云南省沾益县第一中学2016-2017学年高一下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省沾益县第一中学2016-2017学年高一下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析 云南省 沾益县 第一 中学 2016 2017 学年 一下 学期 第三次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2019届高一年级第三次质量检测英语试卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman suggest doing?A. Having a picnic. B. Going swimming. C. Going out for a walk.2. What is the woman looking for?A. Milk B. Che
2、ese C. Eggs3.What will the woman do at 4:00 p.m.?A. Meet with her mother B. Go to a meeting C. Pick up Tiffany.4. When did the woman learn to drive?A. At the age of 15. B. At the age of 20. C. At the age of 35.5.What does the woman probably do?A. She is a student. B. She is the mans secretary.C. She
3、 is a full-time babysitter(照看孩子的人).第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面五段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的时间作答。每段对话或独白读两遍。听第六段材料,回答第6、7题。6. What does the young man dislike?A. Salad. B. Sandwiches. C. Chicken soup.7. Whats the relationship betw
4、een the speakers?A. Classmates. B. Mother and son. C. Brother and sister.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why is the man still in the office?A. He has to write a letter.B. He is looking for a ticket.C. He is waiting for the woman.9. What will the man do this evening?A. See a film. B. Work in the office. C. Stay ho
5、me with Mary.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where is the woman right now?A. In her house. B. In the office. C. In her car.11. When will the man probably leave?A. At 10:00 a.m. B. Around 10:30 a.m. C. At 11:00 a.m.12. Who are the speakers meeting with today?A. Facebook. B. Apple. C. Twitter.听第9段材料,回答第13至16题。13
6、. How long has the young man been on the team?A. For a week. B. For a month. C. For two months.14. What will the woman buy the young man?A. New socks. B. A new basketball. C. New shoes.15. Where will the young man go tomorrow morning?A. To basketball practice. B. To school. C. To his dentist.16. Who
7、 will the young man ask for a ride?A. His coach. B. Tims mom. C. Sams mom.听第10段材料,回答第17至20题。17. How long have pictures been painted?A. At least 30,000 years. B. About 5000. C. Less than 1000 years.18. Why were pictures of animals probably painted on the walls of caves(洞)?A. The painters are animal l
8、overs.B. The painters wanted to show their talent.C. The painters wanted to catch animals by doing it.19. Which was first used by people in the Near East to represent(代表) ideas?A. Simple signs. B. Letters. C. Songs.20. Who first developed a system of writing?A. The Greeks. B. The Romans.C. People li
9、ving around the Mediterranean Sea(地中海).第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)AEach year Worcestershire plays host to a huge variety of events and festivals. Many are large scale(大规模的) events that attract people from around Britain and the world.Every Christmas Worcester holds a four-day Victoria
10、n themed street market, when the streets are lined with stalls selling traditional crafts, gifts and food. Live music to suit all tastes is a regular feature at Huntingdon Hall in Worcester.The three Choirs(唱诗班) Festival is held in Worcester every third year (2008,2011,2014). The event is billed as(
11、被宣传为) Europes oldest choral festival.There are also much smaller scale events that take place throughout the year, such as village outdoor activities, beer festivals and the more quirky(离奇的), such as the asparagus auction(芦笋拍卖会) that take place each May at the ancient Fleece Inn at Bretforton. The s
12、carecrow(稻草人) event at Belbroughton is also very popular- villagers make scarecrow and display their handiwork outside their homes, with all profits(利润) going to the country.From Open air theatre and music or poetry performance to civil war re-enactments(再扮演), there is always something going on in t
13、his varied county throughout the year.1. The text is mainly written to_.A. introduce the history of WorcestershireB. introduce festivals in WorcestershireC. introduce some strange festivalsD. invite tourists to Worcestershire2. If you visit Worcester in May, you can_.A. visit the Victorian themed st
14、reet marketB. go to the Three Choirs FestivalC. experience the civil war re-enactmentD. visit the asparagus auction3. How often is the three Choirs Festival held in Worcester?A. Every three years. B. Every two years.C. Every fourth year. D. Every fifth year.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】文章介绍了一个经常举办各种节日和庆典的地
15、方伍斯特郡,并在文中列举了几个具有地方特色的庆典活动。1. 主旨大意题。通读全文可看出,文章向我们介绍的时英格兰的伍斯特郡各种各样的庆祝活动。故选B。2. 细节理解题。根据第三段内容such as the asparagus auction(芦笋拍卖会) that take place each May at the ancient Fleece Inn at Bretforton.可知五月在伍斯特郡,可以参观芦笋拍卖会。故选D。3. 细节理解题。根据第三段第一句The three Choirs(唱诗班) Festival is held in Worcester every third ye
16、ar (2008,2011,2014).伍斯特郡每三年举办一次三合唱节。故选A.BBusiness Week(Oct.8,2012)Introducing Business Weeks Power 100, our ranking of the most influential people in the world of sports.Prospect(Oct.18,2012)In July, Gordon Brown published a green paper called the Governance of Britain. The final section said that w
17、e need to be clearer about the rights and responsibilities of citizenship(公民身份) and what it meant to be Britain. It proposed (倡议) to work with the public to develop a British statement of values. We asked 50 writers and intellectuals(知识分子) to give us their thoughts on this statement and what we shou
18、ld inform.Science(Sep.28,2012)In the journals 28 September 2011 issue, Science, in partnership(合作关系) with the National Science Foundation, is pleased to present the winners and honorable mentions in the fifth annual Science and Engineering Visualization(视觉) Challenge.Time(Nov.1,2012)From the phone t
19、hat has changed forever, to futuristic(未来的) cars, to a building made of water, to a remote controlled dragonfly(蜻蜓) - a dazzling display of ingenuity(独创性).Guaridian(Oct.17,2012)Against all the odds, and setting off competition from favorite to win Ian McEwan and Lloyd Jones, rank outsider Anne Enrig
20、ht, 45,has been awarded the Man Booker prize for what the judges called a powerful, uncomfortable and even at times angry book, The Gathering.4. What do these 5 magazines have in common?A. They were all published in 2012 and had one article digest.B. Each of the articles in each magazine is introduc
21、ed in detail.C. Each of them is commented by a great man in the world.D. They all introduce the most influential people.5. Who won the Man Booker prize according to the passage?A. Lloyd Jones. B. Ian McEwan.C. Anne Enright. D. Gordon Brown.6. The passage is probably taken from a _.A. magazine B. tex
22、tbookC. science book D. report【答案】4. A 5. C 6. A【解析】文章给我们介绍了5种杂志某一刊的一些信息。4. 推理判断题。文章介绍的是五个杂志,出版日期以及杂志摘要,它们都是2012年出版的。故他们的共同点是A。5. 细节理解题。根据最后一段的句子可知,45岁不起眼的Anne Enright克服重重困难,赢了Ian McEwan and Lloyd Jones,获得了the Man Booker prize,故选C。6. 推理判断题。根据文章内容及小题1 What do these 5 magazines have in common?可知,这里介绍了
23、五个杂志的摘要,所以文章可能来自于杂志。故选A。CHow did the sea horse get its name? Its not hard to guess. The top half of this fish looks like a small horse. But looking at the sea horses tail, you might think sea monkey is a better name. Then theres the sea horses pouch(口袋). Sea kangaroo might also be a good name for th
24、is fish.Sea horse live in warm ocean waters all over the world. They keep safe from other fish by hiding in plants and grasses that grow under the sea. They can also change colors to match their surroundings(环境). A sea horse in one place for hours at a time by winding its tail around a plant. It fee
25、ds on live food, such as small shrimp(虾). For a fish that doesnt move around much, the sea horse eats a lot- in just one day, a sea horse can eat 3,000 shrimp!A sea horse keeps the same mate for its whole life, and its the male(雄性的) sea horse that gives birth to baby sea horses. How does this happen
26、? Baby sea horse start out as eggs, which come from the females(雌性的) body. The female carries the eggs in its pouch for about three weeks until they hatch(孵化). Soon after the babies are born, the female gives her mate a new set of eggs.Sadly, the number of sea horses is becoming smaller. Why is this
27、 happening? Some places where sea horses once lived have been filled in to make new land. Also, many sea horses are caught and sold as aquarium(水族馆) fish. This really is not a good idea because most sea horses dont live long in aquarium. The best place for a sea horse is the ocean.7. The sea horse g
28、ot its name because of its_.A. pouch B. headC. skin D. tail8. How does a sea horse keep safe from other fish?A. It rolls up. B. It runs away quickly.C. It remains still. D. It hides in plants and grasses.9. We can learn from the text that sea horses_.A. like to move around B. feed on small sea anima
29、lsC. live in cold ocean waters D. change color with the temperature10. What does a female sea horse do with her eggs?A. She carries them around. B. She hides them in sea grasses.C. She puts them in the males pouch. D. She hatches them.11. Why is the number of the sea horses becoming smaller?A. They
30、grow at a very low speed.B. Their food is becoming less and less.C. They are killed by people for food.D. Their homes are being destroyed.【答案】7. B 8. D 9. B 10. C 11. D【解析】文章给我们介绍了海洋中的一种鱼类海马。从文章中我们了解到很多关于海马的知识。7. 细节理解题。根据文章第一段介绍的海马的得名The top half of this fish looks like a small horse.是因为这种鱼的前一半看起来像一
31、匹小马。可知海马是因为它的头而得名。故选B。8. 细节理解题。根据第二段第二句They keep safe from other fish by hiding in plants and grasses that grow under the sea.可知海马通过躲在生长在海底的植物和草丛中保证安全。故选D。9. 推理判断题。根据文章第二段句子It feeds on live food, such as small shrimp(虾).海马以活的食物为食,例如小虾。可推断海马以小的海洋动物为食。故选B。10. 推理判断题。根据第三段的句子The male carries the eggs in
32、 its pouch for about three weeks until they hatch(孵化). Soon after the babies are born, the female gives her mate a new set of eggs.雄海马把海马蛋放在口袋里大约三个星期直到它们孵化。在宝宝们出生之后,雌海马再给她的同伴一些海马蛋。可知雌海马会把她下的蛋放到雄海马的口袋里。故选C。11. 细节理解题。根据最后一段的内容Some places where sea horses once lived have been filled in to make new land
33、.一些海马曾经居住的地方已经被填充成为新的土地。可知海马数量的减少是因为它们的家园被破坏。故选D。【名师点睛】文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实
34、细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出时间发生,发展的正确顺序。例如:本文的第3小题:2.D【解题剖析】此题属于细节理解中的(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合。【答案定位】第二段的内容They keep safe from other fish by hiding in plants and grasses that grow u
35、nder the sea.【推理关系】题干How does a sea horse keep safe from other fish?定位文章内容They keep safe from other fish by hiding in plants and grasses that grow under the sea.【答案】It hides in plants and grasses.选项D 关键词hiding in plants and grassesDDo you know how to play a game called Musical Chair? It is easy to p
36、lay and most people enjoy it. All you need are some chairs, some people and some way of making music. You may use a piano or any other musical instrument, if someone can play it. You may use a tape recorder(录音机). You can even use a radio.Put the chairs in a row. The chairs may be put in two, back to
37、 back. A better way is to have the chairs in one row with each chair facing in the opposite(相反的) direction to the chair next to it.The game is easy. When the music starts, the players walk around the chairs . Everyone goes in the same direction, of course, they should walk in time to the music. If t
38、he music is fast, they should walk quickly. If the music is slow, they should walk slowly.The person playing music cannot see the people in the game. When the music stops, the players try to sit on the chair. If a person cannot find a chair to sit on, he drops out. Then, before the music starts agai
39、n, one chair must be taken away. When the music stops again, one more player will be out.At last, there will be two players and one chair. The one who sits on the chair when the music stops is the winner.12. If ten person are playing musical chairs, you must begin with_.A. ten chairs B. nine chairsC
40、. eleven chairs D. one chair13. Which of the following is not suitable for playing musical chairs?A. A tape recorder. B. A radio.C. A telephone. D. A piano.14. The chairs should be put_.A. in a line B. with the desksC. all over the room D. before the winner15. When the music starts, the players must
41、 _.A. run about the room B. walk around the chairsC. get down D. sit down on the chair【答案】12. B 13. C 14. A 15. B【解析】文章介绍了一种游戏Musical Chair的玩法。12. 推理判断题。根据文章内容When the music starts, the players walk around the chairs When the music stops, the players try to sit on the chair. If a person cannot find
42、a chair to sit on, he drops out At last, there will be two players and one chair.当音乐开始,大家开始跟着音乐的节奏围着椅子走,当音乐停下来,玩家尽量坐在椅子上。找不到椅子坐的被淘汰。最后,只会有2个玩家和一把椅子。可知10个玩家玩Musical Chair游戏,开始要有9把椅子。故选A。13. 细节理解题。根据第一段介绍的可以用来玩Musical Chair的乐器You may use a piano or any other musical instrument, if someone can play it.
43、 You may use a tape recorder(录音机). You can even use a radio.文中提到piano, tape recorder和 radio.故不适合玩Musical Chair的是C。14. 细节理解题。根据文中第二段Put the chairs in a row. A better way is to have the chairs in one row可知椅子应该被放成一排。故选A。15. 细节理解题。根据第三段第二句When the music starts, the players walk around the chairs .当音乐开始时
44、,玩家要绕着椅子走。故选B。【名师点睛】文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-435373.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级下册语文课件-第14课 一个中国孩子的呼声 第一课时|人教新课标 (共15张PPT).pptx
