2019-2020学年新北师大版高中英语必修1:单元综合检测3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 2020 学年 北师大 高中英语 必修 单元 综合 检测
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三).阅读理解(共10小题;每小题2.5分,满分25分)AThe National GalleryDescription:The National Gallery is the British national art museum built on the north side of Trafalgar Square in London.It houses a diverse collection of more than 2,300 examples of European art ranging from 13thcentury religious paintings to
2、 more modern ones by Renoir and Van Gogh.The older collections of the gallery are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are most easily reached from Trafalgar Square by a ground floor entrance.Layout:The modern Sainsbury Wing on the western side of the buildi
3、ng houses 13thto 15thcentury paintings,and artists include Duccio,Uccello,Van Eyck,Lippi,Mantegna,Botticelli and Memling.The main West Wing houses 16thcentury paintings,and artists include Leonardo da Vinci,Cranach,Michelangelo,Raphael,Bruegel,Bronzino,Titian and Veronese.The North Wing houses 17thc
4、entury paintings,and artists include Caravaggio,Rubens,Poussin,Van Dyck,Velaazquez,Claude and Vermeer.The East Wing houses 18thto early 20thcentury paintings,and artists include Canaletto,Goya,Turner,Constable,Renoir and Van Gogh.Opening Hours:The Gallery is open every day from 10am to 6pm (Fridays
5、10am to 9pm)and is free,but charges apply to some special exhibitions.Getting There:Nearest underground stations: Charing Cross (2minute walk),Leicester (3minute walk),Embankment (7minute walk),and Piccadilly Circus (8minute walk)【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了英国国家美术馆的展品以及这个展馆的布置、开馆的时间等情况。1In which wing can yo
6、u see religious paintings?AIn the East Wing.BIn the main West Wing.CIn the Sainsbury Wing.DIn the North Wing.C细节理解题。根据“It houses a diverse collection of more than 2,300 examples of European art ranging from 13thcentury religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh.”以及“The modern Sai
7、nsbury Wing on the western side of the building houses 13thto 15thcentury paintings,and artists include Duccio,Uccello,Van Eyck,Lippi,Mantegna,Botticelli and Memling.”可知在Sainsbury Wing可以看到宗教的绘画。2If you enter the gallery by a ground floor,you will easily see the works of_AVan Eyck BCranachCVan DyckDC
8、onstableD推理判断题。根据“The older collections of the gallery are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are most easily reached from Trafalgar Square by a ground floor entrance.”以及“The East Wing houses 18thto early 20thcentury paintings,and artists include Canaletto
9、,Goya,Turner,Constable,Renoir and Van Gogh.”可知如果你通过底层进入画廊,你很容易看到Constable的作品。3According to the passage,which of the following is true?AThe National Gallery is the biggest British national art museum.BThere are four exhibition areas in The National Gallery.CThe Gallery is open every day from 10am to
10、6pm.DThe Gallery is completely free.B细节理解题。根据Layout部分可以看出来,国家美术馆包括四个展区。BSome young people have become tired of how commercialized Christmas has become.As a result,they try to break with established traditions.What do they do to get more out of Christmas?Ways of celebratingSome_folk_kill_two_birds_wi
11、th_one_stone:_by booking a short holiday abroad they can escape miserable winter weather and the strained atmosphere of a family Christmas with the relatives.OK,so flying to warm and exotic climes is great for people who live in cold winter climates.But how do you celebrate Christmas when your yearr
12、ound climate is warm,or even tropical?For instance,in California,where suntans and palm trees replace traditional Christmas images of snow and sleighs,there are some Christmas traditions which may seem unusual to those used to more traditional images.In Santa Cruz,California,Santa Claus arrives on a
13、 surfboard,wearing a red wetsuit.As long as he comes bearing presents,Surfing Santa would probably be welcome anywhere.In Australia,many young people enjoy the warm weather with a beach barbecue and cold beer.In recent years,Bondi Beach has become a magnet for overseas visitors to gather and celebra
14、te.Its not uncommon for numbers to reach 40,000 on Christmas day.In cooler climes,many young people simply see Christmas as a time to escape their immediate families and celebrate with friends.Gift givingThe new generation is trendy and tech savvy.As a result,digital and electronic gadgets feature h
15、ighly on many young peoples Christmas wish lists.Not surprisingly,then,the Guardians top five Christmas gifts for modern young people in 2010 are:1Apples iPad2Microsofts Xbox Kinnect3Digital Cameras4New Apple iPod Touch5The ZiiSound D5 wireless stereo system【语篇解读】圣诞节已经从一个外来节日转变为大多数中国人共同狂欢的节日。既然过圣诞,就
16、要遵循西方习俗,盛满心意的礼物当然必不可少!而当下时髦的你对于圣诞惊喜又有哪些新创意呢?4The underlined sentence in Paragraph 2 means_Asome people get two birds on Christmas DayBcelebrating Christmas by hunting birds with stoneCgetting together with the relatives and having a big partyDbreaking away the freezing winter weather and leaving the
17、 relatives to have a real relaxationD句意理解题。根据该句后面的内容可知,此处的“一石二鸟”指的是不仅避开了冬季的糟糕气候,还摆脱了与家庭亲友共度圣诞的紧张气氛,可以真正放松一下身心。5According to the text,if you live in California,on Christmas you may_Afly abroad to have a white ChristmasBenjoy the warm weather with a beach barbecue and cold beerCmeet Santa Claus who ar
18、rives on a surfboard,wearing a red wetsuitDcelebrate with friends and families C细节理解题。根据第五段内容可知,生活在加州的人可能会遇见穿潜水服、脚踏冲浪板的圣诞老人。6People have different ways of celebrations on Christmas because_Athey have different backgroundBthey have different religiousCthey have different culture and customsDthey live
19、 in different climateD推理判断题。根据 Ways of celebrating 这一部分的内容可以判断,不同的气候导致庆祝方式的不同。7This message is mainly about_Adifferent climate on ChristmasBcelebrating Christmas in new waysCthe most popular giftsDbooking a short holiday abroadB主旨大意题。通读全文内容可知,文章主要介绍的就是:新潮的圣诞庆祝方式。CIn a time when ivory poaching(偷猎)has
20、 gotten so bad that it threatens to wipe out several animal species,a young Dutch designer is creating “egalitarian(平等主义)jewelry” made of our very own ivoryteeth.Lucie Majerus got the idea for her “human ivory” collection after having her wisdom teeth removed.She kept them and soon realized they wou
21、ld make great material for a jewelry collection.“Why wouldnt we value our own material instead of the precious material from other species? And what if we mine our own ivory and turn it into pearls?” she asks.Her own teeth became a ring,but in order to create a whole collection,she needed more mater
22、ial,and since having more of her teeth removed wasnt a very pleasant choice,she asked her dentist to save his patients unwanted teeth.Most people choose not to keep their pulled teeth,so they are usually donated to dentistry schools.Majerus also received the lost teeth of two ofher teachers at Desig
23、n Academy Eindhoven,so she had a nice supply of human ivory to experiment with.To turn human teeth into attractive pieces of jewelry,Lucie Majerus first bleaches(漂白)them,and then uses a stone polishing machine to shape the teeth into various shapes.Majerus displayed her human ivory jewelry collectio
24、n at this years Dutch Design Week,and claims that peoples reaction was mostly positive.“Surprisingly,most people arent frightened at the sight of the jewelry,but really like the idea,” Majerus told Fast Co Design.“Some regret that they didnt keep their tooth at the dentist and some,who will have tee
25、th taken out soon,are now looking forward to it.”【语篇解读】本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了Lucie Majerus关于收藏人类长牙的想法,这个想法引起了人们的关注。8When did Majerus get the idea of collecting human ivory?AAfter she bought a ring.BBefore her wisdom teeth appeared.CBefore she was lacking in pearls.DAfter her wisdom teeth were pull
26、ed out.D细节理解题。根据第二段“Lucie Majerus got the idea for her human ivory collection after having her wisdom teeth removed.”可知Majerus在她拔掉智齿之后有了收藏人类长牙的想法,故选D。9Seeing Majeruss human ivory jewelry collection,most people felt_Afrightened BinterestedCsad DcuriousB细节理解题。根据最后一段“Surprisingly,most people arent frig
27、htened at the sight of the jewelry,but really like the idea”可知人们看到Majerus的人类长牙收藏,大多数人觉得很感兴趣,故选B。10It can be inferred from the text that_AMajerus is the first woman to create jewelry using human teethBother species teeth are more precious than human teethCmost people dont like keeping their pulled te
28、eth at homeDMajeruss teachers objected to her experiments with teethC细节理解题。根据第三段“Most people choose not to keep their pulled teeth,so they are usually donated to dentistry schools.”可知大多数人不会把他们的牙齿留在家里,故选C。.阅读七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)Studying longer does not necessarily mean studying better._11_ Below are
29、 some great ways of learning as much as you can without getting too stressed.Find the right place to study.The first thing you need to do is avoid distractions (分散注意力的事物)while studying._12_ You should keep away from television sets and phone calls.Get all of your study materials together,so you will
30、 not be interrupted in the middle of your session.Break down the tasks into smaller parts.When you have gotten everything ready,list the items you need to study,and arrange them across several hours or days,depending on how big your load is.As a general rule,assign (分配)at least one hour to each subj
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
