2019-2020学年同步人教版(新课改适用)高中英语必修二培优练习:UNIT 1 CULTURAL RELICS 课时跟踪检测(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年同步人教版新课改适用高中英语必修二培优练习:UNIT CULTURAL RELICS 课时跟踪检测一 WORD版含解析 2019 2020 学年 同步 人教版 新课 适用
- 资源描述:
-
1、Unit 1 课时跟踪检测(一)Warming Up & Reading Pre-reading阅读理解ASay you are a 17th century construction (建筑) worker whos worked long and hard to build a splendid tower for the dead wife of your emperor (皇帝)Now say that the emperor orders you to cut off your fingertips so you can never build another one. Yes, t
2、hat is the Taj Mahal, one of the most famous buildings in the world. And the tale (传说) behind the construction is just as impressive (印象深刻的) as the building itself.First, theres the emperor of northern India, Shah Jehan, also called the King of the World. In 1612, Shah Jehan married Mumtaz Mahal. Ma
3、dly in love, they had 14 children over the next 20 years. But then sadness came. As Mumtaz was about to give birth to child Number 14, she said she had heard her unborn baby cry out. It was a sign of death. And as Mumtaz lay dying, she asked Jehan to build a lasting memorial (纪念物) to celebrate their
4、 love.When the heartbroken Jehan appeared eight days after his wifes death, his people were shocked to see that his coalblack hair had turned snowwhite.Putting away his sadness, Jehan ordered his wifes dying wish be carried out (执行). More than 20,000 workers labored nearly 22 years to complete the c
5、onstruction. In 1653, Jehan placed Mumtazs remains in the center under the building.And then, son Number five, Aurangzeb, murdered his brothers and took over the power from his aging father. Jehan lived the rest of his days eight years, to be exact imprisoned not far from the Taj Mahal. Jehan was on
6、ly allowed to climb onto the top of his prison to see the timeless treasure from a distance (从远处). But never again would he be allowed to visit it until he was buried next to his wife.Today 25,000 people visit the Taj Mahal each day. Though the reason for building the tower was a strange, sad story,
7、 those who see its breathtaking beauty are reminded (使想起) of the happiness that inspired (激发的灵感) its construction.语篇解读:世界上最著名的建筑之一泰姬陵,背后的传说与建筑本身同样令人印象深刻。1The first two paragraphs were written to show that _.Athe Taj Mahal is an unusual historic buildingBancient Indian emperors were cruelCconstructio
8、n workers led a hard life in ancient IndiaDIndia has some of the most famous buildings in the world解析:选A推理判断题。由前两段内容可推知作者是想表明泰姬陵是一座不同寻常的历史性建筑。故选A。2The Taj Mahal was first built as _.Aa prisonBa gift to MumtazCa memorial buildingDa tourist attraction (景点)解析:选C细节理解题。由第三段最后一句“And as Mumtaz lay dying, s
9、he asked Jehan to build a lasting memorial to celebrate their love.”可知,答案为C。3The underlined word “happiness” in the last sentence refers to _.Athe married happiness of the emperor and his wifeBthe great pleasure Jehan once found in exercising his powerCthe happiness Jehan felt on completing the Taj
10、MahalDthe pleasure tourists experience when visiting the Taj Mahal解析:选A词义理解题。因为Mumtaz Mahal在去世前要求她丈夫建一座永久性的建筑以纪念他们的爱情,所以参观泰姬陵的游客们会得到提醒,不要忘了他们的爱情。故选A。BVisitors to central Austin, Texas, would be easy to miss a small, old house called the O. Henry Museum. William Sydney Porter (18621910) better known
11、as O. Henry, was one of Americas bestloved writers of short stories. Beginning in 1893, he lived here. It was saved from destruction, moved, and turned into a museum in 1934. The museum is a good way to learn about the interesting life of him.William Porter rented this house and lived with his wife
12、Athol and daughter Margaret for about two years. Many objects in the museum belonged to the Porters. Others did not, but are in the house to recreate the way it looked during their lifetime.Porter worked at a pharmacy, farm, land office and bank. He also loved words and writing. The museum has speci
13、al proof of Porters love of language his dictionary. Its said that he read every word in it. Porter started a small publication called The Rolling Stone. He wasnt being published early on, so he published himself. His funny stories, poems, and drawings were published in the magazine. But it was too
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-436564.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
五年级上册语文课件- 口语交际.ppt
