doing this you actually pick much less food than you are naturally served.( 通过这样做,你实际上选择的食物比你自然得到的要少得多。)”可知,作者建议人们用最小的碗来吃饭,这样可以吃更少的食物。故选B。第二节: 七选五,从七个选项中选出五个最佳答案,有两项为多余的。Question: I have been learning English for about 7 years. _16_ And I still cant make
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431884.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
部编版二年级语文下册教学课件:12寓言二则(课课练).pptx
