2019版二轮复习英语练酷版练习:专题二 习题讲评 课一 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版二轮复习英语练酷版练习:专题二 习题讲评 课一 WORD版含解析 2019 二轮 复习 英语 练酷版 练习 专题 习题 讲评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、专题二 阅读七选五 段首、段尾题的思考点(一)主题句一、 段首主题句典例(2018全国卷片段).But good news is that therere really only three kinds of decisions you need to make about color in your home: the small ones, the medium ones, and the large ones. 38 . Theyre the little spots of color like throw pillows, mirrors and baskets that most o
2、f us use to add visual interest to our rooms. Less tiring than painting your walls and less expensive than buying a colorful sofa, small color choices bring with them the significant benefit of being easily changeable.Medium color choices are generally furniture pieces such as sofas, dinner tables o
3、r bookshelves .The large color decisions in your rooms concern the walls, ceilings, and floors .DSmall color choices are the ones were most familiar withEIts not really a good idea to use too many small color pieces解析选D本空是一个主题句。上一段提到了由“小、中、大”三种规模物品的颜色选择,而下文依次讲述的是“中、大”两种规模物品的颜色选择,故本段介绍的是“小规模物品的颜色选择”,
4、所以D项为本段的主题句。增分技巧(1)如果空格出现在段首,它通常是段落主题句。认真阅读空格后内容,根据段落一致性原则,推断出该段的主题句。(2)关注与下文的关系。着重阅读空格后面的第一、二句,确定相关信息词,然后在选项中查找与之相关的内容。阅读时要学会瞻前顾后,以确定答案。二、 段尾主题句典例(201610月浙江高考片段)How to Have a Successful Teenage LifeEveryone wants to succeed in their life, dont they?Even as a teenager, you can achieve success in you
5、r life; it really isnt that hard. 31 Do well in school.No matter how boring it is now, education will help you be a productive member in society.Try your best for excellence in school;listen to the teachers, do your homework, study, and get good grades.Doing so will help you get into a better univer
6、sity,which will enable you to have a bright future. 32 Do good in your community (社区). Volunteering can not only improve your communitys status, but could make you happier .BSchool sets you up on the right track!FHere are some important points that you may find helpful.解析31选F第31题设空在第一段的段尾。空格前一句(即使你还
7、是少年,你也可以取得成功;成功实际上并不太难)为主题的提出做好了铺垫。下文就少年怎样取得成功的话题提出了几条建议,可见此处应是全文主题。故F项为最佳选项。32选B第32题设空在第二段的段尾。本空与下一段的开头没有关联,可见其很可能是本段的总结句。前文讲到努力学习就可以进一所好大学,这能使你拥有一个光明的未来。B项(学校使你走上正确的轨道)能概括全段,故为最佳选项。增分技巧空格在段尾,一般是对上文或者全文进行总结概括,得出结论,也可能是对上文提到的内容做进一步地补充说明,这种情况下,就需要选择注释性的句子。小结分析篇章结构,把握全篇文脉,这是阅读七选五解题的关键。分析文章的层次包含两种形式:一种
8、是分析整篇文章的层次,另一种是分析每个段落内部的层次。一般来说,高考英语文章,无论是整篇文章,还是每个独立的语段,在行文逻辑上,通常采用的是“总分”或“总分总”结构。铺阴影的题目为段首、段尾的主题句ASome people are naturally more creative than others, but that doesnt mean you dont have some creative ideas locked away in your mind.You simply have to draw them out.Take some time out to think.Someti
9、mes were so caught up in getting things done that we dont have time to be creative; this goes for work and home life. 2 Its extremely important to make time to simply stop and think.Just a couple of hours of free time each week could help you unlock your creative side.Sit down with no distractions,
10、or go for a long walk and let your mind wander. Half the battle with being creative is to gain confidence to let your creativity shine through.If youre a painter, paint more.Writers should write more. Study techniques or analyze the work of other creative people you admire.By improving your practica
11、l skills, youll feel more confident in using them in more creative ways.Copy others, and then make it better. 4 If you admire someones work, youre bound to want to copy it and learn from it.Painters may find it useful to copy their favorite artists work in order to improve their technique. 5 The ori
12、ginal (原创的) artworks help them develop their own creativity, and in future they will be better practiced at creating something truly original.APractice makes perfect.BThats where your creativity lies.CTry some of these techniques for unlocking your creative side.DThere is no harm in taking someone e
13、lses idea and adapting it.EBut they can then take it a step further by using their own style.FWe have tasks to complete, deadlines to make and housework to get done.GMaybe youd like to start your own business or create a new invention.语篇解读:本文是一篇说明文。文章在发掘我们的创造力方面给出了一些方法。1选C下文的三段介绍了三个发掘创造力的技巧,故本句起承上启下
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
三年级下册语文课件-11江南水乡—周庄|西师大版 (共12张PPT).ppt
