2018(江西)黎川县高考英语一轮完形填空和阅读编练题含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018 江西 黎川县 高考 英语 一轮 填空 阅读 编练题含 答案
- 资源描述:
-
1、2018(江西)黎川县高考英语一轮完形填空和阅读编练题含答案【山东青州市2017高考选练题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项。Anaya Ellick from Chesapeake,Virginia has won the Nicholas Maxim Special Award for Excellence in Manuscript Penmanship in 2016Brave Anaya does not use prostheses,instead,he holds her pen between her forearms and stands
2、 up at her desk to writeDespite her being born without hands,she manages to catch up with her classmates and to be no different from them“We looked at her writing and were just shocked to see how well her handwriting was,considering she writes without hands,”competition director Kathleen Wright told
3、 ABC News“Her writing sample was comparable to those of normal people”Her hard work and determination has inspired and amazed almost everyone around her,including her parents,teacher,and principal“There is truly very little that this girl cannot do,”the principal of Greenbrier Christian Academy in C
4、hesapeake,Tracy Cox,told ABC News“She is a hard workerShe is determinedShe is independent”Her parents Bianca and Gary were worried about her daughter at first,but are now inspired by her determination“She ties her shoes,she gets dressed by herself,she doesnt really need any assistance to do anything
5、”her mom told WTKR “I was shocked at the news at first,”Anayas father Gary told WTKR,but now they are confident that she can overcome her impairment“I dont think Anaya thinks of it as an obstacle”Greenbrier founder and superintendent Ron HWhite told ABC News Anaya has been presented with a trophy an
6、d a $1,000 prize,according to Zaner-Blosers website.Will and determination seem to grant anyone to do anythingThis touching and inspirational story about the little girl sheds light on our life when we get frustrated from difficultiesBy not letting any excuse stands in the way,we will surely make ou
7、r lives more fulfilled24Why was Anaya given the Nicholas Maxim Special Award?ABecause she wrote better than any other competitorBBecause she tried to catch up with her classmates in daily lifeCBecause she inspired everyone around her with her determinationDBecause she presented her outstanding handw
8、riting as a girl without hands25Which of the following statements is true?AAnaya regarded her disability as an obstacle at firstBAnayaparents are worried about her all the timeCAnayas success was beyond her parentsexpectationDRon HWhite thinks Anaya is independent26The underlined word“impairment”in
9、paragraph 6 means_Amental pressure Bphysical disabilityCtemporary failure Dinside sadness27What can we learn from Aayas story?ANo obstacles to success BNo excuses in the wayCSuccess enriches life DDream inspires morale【参考答案】2427、DC BB 阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。About 70 scientists were
10、working on a very busy project. All of them felt really desperate due to the pressure of work and the demands of their boss but everyone was loyal to him and did not think of quitting their job.One day, one scientist came to his boss and told him, “Sir, Ive promised to take my children to the exhibi
11、tion going on in our township so I want to leave at 5:30 p. m.” His boss replied, “OK. Youre permitted to leave the office early today.”The scientist started working. He continued his work after lunch. As usual, he got involved to such an extent that he looked at his watch only when he felt he was c
12、lose to completion. The time was 8:30 p. m. suddenly he remembered his promise to the children. He looked for his boss but he was not there. Having told him in the morning himself, he closed everything and left for home. Deep within himself, he was feeling guilty for having disappointed his children
13、. He reached home. The children were not there. His wife alone was sitting in the hall and reading magazines. The situation was explosive; any talk would boomerang on him. His wife asked him, “Would you like to have coffee or shall I straight away serve dinner if you are hungry?” The man replied, “I
14、f you would like to have coffee, I too will have but what about the children?” His wife replied, “You dont know? Your boss came here at 5:15 p. m. and has taken them to the exhibition.”What had really happened was the boss who gave him permission was observing him working seriously at 5:00 p. m. He
15、thought to himself: this person will not leave the work, but hes promised to take his children to the exhibition. So he took the lead in taking them there. The boss does not have to do it every time. But once its done, loyalty is established.That is why all the scientists at Thumba continued to work
16、 under their boss even though the stress was extraordinarily huge. By the way , can you boldly guess who the boss was? He was none other that the mastermind behind Indias successful nuclear weapons program, Dr. APJ Abdul Kalam, former president of India.1. The scientist asked for an early leave beca
17、use .A. he felt increasingly desperate about his workB. he meant to accompany his wife at dinnerC. the task at hand was close to completionD. hed promised to take his kids to a show2. The underlined sentence implies that the scientist thought his wife was .A. dissatisfied with his coming home lateB.
18、 ready to serve dinner for himC. grateful to his kind-hearted bossD. delighted to see him back home3. The boss took children to the exhibition .A. when it was too late for the scientist to do soB. because the scientist was absorbed in his workC. because he also wanted to see what was on showD. when
19、the mans wife asked him to do so4. All the scientists stayed loyal to their boss .A. out of gratefulness for his thoughtfulnessB. because he had power over themC. to learn how to live under pressureD. every time he took the children to the show1、答案解析:答案为D。本题为细节题。由第二段科学家对他老板说的话 “Ive promised to take
20、my children to the exhibition going on in our township so I want to leave at 5:30 p. m.” 可知,答案为D。2、答案解析:答案为A。本题为语义理解题。结合划线句子的上下文,科学家专注于工作,忘记了带孩子去看演出,回到家感到非常愧疚,可是孩子们并不在家,只有妻子一个人坐在客厅读杂志,作者用句子. “The situation was explosive; any talk would boomerang on him.” 来描述此时科学家内心的活动 “情况非常糟糕,他一开口谈话必然会遭到妻子的责骂”, 因此划线
21、部分的句子暗示科学家认为他的妻子对他的晚归非常不满意,故答案为A。3、答案解析:答案为B。本题为细节题。由倒数第二段 “He thought to himself: this person will not leave the work, but hes promised to take his children to the exhibition. So he took the lead in taking them there.”可知,老板带科学家的孩子去看演出是因为时间到了的时候科学家仍然专注于自己的工作,故答案为B。4、答案解析:答案为A。本题为推理题。由倒数第二段最后两句话 “The
22、 boss does not have to do it every time. But once its done, loyalty is established.” 和最后一段首句 “That is why all the scientists at Thumba continued to work under their boss even though the stress was extraordinarily huge.” 可知,科学家忠实于他们的老板是因为老板体贴关心他们,因此科学家感激老板,不论压力多大也愿意为老板工作,故答案为A。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C
23、和D)中,选出最佳选项。America has always had people of many different nationalities and languages. The 1990 census (人口普查) indicates that almost 14% of Americans speak a non-English language at home. Yet only 3% reported that they spoke English “not well” or “not at all ”. That means that slightly more than on
24、e out of 10 Americans could be considered bilingual. Besides that, many high school and college studentsand even some elementary school studentsare required to take a foreign language. Actually, a growing number of Americans are coming to appreciate the benefits of using different languages.Ethnic e
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
