云南省罗平县第二中学2021-2022学年高一上学期10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省罗平县第二中学2021-2022学年高一上学期10月月考英语试题 WORD版含解析 云南省 罗平县 第二 中学 2021 2022 学年 上学 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、罗平二中2021-2022学年(上)学期高一年级10月月考英语 试卷试卷满分:150分 考试时间:120分钟第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman mean?A. She needs the car for her family.B. She is going out next week.C. She invites t
2、he man to an outing.2. How does Jack feel these days?A.Touched. B.Worried. C. Excited. 3. What is the relationship between the speakers?A. Mother and son. B. Teacher and student. C. Doctor and patient.4. What will the speakers probably do this weekend?A. Buy a refrigerator. B. See a movie. C. Eat ou
3、t in town.5. When will the next train for Chicago leave?A. At 8:30 B. At 11:30 C. At 10:30 第二节 (共15小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Where are the speakers?A. At school. B. At
4、home. C. At the zoo.7.What does the woman ask her son to do?A. Tidy up his room. B. Wash the dishes. C. Prepare breakfast. 听下面一段对话,回答第8至第10题。8.Who is Molly?A. A patient. B. A mother. C. A nurse. 9.What does Doctor Laver ask Molly to do?A. Wash the baby. B. Comfort the baby. C. Dress the baby.10.How
5、is Doctor Laver towards Molly?A. Grateful. B. Encouraging. C. Generous. 听下面一段对话,回答第11至第13题。11.Who is Janet?A. Dons neighbor. B. Dons assistant. C. Dons mother.12.What happens to Don?A. He misses a call. B. He gets lost. C. He is ill. 13.What will Professor Webster do for Don?A. Give the students som
6、e homework.B. Find someone else to teach the class.C. Return the exam papers to students.听下面一段对话,回答第14至第17题。14.Why does the woman need the job?A. To learn to start a business.B. To support herself through college.C. To gain some work experience.15.Where exactly will the woman work if she gets the jo
7、b?A. Between the shop shelves. B. In the managers office. C. At the cashiers desk. 16.How is the womans performance at school?A. Poor. B. Excellent. C. Average. 17.What will be the womans working hours if she gets the job?A.9:00a.m.-6:00p.m. B. 8:30a.m.-6:10p.m. C. 8:30a.m.-10:00p.m.听下面一段独白,回答第18至第2
8、0题。18.How many tube lines are there in London?A. 34. B. 25. C. 12. 19.How are different lines marked on the tube map?A. By color. B. By shape. C. By number.20.What should you do if you find yourself going in the wrong direction?A. Ask the train driver for help.B. Get out of the tube at once.C. Get o
9、ff at the next station.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AYoung Music Scene ConcertYoung musicians from all over Germany perform at Young Scene Concert at Berlins famous Quasimodo music hall. The concert is part of the Berlin Festival.Time: 1520 Nov.Place: 4
10、5, 18756 Berlin, GermanyCost: VariousPhone: +34 (0) 45 839 5986Email: infoquasimodo.deDocumentary Film MonthCinemas, schools and libraries across France and the French-speaking world take part in Novembers Documentary Film Month. About 120, 000 visitors take part each year.Time: 120 Mar.Place: 25 Ro
11、ad Pyramids, 75001 ParisCost: VariousPhone: +12 (0)1 43 38 1973Email: infoparis-Craft (工艺) ShowYou can come to the show twice a year, in spring and at Christmas. There are hundreds of artisans (手艺人) from across Canada selling jewellery, pottery, glass, ironwork and clothing.Time: 26 Nov.7 Dec.Mon.Fr
12、i. 11 am10 pmSat. 10 am8 pmSun. 9 am6 pmPlace: Direct Energy CentreCost: $10Phone: +7 658 198 3245Email: askusoneofakindshowcomToronto Garden and Flower ShowThe Canada Blooms Show every year at the Metro Toronto Convention Centre is the countrys largest indoor garden show.Time: Mon. 9 am6 pmSun. 11
13、am5 pmPlace: Metro Toronto Convention CentreCost: $18; under 12 freePhone: +1 235 4478768Email: info1. People can enjoy music at Young Scene Concert from_.A. 120 Mar.B. 26 Nov.7 Dec.C. 1520 Nov.D. Mar.20 Nov.2. You can e-mail _if you want to see Documentary Film.A. infoB. infoparis-C. askusD. infoqu
14、asimodo.de3. You can buy _at the Craft Show.A. some books about filmB. different kinds of flowersC. classic music CDsD. glass, ironwork and clothing【答案】1. C 2. B 3. D【解析】【分析】本文为一篇应用文,介绍了四种艺术活动的相关信息。【详解】1.细节理解题。根据Young Music Scene Concert中的Time: 1520 Nov.(时间:11月15日-11月20日)可知,人们可以在11月15日-11月20日在Young
15、Scene Concert享受音乐。故选C项。2.细节理解题。根据Documentary Film Month中的Documentary Film Month及Email: infoparis-可知,人们如果想要观看记录片电影,可以发邮件给infoparis-。故选B项。3.细节理解题。根据Craft Show中的“There are hundreds of artisans from across Canada selling jewellery, pottery, glass, ironwork and clothing.”(这里有来自加拿大各地的数百名工匠,出售珠宝、陶器、玻璃、铁器和服
16、装。)可知,在Craft Show上,可以买到玻璃,铁器和服装。故选D项。BAn elephant and a crocodile were once standing beside river. They were disputing which was the better animal.“Look at my strength,” said the elephant. “I can pull up a tree, roots and all, with my trunk.”“Ah! But your skin is not nearly so thick as mine,” replie
17、d the crocodile. “No knife or tooth can cut through it.”Just as they were coming to blows, a lion happened to pass.“My dear friends !” said the King of all animals, going up to them. “Let me know the cause of your disagreement.”“Will you kindly tell us which is the better animal?” cried both at once
18、. “Certainly,” said the lion, pointing across the river. “Do you see the soldiers metal hat on that wall?”“Yes!” replied the beasts.“Well, then,” continued the lion, “go and get it, and bring it to me, and I shall be able then to decide between you.”Upon hearing this, off they started, The crocodile
19、, being used to the water, reached the opposite side of the river first, and was soon standing beside the wall.Here he waited till the elephant came up. The elephant, seeing that the crocodile had no way of reaching their goal, raised his long trunk, and took down the hat quite easily.They then made
20、 their way together back again across the river. The elephant was trying to keep up with the fast-moving crocodile in the water and became careless. When he was forced to turn sharply to avoid a floating tree branch, the elephant dropped the hat and it fell to the river bottom. The crocodile noticed
21、 the accident, so down he dived, and brought it up in his huge mouth. They then returned, and the crocodile laid the metal hat at the lions feet. The King took it up, and turning to the elephant, said:“You, because of your size and trunk, were able to reach the hat on the wall but, having lost it, y
22、ou were unable to get it back. And you,” said the lion to the crocodile, “although unable to reach the hat, were able to dive for it and save it. You are both wise and able in your own ways. One is no better than the other.”4. The underlined word “disputing” in Paragraph 1 means _.A. quarrellingB. p
23、layingC. complainingD. deciding5. What did the crocodile think was best about himself?A. His big mouth.B. His swimming skill.C. His strong skin.D. His dangerous teeth.6. How did the lion deal with the animals disagreement?A. He ordered them to fight.B. He suggested a competition.C. He made a quick d
24、ecision.D. He asked them to describe themselves.7. How were the elephant and the crocodile able to complete their task?A. By working together.B. By planning carefully.C. By sharing their ideas.D. By listening to the lion.【答案】4. A 5. C 6. B 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了,一头大象和一条鳄鱼争论哪个动物更好,狮子王给它们布置了任务,任务完
25、成后,最后狮子王告诉它们,它们都很好,一个并不比另一个好。4题详解】词句猜测题。由第二至四段中的“Look at my strength,” said the elephant. “I can pull up a tree, roots and all, with my trunk.” “Ah! But your skin is not nearly so thick as mine,” replied the crocodile. “No knife or tooth can cut through it.” Just as they were coming to blows, a lion
26、 happened to pass.”(“看看我的力气,”大象说。“我可以用我的象鼻拔出一棵树,树根和所有东西”“啊!但是你的皮肤没有我的那么厚,”鳄鱼回答说。“刀子和牙齿都割不开它。”就在它们要打架的时候,一只狮子碰巧经过。),可知大象和鳄鱼都认为自己更好,说得都要打架了,说明它们在争吵,可推测disputing在此处意为 “quarrelling(争吵)”。故选A项。【5题详解】细节理解题。由第三段中的“Ah! But your skin is not nearly so thick as mine,” replied the crocodile. “No knife or tooth c
27、an cut through it.”(“啊!但是你的皮肤没有我的那么厚,”鳄鱼回答说。“刀子和牙齿都割不开它。”),可知鳄鱼认为自己的优点是皮厚(拥有强壮的皮肤)。故选C项。【6题详解】推理判断题。由第六至九段中的“Will you kindly tell us which is the better animal?” cried both at once. “Certainly,” said the lion, pointing across the river. “Do you see the soldiers metal hat on that wall?” “Yes!” replie
28、d the beasts. “Well, then,” continued the lion, “go and get it, and bring it to me, and I shall be able then to decide between you.”(“你能告诉我们哪种动物更好吗?”它们同时喊道。“当然,狮子指着河对岸说。“你看到墙上士兵的金属帽子了吗?”“是的!”动物们回答说。“好吧,那么,”狮子继续说,“去拿吧,拿来给我,到时候我就可以在你们之间作出决定了。”),可知狮子让大象和鳄鱼去拿墙上士兵的金属帽子,再决定二者谁是更好的动物,可推测狮子用一场竞赛处理动物之间的分歧。故选
29、B项。【7题详解】推理判断题。由最后一段中的“The elephant was trying to keep up with the fast-moving crocodile in the water and became careless. When he was forced to turn sharply to avoid a floating tree branch, the elephant dropped the hat and it fell to the river bottom. The crocodile noticed the accident, so down he
30、dived, and brought it up in his huge mouth. They then returned, and the crocodile laid the metal hat at the lions feet.”(大象试图跟上水中快速移动的鳄鱼,结果变得粗心大意。当它被迫急转弯以避开漂浮的树枝时,大象把帽子掉了下来,掉到河底。鳄鱼注意到了事故,于是它潜了下去,用大嘴把帽子带上来。然后它们回来了,鳄鱼把金属帽子放在狮子的脚边。),可知大象因为游的太快导致帽子掉了,鳄鱼注意到了事故,用大嘴把帽子带上来,可得出正是因为它们的共同合作,它们最终把帽子带到了狮子王的面前。故选
31、A项。CThey say that travel is the best teacher and there is no better example of this idea than the Ming dynasty travel writer and geographer Xu Xiake (1587-1641). His book The Travel Notes of Xu Xiake, not only encouraged a love of travelling among Chinese people but provided important scientific inf
32、ormation about the countrys land and geography.Born into a wealthy Jiangyin family, Xu became interested in books about different places at an early age and wanted to travel. When he was 18, however. Xus father died and so, it seemed, did his travelling dreams. He now was responsible for the family
33、farm and taking care of his 60-year-old mother as tradition required.But his mother had different ideas. Understanding her sons love of travel and valuing the knowledge he could get from such experiences, this modern-thinking woman refused to keep her son at home. She agreed that Xu could travel for
34、 three months every year, when there was less farm work.So at the age of twenty and with his mothers support, Xu set off for the first time, leaving behind not only his mother but his new wife as well. He would repeat this goodbye each year for most of the next 30 years. During this time, he travell
35、ed throughout the Ming kingdom, carefully studying the lands he passed through and recording his experiences and many discoveries in a diary. This diary, which once had over 500,000 words, would eventually become The Travel Notes of Xu Xiake.Although rich, Xu avoided comfortable travel, preferring t
36、o go almost everywhere on foot. This way he could research the environment in detail and get a true picture of the natural world. Many of his trips were to hard-to-reach mountain areas, and through wild forests where few people lived. His willingness to face hardships came at a cost however. Progres
37、s was slow and tiring and he was frequently sick, robbed and beaten during his journeysSadly Xu became seriously ill during his last and longest journey, a 4-year trip through the Southwest of China. He died in 1641, soon after returning to his hometown for the last time. When his diary was finally
38、printed years after his death, much of it had been destroyed or lost. Although incomplete, it still made Xu a travelling legend around the world.8. What is the passage mainly about?A. The influence of Xus book The Travel Notes of Xu Xiake.B. The difficulties Xu Xiake faced in his travels.C. The impo
39、rtant discoveries made by Xu Xiake.D. The general details of Xu Xiakes life story.9. Which of the following best describes Xus mother? A. Supportive and open-minded.B. Kind but uneducated.C. Helpful and hardworking.D. Strict but interesting.10. Why did Xu prefer walking during his travels?A. It gave
40、 him the chance to meet different kinds of people.B. It allowed him to see and study the environment in detail.C. It helped him to save money and travel for a longer time.D. It was the only way to reach the places he was interested in.11. What is true about Xus book The Travel Notes of Xu xiake?A. I
41、t was mainly about the different people of China.B. It made Xu very famous during his lifetime.C. It was the first travel book ever written in China.D. It was only made public after Xu died.【答案】8. D 9. A 10. B 11. D【解析】【分析】本文为一篇记叙文,简述了著名的作家兼地理学家徐霞客的生平重要事迹,并简单介绍了徐霞客游记这本书的由来。【8题详解】主旨大意题。根据文章第一段关键句“The
42、y say that travel is the best teacher and there is no better example of this idea than the Ming dynasty travel writer and geographer Xu Xiake (1587-1641). ”(人们常说“旅行是最好的老师”,明代游记作家兼地理学家徐霞客(1587-1641)就是最好的例子。)及文章最后一段关键句“Although incomplete, it still made Xu a travelling legend around the world.”(虽然不完整,
43、但它仍然使徐霞客成为一个周游世界的传奇。)并结合全文内容可知,本文介绍了徐霞客的一生,即,本文为徐霞客生平故事的梗概。故选D项。【9题详解】推理判断题。根据文章第三段关键句“Understanding her sons love of travel and valuing the knowledge he could get from such experiences, this modern-thinking woman refused to keep her son at home. She agreed that Xu could travel for three months ever
44、y year, when there was less farm work.”(这位具有现代思想的女性理解儿子对旅行的热爱,并重视他从旅行中获得的知识,她拒绝让儿子待在家里。 她同意儿子每年可以出去旅行三个月,这样农活就少了。)可知,徐霞客的母亲是支持儿子并且思想开明的。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段关键句“Although rich, Xu avoided comfortable travel, preferring to go almost everywhere on foot. This way he could research the environment
45、in detail and get a true picture of the natural world. ”(虽然很富有,但徐霞客避免舒适的旅行,宁愿步行去几乎所有地方。 这样他就可以详细研究环境,得到自然世界的真实画面。)可知,徐霞客更喜欢步行旅行是因为步行可以让他仔细观察和研究环境。故选B项。【11题详解】细节理解题。根据文章最后一段关键句“When his diary was finally printed years after his death, much of it had been destroyed or lost. ”(当他的日记在他去世多年后最终被印刷出来时,其中很多
46、已经被销毁或丢失了。)可知,徐霞客游记在徐霞客去世后才被公开。故选D项。DJet airplanes are one of the largest causes of human pollution. About 3% of the worlds carbon emissions(碳排放)are believed to come from airline travel. Thai number is likely to go upthe number of people traveling by plane has been growing for years, and is expected
47、 to keep increasing.To help fight climate change, Dutch airline KLM has started a program asking people to “ Fly Responsibly”. The company is asking its customers to think about their choices before they buy a plane ticket. In a video, the airline suggests that travelers ask themselves questions, su
48、ch as whether they could lake a train instead.However, some people have suggested that instead of asking the public to think carefully about their actions, KLM, and other airlines, need to be considering solutions that lie with the industry itself . “ Voluntary (主动的)actions by customers are not enou
49、gh; the cost of flying must increase. said Justin Francis, founder of Responsible Travel.Anna Hughes, who runs Flight Free UK, Sees much of the “greening in aviation(航空) as problematic. She said, “The simple fact is that climate change, worsened by our use of (fossil fuels(化石燃料),will make it difficu
50、lt for our children to live on this planet. While we welcome action,to make aviation friendlier to the environment, airlines must be honest about their influence on climate change.But the International Air Transport Association (IATA) is backing the KLM program. Rafael Schwartzman, IATAs vice-presid
51、ent for Europe, said, “We support it in the sense that you do have a choice. In certain cases you could have another choice. But, he added, “the UK is an island. If you want to trade internationally, you will have to count on aviation.”12. What does KLM suggest travelers do?A. Spend less on travelin
52、g.B. Think twice before they fly.C. Act responsibly on a plane.D. Travel by train whenever possible.13. Whats Franciss solution for greening aviation?A. To turn to cleaner fuels.B. To raise the price of tickets.C. To encourage customers to volunteer.D. To tell the public how to cut air pollution.14.
53、 Whats the IATAs attitude towards “Fly Responsibly”?A. Supportive.B. Doubtful.C. Uninterested.D. Unclear.15. Whats the main purpose of this text?A. To introduce a Dutch airline.B. To list the harms of airline travel.C. To discuss a program of an airline.D. To call on people to fight climate change.【
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-436561.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级上册语文课件-14.《壮哉少年游》|冀教版 (共38张PPT).ppt
