2019-2020同步北师大英语选修六新突破单元综合检测2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020同步北师大英语选修六新突破单元综合检测2 WORD版含解析 2019 2020 同步 北师大 英语 选修 突破 单元 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二).阅读理解(共10小题;每小题2.5分,满分25分)AA lot of us lose lifes tough battles by starting a frontal(正面的) attackwhen a touch of humor might well enable us to win.Consider the case of a young friend of mine, who hit a traffic jam on his way to work shortly after receiving an ultimatum(最后通牒)about being late
2、 on the job.Although there was a good reason for Sams a being lateserious illness at homehe decided that this bynowfamiliar excuse wouldnt work any longer.His supervisor was probably already pacing up and down preparing a dismissal speech.Yes, the boss was, Sam entered the office at 9:35.The place w
3、as as quiet as a locker room(更衣室); everyone was hard at work.Sams supervisor came up to him.Suddenly, Sam forced a grin and stretched out his hand.“How do you do!” he said.“Im Sam Maynard.Im applying for a job,which,I understand, became available just 35 minutes ago.Does the early bird get the worm?
4、”The room exploded in laughter.The supervisor clamped_off a smile and walked back to his office.Sam Maynard had saved his jobwith the only tool that could win, a laugh.Humor is a most effective, yet frequently neglected(忽略),means of handling the difficult situations in our lives.It can be used for p
5、atching up differences, apologizing, saying “no”,criticizing, getting the other fellow to do what you want without his losing face.For some jobs, its the only tool that can succeed.It is a way to discuss subjects so sensitive that serious dialog may start a quarrel.For example, many believe that com
6、edians(喜剧演员) on television are doing more today for racial and religious tolerance(忍受力) than people in any other forum.【语篇解读】本文通过一个小故事讲述了幽默的重要性。1Why was Sam late for his job?ABecause he was ill.BBecause he got up late.CBecause he was caught in a traffic jam.DHe was busy applying for a new job.C细节理解题
7、。根据第一段“who hit a traffic jam on his way to work”可知,他迟到的原因是他碰上了交通堵塞。2The main idea of this passage is_ASam Maynard saved his job with humorBhumor is important in our livesCearly bird gets the wormDhumor can solve racial discriminationsB主旨大意题。根据第一段“A lot of us lose lifes tough battles by starting a fr
8、ontal(正面的)attackwhen a touch of humor might well enable us to win”(在人生很多场激烈的争斗中,我们如果与人硬碰硬正面交锋的话,可能败得一塌糊涂。而幽默往往使我们反败为胜)和文章第四段,可知整篇短文讲的是幽默的重要性。3The phrase “clamped off” in Paragraph 3 means_.Atried to hold backBtried to setCchargedDgave outA词义猜测题。前面提到老板连辞退他的话都想好了,而Sam开的这个玩笑使人们哄堂大笑。而老板为了树立他的威严,仍然强忍住笑。故
9、答案为A。4Which of the following statements can we infer from the passage?AMany lose lifes battles for they are lacking in a sense of humor.BIt wasnt the first time that Sam came late for his work.CSam was supposed to come to his office at 8:30.DHumor is the most effective way of solving problems.B推理判断题
10、。根据第一段“.shortly after receiving an ultimatum(最后通牒)about being late on the job”,我们可以了解到,Sam不止一次上班迟到了。BIf youre new to San Francisco, paying the city a visit, or simply looking for a new playground for you and your dog, here are four of the finest dog parks in San Francisco.Corona Heights Dog ParkOfte
11、n visited by residents from all over the city because of its nearness to the Randall Museum, Corona Heights Dog Park offers pets and owners breathtaking view after a steep hillside climb, and a fenced dog area that allows dogs to let loose without a leash(狗链). Owners will also enjoy the playground,
12、tennis courts and basketball courts.Dolores Dog ParkThe grounds of Dolores Park once served as camps for those who were left homeless by the 1906 earthquake, but now are often visited by crowds of Mission District people. Fourlegged friends can also wander about carefree offleash while making friend
13、s with other members of the doggie community.Pine Lake Dog ParkFamous for its place as a rest stop for hundreds of species of birds to fly to and from warmer climates, Pine Lake Park is also prized by city dogs and their owners for their nice hiking paths, picturesque lake suited for swimming, and o
14、ffleash area on the parks west end that lets dogs run free.Buena Vista Dog ParkWith a history of 146 years, Buena Vista Park is San Franciscos oldest park. Dogs and owners with plus energy will love burning it on this parks steep paths and winding staircases. Dog owners should have good control over
15、 their dogs, as its quite easy for dogs to get separated when going through Buena Vistas many twists and turns.【语篇解读】文章介绍了San Francisco的四个最好的宠物公园的详细情况。5Why do dog owners take their pets to Dolores Dog Park?ATo let them socialize.BTo give them rescue lessons.CTo help them lose weight.DTo increase the
16、ir physical activities.A推理判断题。根据Dolores Dog Park中“Fourlegged friends can also wander about carefree offleash while making friends with other members of the doggie community.”可知在这个公园宠物们可以自由漫步交朋友,自由社交,故选A。6Which dog park is popular with bird lovers?ADolores Dog Park.BPine Lake Dog Park.CBuena Vista Do
17、g Park.DCorona Heights Dog Park.B细节理解题。根据Pine Lake Dog Park中“Famous for its place as a rest stop for hundreds of species of birds to fly to and from warmer climates”可知几百种鸟在这个公园停留休息,吸引了许多爱鸟者,故选B。7What is special about Buena Vista Dog Park?ADogs can go climbing.BIt is close to a museum.CDogs must be o
18、n a leash.DIt is suitable for swimming.C细节理解题。根据Buena Vista Dog Park中“Dog owners should have good control over their dogs, as its quite easy for dogs to get separated when going through Buena Vistas many twists and turns.”可知在这里狗主人必须控制好自己的狗,以免分离丢失。故选C。CIt was anniversary(周年纪念)and Ria was waiting for
19、her husband Manoj to show up. After some years of marriage things changed between them. The once cute couple who couldnt live without each other were now fighting over every little thing, but both didnt like changes that came into their marriage.Ria was waiting to see if Manoj remembered that it was
20、 their wedding anniversary. As the doorbell rang she ran toward the door and opened it with a bunch of flowers to greet him. Both started to celebrate. They wanted to make up for fights.Suddenly the phone in the bedroom rang. Ria went to pick it up. On the call there was a man who said, “Hello, mada
21、m. I am calling from the police station. Is this Mr. Manoj Kumars number?”She replied, “Yes, it is!”“I am sorry, but there has been an accident and man died. We got this number from his wallet. Can you please come and identify the body?” the man replied. Ria was shocked! “But my husband is with me h
22、ere!”, she replied. “Sorry, but the accident took place in the afternoon while he was getting off the bus.”Ria was about to lose her consciousness(意识). She had read stories about souls returning to meet their loved ones after their death before it leaves! Her heart sank. In fear she ran towards the
23、other room to look for her husband. But he was not there. She said to herself, “Its true! He left me forever. Oh God, I can die to have another chance to mend for every fight we had. I lost my chance forever.” She fell on the floor in pain.Suddenly there was noise from the bathroom. The door opened
24、and Manoj came out and said, “Darling, I forgot to tell you today my wallet was stolen.”Life might not give you a second chance, so never waste any moment while you still have one. Value people and relations in life and have a wonderful life with no regrets. Live today and enjoy every moment of life
25、 because no one has promised tomorrow.【语篇解读】这是一篇记叙文。本文主要讲了一对夫妻经常吵架,感情出现了些问题,妻子利亚一直想着弥补过去的过错,重新开始,但是一个电话让妻子误以为丈夫马努基死了,她后悔自责,痛苦不堪。这则故事告诉我们珍惜生活中的人和牵挂,过一次无怨无悔的人生。8What can we learn from the passage about Ria and Manoj?AThey couldnt live without each other now.BThey hoped there was a change in their marr
26、iage.CThey didnt remember their wedding anniversary.DThey wanted to make up by celebrating their anniversary.D细节理解题。由文中第二段的“They wanted to make up for fights.”可知,他们都想通过这次结婚纪念日,重归于好,弥补过去的争吵,故D选项正确。9What can we infer from the text?AManoj died of an accident.BMonojs soul returned after death.CThe thief
27、 died of an accident.DThe couple wanted to leave each other.C推理判断题。由文中第五段的“but there has been an accident and man died.We got this number from his wallet.”以及倒数第二段的“Manoj came out and said,Darling, I forgot to tell you today my wallet was stolen.”可知,丈夫的钱包被小偷偷了,而小偷在这次事故中死了。故C选项正确。10What does the under
28、lined word “identify” in Paragraph 5 mean?ARecognize. BDiscover.CExamine. DBury.A词义猜测题。画线部分前文提到警察按照钱包里的号码打给利亚,想确定一下出事故的这个人的身份,所以打电话让利亚去辨认身份,因此这里identify的意思是辨认。recognize辨认;discover发现;examine检验; bury埋葬。A选项正确。.阅读七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)The Dos and Donts of Settling Family ProblemsSometimes something more
29、than consideration is necessary to resolve family issues. How should you cope with a family argument or conflict? Gad Krebs, a Positive Relationship expert, believes you should consider the following three options.Dont listen to random advice on how to have a successful relationWell intentioned peop
30、le can offer relationship advice readily available. _11_. Firstly, its the case where those offering ideal solutions are struggling with miserable relations themselves. Secondly, even though they do enjoy harmony at home, the advice that works for them wont necessarily work for you._12_. This is a r
31、esult of the unique personalities of the couple. What works for one couple may be disastrous for another.Ask for professional directionsBusinesses employ consultants and the sick visit doctors. These professional specialists can be reliable. Relationships should be no different. Living as a couple w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433048.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
