云南省玉溪市2014高考英语阅读理解二轮训练(4)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 玉溪市 2014 高考 英语 阅读 理解 二轮 训练 答案
- 资源描述:
-
1、云南省玉溪市2014高考英语阅读理解二轮训练(4)及答案阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。English is an important global language, but that doesnt mean its easy to learn. Many experts have tried to make English easier for students to learn but they werent always successful.In 1930, Professor CK Ogden of Cambridge Unive
2、rsity invented Basic English. It had only 850 words (and just eighteen verbs) and Ogden said most people could learn it in just thirty hours. The problem was that people who learned Basic English could write and say simple messages, but they couldnt understand the answers in real English! It was als
3、o impossible to explain a word if it wasnt in the Basic English word list. For example, if you wanted a watermelon, you asked for a large green fruit with the form of an egg, which has a sweet red inside and a good taste! RE Zachrisson, a university professor in Sweden, decided that the biggest prob
4、lem for learners of English was spelling, so he invented a language called Anglic. Anglic was similar to English, but with much simpler spelling. Father became faadher, new became nue and years became yeerz. Unfortunately for some students of English, Anglic never became popular.Even easier is the l
5、anguage which ships captains use: its called Seaspeak. Seaspeak uses a few simple phrases for every possible situation. In Seaspeak, for example you dont say, Im sorry what did you say? or I didnt understand, can you repeat that? . its just, Say again. No more grammar!In the age of international com
6、munication through the Internet who knows? . a new form of English might appear. A large number of the worlds e-mails are in English and include examples of NetLingo like OIC (Oh, I see) and TTYL (Talk to you later). In another fifty years, English as we know it might not exist . we will probably al
7、l speak fluent Internetish!61. The best title for the passage would be _.A. Seaspeak B. Basic English C. Easy English D. Internetish【答案】C【解析】标题归纳题。根据Many experts have tried to make English easier for students to learn文章开头就指出主题怎样把英语变得更加简单,下文叙述了人们的不同做法,故选C。62. It will take a person about _ weeks to le
8、arn Basic English if he spends two hours learning it every day. A. six B. four C. three D. two 【答案】D【解析】细节理解题。根据Ogden said most people could learn it in just thirty hours.花30个小时,一天两个小时所以总共花两周的时间,故选D。63. According to Professor Zachrisson, what was the biggest problem for learners of English? A. Gramm
9、ar. B. Vocabulary. C. Spelling. D. Speaking.【答案】C【解析】细节理解题。根据RE Zachrisson, a university professor in Sweden, decided that the biggest problem for learners of English was spelling, Zachrisson教授说最大的问题是拼写,故选C。64. Which of the following is likely to be Anglic? A. A graet batl. B. IOUC. Long time no see
10、. D. Two five, no lights.【答案】A【解析】细节理解题。根据Anglic was similar to English,可推出选项A的单词拼写上看出近似于英语但又不是英语,故选A。65. What might happen to English in another fifty years? A. It might become a global language. B. It might be replaced by Internetish. C. It might take the place of all other languages. D. It might
11、become more and more difficult.【答案】B【解析】细节理解题。根据In another fifty years, English as we know it might not exist . we will probably all speak fluent Internetish!再过50年有可能出现Internetish语言,故选B。阅读理解课堂练学案(16)Passage Nine (The Program-Federal Government Helps Minority Business) Federal efforts to aid minority
12、 businesses began in the 1960s when the Small Business Administration (SBA) began making federally guaranteed loans and government-sponsored management and technical assistance available to minority business enterprises. While this program enabled many minority entrepreneurs to form new businesses,
13、the results were disappointing, since managerial inexperience, unfavorable locations, and capital shortages led to high failure rates. Even 15 years after the program was implemented, minority business receipts were not quite two percent of the national economys total receipts. Recently federal poli
14、cymakers have adopted an approach intended to accelerate development of the minority business sector by moving away from directly aiding small minority enterprises and toward supporting large, growth-oriented minority firms through intermediary companies. In this approach, large corporations partici
15、pate in the development of successful and stable minority businesses by making use of government-sponsored venture capital. The capital is used by a participating company to establish a Minority Enterprise Small Businesses that have potential to become future suppliers of customers of the sponsoring
16、 company. MESBICs are the result of the belief that providing established firms with easier access to relevant management techniques and more job-specific experience, as well as substantial amounts of capital, gives those firms a greater opportunity to develop sound business foundations than does si
17、mply making general management experience and small amounts of capital available. Further, since potential markets for the minority businesses already exist through the sponsoring companies, the minority businesses face considerably less risk in terms of location and market fluctuation. Following ea
18、rly financial and operating problems, sponsoring corporations began to capitalize MESBICs far above the legal minimum of $500,000 in order to generate sufficient income and to sustain the quality of management needed. MESBICs are now emerging as increasingly important financing sources for minority
19、enterprises. Ironically, MESBIC staffs, which usually consist of Hispanic and Black professionals, tend to approach investments in minority firms more pragmatically than do many MESBIC directors, who are usually senior managers from sponsoring corporations. The latter often still think mainly in ter
20、ms of the social responsibility approach and thus seem to prefer deals that are riskier and less attractive than normal investment criteria would warrant. Such differences in viewpoint have produced uneasiness among many minority staff members, who feel that minority entrepreneurs and businesses sho
21、uld be judged by established business considerations. These staff members believe their point of view is closer to the original philosophy of MESBICs and they are concerned that, unless a more prudent course if followed, MESBIC directors may revert to policies likely to re-create the disappointing r
22、esults of the original SBA approach.1.Which of the following best states the central idea of the passage?A The use of MESBICs for aiding minority entrepreneurs seems to have greater potential for success than does the original SBA approach.There is a crucial difference in point of view between the s
23、taff and directors of some MESBICs.C After initial problems with management and marketing, minority businesses have begun to expand at a steady rate.D Minority entrepreneurs wishing to form new businesses now have several equally successful federal programs on which to rely.2.According to the passag
24、e, the MESBIC approach differ s from the SBA approach in that MESBICs A seek federal contracts to provide market for minority businesses.Encourage minority businesses to provide markets for other minority businesses.C Attempt to maintain a specified rate of growth in the minority business sector.D R
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
