2018高考英语(北师大版)一轮复习构想检测 选修七 课时作业20 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018高考英语北师大版一轮复习构想检测 选修七 课时作业20 WORD版含答案 2018 高考 英语 北师大 一轮 复习 构想 检测 选修 课时 作业 20 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、课时作业20Unit 20New Frontiers一、单元跟踪过关.单句语法填空1A few days ago, I was moving forward over a slope that seemed safe when suddenly without warning my world dropped out from under my skis.2There is no doubt that spending too much time surfing the Internet or watching TV contributes to nearsightedness, a seri
2、ous problem of young people in many countries.3The role change from husband to father, although difficult, doesnt seem so great as that from wife to mother.4Oh, Mum, just a few minutes.Hurry up, Harry. Or by the time you pack your belongings, the flight will_have_left (leave)!5The young man, who by
3、then had_gained (gain) admission to Peking University, determined to do some parttime jobs to gain more practical skills.6If every one of us donates a days pay to the Hope Project, then it will be hopeful.7He held on to a branch until we came to his rescue.8I was afraid the kids would give the whole
4、 thing away.9Of the two possibilities, the former seems more likely than the latter.10The manager doesnt permit smoking (smoke) in his office.单句改错1Never put off until tomorrow that can be done today.thatwhat2The experiment turned out great success, which we hadnt expected at all.great前加上a3Something
5、has gone wrong with my car and it is repaired at the garage right now.is_repaired中间加上being4Having run fast all the way, Bill was quite out breath when he turned up at the meeting.out后加上of5He is a teacher of rich experience, from him we have learned a lot over the year.himwhom6A new piece of software
6、 has recently been developed, making the Internet accessible the blind.accessible后加上to7I dont think the garment is worth mending it.去掉mending后的it8The WHO report shows that there are still large numbers of people died of starvation each year.dieddying9She said she has got through 80% of the task and
7、that the rest would be completed in a few days.hashad10The new President said she would be dedicated to protect the rights of the old, the sick and the homeless.protectprotecting.完成句子1他告诉我,他这次考得一团糟。He told me that he had made_a_mess_of the test.2我希望这次成功将激励你更加努力。I hope this success will inspire you_t
8、o_greater_efforts.3这次演出有众多观众,从孩子到老人。The show had a massive audience, ranging_from_children_to old people.4他说他与这件事没有关系。He said he had nothing_to_do_with the matter.5全世界的电视台由卫星相连。Television stations around the world are_linked_by satellite.二、高考模拟写作(2017河南联考)为了响应都市频道发出的“帮助优秀贫困学子”的号召,校学生会计划组织全体同学进行捐款捐物。
9、请你以校学生会的名义写一则通知,号召大家积极参与。活动具体事宜如下:1捐款金额不限,物资主要是衣服、棉被、学习用品等;2活动时间:4月17日上午8:0010:30;3活动地点:一号教学楼前;4所捐钱款和物资将会上交给河南省红十字会(Red Cross Society of China Henan Branch)。注意:词数100左右。Notice_答案:范文赏读NoticeIn order to help the excellent students who are very poor, the Students Union of our school is to launch a donat
10、ion programme in front of No.1 Teaching Building at 8:00 on the morning of April 17th.And it will last two and a half hours.You can make your donations in two ways. First, you can contribute money and any amount is welcome. Second, we will be more than happy to receive materials, such as clothes, qu
11、ilts and school supplies.All the donations will be given to the Red Cross Society of China Henan Branch.It is a virtue and tradition for us Chinese people to help those in need.Whats more, your help will make a great difference to them.So lets take action, please!Students UnionApril 10th大题巧练20Unit 2
12、0New FrontiersA卷一、阅读理解A(2016浙江卷)A scientist working at her lab bench and a sixmonthold baby playing with his food might seem to have little in common. After all, the scientist is engaged in serious research to uncover the very nature of the physical world, and the baby is, well, just playing. right?
13、 Perhaps, but some developmental psychologists(心理学家) have argued that this “play” is more like a scientific investigation than one might think.Take a closer look at the baby playing at the table. Each time the bowl of rice is pushed over the table edge, it falls to the groundand, in the process, it
14、brings out important evidence about how physical objects interact(相互作用): bowls of rice do not float in midair, but require support to remain stable. It is likely that babies are not born knowing this basic fact of the universe; nor are they ever clearly taught it. Instead, babies may form an underst
15、anding of object support through repeated experiments and then build on this knowledge to learn even more about how objects interact. Though their ranges and tools differ, the babys investigation and the scientists experiment appear to share the same aim(to learn about the natural world), overall ap
16、proach(gathering direct evidence from the world), and logic(are my observations what I expected?)Some psychologists suggest that young children learn about more than just the physical world in this waythat they investigate human psychology and the rules of language using similar means. For example,
17、it may only be through repeated experiments, evidence gathering, and finally overturning a theory, that a baby will come to accept the idea that other people can have different views and desires from what he or she has, for example, unlike the child, Mommy actually doesnt like Dove chocolate.Viewing
18、 childhood development as a scientific investigation throws light on how children learn, but it also offers an inspiring look at science and scientists. Why do young children and scientists seem to be so much alike? Psychologists have suggested that science as an effortthe desire to explore, explain
19、, and understand our worldis simply something that comes from our babyhood. Perhaps evolution(进化) provided human babies with curiosity and a natural drive to explain their worlds, and adult scientists simply make use of the same drive that served them as children. The same cognitive(认知的) systems tha
20、t make young children feel good about figuring something out may have been adopted by adult scientists. As some psychologists put it, “It is not that children are little scientists but that scientists are big children.”语篇解读本文探讨了科学家和六个月大的婴儿之间的关联。1. According to some developmental psychologists, _.A.
21、a babys play is nothing more than a gameB. scientific research into babies games is possibleC. the nature of babies play has been thoroughly investigatedD. a babys play is somehow similar to a scientists experiment答案与解析:D考查推理判断。从文章第一段的“but some developmental psychologists(心理学家)have argued that thisp
22、layis more like a scientific investigation than one might think”可知,一些发展心理学家认为,婴儿的游戏在某种程度上类似于科学家的实验,所以选D项。2We learn from Paragraph 2 that _.A. scientists and babies seem to observe the world differentlyB. scientists and babies often interact with each otherC. babies are born with the knowledge of obj
23、ect supportD. babies seem to collect evidence just as scientists do答案与解析:D考查推理判断。从第二段的“in the process,it brings out important evidence about. the babys investigation and the scientists experiment appear to share the same aim.”推断可知,婴儿收集证据的方式类似于科学家的,故选D项。3. Children may learn the rules of language by
24、_.A. exploring the physical worldB. investigating human psychologyC. repeating their own experimentsD. observing their parents behaviors答案与解析:C考查细节理解。从第三段的“they investigate human psychology and the rules of language using similar means. through repeated experiments.”可知,孩子们可能会通过不停地尝试他们自己的“实验”来习得语言规则,
25、故选C项。4. What is the main idea of the last paragraph?A. The world may be more clearly explained through childrens play.B. Studying babies play may lead to a better understanding of science.C. Children may have greater ability to figure out things than scientists.D. Ones drive for scientific research
26、may become stronger as he grows.答案与解析:B考查段落大意。从最后一段的内容尤其是“Viewing childhood development as a scientific investigation throws light on how children learn. look at science and scientists”可知,研究孩子们的游戏可能有助于更好地理解科学,所以B项正确。5. What is the authors tone when he discusses the connection between scientists rese
27、arch and babies play?A. Convincing. B. Confused.C. Confident. D. Cautious.答案与解析:D考查观点态度。通读全文特别是最后一段的“Perhaps evolution(进化) provided.”可知,作者的态度是很谨慎的,所以选D项。B(2017山东模拟)“Theres a mother in PICU(儿童重症监护病房) who wants to talk about a kit she received,” the nurse told me.“Something about it made her cry.”Ive
28、been a childlife specialist at the Cleveland Clinic Childrens Hospital since 2 000. I help families understand diagnoses and treatment plans and manage the ups and downs that come with caring for a sick child. Tough talks with parents are part of the job, which still makes me feel nervous.The kits t
29、he nurse was talking about were something I had recently introduced to the hospital: Comfort Kits from Guideposts. They were supposed to make a childs experience here easier, not upsetting.When I came across the kits at a conference, I fell in love with them. A treasure box of items designed not onl
30、y to entertain kids, but to comfort and inspire them. Theres a coloring book, a stress ball, a CD of relaxing music, a hairy star named Sparkle, a journal and much more. I really believed these kits would help kids. I wished I hadnt been mistaken.At the patients room in PICU I saw a little girl, sle
31、eping soundly, surrounded by tubes and machines. My eyes met her mothers. The kit was open on her lap and tears were running down her cheeks.“Im Shannon. I manage the Child Life Department,” I said. “Im sorry if the kit upset you. Its a new item.”The mother shook her head. “This has been one of the
32、worst days of my life. I felt so scared and alone. Then I was handed this box. I know its for my daughter, but its just the comfort I needed. I wanted to say a thankyou.”With that I knew Comfort Kits belonged here. Weve been using them for almost three years now. Each child whos admitted to the hosp
33、ital receives one. Every day I see kids coloring, journaling, playing with Sparkle.But this mom showed me Comfort Kits arent just for kids. The hope they bring, which_can_be_in_short_supply_in_hospitals_sometimes,_is felt by the whole family.语篇解读作为一名儿童医护专家,作者引进了一套工具,这套工具对患者及其家属产生了很大的影响。6. The author
34、 introduced Comfort Kits to the hospital to _.A. relax nurses B. benefit sick kidsC. comfort parents D. cure kids of diseases答案与解析:B考查细节理解。根据第三段的最后一句“They were supposed to make a childs experience here easier,not upsetting”可知,作者引进那套工具是为了帮助患病的孩子们在医院里好过些,而且确实让孩子们受益不少,这与文章最后两段呼应。7. Why was the girls mo
35、ther crying?A. She was moved to tears.B. She felt alone and scared.C. She couldnt wake her kid.D. She worried about her kids illness.答案与解析:A考查推理判断。根据倒数第三段的“I know its for my daughter, but its just the comfort I needed”可推知,文中所提到的母亲之所以哭是因为她被感动了。8. The closest meaning to “which can be in short supply i
36、n hospitals sometimes” is _.A. kits are in great need in hospitalsB. there may be lack of hope in hospitalsC. parents are often in low spirits in hospitalsD. medical supplies are not enough in hospitals答案与解析:B考查推理判断。short supplylack,表示供应不足或缺乏,再结合最后一段的最后一句可推知,此处表示医院中患者及其家庭可能缺乏希望。9. Whats the authors
37、attitude towards Comfort Kits?A. Disappointed. B. Excited.C. Nervous. D. Confident.答案与解析:D考查观点态度。根据第四段的最后两句“I really believed these kits would help kids.I wished I hadnt been mistaken”并结合最后一段的整体内容可推知,作者对Comfort Kits充满信心。二、完形填空Every morning we had a short break when a foodselling van(货车) would arrive
38、. I fell in love with a _10_ who was nice and happy, but I was very_11_ when talking to her, _12_ I begged my friends to get her name and number. They succeeded. I waited one day and then _13_ her asking her to the movies. Thankfully she agreed to go out on _14_. She seemed very _15_ about it and as
39、ked me to talk to her tomorrow. The next morning I was more nervous than ever as I waited for the _16_. I watched her van arriving slowly and then _17_. I waited _18_ the queue to be served, for a bit of privacy ! Soon it was my turn. I was stiff(僵直的) with _19_ and just stood there. Having delivered
40、 my food, she asked, “Is that _20_ ?” I said, “Yes, I think so”. She _21_ walked away into the van and drove away. I felt puzzled. Five minutes later I got a message, “Where were you? _22_ you never talked to me?” I replied, “I did, but you _23_ .” I waited for three hours and didnt get a single mes
41、sage. I was _24_. I wrote a very long message. About halfway through the message, _25_ walked past and asked what I was doing. I explained. He let me finish my message. As _26_ has it, my manager got a message the very second I pressed “SEND”. He pulled out his phone and showed me the message _27_ j
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432759.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
外研社高中英语必修5 U1 Grammar 课件 (共17张PPT).ppt
