2019_2020学年人教版高中英语必修二:UNIT5 MUSIC 课堂同步训练卷(二) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019_2020学年人教版高中英语必修二:UNIT5 MUSIC 课堂同步训练卷二 WORD版含答案 2019 _2020 学年 人教版 高中英语 必修 UNIT5 课堂 同步 训练 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、此卷只装订不密封班级 姓名 准考证号 考场号 座位号 2019-2020学年高一上学期训练卷必修二 Unit5 Music 英 语 (二)(本卷满分100分)一、阅读理解(每小题2分,共16分)AAt first sight, Alma Deutscher, a twelve-year-old girl from England appears to be like any other typical pre-teen. She loves to skip rope, read and play with her younger sister. But this modest youngste
2、r(孩子), who composed her first musical work at age six, first short opera at age seven, and first full-length opera based on Cinderella at age ten, is anything but average. Though her parents downplay(对.轻描淡写) her extraordinary talent, young Alma is being described as “little Mozart” by the music worl
3、d.Almas operatic take on the classic fairy tale, which she began writing at age eight, has a slight twist. Her Cinderella is a musician who meets her Prince Charming through a song. “In my Cinderella, she sings the beginning of a ballad but at midnight she flees. Eventually, the prince finds her aft
4、er asking all the maidens of the land to sing the end of the ballad.”The opera was first performed in Vienna, Australia on December 29, 2016, where the then eleven-year-old skillfully switched between the piano and the violin and receives enthusiastic reviews. The young genius has since performed tw
5、o new piano works, once in Australia and the other in China.While this may appear to be a lot for someone so young, Alma is not worried. She says, “of course I have to work hard. But all children have to work hard for exams, and at least when I work hard, I work hard for something incredibly excitin
6、g, like seeing my whole opera put on stage.Almas musical talent first came to light before she could even talk. Her parents recall that as an 18-month-old toddler, she was able to hum a pitch perfect version of the childrens rhyme:Twinkle Twinkle Little Star.However, Almas abilities only gained inte
7、rnational attention in 2012, after a family friend posted a video online comparing her to Mozart. The family was suddenly swamped with media requested and Alma became an overnight star, dubbed “little Mozart”. This nickname makes her parents unhappy because they believe it puts added pressure on the
8、 young girl. They would instead prefer her to be called “a composer and musician”.Alma does not want to be compared to the famous artist either, saying, “There was only one Mozart, and I prefer to be little Alma.” Regardless of what she calls herself, the twelve-year-old is changing the world of mus
9、ic forever!1. What do we know about Alma Deutscher?A. She has shown great musical talent from a young age.B. She comes from a famous musical family.C. She regularly performs the classical music of Mozart.D. She has adapted some famous works of classical music.2. How did Alma get to be widely known?A
10、. By performing on television.B. Through an online video.C. By putting on an opera.D. Through her parents promotion.3. What is Almas attitude towards her success?A. She is still unsatisfied with her performance.B. She is modest about her musical achievements.C. She is uncomfortable with so much pres
11、sure.D. She is proud to have become a professional musician.4. What can we infer about Almas parents?A. They are very well-educated people.B. They have made a good life plan for Alma.C. They have pushed Alma to take up music.D. They are protective of their daughter.【答案】1-4 ABBD【解析】文章介绍了一个很小就展现出色音乐天赋
12、的小女孩Alma,以及她的突出成就。1. 推理判断题。根据第一段“this modest youngster composed her first musical work at age six, first short opera at age seven, and first full-length opera based on Cinderella at age ten”可知Alma 在六岁时创作了她的第一部音乐作品,在七岁时创作了第一部短歌剧,在十岁的时创作了第一部以灰姑娘为原型的歌剧。由此可见她很小的时候就展现了出色的音乐天赋,故选A。2. 细节推理题。根据倒数第二段“Almas a
13、bilities only gained international attention in 2012, after a family friend posted a video online comparing her to Mozart.”可知Alma被世界关注是因为2012年一个朋友在网上发布的一段视频,故选B。3. 推理判断题。根据第四段“I have to work hard. But all children have to work hard for exams, and at least when I work hard, I work hard for something
14、incredibly exciting, like seeing my whole opera put on stage.”和最后一段“Alma does not want to be compared to the famous artist either, saying, There was only one Mozart, and I prefer to be little Alma. ”可知Alma认为自己要努力学习,以及不想和著名的艺术家Mozart进行比较。由此可见Alma个人非常努力,对取得的成就非常谦虚,故选B。4. 推理判断题。根据倒数第二段“This nickname ma
15、kes her parents unhappy because they believe it puts added pressure on the young girl. They would instead prefer her to be called a composer and musician.”可知Alma的父母怕这个称呼给这个小女孩带来额外的压力,可见她的父母对Alma是保护的。故选D。BI like music so much that I believe I cant live without it. I was once asked by a friend of mine
16、 why I took such a great interest in it. First I would like to go deep into my soul and find myself through the music I like. Actually, some people call it the process of looking for the purpose of life, but I consider it to find my own spirit rather than the purpose of life. And the other reason is
17、 that I can communicate with other people and share all the things we have with the help of music. In fact, the use of music as a communication tool has been kept by human beings for thousands of years.My friend asked me for further explanation after hearing what I said. I told him that this can dat
18、e back to the original time, and to the very beginning of the world. At the very beginning of human beings, our forerunners(先驱) already had a special hobby of music. Youll know exactly what I mean if you happen to know the musical sentence when Adam, the first man, said to the first woman Eve, “Mada
19、m, Im Adam”, which may have the meaning when you read from the end to the beginning. Later on, Adam and Eve and their children began to enjoy the sound of nature as a result of the special hobby of music. They found interest in listening to the sound of wind and rain, the singing of birds, the howls
20、 of beasts as well as the simple songs they themselves made.As time went by, people started to form different kinds of music, such as Eastern music, pop music, rock and roll and light music. People became more skillful at enjoying the music. They were not just paying attention to the words and melod
21、ies, but they went deep into the soul of a piece of music. They began to know the relationship between music and their own life. They realized the power of music and started to use music to show their feelings and emotions. At the same time, people who listened to music and found the right way of en
22、joying it were going deeper and deeper into their soul and spirit through music. They got the whole colourful world which was surrounded by music. They began to communicate with others and share their feelings with the help of music. Music has become a kind of language since then.Nowadays, people ta
23、ke a greater interest in music than ever before. More and more people begin to like music because they want to find their soul deep in their spirit and also because they have a need to share their life with other people. It is said that music has become an exactly international language today. It is
24、 even believed that if there are creatures on other planets and all other ways cant help communicate with them, music will probably do!5. The passage is intended to _.A. show people how to enjoy musicB. persuade people to take interest in musicC. tell people the origin of musicD. present the reasons
25、 why the writer loves music6. The underlined word “this” in Paragraph 2 refers to “_”.A. the explanationB. his love of musicC. musicD. the history7. In Paragraph 2 the example of Adam is meant to _.A. arouse peoples curiosityB. show music has a long historyC. reveal the real meaning of musicD. expla
26、in how music came into being8. Which of the following does NOT agree with the writer according to the passage?A. Music can serve as a means of communication.B. People can associate music with their own life.C. Music helps to find the purpose of life.D. Music is a universal language in a sense.【答案】5-
27、8 DCBC【解析】本文为记叙文。本文主要说明了作者喜爱音乐的原因,并介绍了音乐在人们交流和抒发情感方面的作用。5. 推理判断题。第一段“I like music so much that I believe I cant live without it. And the other reason is that I can communicate with other people and share all the things we have with the help of music.”可知,作者非常喜欢音乐,认为没有它简直活不下去,另一个原因是通过音乐可以和其他人交流,在音乐的帮助
28、下分享我们所拥有的。接着下文对此进行了较详细的说明。由此可推断出本文主要介绍了作者喜欢音乐的原因。故选D。6. 猜测词义题。根据画线词的上句“the use of music as a communication tool has been kept by human beings for thousands of years.” 可知,音乐作为一种交流工具已经被人类使用了数千年。划线的词语所在的句子“I told him that this can date back to the original time, and to the very beginning of the world”可
29、知,这(音乐)可以追溯到人类最初的时代,也可以追溯到世界的开端。由此可得知,下文是对音乐的发展过程的介绍。从而可判断出划线词“this”指的是“音乐”。所以C正确。7. 推理判断题。作者在举例前的一句“I told him that this can date back to the original time, and to the very beginning of the world. At the very beginning of human beings, our forerunners already had a special hobby of music.”讲述,音乐历史悠久
30、,这可以追溯到人类最初的时代,也可以追溯到世界的开端。接着用亚当和和夏娃的例子旨在表明音乐有悠久的历史。故B项正确。8. 细节理解题。根据文章第一段中的“some people call it the process of looking for the purpose of life, but I consider it to find my own spirit rather than the purpose of life”(有些人称音乐是寻找生命目的的过程,但我认为这是要探寻自己的心灵,而不是生命的目的。由此可推断出作者不同意C项观点。故选C。二、七选五(每小题2分,共10分)Why
31、doesnt the conductor face the audience? 9. As the only person with his back to the audience, the conductor is a figure who is bathed in the spotlight, but his complex work requires a high degree of musical skill, as well as an ability to extract(提炼) what he desires out of the group of artists he lea
32、ds his orchestra.10. A person may become a conductor without graduating from the conducting department of a music school or studying in any kind of conductors training program. However, becoming the conductor of a famous orchestra requires a great deal more than what is needed merely to join an orch
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433516.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
