2019-2020学年北师大英语选修八新素养同步讲义:UNIT 22 ENVIRONMENTAL PROTECTION SECTION Ⅰ WARM UP .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年北师大英语选修八新素养同步讲义:UNIT 22 ENVIRONMENTAL PROTECTION SECTION WARM UP 2019 2020 学年 北师大 英语 选修
- 资源描述:
-
1、趣味导引Traveling Light中文名称为轻装前行,是一首由Joel Hanson演唱的乡村风格歌曲。这首歌曲是很轻松的音乐,思绪在缥缈的旋律中尽情地放纵,往事在悠悠的曲子里隐现,动听的旋律勾起的总是最美好的回忆。就像在夕阳下,迎着柔和的阳光,卸下身上重重的行囊,奔向远方去旅行!Traveling LightBy Joel HansonWell I was doubling over the load on my shouldersWas a weight I carried with me everydayCrossing miles of frustrations and river
2、s a ragingPicking up stones I found along the wayI staggered and I stumbled downPathways of troubleI was hauling those souvenirs of miseryAnd with each step taken my back was breakingTill I found the One who took it all from meDown by the riverside(Down by the riverside)I laid my burdens downNow Im
3、traveling lightMy spirit lifted high(I found my freedom now)I found my freedom nowAnd Im traveling lightThrough the darkest alleys and loneliest valleysI was dragging those heavy chains of doubt and fearThen with the one word spoken the locks were brokenNow Hes leading me to placesWhere there are no
4、 tearsDown by the riverside(Down by the riverside)I laid my burdens downNow Im traveling lightMy spirit lifted high(I found my freedom now)I found my freedom nowAnd Im traveling light轻装前行乔伊汉森如双倍的重量压在肩上感觉自己每日在负重前行走过挫折的道路,穿越伤痛的河流不断俯拾寻找路旁的卵石我摇晃着,坎坷前行眼前是充满烦恼的路我拖曳着这些痛苦的负重每一步都感觉后背要被压垮直到我发现了他卸下了我全部的负重走在河滩上
5、我卸下了负重现在我轻装前行我的精神在升腾我找到了自由我轻装前行在黑暗的隧道和孤独的山谷里我曾背负那些沉重的锁链充满不安和恐惧可现在一句简单的话语,锁链已打开他引导我来到了再也不要流泪的地方走在河滩上我卸下了负重现在我轻装前行我的精神在升腾我找到了自由我轻装前行词海拾贝 frustrationfrstreInn.挫折;挫败 staggerst(r)vi.蹒跚;动摇 stumblestmblvi.跌跌撞撞地走,蹒跚 haulhlv.拖,拉 souvenirsuvnI(r)n.纪念品;礼物 dragdrv.拖拽;吃力地往前拉Section Warmup & Lesson 1Comprehending
6、Can we take the heat?In the last few decades, scientists have reached consensus and reported that human beings are causing changes in the Earths climatesomething previously seen as beyond our control. They claim that in the last 50 years, gases pumped into the Earths atmosphere by the factories and
7、vehicles have been speeding up the process of global warming and affecting our climate. Looking ahead, scientists believe that global warming could be one of the biggest environmental problems facing the 21st century .But what exactly is global warming, why is it seen as a danger, and how is it rele
8、vant to our lives?Global warming refers to an average increase in the Earths temperature that, in turn, leads to climate change. Scientists found that the temperature of the Earth is controlled by greenhouse gases such as carbon dioxide which trap heat from the sun in the Earths atmosphere. Without
9、these naturally occurring gases, the suns rays would bounce back into space leaving the Earth cold and impossible to live on. When the presence of these gases in the atmosphere increases, however, more heat is trapped and the Earths temperature rises.此处意为:在过去几十年里,与现在完成时连用。in可以换为over或during。consensus
10、 knsenss n一致的意见beyond ones control超出某人的控制seen as.是过去分词短语作后置定语,修饰something。claim kleIm vt.声称pump into.注入,此处是过去分词作后置定语,修饰gases。speed up加速; slow down减速look ahead展望未来,向前看此处是现在分词作后置定语,修饰problems。be seen as.被看作relevant relvnt adj.有关的 be relevant to.与相关refer rIf to 指,意即in turn 依次,反过来;in return作为回报lead to 导
11、致,to是介词。which引导定语从句,修饰gases。ray reI n光线bounce bans vi.反弹此处是现在分词短语作结果状语。trap vt.包裹,困住我们受得了这么热吗?在过去的几十年里,科学家们一致认为,人类正在造成地球气候的变化这是一种原来被认为是超出我们控制能力的现象。他们声称,在过去的50年里,工厂和车辆排入地球大气层中的气体加速了全球变暖的进程,影响了我们的气候。展望未来,科学家们认为全球变暖可能是21世纪面临的最严重的环境问题之一。但是,确切地说,什么是全球变暖? 为什么把它视为一种危险? 它如何与我们的生活相关呢?全球变暖指的是地球温度平均增长,继而导致气候变化
12、。科学家们发现地球的气温受温室气体如二氧化碳的控制,这些气体能将来自太阳的热量留在地球的大气层里。如果没有这些自然产生的气体,太阳光线将会被反射回太空中去,地球将处于寒冷之中,生命也就不可能在地球上存活。然而,当大气层中的这些气体的浓度不断增加时,更多的热量被留在地球,造成地球气温上升。 Over the last 100 years, the global average temperature has increased by 1F and many experts insist that the blame for this global warming can mostly be pi
13、nned on human activities. As a result of6 increased industry, agriculture7, the cutting down of forests, the increase in transport and the burning of fuels, nearly 6 tonnes of carbon dioxide goes into the atmosphere every year for every one of the Earths 6 billion people. The amount of carbon dioxid
14、e in the atmosphere has risen by more than 30% in the last 250 years with half of this increase occurring8 since 1960. Given this data, it seems that the link between human activities and rising global temperatures is not merely a coincidence9.A temperature increase of 1F may not sound like a lot, b
15、ut if we continue to produce carbon dioxide and other gases in such huge quantities: , we are condemning; life on Earth and should expect severe consequences nature such as fishing will be badly affected. Increased temperatures will also cause the polar ice to melt, raising sea levels and flooding m
16、any islands and cities?. How can we stop these disasters from happening?Governments all over the world have a responsibility to reduce the amount of carbon dioxide which their countries are producingA. If less carbon dioxide goes into the atmosphere, global warming will slow downB. This is no easy t
17、ask, however, and some governments, for example, the USAs federalC government, express reservationsD about whether global warming is really caused by human activitiesE .Many people believe that they are simply not prepared to sacrificeF the amount of money they make from industry to save the Earth.
18、But why wait around for governments to take actionG ? Experts advocateH that each person play their partI. They suggest making small changes like taking public transport, recyclingJ, using lowflow shower heads, and buying light bulbs that use less energy. Even simple things like using recycled paper
19、 or switching offK the lights when you leave a room can help. If we add upL all these small changes made by everyone worldwideM, they wont be such small changes. They could be the changes that save our future. After allN, theres no substituteO for our Earth. Its all weve got to live onP.insist vt.作“
20、坚持认为”讲时,其后的宾语从句用陈述语气;作“坚决要求”讲时,其后的宾语从句用虚拟语气。pin pIn on 把责任加在某人身上;pin blame on归咎于as a result of 因为; as a result 结果agriculture rIklt n农业此处是with复合结构,其中现在分词作宾补。coincidence kInsIdns n巧合that引导主语从句,it作形式主语。in huge quantities大量condemn kndem vt.迫使(某人)陷于不幸的境地consequence n结果,后果; as a consequence结果drought drat
21、n旱灾rely on 依靠此处是现在分词短语表示结果。stop.from.阻止做某事;from可以省略。此处的which引导定语从句,修饰carbon dioxide。slow down减慢federal fedrl adj.联邦的reservation rezveIn n保护whether引导宾语从句。sacrifice skrIfaIs vt.& vi.牺牲;献出take action采取行动advocate dvkeIt vt.主张,提倡play ones part起到某人的作用recycle risaIkl vt.回收利用switch off关闭add up 把加起来此处是过去分词短语
22、作后置定语,修饰changes。after all毕竟,终究substitute sbstItjut n代替品,代用品live on以为生;住在上在过去的100年里,全球的平均温度上升了1 华氏度,许多专家坚持认为,在很大程度上,人类的活动是导致全球变暖的重要原因。随着工业、农业规模的不断扩大,成片成片的森林被砍伐,交通运输日益频繁,燃料消耗不断增长,每年有接近6吨的二氧化碳被释放到供地球上60亿人中的每一个人呼吸的空气中。在过去的250年里,大气中的二氧化碳含量已经增加了30%以上,而其中的一半是在1960年以后增加的。考虑到这一数据,人类活动与正在上升的全球温度之间的关联似乎不仅仅是一个巧
23、合。气温升高1华氏度也许听起来无关紧要,但是如果我们继续制造如此多的二氧化碳和其他气体,我们将毁灭地球上的生命,后果将非常严重。近期的报告警告说,全球变暖将导致气候急剧变化,包括更加频繁的洪水、热浪和干旱。严重的疾病将四处扩散,自然产业如渔业将会受到严重影响。温度升高还会引起极地冰山融化,海平面上升,从而淹没许多岛屿和城市。我们怎样才能防止这些灾难发生呢?世界上的每一个政府都有责任降低自己国家二氧化碳的排放量。如果少向大气中释放二氧化碳,全球变暖就会慢下来。然而,这是一项非常艰巨的任务。一些政府,例如美国的联邦政府,对于全球变暖是否真的是由人类活动引起的仍持保留意见。许多人认为他们只是不愿意牺
24、牲自己从工业中赚到的钱来拯救地球。但是为什么要等待政府来采取行动呢?专家主张每个人都发挥作用。他们建议做一些小的改变,比如搭乘公共交通工具,回收利用,使用节水淋浴喷头,购买节能灯泡。甚至是一些非常简单的事情,如使用再生纸或离开房间时关上灯,都会有用。如果把全世界每个人做的小改变累加起来,它们就不是小的改变了,而是拯救我们未来的改变。毕竟,我们的地球是不可替代的,它是我们必须赖以生存的全部。 学生用书P6 Read the text carefully and choose the best answer.1Which is one of the biggest environmental pr
25、oblems in the 21st century?ARaising sea level.BGlobal warming.CMore and more factories.DFloods and droughts.Scientists found that the temperature is controlled by Athe sunshineBthe gas from the EarthCthe greenhouse gasesDthe Earths climateWhat results in the increase of the global average temperatur
26、e?AHuman activities.BBurning fuels.CPlanting trees. DBush fires.What is the main idea for the last paragraph?AThe USA should play an important part in reducing carbon dioxide.BEveryone should try his best to save energy and reduce carbon dioxide.CWe must study hard and often do experiments.DWe are s
27、uggested that the pupils should turn off the lights.答案:14.BCAB Analyze the following difficult sentences in the text.1A temperature increase of 1 may not sound like a lot, but if we continue to produce carbon dioxide and other gases in such huge quantities, we are condemning life on Earth and should
28、 expect severe consequences. 本句是一个由but连接的 。第二个并列分句中if引导 , we are condemning.是 。 尝试翻译气温升高1华氏度也许 , 但是如果我们 的二氧化碳和其他气体, 我们 , 后果将非常严重。答案:并列句;条件状语从句;主句;听起来无关紧要;继续制造如此多;将毁灭地球上的生命2They suggest making small changes like taking public transport, recycling, using lowflow shower heads, and buying light bulbs th
29、at use less energy. 本句的主干是They suggest making small changes。介宾短语like taking.作 , 四个并列的动名词作介词like的宾语, that use less energy是 ,修饰先行词light bulbs。 尝试翻译他们建议 , 比如 , 回收利用, 使用 , 购买 灯泡。答案:后置定语;定语从句;做一些小的改变;搭乘公共交通工具;节水淋浴喷头;节能A卷学生用书P77(单独成册) 阅读理解AThere are a few fresh bookgroup ideas for improving your gathering
30、s. Start one of your own or join one that surprises and delights you.The UnderOneHourofReading ClubJoanna Goddard always wanted to join a reading club, but she knew she was a slow reader and that shed never finish a 300page novel. Her idea? Start a club based on something that takes only 45 minutes
31、to read. She says, “Articles are reallife, which makes them easier to relate to.”And the ideas discussed in those articles from magazines tend to be controversial, which leads to lots of fun, even heated debate.The ChooseYourOwnNovel Club (with a Side of Pizza)If youre the kind of person who buys ma
32、ny novels but youre still trying to finish the book you started in 2004, this club is for you. Tiffany Sun just couldnt find the time, energy or willpower to read. She and a friend decided to approach reading like “dieting, where you have a friend who keeps you on track with your eating plan, becaus
33、e shes doing it, too”. Once everyone finishes three books, the group will go out for pizza to talk about their choices and experiences. “Frankly speaking, without the pizza, I dont think any of us would make it all the way to The End month after month,” Sun says.The Club That Shares the Same DNAWhen
34、 your family are on holiday together, try presenting each member with the same book. As the family hang by the fire at night or stay around the coffeepot in the morning, theyll read. At night, over dinner, the group will also have something relatively safe and attractive to discuss, as opposed to ta
35、lking about exactly how dry the turkey is.【解题导语】本文是一篇说明文,介绍了几个别具一格的读书俱乐部。1How does Joanna Goddard solve her reading problem?ABy reading short articles.BBy changing her reading club.CBy making herself more patient.DBy improving her reading speed.A解析:细节理解题。根据第一个读书俱乐部描述中的Start a club based on something
36、 that takes only 45 minutes to read.可知,她选择的是碎片化的阅读,即不用花太多时间就可读完的短篇文章。2Tiffany Sun compares reading to dieting in that both of them Abenefit our healthBcause physical painsCrequire time and energyDneed outside motivationD解析:细节理解题。根据第二个读书俱乐部描述中的like “dieting, where you have a friend who keeps you on t
37、rack with your eating plan, because shes doing it, too”可知,读书与减肥的共同点就在于两者都可以有一个做同样事情的朋友,相互监督,相互鼓励,才能坚持下去。3What is the main feature of the last reading club?AAll members are strangers.BAll members read the same book.CIts members never talk about food at mealtimes.DIts members often go on holiday with
38、family members.B解析:细节理解题。根据最后一个读书俱乐部描述中的When your family are on holiday.the same book.可知,其主要特点就是大家同读一本书,这样大家就有了共同的话题。BA rainforest is an area covered by tall trees with the total high rainfall spreading quite equally through the year and the temperature rarely dipping below 16. Rainforests have a gr
39、eat effect on the world environment because they can take in heat from the sun and adjust the climate. Without the forest cover,these areas would reflect more heat into the atmosphere, warming the rest of the world. Losing the rainforests may also influence wind and rainfall patterns,potentially cau
40、sing certain natural disasters all over the world.In the past hundred years,humans have begun destroying rainforests in search of three major resources: land for crops,wood for paper and other products,land for raising farm animals. This action affects the environment as a whole. For example,a lot o
41、f carbon dioxide in the air comes from burning the rainforests. People obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit.There are two main reasons for this. Firstly,when people cut down trees,generally they can only use the land for
42、 a year or two. Secondly,cutting large sections of rainforests may provide a good supply of wood right now,but in the long run it actually reduces the worlds wood supply.Rainforests are often called the worlds drug store. More than 25% of the medicines we use today come from plants in rainforests. H
43、owever,fewer than 1% of rainforest plants have been examined for their medical value. It is extremely likely that our best chance to cure diseases lies somewhere in the worlds shrinking(萎缩的) rainforests.【解题导语】本文讲述了热带雨林在人们生活中的重要作用。号召大家保护雨林,不要乱砍滥伐。4Rainforests can help to adjust the climate because th
44、ey Areflect more heat into the atmosphereBbring about high rainfall throughout the worldCrarely cause the temperature to drop lower than 16Dreduce the effect of heat from the sun on the earthD解析:细节理解题。根据第一段第二句Rainforests have a great effect on the world environment because they can take in heat from
45、 the sun and adjust the climate.可知,热带雨林对气候有很大的影响。故选D项。5What does the underlined word “this” in the third paragraph refer to?AWe will lose much more than we can gain.BHumans have begun destroying rainforests.CPeople have a strong desire for resources.DMuch carbon dioxide comes from burning rainforest
46、s.A解析:代词指代题。根据第二段最后一句People obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit.可知,人们这样做会得不偿失的。故下一段的画线单词指的是“我们会失去更多”。6It can be inferred from the text that Awe can get enough resources without rainforestsBthere is great medicine potent
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-436009.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
