2019-2020同步外研英语选修九新突破模块综合检测 5 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020同步外研英语选修九新突破模块综合检测 WORD版含解析 2019 2020 同步 英语 选修 突破 模块 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、模块综合检测(五)(满分:120分;时间:100分钟).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AThe singer, Mick Jagger, of the Rolling Stones sings a song that tells people they cant always get what they want but if they try sometimes they can get what they need.The past years in my life my parents have told me this saying many times.Ive alw
2、ays complained about the quote(引语),although over time I have told myself to learn from it.This year my girlfriend flew off to college in West Palm, Florida.This has been a killer for me because I havent been able to see her and she is having a rough time in school.The last two months have been hard
3、but we are working through it.I have been trying to get my dad to buy me a plane ticket to go down there.My dad told me if I brought him some money he would help me pay for the ticket.I started to complain to him because I had no way of getting any money to give him.I spent several days and nights t
4、hinking of ways to earn money to go see my girlfriend.I finally came to the conclusion that I would get a job and work hard to earn some money to give to my dad.I applied to Safeway and ended up getting the job.I have been working at Safeway for about a month now and work hard to earn money to go se
5、e my girlfriend.The other day my mom had surprised me and told me that she asked her boss if she could use their business miles(旅费) to buy me a ticket down to Florida for two weeks.I was very thankful and told her I would help pay for anything that I have to.The thought of me working hard and gettin
6、g a job showed my mom that I really cared and was trying my best to be a successful person.I believe that you cant always get what you want but if you try sometimes, you get what you need.【语篇解读】作者的父亲总是引用歌词教育作者,凡事要靠自己的努力,作者就只凭借自己的努力满足和打动父母,如愿以偿地拿到了去看女朋友的机票。1The authors parents often told him the sayi
7、ng quoted from the song because .AHe liked to complain to them about his lifeBThey expected him to learn from the singerCHe always wanted to get everything he wantedDThey tried to educate him to do things for himself【解析】推理判断题。由作者在第一段最后的“Ive always complained about the quote(引语),although over time I
8、have told myself to learn from it.”尽管作者总是抱怨,但自己也承认从中学到了东西,这正是父母引用的目的所在。【答案】D2What does the word “killer” underlined in the second paragraph refer to?ASomething that is quite troublesome.BSomething that is very difficult.CA person who kills purposely.DA person who treats women very badly.【解析】词义猜测题。由下
9、文的解释“because I havent been able to see her and she is having a rough time in school.”可以看出,女朋友离开去上大学了,自己感觉很孤独,再加上女友在学校“having a rough time”,由 此可以看出,这正是上文所说的 killer,一些使人烦恼的事情。【答案】A3What can we infer from the passage?AThe author was lazy and unwilling to work hard.BThe authors father was too mean to gi
10、ve him money.CThe authors actual action won support from his mother.DThe author was unable to tear himself away from his girlfriend.【解析】推理判断题。当作者提出让父母出钱买机票去看女友的时候,父亲的答复是:作者得出钱,“if I brought him some money he would help me pay for the ticket.”后来作者找了份工作(ended up getting the job) 并努力赚钱买票(work hard to e
11、arn money to go see my girlfriend.),正是作者的实际行动感动了作者的妈妈,从而 “asked her boss if she could use their business miles(旅费) to buy me a ticket down to Florida for two weeks.”【答案】C4By writing the passage, the author tries to show .Awe can do nothing without moneyBfathers are strict while mothers are kindCits
12、hard for parents to bring up their childrenDwe should try to rely on ourselves for everything【解析】主旨大意题。作者开篇用一句歌词引出了主题:只要努力就能得到自己所需要的。中间用自己的一次经历进行了论证,最后一段在回扣“.trying my best to be a successful person.I believe that you cant always get what you want but if you try sometimes, you get what you need.”,也就
13、是“we should try to rely on ourselves for everything.”【答案】DBIf the earths population is in growth at this rate, there will not be enough resources.By the middle of the 21st century, if present trends continue, we will have used up all the oil that drives our cars, for example.Even if scientists devel
14、op new ways of feeding the human race, the crowded conditions on the earth will make it necessary for us to look for open space somewhere else.But none of the other planets in our solar system are capable of supporting life at present.One possible solution to the problem, however, has recently been
15、suggested by American scientist, Professor Carl Sagan.Sagan believes that before the earths resources are completely exhausted it will be possible to change the atmosphere of Venus and so create a new world almost as large as the earth itself.The difficulty is that Venus is much hotter than the eart
16、h and there is only a tiny amount of water there.Sagan proposes that algae organisms(海藻有机体) that can live in extremely hot or cold atmospheres and at the same time produce oxygen, should be bred in condition similar to those on Venus.As soon as this has been done, the algae will be placed in small r
17、ockets.Spaceship will then fly to Venus and fire the rockets into the atmosphere .In a fairly short time, the algae will break down the carbon dioxide into oxygen and carbon.When the algae have done their work, the atmosphere will become cooler, but before man can set foot on Venus it will be necess
18、ary for the oxygen to produce rain.The surface of the planet will still be too hot for man to land on it but the rain will eventually fall and in a few years something like earth will be reproduced on Venus.【语篇解读】这是一篇科普说明文。未来人类会耗尽所有的资源,因此科学家们在考虑移民金星。事实上,金星上的环境并不完全适合人类。处理的办法是先在金星上投放藻类植物,使金星上的温度降低,增加空
19、气中氧气的含量,这样人类或许就可以移民金星了。5In the long run, the most difficult problem caused by population growth on the earth will probably be the lack of .AoilBfoodCresources Dspace【解析】事实细节题。由第一段可知,未来人们面临的是生存空间的问题。故选D项。【答案】D6. Carl Sagan believes that Venus might be a living place because .Athe days on Venus are lo
20、ng enoughBit might be possible to change its atmosphereCthere is a good supply of water on VenusDits atmosphere is the same as the earths【解析】事实细节题。根据第二段可知,Sagan认为可以改变金星的气候。因此答案为B。【答案】B7Algae are plants that can .Alive in very hot temperatureBlive in very cold temperatureCproduce oxygenDall of the ab
21、ove【解析】事实细节题。由第三段“Sagan proposes that algae organisms(海藻有机体) that can live in extremely hot or cold atmospheres and at the same time produce oxygen.”一句可知它既可以在很冷很热的温度中生存也可以产生氧气。因此答案选D。【答案】D8Man can land on Venus only when .Ait rains thereBthere is oxygen Cthe atmosphere becomes coolerDthe algae have
22、done their work【解析】事实细节题。根据最后一段这句可知,人类登陆金星之前,那里的氧气必须能够产生雨水。故选A。【答案】ACThere are some strongwilled people who think of leaving smoking today and are free from the addiction the very next day.However, not everybody is so fortunate.Some of the smokers may have to resort to medications(药物治疗) in order to
23、kick off this habit.What do these medications actually do is that they reduce the wish to smoke.These medications must be taken only under the overseeing of a doctor.Five medications which have been approved by the FDA to stop smoking are bupropion SR, nicotine gum, nicotine inhaler, nicotine nasal
24、spray and nicotine patch.Nicotine gum(口香糖) and nicotine patch(片) are used overthecounter.However, the other medications require prescription(药方)Zyban tablets have been found to be highly effective in curing people of smoking addiction.The tablet needs to be taken in whole without crushing it as crus
25、hing can lead to side effects.It should be taken only on the prescription of a doctor.Nicotine patches are filled with nicotine and they are to be applied to the skin.The skin takes in nicotine and carries it to the blood stream.The amount of nicotine delivered by these patches is moderate and not h
26、igh enough to lead to addiction.In fact, millions of people have benefited from these nicotine patches.Nicotine gums are supposed to be a safer choice.They are to be used in such a way that they come in touch with the blood vessels(脉管) of the mouth and thus release nicotine.It should not go through
27、the saliva(唾液) and the stomach, otherwise it may cause certain side effects.【语篇解读】人人都知道“吸烟有害健康”,但要想让一个瘾君子戒烟是一件很难的事情,本文给那些戒烟的人提供了用药物治疗戒除烟瘾的办法。9Medications can .Amake smokers wish to smoke lessBclear away nicotine in smokers bodiesCbe bought everywhere and every timeDstop people become addicted to smo
28、king【解析】细节理解题。从第二段第一句话“What do these medications actually do is that they reduce the wish to smoke.”可以看出本题正确的答案为A。B项中的“clear away清除掉”不妥;C项中“随时随地”也不准确;D项不是这种药物的功能。【答案】A10From this passage we can learn .Astrongwilled addict must take medicine to help smokingByou shouldnt break Zyban tablet into pieces
29、 when taking itCnicotine patches can be injected into the blood streamDnicotine gums can be chewed like other candy【解析】细节理解题。从第三段的第二句“The tablet needs to be taken in whole without crushing it as crushing can lead to side effects.”可以判断出B项是正确的。从第一段的第一、二句可以看出A项太绝对;从第四段的第一、二句可以判断出C项不正确;从第五段的第二、三句可以判断出D项
30、不正确。【答案】B11The best title of this passage is .AHow To Cure Smoking AddictionBWhy People Become Addicted To SmokingCNew Ways To Help Stop SmokingDMedications To Cure Smoking Addiction【解析】主旨大意题。文章第一段的最后一句就提到了药物治疗帮助人们戒除烟瘾。后面的几段主要是介绍了几种帮助戒烟的药物。【答案】DDA California man who was feeling sick almost died rece
31、ntly from a shocking cause.26yearold Luis Ortiz went to a hospital because of a headache and nausea (恶心)When doctors examined him,they were shocked to find a tapeworm larva(绦虫幼虫) in his brain.The story got stranger.The larva was still alive.The creature had caused a cyst(囊肿) inside his head.The cyst
32、 was restricting the flow of liquids to different areas of his brain.The situation was so serious that doctors said they had to perform an emergency operation to remove the larva.A doctor who operated on Ortiz told him he had only 30 minutes to live.When the doctor pulled the worm out of his head,it
33、 was still moving.Luis Ortiz was a student at California State University in Sacramento.He began experiencing headaches in late August.But Ortiz said he did not think the headaches were serious.In September, he visited a friend and his parents in another city.That is when the pain got worse.His moth
34、er saw Ortiz throwing up and took him to a hospital emergency room.The doctors saved Ortizs life.However,the surgery also affected him.Ortiz had to drop out of school and move back home.For now,he is not permitted to work or drive a vehicle.The US Centers for Disease Control and Prevention says the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433145.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
