分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型云南省楚雄市2015高考英语完形填空、阅读理解一轮基础训练(9)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:435124
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:267.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    云南省 楚雄市 2015 高考 英语 填空 阅读 理解 一轮 基础训练 答案
    资源描述:

    1、云南省楚雄市2015高考英语完形填空、阅读理解一轮基础训练(9)及答案阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Body language is the quiet, secret and most powerful language of all! It speaks _36_ than words. According to specialists, our bodies send out more _37_ than we realize. In fact, nonverbal (非言语) communication takes up

    2、about 50% of what we really _38_. And body language is particularly _39_ when we attempt to communicate across cultures. Indeed, what is called body language is so _40_ a part of us that its actually often unnoticed. And misunderstandings occur as a result of it. _41_, different societies treat the

    3、_42_ between people differently. Northern Europeans usually do not like having _43_ contact (接触) even with friends, and certainly not with _44_. People from Latin American countries, _45_, touch each other quite a lot. Therefore, its possible that in _46_, it may look like a Latino is _47_ a Norwegi

    4、an all over the room. The Latino, trying to express friendship, will keep moving _48_. The Norwegian, very probably seeing this as pushiness, will keep _49_ which the Latino will in return regard as _50_. Clearly, a great deal is going on when people _51_. And only a part of it is in the words thems

    5、elves. And when parties are from _52_ cultures, theres a strong possibility of _53_ . But whatever the situation, the best _54_ is to obey the Golden Rule: treat others as you would like to be _55_.36A.straighter Blouder Charder Dfurther37A.sounds Binvitations Cfeelings Dmessages38A.hope Breceive Cd

    6、iscover Dmean39A.immediate Bmisleading Cimportant Ddifficult40A.well Bfar Cmuch Dlong41A.For example BThus CHowever DIn short42A.trade Bdistance Cconnections Dgreetings43A.eye Bverbal Cbodily Dtelephone44A.strangers Brelatives Cneighbours Denemies45A.in other words Bon the other hand Cin a similar w

    7、ayDby all means46A.trouble Bconversation Csilence Dexperiment47A.disturbing Bhelping Cguiding Dfollowing48A.closer Bfaster Cin Daway49A.stepping forward Bgoing on Cbacking away Dcoming out50A.weakness Bcarelessness Cfriendliness Dcoldness51A.talk Btravel Claugh Dthink52A.different BEuropean CLatino

    8、Drich53A.curiosity Bexcitement Cmisunderstanding Dnervousness54A.chance Btime Cresult Dadvice55A.noticed Btreated Crespected Dpleased【要点综述】本文是一篇说明文。作者认为身势语比言辞更有效,而身势语却常常被人们忽略。在进行跨阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 (2013安徽,C)When 19yearold Sophia Giorgi said she was thinking of volunteering to help

    9、 the MakeAWish Foundation (基金会),nobody understood what she was talking about. But Sophia knew just how important MakeAWish could be because this special organization had helped to make a dream come true for one of her best friends. We were interested in finding out more, so we went along to meet Sop

    10、hia and listen to what she had to say.Sophia told us that MakeAWish is a worldwide organization that started in the United States in 1980. “Its a charity (慈善机构)that helps children who have got very serious illnesses. MakeAWish helps children feel happy even though they are sick, by making their wish

    11、es and dreams come true,” Sophia explained.We asked Sophia how MakeAWish had first started. She said it had all begun with a very sick young boy called Chris, who had been dreaming for a long time of becoming a policeman. Sophia said lots of people had wanted to find a way to make Chriss dream come

    12、true,so with everybodys help, Chris, only seven years old at the time, had been a “policeman” for a day. “When people saw how delighted Chris was when his dream came true, they decided to try and help other sick children too, and that was the beginning of MakeAWish,”explained Sophia.Sophia also told

    13、 us the Foundation tries to give children and their families a special, happy time. A MakeAWish volunteer visits the families and asks the children whatever they would wish for if they could have anything in the world. Sophia said the volunteers were important because they were the ones who helped t

    14、o make the wishes come true. They do this either by providing things that were necessary, or by raising money or helping out in what way they can.文章大意:本文借Sophia之口,让我们了解了MakeAWish Foundation一个全球性的慈善组织,它帮助身患重病的孩子实现他们的愿望。8Sophia found out about MakeAWish because her best friend had _.Abenefited from it

    15、 Bvolunteered to help it Cdreamed about it Dtold the author about it答案:A细节理解题。根据第一段的“But Sophia knew just how important Make A Wish could be because this special organization had helped to make a dream come true for one of her best friends .”可知,因为Make A Wish曾经帮助Sophia的一个朋友实现了愿望,所以Sophia才知道这个组织是多么的重要

    16、,才了解了这一组织的更多内容。9According to Sophia, MakeAWish _.Ais an international charityBwas understood by nobody at firstCraises money for very poor familiesDstarted by drawing the interest of the public答案:A推理判断题。根据第二段的第一、二句可知,Make A Wish是一个全球性的组织,而且是一个慈善机构,故A项正确;大家不理解的是Sophia去当志愿者帮助Make A Wish,而不是没人理解Make A

    17、Wish,故排除B项;Make A Wish是帮助身患重病的孩子实现愿望,而不是为穷苦家庭募捐,故C项错误;D项不是文章的内容。10What is said about Chris in Paragraph 3?AHe has been a policeman since he was seven.BHe gave people the idea of starting MakeAWish.CHe wanted people to help make his dream come true.DHe was the first child MakeAWish helped after it ha

    18、d been set up.答案:B推理判断题。由第三段可知,Chris当了一天的警察,故排除A项;人们帮助Chris实现了他当警察的愿望,而且这就是Make A Wish的开始,故B项正确;很多人想帮助Chris,但文章未提Chris想让人们帮助他实现梦想,故排除C项;D项不是文章的内容。11Which of the following is true about MakeAWish volunteers?AThey are important for making wishes come true.BThey try to help children get over their illn

    19、esses.CThey visit sick children to make them feel special.DThey provide what is necessary to make MakeAWish popular.答案:A推理判断题。根据最后一段的“Sophia said the volunteers were important because they were the ones who helped to make the wishes come true.”可知A项正确;志愿者不能帮助孩子们克服他们的疾病,故排除B项;志愿者们拜访孩子们是为了帮助他们实现愿望,而不是使

    20、他们感到特别,故C项错误;志愿者提供给孩子们必要的东西是为了帮助他们,而不是使Make A Wish受欢迎,故D项错误。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Scientists have found what look like caves on Mars(火星), and say they could be protecting life from the planets terrible environment.The first caves discovered beyond the Earth appear as seven mysterious

    21、black dots on the pictures sent back by NASAs Mars Odyssey orbiter. Each as large as a football field, they may be openings into natural caves below the Martian surface.“If there is life on Mars, there is a good chance youd find it in caves,” said Jut Wynne, one of the researchers who noticed the fe

    22、atures while working on a US Geological Survey Mars Cave Detection Program.Jonathan Clarke, a geologist with the Mars Society of Australia, yesterday described the discovery as exciting.One photo taken at night by an infrared imager(红外线成像器) showed one hole to be unusually warm,suggesting hot air tra

    23、pped during the day is flowing out.“I said:Wow, thats a cave. ” Dr. Clarke said excitedly. “People have been looking for these for a long time;now we have found them.”He agreed such caves would be perfect places to hunt for life escaping from the bitterly cold,radiation-soaked(充满辐射的),dry surface.“Ti

    24、ny drops of water could collect inside,” he said. “If there are gases coming out, they could provide energy for a whole range of bacteria. A cave is also a protection from radiation; the surface of Mars is exposed to high levels of space radiation.The caves probably formed when tube-shaped lava flow

    25、s(管状岩浆流) spread across the planet long ago. The outside of the tubes cooled,forming solid walls, while something hotter inside allowed the remaining lava to flow out, forming caves.”1. What does the passage mainly talk about?A. How the caves were formed on Mars.B. How scientists found these caves on

    26、 Mars.C. Caves on Mars may be full of hot air or a sign of life.D. Scientists have completely recognized the surface of Mars.2. We can learn from the passage that.A. water has already been found on Mars B. the scientists found all the caves at nightC. it is certain that there is life in these cavesD

    27、. the surface of Mars is bitterly cold,radiation-soaked and dry3. According to the passage,Dr. Clarke was so excited because.A. such caves could provide energy for lifeB. they had finally found the caves on MarsC. such caves would be perfect places to hunt for lifeD. scientists had long been looking for these caves4. Necessary condition for life on Mars mentioned in the passage may include.A. lava and energy B. water and radiation from spaceC. gases and lava D. water and protection from radiation【参考答案】1-4、CDBD

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:云南省楚雄市2015高考英语完形填空、阅读理解一轮基础训练(9)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-435124.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1