2019-2020学年北师大版英语必修四课时分层作业2 UNIT 10 SECTION Ⅳ LANGUAGE POINTS(Ⅱ)(LESSON 2 .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年北师大版英语必修四课时分层作业2 UNIT 10 SECTION LANGUAGE POINTSLESSON 2019 2020 学年 北师大 英语 必修 课时 分层
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(二)语言知识练习固基础单句语法填空1It was for this reason that he left that school.2The experience gained will be of great value (valuable) to us.3What are we going to do with the problem?4She listened with a puzzled(puzzle) expression on her face.5What does a balanced (balance) diet give an athlete?6It posse
2、ssed rich mineral deposits, including (include) gold.7The plane will be taking off in approximately (approximate) five minutes.8This world is always so interesting and appealing (appeal)9He made an impersonal comment on the incident.10He was annoyed (annoy) with his wife because the dinner was badly
3、 cooked. 高考题型练习提能力.阅读理解There are many different voices on charity donations recently.Chen Tianqiao,one of the Chinese billionaires,gave away $115 million to the California Institute of Technology (Caltech) to help promote brain research.Chen has been interested in the brain research,believing it can
4、 advance the industries of artificial intelligence and virtual reality.However,this huge donation has caused heated discussions among Chinese scholars and internet users.Many criticized him for giving money to a foreign university rather than domestic institutes for brain research,which are developi
5、ng fast and are catching up with the US in just a few years.Rao Yi,a biologist at Peking University,even said the donation was a typical mistake.Others,however,support his choice.They believe Caltech is a more reasonable choice compared with Chinese research Institutes.Caltech has a long history and
6、 has taken a leading position in biology,and therefore it produces more efficient results.Whats more,the results of the research will benefit not only the Americans,but also the rest of the world.A similar controversial (有争议的) case started two years ago when Pan Shiyi,chairman of SOHO China,donated
7、$15 million to Harvard University to help disadvantaged Chinese Students.Many believe that China is still far behind in management and use of donated money,and that as a result,Chinese donators are looking abroad.In comparison,Western countries like the US,which have a long history of donating money
8、,have welldeveloped systems that use money efficiently.They can also provide full access for donors who want to track the use of the money.To get more donations,Chinese universities should be braver and more honest.They need selfreflection rather than envy.【语篇解读】本文主要讲了中国有很多的富人把钱捐赠给国外大学,而不是国内的大学。作者针对
9、这一问题建议中国的大学应该发展有效使用捐赠的体系。1Why did Chens huge donations draw peoples attention?AIt was used for brain research rather than for the poor.BIt was not used efficiently.CIt was the largest donation.DIt should have been donated to a Chinese college.D推理判断题。由第二段“Many criticized him for giving money to a for
10、eign university rather than domestic institutes for brain research,which are developing fast and are catching up with the US in just a few years.”可推知Chen的巨额捐款引起了人们的广泛关注是因为它本应该被捐给中国的大学,选D。2Which of the followings can best replace the underlined word “domestic” in the second paragraph?AhomeBfamilyChou
11、seholdDhomepageA词义猜测题。“Many criticized him for giving money to a foreign university rather than domestic institutes for brain research”这句话的意思是许多人批评他把钱捐给了国外,而不是国内的脑研究学院,所以“domestic”的意思是国内的,选A。3The example of Pan Shiyi was used to Ainform some Chinese students are poor at educationBshow off the genero
12、sity of Chinese billionairesCpresent the widespread disagreement over donating abroadDprove the Chinese are crazy about donationsC推理判断题。由第四段“A similar controversial case started two years ago when Pan Shiyi,chairman of SOHO China,donated $15 million to Harvard University to help disadvantaged Chines
13、e Students.”可推断出举潘石屹的例子是为了说明人们对待捐钱给国外这件事看法的不同,选C。4What is the main advice does the author give to the Chinese universities?ADeveloping artificial intelligence.BEducating the braver and more honest graduates.CDeveloping fast to catch up with the US.DDeveloping systems to use the donations efficiently
14、.D推理判断题。由最后一段“To get more donations,Chinese universities should be braver and more honest.They need selfreflection rather than envy.”可推知作者给中国大学的建议是发展有效使用捐赠的体系,选D。.完形填空One day, Jim played basketball in the living room after school.When he was playing in high spirits, his basketball 1 a vase off the s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-435700.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
二年级上册语文课件-20. 青蛙卖泥塘(上)∣鄂教版 (共17张PPT).ppt
