2019-2020学年人教版英语选修九新素养同步练习:UNIT 4 EXPLORING PLANTS 2 UNIT 4 SECTION Ⅱ 课时作业 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年人教版英语选修九新素养同步练习:UNIT EXPLORING PLANTS 2UNIT 4SECTION 课时作业 W
- 资源描述:
-
1、课时作业10 单句语法填空1The old building _(date) back to the Ming Dynasty,which survived through several wars.答案:dates2By law,when one makes a large purchase,he should have _(adequacy) opportunities to change his mind.答案:adequate3The main purpose of this story is _(appeal) to the readers interest in the theme
2、 of “living and dead”; because it is a theme eternally interesting to all mankind.答案:to appeal4Can I visit the park freely?Of course you can.It is open to the public without _(restrict)答案:restriction5I will endeavour _(do) my best for my country.答案:to do6While in college,he became interested in plan
3、ts and majored _ botany.答案:in7No matter where we are, friendship will tie our heart _(tight)答案:tightly8He had to _(low) his head to get through the door.答案:lower9The painting looks more beautiful at _ distance.答案:a10If you stay in a native English speaking country for a few months,you will become a
4、_(fluence) English speaker.答案:fluent 阅读理解Imagine you are on a cold mountain with steep rocks around.As you climb higher,the air gets thinner and the suns rays stronger.Just before you reach the snowline,you find what you came fora small white flower,the edelweiss(火绒草),which only grows in alpine(高山的)
5、 areas.Plants face many challenges living in alpine areas,and only 200 kinds of plants can grow there.Plants rely on oxygen,water,and sunlight to make their own food through the process of photosynthesis(光合作用)The alpine means less CO2,which makes the process more difficult.It also brings plants clos
6、er to the sun.The sunlight is so strong that it can burn a plants leaves.There is little water here,so the soil is dry and rocky.You also wont find high trees because the cold wind would blow them over!Alpine plants have advantages that help them survive the bad conditions.Like all alpine plants,the
7、 edelweiss stays close to the ground to avoid the wind.The cold water is deep underground,so the edelweiss grows very deep roots.Its leaves have a thick covering,which protects the plant from the wind and the suns bright rays.All these special characteristics help it grow,but very slowly.The edelwei
8、ss can live in the conditions,but humans cant.Climbing in the high and cold mountains is dangerous and difficult.This is why the edelweiss became such a special flower.Long ago,a young man would pick an edelweiss flower to prove his love to a girl,although it was risky.Many men died while trying.Get
9、ting the flower proved that the man was physically strong,brave,and devoted.Alpine plants cant spread seeds,so its difficult for new plants to grow.Once all the edelweiss flowers are gone in an area,they will not regrow.Governments help protect the edelweiss because it is considered an endangered pl
10、ant.【解题导语】本文是一篇说明文。因缺少水和二氧化碳,并且阳光太过强烈,导致能在高山地区生长的植物很少。本文重点介绍了火绒草的生长环境、特点及有关它的美好传说等。1The first two paragraphs mainly describe_Athe process of photosynthesis Bthe appearance of the edelweissCthe growing environment of the edelweissDthe challenge of mountain climbingC解析:段落大意题。通读文章可知,前两段主要描述了高山上植物生长的环境。
11、故C项正确。2The edelweiss can survive in the alpine conditions partly because_Ait grows high and strongBit can get more sunlightCits leaves covering is thinDits deep roots can get waterD解析:细节理解题。根据第三段第三句“The cold water is deep underground,so the edelweiss grows very deep roots.”可知,D项正确。3What can we learn
12、 about the edelweiss from the text?AIt is planted in large quantities. BIt is a symbol of bravery.CIt is a shadeloving plant.DIt spreads its seeds by wind.B解析:细节理解题。根据最后一段中的“Alpine plants cant spread seeds”和“it is considered an endangered plant”可分别排除选项D和A;根据高山地区阳光照射强烈可知,火绒草不是喜阴植物,由此可排除C项;根据第四段可知,B项正
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-434802.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
