2019版二轮复习英语练酷版练习:阅读理解板块组合练一 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版二轮复习英语练酷版练习:阅读理解板块组合练一 WORD版含解析 2019 二轮 复习 英语 练酷版 练习 阅读 理解 板块 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读理解板块组合练一(限时35分钟).阅读理解AHere are our suggestions for keeping busy this week.Dive in!Take to the waves in SouthamptonAlways fancied trying your hand at sailing?Now is your chance.The Southampton Boat Show has plenty of opportunities for visitors to get out on the water to experience boat sailing, pow
2、erboating or taking a ride on a RIB all for free.Discover an island on the ThamesTo celebrate Totally Thames, a monthlong festival is held at various locations across London.Weve discovered 21 of the rivers most fascinating islands all of them with interesting stories to tell.Make the most of it wit
3、h our map here.Catch great films in BristolOver six days, Encounters Film Festival screens up to 400 films from over 60 different countries.The Bristol festival provides a platform for international filmmakers, and offers a gateway to the likes of the BAFTAs, Oscars and European Film Awards.See here
4、 for full details.Get scientific in LondonExperience the latest, best and most challenging science covering all areas of our lives and universe at New Scientist Live at ExCel London.New Scientist Live is a fourday festival full of ideas and discoveries from the team behind the worlds most popular sc
5、ience weekly magazine, featuring four zones Brain & Body, Technology, Earth and Universe as well as talks from experts and over 200 exhibitors.语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要推介了一周内的四个活动项目。1Which is the most suitable for sailing lovers?ATake to the waves in Southampton.BDiscover an island on the Thames.CCatch gre
6、at films in Bristol.DGet scientific in London.解析:选A细节理解题。根据Take to the waves in Southampton部分中的“The Southampton Boat Show has plenty of opportunities for visitors to get out on the water to experience boat sailing”可知,此活动最适合帆船运动爱好者,故选A。2What is New Scientist Live?AA science weekly magazine.BA festiva
7、l to celebrate great scientists.CAn exhibition to show scientific discoveries.DA festival where ideas and discoveries are shared.解析:选D细节理解题。根据Get scientific in London部分中的“New Scientist Live is a fourday festival full of ideas and discoveries”可知,New Scientist Live是一个为期四天的与大众分享科学想法和发现的节日。故选D。3Where ca
8、n you find the text?AOn a noticeboard.BOn a website.CIn a newspaper. DIn a book review.解析:选B文章出处题。根据文章内容尤其是Discover an island on the Thames部分中的“Make the most of it with our map here.”和Catch great films in Bristol部分中的“See here for full details.”可知,本文最有可能出现在网站上,故选B。BRecently, Ive found an increasing n
9、umber of coffee shops that dont offer WiFi.I know what theyre trying to do.They want people to talk to each other without being consumed by technology.They want to stress the relational aspect of coffee shops and would rather hear many voices having deep discussions than see keyboards or eyes starin
10、g at a cell phone.However, their good intentions are often mistaken by consumers, me included.One snowy day, a friend and I decided that it would be a great idea to go to a local coffee shop and get our work done there.We found a place that had unique coffee flavors and great reviews.It was a bit of
11、 a walk from where our subway dropped us off, but we thought it was worth it.We walked through the snow and my feet were almost frostbitten (冻伤的) because the boots I wore were not warm as I had originally assumed.About 10 minutes later, we found the coffee shop and our blue lips were eagerly looking
12、 forward to that warm drink.As we walked up to the door, we saw the sign, “No WiFi.” In anger, we looked at each other and said “Starbucks?”Of course, this was a loss for them.They lost our business and the chance to make their relationship building task a reality.People who come to coffee shops to
13、work do come to be on their computers, but they also go there so they can still have human interaction (互动)They want to work around other people, not in a room by themselves.Whats more, even if the shops dont have WiFi, people will still use their phones, unless all phone service is blocked out.So m
14、y friend and I spent the snowy day working together in the biggest chain coffee shop.We completed our task perfectly and that wasnt the case in those coffee shops without WiFi.Therefore, there is no need to shut WiFi to customers.With it, the shop will get more people and therell be more laughter an
15、d better relationships than before.Dont make us go to Starbucks for our next snowy day.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。作者通过自己的切身体会,表达了对咖啡店关闭WiFi的看法。作者认为这样的做法是完全没必要的。4What is the purpose of many coffee shops shutting WiFi?ATo keep people drinking coffee quietly.BTo cut down the unnecessary expense.CTo get people to
16、communicate face to face.DTo prevent people from disturbing others.解析:选C细节理解题。根据第一段“They want people to talk to each other .than see keyboards or eyes staring at a cell phone.”可知,许多咖啡店关闭WiFi的目的是让顾客面对面交流。5What did the author and his friend plan to do on that snowy day?AWalk back home from work.BFinis
17、h their work at a coffee shop.CFind a warm place to have a good rest.DExpress their anger to coffee shopkeepers.解析:选B细节理解题。根据第二段“One snowy day, a friend and I decided that it would be a great idea to go to a local coffee shop and get our work done there.”可知,作者和朋友在那个下雪天想去当地一家咖啡店完成他们的工作。6The author th
18、inks the coffee shops practice is wrong because the shopkeeper .Afailed to block out all phone serviceBdidnt communicate with customersCdidnt offer computers to customersDcaused inconvenience to customers解析:选D推理判断题。根据第四段内容尤其是最后一句“We completed our task perfectly and that wasnt the case in those coffe
19、e shops without WiFi.”可推知,作者认为咖啡店关闭WiFi的做法是错误的,因为店主们这样做给顾客带来了不便。7Whats the tone of the authors writing this passage?APersuasive. BEncouraging.CTeasing. DPraising.解析:选A观点态度题。根据第五段“Therefore, there is no need to shut WiFi to customers.”及最后一段可知,作者通过自己的切身体会表达了自己对咖啡店关闭WiFi的看法。他认为这是完全没有必要的举措。他希望下次下雪时不要再让他
20、们(选择)去星巴克了。由此可以推断,作者写这篇文章的语气是劝说性的。CAT&T started its “It Can Wait” campaign against texting while driving in 2010.They call on all drivers to sign up for a 21Day pledge (保证) a pledge to not text and drive.Since then, research suggests there has been a connection between the campaign activities and a
21、reduction in crashes.Almost half of the people who have made pledges say they now dont use their smartphones while driving.However, AT&T has found that even though nearly 99 percent of drivers understand that texting while driving is dangerous, nearly 70 percent do it anyway.Some say they do it beca
22、use they think theyre better at multitasking than others.Some say they only use their phones at red lights, or they only quickly glance at their phones sometimes.Others say theyre trying to stop, but believe that distracted (注意力不集中的) driving is even “addictive”Over the years, we have found some effe
23、ctive ways to deal with distracted driving.One is to use userfriendly tools to help drivers resist the urge to glance at their phones while behind the wheel.Countless handsfree devices (装置) and Bluetooth speakers combined with a mobile app will, when active, automatically block incoming notification
24、s sensing that the car is in motion.With the right devices, drivers can stay connected without taking their eyes off the road.The second way is really important.AT&Ts studies found that most smartphone users have a significant amount of their interactions with just five people.They also found that m
25、ore than 80 percent of drivers said they would immediately stop using their phone while driving if a loved one or someone in their top friends list asked them to.We urge everyone to act on this information.Distracted driving is a bad habit, and bad habits are tough to break.But if we work together a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
广东省佛山市三水区实验中学高一英语北师大版必修一课件:U3 LESSON 1.ppt
