分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型2018高考英语二轮复习检测:专题二第3讲段尾题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:432666
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:15
  • 大小:69.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2018高考英语二轮复习检测:专题二第3讲段尾题 WORD版含解析 2018 高考 英语 二轮 复习 检测 专题 讲段尾题 WORD 解析
    资源描述:

    1、专题二 阅读七选五第3讲 段尾题真题演练A(2016全国卷)Everyone knows that fish is good for health._36_ But it seems that many people dont cook fish at home.Americans eat only about fifteen pounds of fish per person per year,but we eat twice as much fish in restaurants as at home.Buying, storing, and cooking fish isnt diffi

    2、cult._37_ This text is about how to buy and cook fish in an easy way._38_ Fresh fish should smell sweet:you should feel that youre standing at the oceans edge.Any fishy or strong smell means the fish isnt fresh._39_ When you have bought a fish and arrive home, youd better store the fish in the refri

    3、gerator if you dont cook it immediately, but fresh fish should be stored in your fridge for only a day or two.Frozen fish isnt as tasty as the fresh one.There are many common methods used to cook fish._40_ First, clean it and season it with your choice of spices (调料)Put the whole fish on a plate and

    4、 steam it in a steam pot for 8 to 10 minutes if it weighs about one pound.(A larger one will take more time.) Then,its ready to serve.ADo not buy it.BThe easiest is to steam it.CThis is how you can do it.DIt just requires a little knowledge.EThe fish will go bad within hours.FWhen buying fish, you s

    5、hould first smell it.GThe fats in fish are thought to help prevent heart disease.【语篇解读】本文是一篇说明文。介绍了能买到新鲜的鱼的技巧以及一种简单的做鱼方法。36解析:空格前说“人人都知道吃鱼有益健康”,故本空应该接上句说吃鱼的好处,由此可知选G项“人们认为鱼的脂肪有助于预防心脏病”。答案:G37解析:空格前说“买鱼、储藏鱼、做鱼并不难”,空格后说“本文就是关于如何买鱼并用一种简单方法做鱼的”。综观各选项,D项“这只需要一点儿知识”与上下文语意衔接紧密,故为答案。答案:D38解析:根据空格后的“smell sw

    6、eet”可锁定F项中的smell it。将F项代入空格后,语境为“买鱼时,你应该先闻一闻。新鲜的鱼闻起来不错”。句意衔接紧密,故答案为F项。答案:F39解析:空格前说“任何鱼腥味或浓烈的臭味都说明这鱼不新鲜”,理所当然,这样的鱼不能买,故选A项。答案:A40解析:空格前说“鱼有很多普通做法”,空格后开始列举步骤,由此可推测空格处应该是指出众多方法中的一种。故选B项“最简单的(方法)是蒸鱼”。答案:BB(2016四川卷)Both men and women are living longer these days in industrialized countries._36_ In gener

    7、al,they can expect to live six or seven years more than men.One reason for this is biological.One important biological factor that helps women live longer is the difference in hormones between men and women._37_ Between the ages of about 12 and 50,women produce hormones that are involved in fertilit

    8、y (生育能力)These hormones also have a positive effect on the heart and the blood flow.In fact,women are less likely to have high blood pressure or to die from heart attacks._38_ They help the body defend itself against some kinds of infections.This means that women generally get sick less often and les

    9、s seriously than men.The common cold is a good example:women,on average,get fewer colds than men._39_ Scientists are still not exactly sure how genes influence aging,but they believe that they do.Some think that a womans body cells have a tendency(倾向)to age more slowly than a mans.Others think that

    10、a mans body cells have a tendency to age more quickly._40_ AHowever,women,on average,live longer.BThe biological factor plays an important part.CWomen are also helped by their female genes.DThe female hormones also protect the body in another way.ERecent research seems to support both of these possi

    11、bilities.FTherefore,women are more healthy than men and can live a better life.GHormones are chemicals which are produced by the body to control various body functions.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章指出,平均而言女人比男人更长寿。其中的原因是什么呢?作者从荷尔蒙、基因等方面给出了解释。36解析:空格前说“如今在工业化国家男人和女人寿命都更长”,而空格后说“大致来说,她们比男人能多活六七年”,根据逻辑推断,空格处应该选A项“但

    12、平均而言,女人寿命更长”。答案:A37解析:空格前首次提到了荷尔蒙,由此可推测该空应该是对hormones进行解释,故选G项。答案:G38解析:本段继续说女性的身体优势。空格后的They是解题关键,综观各选项,只有D项的主语The female hormones可以是they所指内容,故选D项。答案:D39解析:由空格后的genes可锁定C项中的female genes,代入后,符合语境,可作为本段的主题句,故选C项。答案:C40解析:本空位于段落最后,可推测应该是前文叙述的总结。空格前谈了人们的两种想法,E项“最近的研究似乎对这两种观点中的这些可能性都予以支持”与语境吻合,故为答案。答案:E

    13、模拟演练A(2017太原高三名校联考)(导学号 58210022)_1_Moving from high school into college can be especially different because of the freedom students experience in college along with a new set of expectations.In high school,students usually live at home,and their parents take care of all their physical needs such as

    14、 food and housing._2_Parents are also there to help with and make sure that the students homework is done.During the school day,students rarely have free time.They go directly from one class to another.Teachers are always around to tell the students what to do._3_So students can often complete their

    15、 homework and reading in a short time._4_They may be responsible for shopping,paying bills,and laundry.They also may have to cook their own meals.Their parents are not around to help with homework or even to check that it has been done.Contrary to students in high school,students in college may have

    16、 a lot of free time between classes,but must discipline themselves to use this time productively or homework and other assignments._5_AStudents do not usually have to shop for their food,take time to pay bills,or even do their own laundry.BHigh school students have to bury themselves in piles of pap

    17、ers.CFinally,the work itself it not so challenging.DIn contrast,in college,students often live away from home in dorms or apartments.EIn college,students may apply to a bank loan and others will try to find part-time jobs.FEach new level of education brings new challenges and demands to students.GMo

    18、st important,college requires a higher level of thinking and a lot more work than high school.【语篇解读】文章介绍了高中生活和大学生活的不同。1解析:空后句意:由于学生在大学体验的自由以及一系列新的期望,从高中到大学可能会非常的不同。可知这里F(每一种新层次的教育都会给学生带来新的挑战和要求。)符合上下文,故选F。答案:F2解析:空前句意:在高中,学生通常住在家里,父母照顾他们的生活所需。这里对应第三段的第二句:They may be responsible for shopping,paying b

    19、ills,and laundry.他们可能要负责购物,还账以及洗衣服。可知这里A(学生不需要自己买食物,花时间付账单,甚至自己洗衣服。)符合上下文,故选A。答案:A3解析:空前句意:老师们总是在旁边告诉学生们该做什么。空后句意:因此学生经常能短时间内完成作业及阅读。可知这里C(最后,作业本身也不是那么的有挑战性。)符合上下文,故选C。答案:C4解析:文章第一段首先陈述高中生活和大学生活不同,第二段着重介绍高中生活的特点,第二段第一句句意:在高中,学生通常住在家里,父母照顾他们的生活所需。故此段介绍大学生活的特点,和第二段第一句对应的D(与此相反,在大学,学生通常住在远离家的宿舍或者学生公寓里。

    20、)符合上下文,故选D。答案:D5解析:空前句意:与高中学生不同,大学生课间有很多的自由时间,但是必须要锻炼自己有条理地利用这些时间来做功课和其他的任务。结合第二段最后说高中作业本身不太具有挑战性,很容易完成。可知这里G(最重要的是,大学需要高水平的思维以及比高中更大的努力。)符合上下文,故选G。答案:GB(2017石家庄高三模拟)Everyone can benefit a lot from reading books.The following is about the various benefits of reading books._1_Whenever you read someth

    21、ing,you learn information that you otherwise wouldnt have known.It can be a fact about history or a theory you didnt know existed.If you want to learn new words,reading books is a great way to enlarge your vocabulary._2_ Similar to solving puzzles,reading books allows your mind to practice its proce

    22、ssing skills.Going without books for too long will turn your mind into a whirl(混乱)One of the primary benefits of reading books is its ability to develop your critical thinking skills._3_Wherever you are faced with a similar problem in real life,your mind is able to put its mystery-solving skills to

    23、a test.One of the real benefits of reading books is that the information in it can be accessed over and over again.For example,reading a cookbook allows you the luxury of reviewing the procedures whenever you need to._4_Dont even think about writing the information down because you may lose the pape

    24、r you wrote down on sooner or later.These are just some of the wonderful benefits of reading books._5_If you cant even go outside,you can download free e-books on line and read them on your computer.That way,you can set how advantageous reading can be for yourself.AReading books keeps your mind acti

    25、ve.BYou can improve your memory by reading.CReading books provides you with new knowledge.DFollowing a recipe from a cooking show will be difficult.EReading mystery novels,for example,sharpens your mind.FReading keeps your mind in good condition.GWhy dont you drop by the bookstore or library and pic

    26、k a book up?【语篇解读】本文主要介绍了读书的好处。1解析:根据后一句“Whenever you read something,you learn information that you otherwise wouldnt have known.”(无论你何时读书,你都能学到你不知道的知识)可知这一段是讲读书给你提供新知识,故选C。答案:C2解析:根据后一句“reading books allows your mind to practice its processing skills.”(读书可以锻炼你的思考技巧)可知这一段是讲读书使你的大脑保持良好的状态,故选F。答案:F3解析

    27、:根据后句“Wherever you are faced with a similar problem in real life,your mind is able to put its mystery-solving skills to a test.”(无论你现实生活中在何地遇到相同的问题,你的大脑能够把它的推理技巧运用起来),从“现实生活”,“推理技巧”这两个关键词可知前一句应涉及推理小说,故选E。答案:E4解析:根据前一句“reading a cookbook allows you the luxury of reviewing the procedures whenever you

    28、need to.”(读一本烹饪书)可知后一句也应该是和烹饪书相关,故选D。答案:D5解析:根据前句“These are just some of the wonderful benefits of reading books.”和后句“If you cant even go outside,you can download free e-books on line”(读书有这么多好处,如果你不能出去,你可以下载电子书),可知空格处应是鼓励你去书店买书。故选G。答案:GC(2017襄阳高三调研)Lifestyle changes are a process that takes time and

    29、 requires support.Here are five tips from the American Psychological Association to help you make lasting,positive lifestyle and behavior changes.Make a plan that will stickYour plan is a map that will guide you on this journey of change._1_Want to exercise more? Detail the time of day when you can

    30、take walks and how long youll walk.Write everything down,and ask yourself if youre confident that these activities and goals are realistic for you.Start smallAfter youve identified realistic short-term and long-term goals,break down your goals into small,manageable steps that can be measured.If your

    31、 long-term goal is to lose 20 pounds within the next five months,a good weekly goal would be to lose one pound a week._2_Change one behavior at a timeUnhealthy behaviors develop over the course of time,so replacing unhealthy behaviors with healthy ones requires time.Many people run into problems whe

    32、n they try to change too much or too fast._3_4_Whether it is a friend,co-worker or family member,someone else on your journey will keep you motivated and accountable.Perhaps it can be someone who will go to the gym with you or someone who is also trying to stop smoking.Ask for supportAccepting help

    33、from those who care about you and will listen strengthens your commitment.If you feel unable to meet your goals on your own,consider seeking help from psychologists.Making changes takes time and commitment,but you can do it._5_Minor missteps on the road to your goals are normal and okay.Resolve to r

    34、ecover and get back on track.AFind a partnerBCommunicating with your friendsCWhen making your plan,be specificDJust keep it in mind that no one is perfectETo improve your success,focus on one goal or change at a timeFBy taking steps gradually youll feel successful in meeting your goalGCareful planni

    35、ng means setting small goals and taking one step at a time【语篇解读】本文是一些建议,帮助人们树立正确的生活方式和好的行为习惯,如制定一个能坚持住的计划,从小事做起,寻求帮助等。1解析:空前句意:你的计划就是指导你改变的地图。空后句意:想要多锻炼吗?所以这里选C(在制作计划时具体一点)。与上下文一致。答案:C2解析:空前句意:如果你长期的计划是五个月内减二十磅,那么好的目标就是一周减一磅;所以这里选F(通过一步一步地来,你会很快成功的达到你的目标)。与上下文一致。答案:F3解析:空前句意:当他们试着改变的过多或者太快时,许多人就遇到了问

    36、题。所以这里选E(为了成功,集中在一个目标上,或者一次改变一个)。与上下文一致。答案:E4解析:空后句意:无论是一个朋友,同事还是家人,他们在你的旅途中都会是你的动力。所以这里选A(找一个伴侣)。与上下文一致。答案:A5解析:空前句意:做改变需要时间和努力,但是你能做到。空后句意:在你的目标的路上错上一小步是没问题的。所以这里选D(只要记住没人是完美的)。与上下文一致。答案:DD(2017江西省九江市十校高三联考)(导学号 58210023)The rules about how to talk,eat and sit,which are highly limited,are observed

    37、 in most Western restaurants and homes._1_ Many Westerners have no idea how to act at the Chinese dinner table.No forks or knives for them to use! The Chinese host makes great,sweeping arm movements that go over large sections of the table,passing over both food and friends alike._2_However,it leave

    38、s many foreigners at a loss for what to do.In my childhood home,dinner was enjoyed with low voices,and the topics that we could discuss were very limited._3_ If I had to leave the table to use the toilet,I had to excuse myself without mentioning what it was that I was going to do.“May I be excused,p

    39、lease? I need to wash my hands.”I would say.My mother would say,“Sure.”My father would often play a joke on me by saying,“_4_”As for eating,we did it quietly.No eating noises were allowed.Everything must be done as quietly as possible.If any sound was created by eating food or drinking,it would be c

    40、onsidered as bad manners!_5_ He is to sit up straight with the recessive hand (usually the left) in ones lap holding a napkin while the dominant hand (usually the right) holds the fork or spoon.The only time one is allowed to have both hands on the table is when he is using a knife to cut something.

    41、AHow one sits at the table is also prescribed.BWe were not allowed to talk about anything that made listeners uncomfortable.CCant you think up a better excuse than that?DTheyre completely different from what we find here in China.EYour hands dont look dirty!FThe scene is fantastic.GIn general they w

    42、ere all strictly forbidden topics.【语篇解读】本文属于说明文,介绍了东西方在餐桌礼仪上的区别及差异。1解析:根据空后句“Many Westerners have no idea how to act at the Chinese dinner table.”可知西方人对于中国的餐桌礼仪一点也不清楚。说明中西方餐桌礼仪差别很大。故D项“Theyre completely different from what we find here in China.”正确。答案:D2解析:空前句“The Chinese host makes great,sweeping a

    43、rm movements that go over large sections of the table,passing over both food and friends alike.”描述中国人吃饭的情景。在西方人看来,这样的场景是难以想象的。故F项“The scene is fantastic.”符合上下文串联。答案:F3解析:空前句“In my childhood home,dinner was enjoyed with low voices,and the topics that we could discuss were very limited.”中作者介绍了自己小时候吃饭的

    44、时候,很少说话,讨论的话题也较少。故B项“We were not allowed to talk about anything that made listeners uncomfortable.”符合上下文语境。答案:B4解析:空前句意:“当我要去厕所的时候,妈妈总是同意。而父亲会和我开玩笑。”E项“You hands dont look dirty!”恰好是父亲和我开玩笑的内容。故E项符合上下文串联。答案:E5解析:根据空后句“He is to sit up straight with the recessive hand (usually the left) in ones lap holding a napkin while the dominant hand (usually the right) holds the fork or spoon.”可知在西方吃饭的时候是有很多礼仪和规则的。这让作者感觉很不自在。故A项“How one sits at the table is also prescribed.(人坐在桌边也是有规则的)”符合本段中心思想。答案:A

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2018高考英语二轮复习检测:专题二第3讲段尾题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432666.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1