2019-2020学年新培优同步北师大版高中英语必修五练习:UNIT 15 LEARNING 单元检测B WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年新培优同步北师大版高中英语必修五练习:UNIT 15 LEARNING 单元检测B WORD版含解析 2019 2020
- 资源描述:
-
1、第十五单元检测(B)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:What do you think of the movie?M:Its very interesting,but its a pity I missed the first part.1What are the two speakers talking about?A
2、.The weather.B.A movie.C.A basketball match.答案:BW:You are late again.Whats the matter with you?M:Im sorry,Ms Green,but I didnt catch the school bus.Thats why I was late for school.2Where did the conversation probably take place?A.In a restaurant.B.In a bookshop.C.In a classroom.答案:CW:I wonder if Jim
3、 will be here by 8:00.Hes supposed to be.M:His wife said he left at 7:30,so he should be here by 8:15 at the latest.3What time is Jim supposed to arrive?A.8:15.B.8:00.C.7:30.答案:BW:How often should I take these pills and how many should I take?M:Take two pills every six hours.4How many pills should t
4、he woman take in twenty-four hours?A.Six.B.Eight.C.Twelve.答案:BW:The room is filled with smoke.I can hardly breathe.M:I agree.Smoking shouldnt be allowed in this room.5What can be concluded from this conversation?A.The woman is bothered by some people smoking heavily.B.The room is on fire and full of
5、 smoke.C.Smoking is strictly forbidden in the room.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。W:Its Alices birthday next Tuesday.What shall we buy for her birthday?M:Does she like
6、reading?We can buy her a book.W:Well,she has lots of books already.Besides,her birthday present last year was also a book.M:How about a basketball?W:No,she doesnt like basketball,but she likes football.M:Get her a football,then?W:Do you know how much a football costs?M:I have no idea,about 50 yuan,m
7、aybe.W:But I have only 30 yuan.How much do you have?M:I have eight.Why not go and ask John if he would like to join us?6What was the birthday present they decided to buy?A.A book.B.A basketball.C.A football.答案:C7How much money did the two speakers have altogether?A.30 yuan.B.38 yuan.C.8 yuan.答案:B8Wh
8、y did they decide not to buy Alice a book?A.Because she didnt like reading at all.B.Because she has bought a book herself.C.Because she has lots of books and her birthday present last year was a book.答案:C听第7段材料,回答第9至11题。M:Whats the matter,Alice?W:Sorry,Mr Harrison.I missed my train.M:Why did you mis
9、s the train?W:Because I left home a little late.M:Did you get up late or something?W:No.My aunt called me at the last minute.M:Tell her not to call you in the morning.W:I will,Mr Harrison.Im really sorry for being late.M:If you are late again,I cant let you pass in this subject.W:Oh,please dont.9Wha
10、ts the relationship between the two speakers?A.Secretary and boss.B.Teacher and student.C.Doctor and patient.答案:B10Why was the girl late?A.Her aunt called her to get up late.B.She missed the bus.C.She got a telephone call.答案:C11What can we know about the man?A.He is strict with his students.B.He is
11、cold to Alice.C.He gets angry easily.答案:A听第8段材料,回答第12至14题。W:Is it true that you dont swim at all now?M:Im afraid so.Im too old.W:But youre only twenty!M:But thats too old for a swimmer.If I swam in an international competition now,I wouldnt win.So Id rather not swim at all.W:But dont you enjoy swimm
12、ing?M:I used to,when I was small.But if you enter for big competitions,you have to work very hard.I used to get up at 6:00 a.m. to go to the pool.I had to swim before school,after school and on weekends.I swam thirty-five miles every week at that time.W:But you were famous at fifteen.And look at all
13、 those cups!M:Its true that I have some wonderful memories.I enjoyed visiting other countries,and my Olympics were very exciting.But I missed more important things.While other boys were growing up,I was swimming.12At what time did he get up when he was small?A.At six in the morning.B.At six thirty i
14、n the morning.C.At five to six in the morning.答案:A13How many miles did he swim every week?A.Thirty miles a week.B.Thirteen miles a week.C.Thirty-five miles a week.答案:C14Which is right according to the dialogue?A.The man is 40 now.B.At the age of 15,the man became well known.C.The man doesnt enjoy tr
15、avelling.答案:B听第9段材料,回答第15至17题。M:Hi,Shirley.How about going to the football game today?W:Im not going to it.Im planning to watch it on TV.M:Whats that?Do you feel too poor to watch a football game?W:Money is not the problem.I find it easier to follow football on television than in the stadium.When I
16、see the game in the stadium,I feel as if Im too far away from the action.M:I know just what you mean.But theres always so much excitement.People are cheering and shouting when youre there.W:Youre right,but I cant even see who has the ball,I cant get very excited.So I really prefer watching it on tel
17、evision.M:I see your point.Well,enjoy the game.W:You too.15What are the man and the woman talking about?A.Viewing a football game.B.Interviews with football players.C.Money problem about a football game.答案:A16Why is the woman not going with the man?A.Because she is too poor to buy a ticket.B.Because
18、 she doesnt like peoples cheering and shouting in the stadium.C.Because she finds it easier to follow football on television than in the stadium.答案:C17Which is right according to the dialogue?A.The man likes peoples cheering and shouting in the stadium.B.The woman cant get excited while watching the
19、 football game on television.C.Theres always so little excitement in the stadium.答案:A听第10段材料,回答第18至20题。When the Americans were getting ready to send their first men to the moon,an old Irishman was watching them on TV in the bar of a hotel.There was an Englishman in the bar,too,and he said to the Iri
20、shman,“The Americans are very clever,arent they?They are going to send some men to the moon.Its a very long way from our world.”“Oh,thats nothing,”the Irishman answered quickly.“The Irish are going to send some men to the sun in a few months time.Thats much farther away than that to the moon,you kno
21、w.”The Englishman was very surprised when he heard this.“Oh,yes,it is,”he said.“But the suns too hot for people to go to.”The Irishman laughed and answered,“Well,the Irishmen arent stupid,you know.We wont go to the sun during the day,of course.Well go there during the night.”18Who were in the bar of
22、 the hotel?A.Some Americans.B.An Irishman.C.An Englishman and an Irishman.答案:C19What was the Irishman doing?A.He was drinking.B.He was watching TV.C.He was reading.答案:B20What was on TV?A.The Americans were getting ready to go to the moon.B.The Irish were ready to send some men to the sun.C.Some Engl
23、ishmen were sent to the moon.答案:A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIt was the first snow of winteran exciting day for every child but not for most teachers.Up until now,I had been able to dress myself for recess(课间休息),but today I would need some help.Miss Fin
24、layson,my kindergarten teacher at Princess Elizabeth School near Hamilton,Ontario,had been through first snow days many times in her long career,but I think she may still remember this one.I managed to get into my wool snow pants.But I struggled with my jacket because it didnt fit well.It was a hand
25、-me-down from my brother,and it made me wonder why I had to wear his ugly clothes.At least my hat and matching scarf were mine,and they were quite pretty.Finally it was time to have Miss Finlayson help me with my boots.In her calm,motherly voice she said,“By the end of winter,you will be able to put
26、 on your own boots.” I didnt realise at the time that this was more a statement of hope than of confidence.I handed her my boots and stuck out my feet.Like most children,I expected the adult to do all the work.After much wiggling and pushing,she managed to get the first one into place and then,with
27、a sigh,worked the second one on too.I announced,“Theyre on the wrong feet.” With the grace that only experience can bring,she struggled to get the boots off and went through the joyless task of putting them on again.Then I said,“These arent my boots,you know.” As she pulled the offending boots from
28、my feet,she still managed to look both helpful and interested.Once they were off,I said,“They are my brothers boots.My mother makes me wear them,and I hate them!” Somehow,from long years of practice,she managed to act as though I wasnt an annoying little girl.She pushed and shoved,less gently this t
29、ime,and the boots were returned to their proper place on my feet.With a great sigh of relief,seeing the end of her struggle with me,she asked,“Now,where are your gloves?”I looked into her eyes and said,“I didnt want to lose them,so I put them into the toes of my boots.”21.According to the passage,th
30、e little girl got from her brother.A.the wool snow pants and the jacketB.the jacket and the bootsC.the jacket and the hatD.the boots and the gloves解析:根据文章第二段中的“.my jacket because it didnt fit well.It was a hand-me-down from my brother.”与第四段中的“These arent my boots.They are my brothers boots.My mother
31、 makes me wear them.”可知作者穿的是她哥哥的夹克与靴子。答案:B22.What made it so hard for the teacher to help the little girl put her boots on?A.The gloves in the toes of the boots.B.The slowness of the teacher.C.The wrong size of the boots.D.The big feet of the girl.解析:根据文章最后一段的“I didnt want to lose them,so I put them
32、 into the toes of my boots.”可知让帮助穿鞋的老师费了那么多耐心与力气的是藏在鞋子里的手套。答案:A23.Which of the following sentences from the passage best indicates that the teacher is very considerate?A.In her calm,motherly voice she said,“By the end of winter.”(Paragraph 2)B.With the grace that only experience can bring,she strugg
33、led to.(Paragraph 4)C.she still managed to look both helpful and interested.(Paragraph 4)D.she managed to act as though I wasnt an annoying little girl.(Paragraph 4)解析:经过多年的磨砺,老师每次给她穿鞋都是那么有耐心,好像一点也不把小女孩的顽皮放在心上,这足以说明老师很体贴人。答案:DBPlanning Your WritingKelli Plasket is a reporter at TIME for Kids. Questi
34、on:How do you get story ideas?Answer:I read newspapers,news sites and watch TV news daily.I look for stories or topics that would interest kids.I also talk to the people I meet about whats on their minds and what interests them.You never know where you will find a good story!Suzanne Zimbler is a sen
35、ior editor at TIME for Kids.Question:How do you plan and organise a story?Answer:Once Ive learned everything that can be a topic,I decide what information is most important to include.I break down that information into different sections.Then I consider what order those sections should appear in.Wha
36、t do the readers need to know first in order to understand the rest of the story?How will I connect one section to the next? Sometimes,once Ive drafted the story,Ill realise that another order works better than my original plan.Thats OK.You can always switch paragraphs around and see how they read i
37、n a different order.Its part of the revision process.Andrea Delbanco is a senior editor at TIME for Kids.Question:How do you complete your writing assignments on time?Answer:I love working with a deadline!I have a much easier time getting organised when I know that my time to work on an assignment i
38、s limited.First,I make a mental map of all of the stages:doing research,taking notes,writing a draft and revising.Then,I make a timeline of how long I think I will need to complete each part.I always hope to finish with enough time to take a break and then look at my writing with fresh eyes.24.What
39、does Kelli Plasket mean by saying the underlined sentence?A.It is always difficult to find a good story.B.We cant miss any source to find a good story.C.Good stories are everywhere,but we cant catch them all.D.It is impossible to know where youll find a good story.解析:由画线部分之前的几个句子可知,Kelli Plasket利用各种
40、渠道获取故事素材,同时还与他人进行交流以获取他们的想法和他们所感兴趣的东西。同时,画线句子就是对这些内容进行概括总结的,故B项为最佳答案。答案:B25.What process will follow after Suzanne Zimbler has enough information about a topic?A.To write a draft of the story.B.To break down information into different sections.C.To consider in what order those sections should appear
41、.D.To decide what information is most important to include.解析:由“Answer: Once Ive learned everything that can be a topic,I decide what information is most important to include.”可知答案为D项。答案:D26.What will Suzanne Zimbler do if she finds her draft will be better in another order?A.Turn to someone for hel
42、p.B.Leave it there for a while.C.Change it and see which is better.D.Consider carefully before revising it.解析:由第二部分“.once Ive drafted the story,Ill realise that another order works better than.You can always switch paragraphs around and see how they read in a different order.”可知答案为C项。答案:C27.From the
43、 text,we can know that Andrea Delbanco .A.finds it unpleasant to work with a deadlineB.divides her time into equal parts among different stagesC.knows exactly how long each stage will need to completeD.makes a careful plan of her time and tries to leave time for a break解析:由最后一部分“First,I make a menta
44、l map of.Then,I make a time line of.I always hope to finish with enough time to take a break.”可知,Andrea Delbanco细心安排好自己的时间,并留下时间休息。答案:DCHonesty comes in many forms.First theres self-honesty.Is what people see the real article or do you appear through smoke and mirrors?I find that if I try to be some
45、thing Im not,I feel unsure of myself and take out a part from my PBA(personal bank account).I love how singer Judy Garland put it,“Always be a first-class version(版本) of yourself,instead of a second-class version of somebody else.”Then theres honesty in our actions.Are you honest at school,with your
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-434416.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
