分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 21

类型2023年高考英语一轮复习 组合规范练2(含解析)北师大版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:550377
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:21
  • 大小:48.65KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023年高考英语一轮复习 组合规范练2含解析北师大版 2023 年高 英语 一轮 复习 组合 规范 解析 北师大
    资源描述:

    1、组合规范练2必修1Unit2阅读理解题组练速度(35mins).阅读理解ALondon and Paris are two of Europes biggest tourist destinations,just a few hours away from each other by road or rail and an hours distance by air.What about the train-ferry combination that many recall fondly from their childhoods?Well,though its budget-saving,

    2、this option is too time-consuming today,so better leave it to your memories.Since the UK is not part of the Schengen Area,passengers need to go through passport control prior to boarding.Airtrips:Though flying between London and Paris is by no means recommended,there are still a few people traveling

    3、 between the two dynamic cities by air.A very low one-way fare is possible through advanced booking,but of course its rare,and that doesnt include the taxi and rail fares traveling to and from the airports.* One-way fares from Paris can be as low as 49;* From London,Air France flies with fares as lo

    4、w as 39(46),and British Airways as low as 48(56)Railtrips:The only direct train between London and Paris is the Eurostar,which travels 15-17 times per weekday.Eurostars 2015 edition trains can make the journey in two hours at speeds of up to 320 km/h.Besides,they offer good seating space.* Fares beg

    5、in at a reasonable 58(68),round trip;* The earlier you book,the more you save.Bustrips:The bus is by far the least expensive and longest way to travel between Paris and London.Eurolines and OUIBUS are two major bus lines traveling between the two capitals.The journey takes between seven and nine hou

    6、rs.Both lines advertise free Wi-fi.* One-way Eurolines fares begin at 15;* One-way OUIBUS fares begin at 15 too,but early bird sales can even lower the fare.1.Which way is probably the most expensive for a round trip?A.By train-ferry.B.By air.C.By rail.D.By bus.2.What special service does the bus tr

    7、ip provide?A.Passport free boarding.B.Taxi pickup.C.Good seating space.D.Free Wi-fi.3.What do the trips have in common?A.They are cheaper if booked ahead of time.B.There are different competing companies.C.They are more expensive from the Paris end.D.There are still additional fees to be included.BR

    8、escuers in the Turkish city of Izmir have pulled a young girl out alive from the remains of a collapsed housing complex four days after a strong earthquake hit Turkey and Greece.The girl was taken to a hospital in an emergency vehicle.Sounds of cheering could be heard from rescue workers and people

    9、watching nearby.Health Minister Fahrettin Koca identified the girl on Twitter as 3-year-old Ayda Gezgin.The child had been trapped inside the rubble(瓦砾) for 91 hours.She was the 107th person to have been rescued from collapsed buildings since Friday,the day the quake struck.After her rescue,Ayda cou

    10、ld be heard calling out for her mother in a video that played on television.But Aydas mother did not survive.Her body was found in the rubble hours later.Aydas brother and father were not inside the building at the time of the quake.Rescuer Nusret Aksoy told reporters he was searching through the wr

    11、eckage of the building when he heard a childs scream.He then called for silence.He later found the girl in a small space next to a dishwasher.The girl waved at him,told him her name and said that she was okay,Aksoy said.“I got goose bumps(起鸡皮疙瘩) and my colleague Ahmet cried,”he told HaberTurk televi

    12、sion.Ibrahim Topal,of the Humanitarian Relief Foundation said:“My colleague and I looked at each other like Did you hear that,too?We listened again.There was a very weak voice saying something like Im here.Then we shut everything down,the machines,and started listening again.And there really was a v

    13、oice.”Health ministry officials said the girl was in good condition but would be kept under observation.She asked for a special meal of meatballs and a yogurt drink on her way to the hospital,the state-operated Anadolu Agency reported.Another 3-year-old girl and a 14-year-old girl were also pulled o

    14、ut alive recently from collapsed buildings in Izmir,Turkeys third-largest city.At least 111 people died in the quake.Officials said 138 survivors were still hospitalized.4.How did rescue workers and people watching feel when the girl was rescued?A.Sorrowful.B.Excited.C.Worried.D.Pitiful.5.Why did Ak

    15、soy call for silence?A.To talk to his colleague.B.To make the little girl calm.C.To make himself heard by the girl.D.To locate where the voice came from.6.What can we infer about the girl from the fourth paragraph?A.She was calm.B.She was frightened.C.She was desperate.D.She was satisfied.7.What is

    16、the passage mainly about?A.The damage caused by the earthquake in Turkey.B.The terrible earthquake that hit Turkish city of Izmir.C.The rescue of a 3-year-old girl after being trapped for four days.D.The present condition of the girl saved from the earthquake.CThese days there is so much tempting te

    17、chnology to look at:smartphones,tablets,computer games and TV screens.Much of childrens entertainment and education come from using them,so its no wonder they spend so much time staring at them.But even if the saying that looking at a screen for too long gives you square eyes isnt true,there is stil

    18、l some concern.So,should we be worried?Certainly for children who spend hours glued to a screen,there is a concern that their health might be at risk.Also there is a fear that their eyesight is declining too.Although theres not much evidence to prove this yet,recent findings have brought the problem

    19、 into light.Chris Hammond,consultant at St Thomas Hospital,says,“We find short-sightedness is becoming more common.It has greatly spread in East Asia,Singapore,South Korea where approaching 90% of 18-year-olds are now short-sighted.”But can this be linked to childrens addiction to using electronic g

    20、adgets?Annegret Dahlmann,expert at Moorfields Eve Hospital in London,says lack of natural light seems to be the key issue.Shes suggested that children in East Asia study a lot,using computers,smartphones or tablets,and they go outside less.Wearing glasses is one solution,but its not ideal.This leads

    21、 to a dilemma:achieving short-term academic success or protecting your long-term eyesight.Its always going to be a challenge to drag children away from their screens and its likely that more and more studying will be done online.But despite that,Professor Hammond says,“In regions like urban China,wh

    22、ere 10% of children in each class per year are becoming short-sighted from about the age of six.Theres an argument for saying we should be trying to prevent it.” Its evidence we cant turn a blind eye to.So,maybe its time to hit the “off” button and get our children outside?8.What can we infer from t

    23、he first two paragraphs?A.Recent findings have opened our eyes to the issue of eyesight.B.Looking at a screen for too long will get you square eyes.C.It has been confirmed that childrens eyesight is failing.D.Using electronic gadgets affects childrens education.9.According to Annegret,which is mainl

    24、y to blame for short-sightedness?A.Wearing glasses.B.Heavy schoolwork.C.Lack of natural light.D.Booming technology.10.What trouble has raised concerns according to the text?A.Learning online or offline.B.Reading for pleasure or exams.C.Focusing on study or protecting eyesight.D.Protecting eyesight o

    25、r promoting technology.11.What does the author call on children to do?A.Study hard.B.Head outdoors.C.Quit the computer.D.Challenge more.DTourists to the North Antrim Coast come for its breathtaking beauty.On this stretch of coast,myth and history live side by side,and running out of things to do is

    26、near impossible.Giants Causeway,Carrick-a-Rede,the Iron Isles filming locations.However,when I make my way to the north of the country in October,none of them are on my mind.What brings me to the coastal town of Portrush are the waves.Located,on a peninsula,Portrush is home to three brilliant beache

    27、s and all the usual points of interest of a coastal town.But what makes the North Antrim Coast so special is the promise of the consistent waves hitting its shores.Although still relatively unknown,its a surfers dream destination.This is the home of six-time Irish national surfing champion,Andrew Hi

    28、ll,after all.I meet Andrew at his surf shop,the most popular in Portrush.After hiring a surf board and jumping in the water at West Strand,I quickly realise that my trusted wetsuit is not enough.Within just 30 minutes,Ive lost all feeling in my feet and hands,and my ears are burning.I retreat to a n

    29、earby caf and gulp down steaming tea before popping by Andrews shop again.Surf boots are what I need,we decide.I leave with a new determination to master the icy Atlantic waves.Im invited to surf a different spot with Andrew and his friend that afternoon,but I decline his generous offer.My head is s

    30、et on one thing only:taking revenge on the same waves that almost turned me into an ice block that very morning.Even with boots,surfing the cold waters of Portrush leaves my feet purple.I become covered in bruises that dont register until I thaw out each night,and it takes a couple of days to fully

    31、regain feeling in my hands.But its worth it,and I would gladly do it all over again.12.What does the underlined word “them” in Paragraph 2 refer to?A.The popular attractions.B.Coastal towns.C.The filming locations.D.Passionate tourists.13.Why is the author attracted to the North Antrim Coast?A.It ha

    32、s internationally famous beaches.B.Its home to the usual seaside interests.C.It produces excellent waves for surfing.D.Its the hometown of a surfing champion.14.The author goes back to the surf shop to .A.better equip himself for the challengeB.consult with some experienced surfersC.accompany the ow

    33、ner on a later surf tripD.quickly warm himself up with some hot tea15.What is the tone of the passage?A.Narrative and serious.B.Persuasive and critical.C.Descriptive and positive.D.Informative and objective.阅读七选五Sydney Opera House must be one of the most recognisable buildings of the modern worldand

    34、 one of the most photographed.1.Although only having been open since 1973,it is as representative of Australia as the pyramids are of Egypt and the Colosseum of Rome.2,which reaches out into the harbour.The skyline of the Sydney Harbour Bridge,the blue water of the harbour and the Sydney Opera House

    35、,viewed from a ferry or from the air,are dramatic and unforgettable.In the late 1950s the NSW Government established an appeal fund to finance the construction of the Sydney Opera House,and conducted a competition for its design.3. The irony was that his design was,arguably,beyond the capabilities o

    36、f engineering of the time.Utzon spent a couple of years reworking the design and it was 1961 before he had solved the problem of how to build the distinguishing featurethe “sails” of the roof.The venture experienced cost blow-outs and there were occasions when the NSW Government was tempted to call

    37、a halt.In 1966 the situationwith arguments about cost and the interior design,and the Government withholding progress paymentsreached crisis point and Utzon resigned from the project.4.The Sydney Opera house:Was designed by Danish architect Utzon.Was opened by Queen Elizabeth on 20 October 1973.5.Co

    38、nducts 3,000 events each year.Provides guided tours to 200,000 people each year.Has an annual audience of 2 million for its performances.A.Looks like a boat to sailB.Utzons design was chosenC.Cost $AU 102,000,000 to buildD.The Opera House is situated on Bennelong PointE.The building was eventually c

    39、ompleted by others in 1973F.Not only is it recognisable,but it has come to represent “Australia”G.Sydney Opera House is one of the most beautiful structures in the world语言运用题组求精准(25mins).完形填空I have been going to the same day camp since the fourth grade.Its a (n) 1 camp called Center for Talented You

    40、th (CTY).For three years I 2 a food science course,fantasy writing course and forensic(法医的) science course.Afterwards,I 3 to do the three-week sleep away 4 at a real-life college campus.I desired to take an essay writing class,only 5 at a college in Upstate New York called Sycamore College.So,I flew

    41、 to New York alone and 6 to get myself to the Albany airport,which requires a 7 transfer.I was very 8 to be away from my parents and my dog for three whole 9 but I was also all excited.10 typical summer camps full of 11“fun”,CTY is truly a camp for nerds (书虫) with 12 after class such as “Star Wars b

    42、attle with pool noodles” and “Harry Potter Jeopardy”.I fell in love with Sycamores 13 in Saratoga Springs,New York,a tiny town I had never heard of,and didnt even 14 the time passing.Every Friday night,there was a camp-wide 15,where we all 16 in the nicest clothes we packed,shoved ourselves into a s

    43、teamy college gym decorated with a few 17 and danced for hours.What I 18 most is the 19 that due to the pandemic,I will never be able to return to 20.My first year,although I didnt know it,would be my last.1.A.typicalB.artisticC.academicD.private2.A.retookB.advertisedC.offeredD.attended3.A.attempted

    44、B.agreedC.decidedD.fought4.A.versionB.serviceC.workD.sum5.A.availableB.appropriateC.legalD.digital6.A.happenedB.deservedC.determinedD.managed7.A.flightB.trainC.busD.ship8.A.thrilledB.nervousC.happyD.anxious9.A.quartersB.monthsC.weeksD.years10.A.ForB.UnlikeC.ExceptD.Through11.A.outdoorB.dangerousC.du

    45、llD.indoor12.A.activitiesB.novelsC.seriesD.plays13.A.flatB.campusC.townD.gym14.A.leaveB.catchC.stopD.feel15.A.competitionB.danceC.speechD.show16.A.turned aroundB.dressed upC.held onD.stood by17.A.balloonsB.booksC.campsD.essays18.A.loveB.regretC.stressD.remember19.A.ideaB.ruleC.factD.belief20.A.schoo

    46、lB.campC.homeD.normal.语法填空The first two generating units of the worlds 1. (large) hydropower station under construction were put into operation on Monday,contributing to the countrys green 2.(develop) and carbon-neutrality goals.The Baihetan hydropower station 3. (locate) on the Jinsha River,the upp

    47、er section of the Yangtze River in southwest China,with 4. investment of 220 billion yuan.With construction started in 2017,the hydropower station,5. transmits rich power resources in the west to energy-consuming regions in east China,6. (mark) a major step in the countrys utilization of clean energ

    48、y.The hydropower station,which straddles the provinces of Yunnan and Sichuan,will have a total 7. (install) capacity of 16 million kilowatts.It will be equipped 8. 16 hydro-generating units,each with a capacity of 1 million kilowatts,the largest single-unit capacity in the world.When in full operati

    49、on,the Baihetan project is expected 9. (save) approximately 19.68 million tonnes of standard coal and reduce carbon dioxide emissions by 51.6 million tonnes 10.(annual).主观题组合练要规范(40mins).语法填空Yungang Grottoes (云冈石窟) in Datong,Shanxi Province,are a world cultural heritage site that 1.(date) back to mo

    50、re than 1,500 years ago.In Yungangs 45 big grottoes and more than 200 small grottoes,there are about 59,000 figures of the Buddha,2. are a priceless treasure of human culture.3. because of the effects of climate change and 4.(nature) disasters,the grottoes face damage year by year.Thanks to 5.(advan

    51、ce) digital technology,researchers are busy “duplicating” (复制) the Yungang Grottoes in an attempt to preserve the precious cultural relics.Employing 3D laser scanning technology,the researchers 6.(digital) record the shapes,colors and other fine details of the grottoes and later reproduce them using

    52、 3D printing technology.The new technology could enable more people 7.(access) the cultural relics despite the distance.8.June,2020,the researchers successfully “copied and pasted” cave No.12 of the Yungang Grottoes for an 9.(exhibit) in Hangzhou.The Yungang researchers attempt is a good example of

    53、technology helping to preserve cultural relics.It 10.(hope) that the new digitalized technologies will facilitate (促进) the “rebirth” of the cultural legacy,and bring them to more places worldwide.短文改错I am a student of the Foreign Language School.After the second classes every Friday afternoon,we wer

    54、e used to have time to see an English film.We all took interested in seeing English films.And from this term,it seems that we are having more and more classes in the afternoon.It is impossible for us see English films regular.What is more,we had less time for rest and sports.Which worries us is that

    55、 it will do harm to our health as well as our study.Would you please give them some support to stop this?Looking forward to hear from you soon.书面表达假如你是李华,你校的图书馆正准备进行改造优化,现向全校师生征求改造建议。请你给图书馆管理员写一封建议信,内容包括:1.丰富藏书数量,提供多种服务;2.改造硬件设施,优化阅读体验;3.其他建议(至少一条)。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Sir or Madam,I a

    56、m Li Hua,a student in our school._Hopefully my ideas will be helpful.Yours,Li Hua高考题型组合规范练2必修1Unit2阅读理解题组练速度.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了去伦敦和巴黎这两个欧洲最大的旅游目的地旅行的交通方式的详细信息。1.B细节理解题。根据Airtrips部分可知,乘坐飞机往返的最低票价是49+46=95欧元;根据Railtrips部分可知,乘火车往返最低是68欧元;根据Bustrips部分可知,乘汽车,往返票价最低是30欧元,甚至更低。由此可知,往返旅行最贵的就是乘飞机。2.D细节理解

    57、题。根据Bustrips中的“BothlinesadvertisefreeWi-fi.”可知,汽车旅行的特殊服务就是免费的Wi-fi。3.A推理判断题。Airtrips中提到“Averylowone-wayfareispossiblethroughadvancedbooking”;Railtrips中提到“Theearlieryoubook,themoreyousave.”;Bustrips中提到“butearlybirdsalescanevenlowerthefare”。由此可知,这三种旅行方式的共同点是:如果提前预订的话,会便宜点。【语篇导读】本文是一篇新闻报道。地震91小时后,一名3岁的

    58、土耳其女孩奇迹般地从废墟中被搜救人员救出,现场人群爆发热烈掌声。4.B推理判断题。根据第一段中的“Soundsofcheeringcouldbeheardfromrescueworkersandpeoplewatchingnearby.”可知,孩子被救出时,可以听到救援人员和附近观看的人们的欢呼声。由此推测,人们都非常兴奋。5.D推理判断题。根据第四段中的“Hethencalledforsilence.Helaterfoundthegirlinasmallspacenexttoadishwasher.”可知,他让搜索队员安静的目的是确定声音传出的地点。6.A推理判断题。根据第四段中的“Theg

    59、irlwavedathim,toldhimhernameandsaidthatshewasokay”可知,女孩向他挥挥手,告诉了他名字,并且说自己情况很好。由此推测,A项正确。7.C主旨大意题。通读全文可知,文章介绍了地震91小时后,一名3岁的土耳其女孩奇迹般地从废墟中被搜救人员救出的过程,所以选C项。【长难句分析】Rescuer Nusret Aksoy told reporters he was searching through the wreckage of the building when he heard a childs scream.【分析】RescuerNusretAkso

    60、ytoldreporters是主句,hewassearching.是宾语从句,wasdoing.when.意为“正在做,就在这时”。【译文】救援人员Nusret Aksoy告诉记者,他正在废墟中搜寻,突然听到一个孩子的尖叫声。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要讲述了由于电子产品的大量使用,越来越多的孩子成为近视眼这一现象。8.A推理判断题。由第二段中的“Alsothereisafearthattheireyesightisdecliningtoo.Althoughtheresnotmuchevidencetoprovethisyet,recentfindingshavebroughtthe

    61、problemintolight.”这两句可知,人们已经注意到久看屏幕对于视力的影响了,故答案为A项。9.C细节理解题。由第四段中的“AnnegretDahlmann,expertatMoorfieldsEveHospitalinLondon,sayslackofnaturallightseemstobethekeyissue.”这一句可知,孩子们眼睛近视的主要原因是缺少自然光,故答案为C项。10.C细节理解题。由最后一段中的“Thisleadstoadilemma:achievingshort-termacademicsuccessorprotectingyourlong-termeyesi

    62、ght.”这一句可知,“专注于学习,还是保护视力”这一问题引起了人们的关心,故答案为C项。11.B细节理解题。由最后一段中的“So,maybeitstimetohittheoffbuttonandgetourchildrenoutside?”这一句可知,作者呼吁孩子们关掉电子设备,多做户外活动,故答案为B项。【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己在北安特里姆海岸的数次冲浪经历,作者一直没有战胜曾经失败过的冲浪地点,但是作者认为这种挑战是值得的。12.A词义猜测题。根据第一段最后一句“GiantsCauseway,Carrick-a-Rede,theIronIsles,filmingloc

    63、ations.”和第二段第一句“However,whenImakemywaytothenorthofthecountryinOctober”可知,them是指这些受欢迎的景点。13.C细节理解题。根据第三段第二句“ButwhatmakestheNorthAntrimCoastsospecialisthepromiseoftheconsistentwaveshittingitsshores.”和第三句“Althoughstillrelativelyunknown,itsasurfersdreamdestination.”可知,作者被北安特里姆海岸吸引是因为它能产生非常适合冲浪的波浪。14.A推理

    64、判断题。根据第四段中的“SurfbootsarewhatIneed,wedecide.IleavewithanewdeterminationtomastertheicyAtlanticwaves.”可知,为了更好地装备自己迎接挑战,作者回到了冲浪商店。15.C推理判断题。文章讲述了作者的冲浪经历,所以语气是叙述性的。根据最后一段最后一句“Butitsworthit,andIwouldgladlydoitalloveragain.”可知,作者非常积极乐观。.【语篇导读】本文是一篇说明文。从远处看,它就好像一艘正要起航的帆船,带着所有人的音乐梦想,驶向蔚蓝的海洋。从近处看,它就像一个陈放着贝壳的大

    65、展台,贝壳也争先恐后地向着太阳立正看齐。它就是悉尼歌剧院。1.F文章的第一句提到“悉尼歌剧院是现代世界最知名的一座建筑物,也是拍照最多的地方”,F项“它不仅知名,而且还代表着澳洲”可承接上文。2.D根据下文的“whichreachesoutintotheharbour”可知,前面的句子应包含一个地名,D项符合语境。3.B根据下文提到的“Theironywasthathisdesignwas.”可知,上文应提到设计者,B项“Utzonsdesignwaschosen”符合语境。4.E根据上文的“Utzonresignedfromtheproject”可知,这个项目是由别人完成的。E项能承接上文内

    66、容。5.C本部分罗列的是与悉尼歌剧院相关的事实和数字。C项是建设歌剧院的花费,与该部分的内容相符。语言运用题组求精准.【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者为了参加在梧桐树学院开设的论文写作课去了该学院在纽约萨拉托加斯普林斯的校园,这段时光令作者很快乐。1.C根据下文“ForthreeyearsIafoodsciencecourse,fantasywritingcourseandforensicsciencecourse.”可知,CTY是一个学术(academic)夏令营。2.D根据下文的“afoodsciencecourse,fantasywritingcourseandforensicscie

    67、ncecourse”可知,这里指参加(attended)课程。3.C根据“todothethree-weeksleepaway”可知,作者决定(decided)在现实生活中的大学校园里进行为期三周的“宿睡版”。4.A根据“three-weeksleepaway”可知,是为期三周的“宿睡版”。version“版本”,符合语境。5.Aavailable可获得的;appropriate恰当的;legal合法的;digital数字的。根据下文“So,IflewtoNewYorkaloneandtogetmyselftotheAlbanyairport,whichrequiresatransfer.”可

    68、知,这门论文写作课只在纽约州北部一所叫梧桐树的学院开设。6.D根据“IflewtoNewYorkalone”可知,作者一个人飞到纽约,设法把自己送到奥尔巴尼机场。managetodosth“设法做某事”。7.A上文提到作者一个人乘飞机到纽约,由此可知,此处表示“作者需要转机”。8.B根据下文的“butIwasalsoallexcited”可知,所填的词应该是和excited意思相反,nervous“紧张的”符合语境。9.C根据上文“Afterwards,Itodothethree-weeksleepawayatareal-lifecollegecampus.”可知,作者要离开父母和狗整整三个星

    69、期。此处weeks为同词复现。10.B根据“CTYistrulyacampfornerds”可知,CTY是一个真正的书虫夏令营,与其他典型的夏令营不同(Unlike)。11.A根据常识可知,典型的夏令营应该是充满着户外的(outdoor)乐趣。12.A根据下文“suchasStarWarsbattlewithpoolnoodlesandHarryPotterJeopardy”可知,此处指活动(activities)。13.B根据上文“atareal-lifecollegecampus”和“onlyatacollegeinUpstateNewYorkcalledSycamoreCollege”可

    70、知,作者爱上了Sycamore在纽约萨拉托加斯普林斯的校园(campus)。此处campus为同词复现。14.D上文提到作者爱上了这个校园,结合下文的“thetimepassing”可知,作者甚至没有感觉(feel)时间在流逝。15.B根据下文的“withafewanddancedforhours”可知,此处填“跳舞”。其中dance为同词复现。16.B根据“therewascamp-wide”和“inthenicestclothes”可知,作者参加全营的舞会要穿着(dressedup)最好的衣服。17.A根据“asteamycollegegymdecoratedwith”可知,闷热的大学体育

    71、馆装饰着一些气球(balloons)。18.B由于疫情他不能再回到夏令营,所以作者感到遗憾(regret)。19.C根据“thepandemic”可知,作者最遗憾的是由于疫情作者不能回到夏令营这个事实(fact)。20.B根据上文提到的“CTYistrulyacamp”可知,此处指由于疫情暴发作者再也不能回到这个夏令营。camp为同词复现。【长难句分析】So,I flew to New York alone and managed to get myself to the Albany airport,which requires a flight transfer.【分析】Iflewto.a

    72、ndmanagedto.是主句,which引导的是非限制性定语从句。【译文】因此,我一个人飞到纽约,然后转机,设法到达奥尔巴尼机场。.【语篇导读】本文是一篇说明文。中国白鹤滩水电站,水轮发电机组单机容量100万千瓦。2021年6月28日,白鹤滩水电站正式投产发电。1.largest考查比较等级。根据前面的theworlds可知,此处要用最高级。2.development考查名词。所填的词被形容词修饰,所以用名词形式。3.islocated考查动词的语态。locate是及物动词,和句子的主语有动宾关系,所以用被动语态。4.an考查冠词。investment是以元音音素开头的单数可数名词,此处是泛

    73、指,所以填an。5.which考查定语从句。所填的词引导非限制性定语从句,并在从句中作主语,所以用which。6.marks考查时态。根据上文的动词transmits可知,此处也要用一般现在时。7.installed考查非谓语动词。install是及物动词,和capacity有逻辑上的动宾关系,所以用过去分词作定语。8.with考查固定搭配。beequippedwith“装备着”,是固定搭配。9.tosave考查非谓语动词。beexpectedtodosth“期望做某事”。10.annually考查副词。所填的词修饰动词和宾语,所以用副词形式。主观题组合练要规范.【语篇导读】本文是说明文。云冈

    74、石窟是人类文化珍宝。研究者们动用数字技术在保护石窟的同时也促进石窟的新生,使更多人能够欣赏到这一文化遗迹。1.dates考查时态和主谓一致。分析句子结构可知,该处为that引导的定语从句中的谓语,此处讲述一个客观情况,所以需要用一般现在时,主语为单数,故填dates。2.which考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导非限制性定语从句,先行词为表示物的名词,故填which。3.But考查连词。根据语境可知,空处后面的内容与上文之间有逻辑上的转折关系,故填But。4.natural考查词性转换。分析句子结构可知,空处修饰名词disasters,应使用形容词形式,故填natural。5.adva

    75、nced考查词性转换。分析句子结构可知,空处修饰名词technology,应使用形容词形式,故填advanced。6.digitally考查词性转换。分析句子结构可知,空处修饰动词record,需要用副词形式,故填digitally。7.toaccess考查非谓语动词。此处考查固定用法enablesbtodosth“使某人能做某事”,故填toaccess。8.In考查介词。在月份前用介词in,此处位于句首,故填In。9.exhibition考查词性转换。由空前的不定冠词an可知,此处应用名词形式,故填exhibition。10.ishoped考查时态、语态和主谓一致。此处考查固定句型Itish

    76、opedthat.“人们希望”,it为形式主语,that引导的从句作真正主语。.I am a student of the Foreign Language School.After the second classesclass every Friday afternoon,we used to have time to see an English film.We all took interestedinterest in seeing English films.AndBut from this term,it seems that we are having more and mor

    77、e classes in the afternoon.It is impossible for us to see English films regularregularly.What is more,we hadhave less time for rest and sports.WhichWhat worries us is that it will do harm to our health as well as our study.Would you please give themus some support to stop this?Looking forward to hea

    78、rhearing from you soon.Dear Sir or Madam,I am Li Hua,a student in our school.I am rather willing to offer you my suggestions for perfecting our library and increasing its popularity.Firstly,it benefits a lot to diversify the categories of books and organize more reading-related lectures,thus enablin

    79、g students to make proper choices and stimulate our reading interest.Secondly,more spacious rooms along with comfortable seats should be designed to provide better reading experience.Also,why not hold meaningful activities like donating second-hand books from students for the children in poverty-stricken areas,which can greatly reduce the waste of resources?Hopefully my ideas will be helpful.Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023年高考英语一轮复习 组合规范练2(含解析)北师大版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550377.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1