2019-2020学年人教版英语必修三新素养同步练习:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD SECTION Ⅳ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年人教版英语必修三新素养同步练习:UNIT FESTIVALS AROUND THE WORLD SECTION 知能演练轻
- 资源描述:
-
1、学生用书P107(单独成册) 用适当的情态动词填空1Since nobody gave him any help, he must have done the research on his own.2He said,“It is just a start, and I hope I can be better and better in the future.”3I just cant help thinking of both of you and want to express my thanks to you.4Fish must live in water, or they will
2、 die without water.5As technology develops very rapidly, we should learn to keep up with the changes.6When the Browns lived in the countryside, they would walk in the woods on weekends.7Do as I tell you and you shall be set free.8We should think carefully to these ratings whenever we go shopping.9Ma
3、ry could play the violin when she was five.10(2018北京卷)Some online courses of spoken Chinese can be helpful for you.11Washington should know by now that China will never give an inch.12When my father worked in Shenzhen, he would go for a run before breakfast. 阅读理解During the 15th century, spices(香料) f
4、rom India were very popular in Europe, however, the only way to travel from Europe to India was over land. This was a long and expensive trip. The King of Portugal realized if he could find a way to get to India by sailing on the ocean, he would become rich by trading spices in Europe. An explorer b
5、y the name of Bartolomeu Dias had discovered the Cape of Good Hope at the tip of Africa. It was thought that there may be a way around the Cape and to the northeast towards India. However, many were skeptical and thought that the Indian Ocean did not connect with the Atlantic Ocean.Vasco da Gama, wh
6、o was born in 1460s to a wealthy Portuguese family in Sines, was given a fleet of ships by the king and told to discover a sea route around Africa to India. He was also told to look for other trading possibilities along the way.Vasco da Gama left on his first voyage from Lisbon, Portugal, with four
7、ships and 170 men on July 8, 1497. Gama and his men rounded the southern tip of Africa at the Cape of Good Hope on November 22. They then headed north up the coast of Africa. They stopped at trading ports along the way including Mombasa and Malindi. At Malindi(about 120 km northeast of Mombasa), the
8、y picked up a local pilot who knew the direction to India. With the help of a monsoon wind they were able to cross the Indian Ocean and arrive in Calicut, India, in less than a month(on May 20,1498). At Calicut, Vasco ran into serious trouble when trying to trade. He had brought little of value in h
9、is ships. This made the local traders doubtful of him and very soon he had to leave. The voyage back was disastrous. Around half of his men died from scurvy(坏血病) as the trip back took much longer because of the winds not blowing in his favor. However, when he returned home, he was still a hero. He h
10、ad found the much needed trade route to India.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章介绍了葡萄牙探险家达伽马第一次航行到印度的原因及过程。1What does the underlined word “skeptical” in Paragraph 1 mean?AWorried.BDoubtful.CHopeful.DSupportive.B解析:词义猜测题。由第一段中的there may be a way.towards India和画线词后的the Indian Ocean did not connect with the Atlantic Oc
11、ean可知,因为许多人认为印度洋与大西洋不相连,所以他们对绕过好望角有到达印度的路线这一想法持怀疑态度。2What was the main purpose of Vasco da Gamas first voyage to India?ATo take control of India.BTo control the spice trade.CTo find a trade route to India.DTo bring back spices from India.C解析:细节理解题。第一段解释了葡萄牙国王派遣达伽马出行的原因find a way to get to India.trad
12、ing spices in Europe,再由第二段中的told to discover a sea route around Africa to India可知,达伽马第一次航行到印度的目的是寻找一条贸易路线。3Which is the CORRECT route of Gamas first voyage to India?ASinesthe Cape of Good HopeMombasaMalindiCalicut.BSinesthe Cape of Good HopeMalindiMombasaCalicut.CLisbonthe Cape of Good HopeMalindiMo
13、mbasaCalicut.DLisbonthe Cape of Good HopeMombasaMalindiCalicut.D解析:细节理解题。由第三段描述达伽马第一次从欧洲航海到印度的路线left on his first voyage from Lisbon.rounded.at the Cape of Good Hope.At Malindi(about 120 km northeast of Mombasa). cross the Indian Ocean and arrive in Calicut可知答案。4What happened to Gama and his men whe
14、n they stayed at Calicut?ATheir trading was wellreceived.BHalf of them got a serious illness.CThey missed the best time to go back home.DThey were considered unwelcome by the local traders.D解析:推理判断题。由第三段中的He had brought little of value.doubtful of him可知,到达Calicut之后,由于船上有价值的东西太少,因此达伽马和他的船员们在那里不受当地商人的
15、欢迎。 完形填空I was riding the train home from a downtown Chicago courtroom(法庭). I was sitting in my seat, in tears, looking out of the window, hoping no one would _1_. My husband and I had just ended our marriage, and my heart was filled with _2_. I had never felt so frightened and alone._3_, a hand appe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-434694.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
