2019版英语人教版必修4训练:第二单元检测(B) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版英语人教版必修4训练:第二单元检测B WORD版含解析 2019 英语 人教版 必修 训练 第二 单元 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第二单元检测(B)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Do you have all your meals in the dining hall?M:No,just lunch.W:How is the food?M:Oh,not bad.1Whats the food like for th
2、e man?A.Very bad.B.Not good.C.Good.答案:CM:Hello,is that Mary?W:Yes,speaking.Just a moment,let me turn the radio down.2What are the two speakers doing?A.They are having a meeting.B.They are talking on the phone.C.They are listening to the radio.答案:BM:Whats the weather like today?W:Its beautiful.M:Shal
3、l we take a walk around the lake?W:Why not?Lets go now.3What are the two speakers going to do?A.Find out what the weather will be like tomorrow.B.Play in the park.C.Take a walk around the lake.答案:CM:Would you have some free time to look at this report for me?W:Im kind of busy now.How about this afte
4、rnoon?4What does the woman mean?A.Shes too busy to help the man today.B.Shell finish the report by noon.C.She will have time this afternoon.答案:CW:Oh,dear.I wish we had taken the lift.M:If I had known it was so far up,I wouldnt have suggested walking.5What are the two speakers doing?A.They are climbi
5、ng stairs.B.They are walking down the hill.C.They are talking about the lift.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。M:Grace,quick,if you dont hurry,were going to miss the begin
6、ning of the kungfu movie.W:So what?M:Dont you want to watch it?W:Not really.I couldnt care less about kungfu movies.M:You should have told me earlier.Now Im going without you.6What kind of movie is going to be shown?A.A love movie.B.A kungfu movie.C.A detective movie.答案:B7What does Grace think of th
7、e kungfu movie?A.She thinks its great.B.She doesnt like it at all.C.She enjoys it very much and plans to see it.答案:B8Who will not go to see the kungfu movie?A.Grace.B.The man.C.Grace and the man.答案:A听第7段材料,回答第9至11题。M:Were you born in Beijing?W:No,I was born in Wuhan in fact.M:Oh,were you?W:Yes,I gre
8、w up there and then I moved here in Shanghai when I was eighteen.M:Which city do you like best?W:Well,Ive been to Beijing several times.Its a wonderful place.Wuhan is nice,too.But Shanghai is my favourite.Thats why I live here now.M:Really this is an exciting city.I insisted on coming back after I g
9、raduated from Beijing University.Then I was twenty-four.Now Im forty.9Where was the woman born?A.In Wuhan.B.In Shanghai.C.In Beijing.答案:A10Which city does the woman like best?A.Beijing.B.Wuhan.C.Shanghai.答案:C11How many years have passed since the man graduated from university?A.40.B.24.C.16.答案:C听第8段
10、材料,回答第12至14题。M:Hello.W:Hello.Is this Russell?M:Yes,it is.W:This is Vicky.I didnt recognize your voice.M:Ive got a cold.I probably sound different.W:You sure do.Are you really sick?M:No.But Ive got a sore throat and a headache.W:Thats too bad.I call to see if you want to play tennis next weekend.M:I
11、really cant say right now.Would you mind calling back later the week?W:Sure,no problem.But I hope you can make it.Ive really improved.Youre not going to believe it.M:Youre right.I dont.12Why does the woman call the man?A.To see whats wrong with him.B.To say hello to him.C.To ask him to play tennis w
12、ith her.答案:C13Whats wrong with the man?A.He hurt his feet.B.He got a cold.C.He does not know how to play tennis.答案:B14When will the woman call the man again?A.Next weekend.B.Later this week.C.Later next week.答案:B听第9段材料,回答第15至17题。W:Hello,John.How are you feeling now?M:Awful.W:Shall I open the window?
13、Its a lovely day.M:No,thank you,Susan.Im cold.W:Shall I put the fire on?M:Yes,please.Will you turn it up high?W:Are you sure?Its very warm here.M:I feel very cold.Will you get me another blanket,please?W:Here you are.Shall I put it on the bed?M:No.Put it round my shoulders,please.W:Achoo!M:Whats the
14、 matter,Susan?W:Will you pass me some tissue paper,please?15Whats the probable relationship between the two speakers?A.Teacher and student.B.Doctor and patient.C.Friends.答案:C16Whats the weather like?A.Fine.B.Rainy.C.Cloudy.答案:A17What can we know about John?A.He may have caught a bad cold.B.He is not
15、 wearing enough clothes.C.He has only one blanket on his bed.答案:A听第10段材料,回答第18至20题。Hello,listeners.Welcome to Hengtong Hospital Radio.Before our music program at four,Im going to repeat our hospital rules.The hospital can hold 800 patients.There are 8 beds in one ward.The visiting hours are in the a
16、fternoon from 2:30 to 3:30 and in the evening from 7:00 to 8:00.You can see the “No Smoking” signwe dont allow smoking in the wards,and the same goes for alcoholic drinks.Im sure you understand why.However,if you do need to smoke,there are special areas where it is allowed.You will find the radio sw
17、itch on the wall near your bed,with your own headphones,if you want to listen to it.It is our own hospital radio wishing you a speedy recovery.18Who do you think the listeners might be?A.Nurses.B.Doctors.C.Patients.答案:C19Which is NOT allowed in the wards?A.Having soft drinks.B.Visiting patients in t
18、he morning.C.Smoking in certain areas.答案:B20What program will follow this radio talk?A.A music program.B.A medical report.C.Hospital rules.答案:A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAn old story goes that once there were four single men,leading very boring lives
19、.None of them were married,or had lovers,or did anything exciting.They just sat around all day and played mah-jong.One day they played mah-jong from 11 in the morning until 11 at night.During the game,no matter who won,the winning card was always the “four columns” card.The card shows four independe
20、nt,parallel(平行)columns in two lines.Even more of a coincidence,it was Nov.11th,or 11/11.In order to memorize the day,they nicknamed it Singles Day.Singles Day was first celebrated at various universities in Nanjing,capital city of Jiangsu Province during the 1990s.It got the name Singles Day because
21、 the date is comprised(由构成) of four “ones”.These college students carried their university tradition into society after they graduated.Singles Day is now a special day for all fashionable youths.The main way to celebrate Singles Day is to have dinner with your single friends,but it is important that
22、 each person should pay their own fee to show their independence.People also hold “blind date” parties in an attempt to bid goodbye to their single lives.Many singles also choose to say goodbye to their single lives on this day.Many attend “blind date” parties and many people choose to marry on this
23、 day.In addition to meaning “Singles”,the four “ones” of the date can also mean “only one” as in “the only one for me”.Some people will use this date and this meaning to tell their special someone that they are the only “one” in their heart.21Singles Day got its name because .A.the persons who playe
24、d mah-jong were four singlesB.the date is comprised of four “ones”C.only single persons celebrated the dayD.it was first celebrated at universities in Nanjing答案:B解析:细节理解题。根据第二段“It got the name Singles Day because the date is comprised(由构成) of four ones.”这一信息可知答案。22Which of the following is wrong?A.S
25、ingles Day was first celebrated in Nanjings universities.B.Many singles choose Singles Day to say goodbye to their single lives.C.The only way to celebrate the Singles Day is to have dinner with your single friends.D.It was these college graduated students that carried their universitys tradition in
26、to society.答案:C解析:细节理解题。根据最后两段信息可知C项错误。和朋友吃饭只是其中的一项活动,但不是唯一方式。23We can infer from the passage that .A.the four singles did not get marriedB.Singles Day receives great popularity among young peopleC.when having dinner,one pays the fee for all his friendsD.on Singles Day many attend parties where blin
27、d people were present答案:B解析:推理判断题。根据第二段最后一句话“Singles Day is now a special day for all fashionable youths.”以及下面两段所讲述的内容可知B 项正确。24What is the best title for the passage?A.The Origin of Singles DayB.How to Celebrate Singles DayC.Singles DayD.Say Goodbye to Singles Day答案:C解析:主旨大意题。A、B两项都只是文章中所讲述的一部分,比较片
28、面,C项概括性较强。BWith around 100 students scheduled to be in that 9 am Monday morning lecture,it is no surprise that almost 20 people actually make it to the class and only 10 of them are still awake after the first 15 minutes;it is not even a surprise that most of them are still in their pyjamas(睡衣).Obvi
29、ously,students are terrible at adjusting their sleep cycles to their daily schedule.All human beings possess a body clock.Along with other alerting(警报) systems,this governs the sleep/wake cycle and is therefore one of the main processes which govern sleep behaviour.Typically,the preferred sleep/wake
30、 cycle is delayed in adolescents,which leads to many students not feeling sleepy until much later in the evenings.This typical sleep pattern is usually referred to as the “night owl”schedule of sleep.This is opposed to the “early bird” schedule,and is a kind of disorder where the individual tends to
31、 stay up much past midnight.Such a person has great difficulty in waking up in the mornings.Research suggests that night owls feel most alert and function best in the evenings and at night.Research findings have shown that about 20 percent of people can be classified as “night owls” and only 10 perc
32、ent can be classified as “early birds”the other 70 percent are in the middle.Although this is clearly not true for all students,for the ones who are true night owls this gives them an excellent excuse for missing their lectures which unfortunately fall before midday.25What does the author stress in
33、Paragraph 1?A.Many students are absent from class.B.Students are very tired on Monday mornings.C.Students do not adjust their sleep patterns well.D.Students are not well prepared for class on Mondays.答案:C解析:细节理解题。根据第一段第一句可知作者描述了学生们的上课状况;根据第一段最后这一总结性语句可知作者想要强调的是学生们对他们的睡眠模式很不适应。26Which of the followin
34、g is true according to Paragraph 2?A.Most students prefer to get up late in the morning.B.Students dont sleep well because of alerting systems.C.Ones body clock governs the sleep/wake cycle independently.D.Adolescents delayed sleep/wake cycle isnt the preferred pattern.答案:D解析:细节理解题。根据第二段第三句内容可知,青少年推
35、迟睡觉时间不是一种首选的睡眠模式。第二段没有提到A项内容;根据第二段第三句可知B项错误;根据第二段第二句可知C项错误。27Which of the following is closest in meaning to the underlined word “classified”?A.Criticised.B.Grouped.C.Organised.D.Named.答案:B解析:词义猜测题。根据画线单词所在句的句意及关键词语“20 percent”“10 percent”,并结合常识可知,该词意思是“归类,分类”。criticise“批评,指责”;group“分类,分组”;organise“
36、组织”;name“命名”。28What does the text mainly talk about?A.Functions of the body clock.B.The “night owl” phenomenon.C.Human beings sleep behaviour.D.The school schedule of “early birds”.答案:B解析:主旨大意题。通读全文内容可知,文章主要介绍了青少年中有一些人喜欢熬夜,不喜欢早起,这种睡眠模式被称为night owl,因此B项最能概括文章主旨。CPeople need to seek out new foods beca
37、use the world has so many mouths to feed.As of 2015,there were more than seven billion people on Earth,according to the United Nations.And by 2100 that number may double.Feeding all of these people means not only improving the way foods are grown,but also finding new sources of nutrition.And that qu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
