2019-2020同步译林英语选修十一新突破单元综合测评(三) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020同步译林英语选修十一新突破单元综合测评三 WORD版含解析 2019 2020 同步 英语 选修 十一 突破 单元 综合 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合测评(三)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AIt was Thanksgiving morning.I was busy preparing the traditional Thanksgiving turkey when the doorbell rang.I opened the front door and saw two small children in rags huddling together on the top step.“Any old papers,lady?” asked one of them.I was
2、busy.I wanted to say “no” until I looked down at their feet.They were wearing thin little sandals(凉鞋),wet with heavy snow.“Come in and Ill make you a cup of hot cocoa”They walked over and sat down at the table.Their wet sandals left marks upon the floor.I served them cocoa and bread to fight against
3、 the cold outside.Then I went back to the kitchen and started cooking.The silence in the front room struck me.I looked in.The girl held the empty cup in her hands,looking at it.The boy asked in a flat voice,“Lady,are you rich?”“Am I rich? Pity,no!”I looked at my wornout slipcovers(椅套)The girl put he
4、r cup back in its saucer(茶碟)carefully and said,“Your cups match your saucers”. They left after that,holding their papers against the wind.They had reminded me that I had so much for which to be grateful.Plain blue china cups and saucers were only worth five pence.But they matched.I tasted the potato
5、es and stirred(搅动)the meat soup.Potatoes and brown meat soup,a roof over our heads,my man with a regular job,these matched,too.I moved the chairs back from the fire and cleaned the living room.The muddy marks of little sandals were still wet upon my floor.Let them be for a while,I thought,just in ca
6、se I should begin to forget how rich I am.【语篇解读】本文介绍了在感恩节之夜,来要旧报纸的男孩和女孩给我带来的人生思考。1Which of the following would be the BEST title for the text?ALady,Are You Rich?BA Story of Thanksgiving DayCDont Forget How Rich You AreDDoes Cups and Saucers Match Well?【解析】主旨大意题。文章最后一句点明主题。标题需要出现这里的关键词how rich I am。【
7、答案】A2Which of the following statements is NOT true according to the passage?AThe girl thought the writer was rich just because she wanted to make the writer happy.BThe writer had thought she wasnt rich because her supplies were not expensive.CIf cups and saucers match well,they are a best pair even
8、though cheap.DAfter hearing what they said,the writer seemed to understand what a rich life was.【解析】细节理解题。文中没有提到女孩说这位作家富有只是为了取悦她。【答案】A3The writer left the muddy marks of little sandals on the floor for a while to Ashow that she was a kindhearted ladyBremind her that she shouldnt forget how rich she
9、wasCleave room for readers to think about what being rich isDprove that she had understood what meant being rich【解析】推理判断题。根据最后一段“I moved the chairs back from the fire and cleaned the living room.The muddy marks of little sandals were still wet upon my floor.Let them be for a while,I thought,just in
10、case I should begin to forget how rich I am.”说明我想让这样的脚印提醒我。【答案】B4It can be inferred from the text that whether you are rich depends on Ahow much money you have madeBwhat attitude you have had towards lifeCthe way you help othersDyour social relationship【解析】推理判断题。根据文章中女孩子的那句话“Your cups match your sau
11、cers”让我们想到幸福还是不幸福取决于我们对生活的态度。【答案】BBSteven Spielberg has always had one goal: to tell as many great stories to as many people as possible.Spielberg spent his early childhood in New Jersey and,later,Arizona.Some of his childhood memories became the inspiration for his filmmaking.Even decades later, Sp
12、ielberg says he has clear memories of his earliest years, which are the origins of some of his biggest hits.He believes that ET.is the result of the difficult years leading up to his parents 1966 divorce,“It is really about a young boy who was in search of some stability in his life”. “He was scared
13、 of just about everything,” recalls his mother,“When trees brushed against the house,he would jump into my bed.And thats just the kind of scary stuff he would put in films like Poltergeist”To this day,Spielbergs wife,actress Kate Capshaw,says her husband remains terrified of airplanes.Spielberg was
14、11 when he first got his hands on his dads movie camera and began shooting short movies about World War battles.These homemade movies gave him a way to escape his fears.From the very beginning,he had a creative imagination.With his talent for scary storytelling,he could terrify his three younger sis
15、ters.It also made it easier for him to make friends.On camping trips,when night fell,young Spielberg became the center of attention.He would start telling his ghost stories,and everyone would suddenly get quiet so that they could all hear it.Spielberg moved to California with his father and went to
16、high school there, but his grades were so bad that he hardly graduated.Both UCLA and USC film schools rejected him,so he entered California State University at Long Beach because it was close to Hollywood.Spielberg was determined to make movies,and he managed to get an unpaid,noncredit internship(实习
17、)in Hollywood.Soon he was given a contract,and he dropped out of college.He never looked back.Now,many years later, Spielberg is still telling stories with as much enthusiasm as when he was a boy.【语篇解读】这篇文章就是介绍著名电影导演斯皮尔伯格的成长经历。5We can infer that Poltergeist is probably a(n) Aromance filmBhorror film
18、Ccomedy film Daction film【解析】推理判断题。第二段倒数第二句话:“And thats just the kind of scary stuff he would put in films like Poltergeist.”那就是他要往像Poltergeist这样的电影里所放的恐怖角色,由此可知答案选B。【答案】B6Paragraph 3 mainly tells us that Steven Spielberg Awas a good communicatorBwas good at making friendsChad a talent for filmmakin
19、gDmade some classic movies【解析】主旨大意题。根据“These homemade movies gave him a way to escape his fears.”和“With his talent for scary storytelling”可以判断本段主要讲的是他的拍摄电影的天赋。【答案】C7Which of the following is TRUE about Steven Spielberg according to Paragraph 4? AHe is kindhearted.BHe performed well in high school.CH
20、e is strongminded.DHe lacked confidence about his career.【解析】细节理解题。根据本段内容,斯皮尔伯格因为成绩差,而被UCLA and USC film schools两所电影大学拒绝录取,不得已进入California State University,但是他决心拍电影,并且中途退学,且永不回头,这说明他是一位有意志的人,故C正确。【答案】C8According to Paragraph 4,Steven Spielberg Adidnt finish collegeBnever went to college Cgot bad gra
21、des in collegeDrejected two film schools【解析】细节理解题。根据倒数第二句话:“Soon he was given a contract,and he dropped out of college.”可知他中途退学,故未完成学业。因此答案选A。【答案】ACZheng Pengyu: Interest is the best teacher.Classrooms that werent fixed could give students the chance to explore their interests.At the same time,they
22、would be able to learn on their own because they would have to make their own decisions.All in all,the new system would be a good chance to inspire students passion for studying.Sun Yao: Despite its benefits,Im worried about whether the new system would work.Going to different classrooms would take
23、up a big part of our break time and we would have less time to relax after class.Also,not all schools could offer so many diversified classes.Shi Zhenghan: I support students learning in different classes.It would solve the problem of some students thinking the classes are too easy while some think
24、they are too difficult.Teachers could also teach more effectively.Whats more,friendships built while in different classes might be a pleasant surprise.Zhou Qingqing: In my opinion,studying in different classrooms might affect students psychological(心理的) development.They might find it difficult to de
25、velop deep and strong friendships with other students if they had to change classrooms constantly.They would also lose their sense of belonging to a certain class.Hu Qile: I applaud the idea.It would help teachers set up special teaching plans for different classes.For students,making choices by the
26、mselves could encourage them to be responsible.Changing classrooms could also help relieve the boredom of doing the same dull routine(惯例)every day.Wang Xiaoqian: The new system might help with students individual development,but I still prefer the current system.Studying in one fixed classroom,stude
27、nts with different academic levels can help each other.Spending your senior middle school years with the same classmates is an unforgettable experience.【语篇解读】本文是一篇议论文。学生进入“课程超市”自主选择课程到底好不好?不同的人有不同的看法。9According to Sun Yao,which of the following sentences is TRUE?AThe new system will work if great me
28、asures are taken.BAll the schools cant afford so many diversified classes.CStudents will have more time to relax.DHe supports the system because of its benefits.【解析】根据第二段最后一句“Also,not all schools could offer so many diversified classes.”可知,Sun Yao认为不是所有的学校都能提供多样化的课程。故选B。根据本段第一句“Despite its benefits,
29、Im worried about whether the new system would work.”可知,A、D两项错;根据第二句“Going to different classrooms would take up a big part of our break time and we would have less time to relax after class.”可知,C项错误。【答案】B10Among the following people,who prefers the new system?ASun Yao.BHu Qile.CZhou Qingqing. DWang
30、Xiaoqian.【解析】根据文章第五段内容可知,Hu Qile认为这种做法对老师和学生都有好处。故选B。【答案】B11What is the passage about?ASchools should offer diversified classes to students.BStudents find it difficult to develop friendship.CDifferent opinions about changing classrooms.DChanging classrooms can help with students individual developme
31、nt.【解析】本文主要讲的是人们对于学生自主选择课程的不同看法。故选C。【答案】C12Which of the following can BEST replace the underlined word “applaud” in Paragraph 5?AHate. BOppose.CFavor. DBenefit.【解析】根据第五段内容可知,Hu Qile认为这种做法对师生都有好处,由此可知,他赞同这种做法。故选C。【答案】CDMrs.Thompson stood in front of her 5th grade class on the very first day of school
32、.She told the children a lie.Like most teachers,she said that she loved them all the same.But that was impossible because there in the front row,slumped(弯腰坐)in his seat,was a little boy named Teddy Stoddard.Mrs.Thompson noticed that he didnt play well with the other children,that his clothes were me
33、ssy and that he needed a bath.It got to the point where Mrs.Thompson would actually take delight in making his papers with a red pen,making bold Xs and then putting a “F” at the top of his papers.Mrs.Thompson was required to receive each childs past records and she put Teddys off until last.However,
34、when she received his file,she was surprised.Teddys first and second grade teachers both wrote,“Teddy is a bright child with a ready laugh.He has good manners.he is a joy to be around.” While his third grade teacher wrote “His mothers death has been hard on him but tried to do his best.” Teddys four
35、th grade teacher wrote,“Teddy is withdrawn,sometimes sleeps in class and doesnt show much interest in school.” By now,Mrs.Thompson realized the problem and she was ashamed of herself.By Christmas,Mrs.Thompson got presents wrapped in beautiful paper,except for Teddys.His present was clumsily wrapped
36、in the heavy,brown paper.Some children even laughed when she found a rhinestone(人造钻石) bracelet with some stones missing,and a bottle with onequarter full of perfume.But she stifled the childrens laughter when she exclaimed(大声说)how pretty the bracelet was,putting it on,and dabbing(涂)some of the perfu
37、me on her wrist.Teddy stayed after school that day and said,“Mrs.Thompson,today you smelled just like my mom used to.” After the children left,she cried.On the very day,she quit teaching reading,and writing,and arithmetic.Instead she began to teach children.Mrs.Thompson paid particular attention to
38、Teddy.By the end of the year,Teddy had become the best in the class.A year later,she found a note from Teddy,telling her that she was the best teacher he ever had in his whole life.Six years later she got another note from Teddy saying that he had finished high school.Four years later,she got anothe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433335.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023年高考英语二轮复习课件(全国通用)-名词.pptx
