2019版二轮复习英语练酷版练习:阅读理解板块组合练二 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版二轮复习英语练酷版练习:阅读理解板块组合练二 WORD版含解析 2019 二轮 复习 英语 练酷版 练习 阅读 理解 板块 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读理解板块组合练二(限时35分钟).阅读理解AInteresting Exhibitions Held in Four Different MuseumsName: the British MuseumPhone: 02073238000Website: britishmuseum.orgOpening hours: daily 10 am.5:30 pm.Price: FreeThis exhibition aims to show the mysteries of mummification. From a kings daughter to a temple doorkeeper, t
2、he displays explore the identities of eight people, using their bodies to discover clues about how they lived. By using new methods, such as CT scanning and 3D visualization, the British Museum has been able to build up a picture of life in the Nile valley over 4,000 years, from prehistoric Egypt to
3、 Christian Sudan.Name: the Fashion and Textile MuseumPhone:02074078664Website: www.ftmlondon.orgOpening hours: daily 11 am.5:30 pm.Price: 8.80 adults, 5.50 studentsThis Fashion and Textile Museum is housing the firstever exhibition of the classic Mexican shawl (披肩), which became famous in the 20th c
4、entury. Artists, photographers and fashion and textile designers will be exhibiting their colorful works there.Name: the Victoria and Albert MuseumPhone:02079422000Website: vam. ac. ukOpening hours: daily 10 am.5:45 pm.; Fri. 10 am.10 pm.Price: FreeThe Victoria and Albert Museum has dug out some of
5、their most charming wedding dresses to record their history during the past two centuries. White wedding dresses were made popular by Queen Victoria in the nineteenth century. See beautiful wedding dresses made by famous designers.Name: the Science MuseumPhone:02079424000Website: sciencemuseum.org.u
6、kOpening hours: daily 10 am.6 pm.Price: FreeThis fourday festival displays the latest exciting gadgets and introduces their inventors. Visitors can explore electronics, build robots, get handson experiences with new technologies and have a go at 3D printing. There will be displays taking place throu
7、ghout the festival, which is suitable for anyone aged ten and over.语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了四个英国博物馆的展览,包括博物馆的联系电话、网址、展出时间、票价,重点介绍了展览的内容和特色。1Which number would you call if youre interested in exploring history with modern technology?A02073238000.B02074078664.C02079422000. D02079424000.解析:选A细节理解题。根据第一部分最后一句
8、“By using new methods, such as CT scanning and 3D visualization . from prehistoric Egypt to Christian Sudan.”可知,大英博物馆的这一次展出使用CT扫描、可视化三维等高科技手段探索四千年以来的尼罗河河谷生活风貌;根据联系电话可知A项正确。2Which museum can you visit if you are free at 8 pm.on Friday?AThe British Museum.BThe Fashion and Textile Museum.CThe Victoria
9、and Albert Museum.DThe Science Museum.解析:选C细节理解题。根据第三部分中的“Opening hours: daily 10 am.5:45 pm.; Fri.10 am.10 pm.”可知,该博物馆在周五从上午十点到晚上十点都有展出;据此可知,在周五晚上八点可以去该博物馆,故C项正确。3What can we learn about the Science Museum?AThe exhibition will last a week.BIt displays CT scanning technology.CVisitors themselves can
10、 try new technologies.DMore information can be found at vam.ac.uk.解析:选C细节理解题。根据最后一部分第二句“Visitors can explore electronics, build robots, get handson experiences with new technologies and have a go at 3D printing.”可知,游客可以自己尝试新技术,故C项正确。BHao Jingfang won the 2016 Hugo Award for best novelette (中短篇小说)“Iv
11、e had a wide variety of interests since childhood.Ive got used to doing different things,”says the 33yearold.Although she became a famous science fiction writer after the award, shes never thought of quitting her job as an economic researcher at the China Development Research Foundation, which gives
12、 her the opportunity to meet many interesting people, she says.Hao says that the characters in her awardwinning Folding Beijing novel were developed from people she met.Folding Beijing which tells the story of a fathers struggle to send his daughter to school in a futuristic (未来的) Beijing and is als
13、o an allusion (暗示) to the difficulties that some Chinese parents are undergoing today to ensure their children receive a highquality education brought a breakthrough in her writing career and the top global award in the genre (类型)The Hugo Award came as a big surprise to her and has brought important
14、 changes to her life.“I thought it would just be an award, noticed only by people in the field. I didnt expect it to bring this huge attention,” she says.After the award, Hao, who had an interest in poverty studies, was offered the chance to set up a program initially funded by a Chinese auto compan
15、y, with the aim of educating rural children in poor areas.Hao says writing science fiction combines her love of science and her dream to become a writer. Writing has been an important part of her life since she was a teenager.Hao won the national New Concept Award for writing when she was in high sc
16、hool and then she started writing science fiction in 2006 when she did her physics major at Tsinghua University where she continued her studies for her masters degree in physics and then economics for her PhD.Hao started reading science fiction in high school and devoted much of her time to writing
17、novels in her university years.But to take advantage of her academic background, she turned to write science fiction then.“Science fiction opened a whole new world for me,” says Hao.Speaking of the future, Hao says, “It will take time for science fiction to grow here.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章介绍了2016年雨果奖最佳中短
18、篇小说奖得主郝景芳的写作经历和获奖作品并讲述了在得奖之后她从事的一些工作。4According to the passage, we can know that Hao Jingfang .Awas an economic researcher when she won the 2016 Hugo AwardBgained many chances to meet interesting people due to the 2016 Hugo AwardCactually wasnt satisfied with her awardwinning novel Folding BeijingDd
19、idnt become a professional writer until receiving the 2016 Hugo Award解析:选A细节理解题。根据第二段“Although she became a famous science fiction writer after the award, shes never thought of quitting her job as an economic researcher at the China Development Research Foundation.”可知,虽然在获奖之后郝景芳成为一名著名的科幻小说作家,但是她从未想过
20、要辞掉在中国发展研究基金会的经济研究员的工作。由此可知,郝景芳在获奖时是一名经济研究员。5How did winning the award change Haos life?AShe funded a program to educate rural children.BShe started to focus on rural life in poor areas.CShe became famous and drew much attention.DShe was finally accepted by writers in the field of science fiction.解析
21、:选C细节理解题。根据第三段“I thought it would just be an award, noticed only by people in the field.I didnt expect it to bring this huge attention”可知,郝景芳说她以为那只是个普通的奖项,只被科幻小说领域的人注意到。她没想到会得到如此多的关注。由此可知,获得雨果奖使郝景芳变得出名,吸引到很多的关注。6Hao Jingfang started writing science fiction .Awhen she was studying in high schoolBduri
22、ng the time she studied in the universityCafter she won the national New Concept Award for writingDafter she worked at the China Development Research Foundation解析:选B细节理解题。根据第四段“she started writing science fiction in 2006 when she did her physics major at Tsinghua University”可知,郝景芳在2006年在清华大学学习物理学的时候
23、开始写科幻小说。7Which of the following can be the best title for the passage?ABright and Warm Side of Serious Science FictionBThe Road Towards Great Fame of Hao JingfangCInfluences of Winning The 2016 Hugo Award on Hao JingfangDThe Science Fiction and Real Worlds of the Winner of 2016 Hugo Award for Best N
24、ovelette解析:选D标题归纳题。本文第一、三和四段介绍了郝景芳现实生活中的一些信息,第二段和最后一段介绍了郝景芳在科幻领域的信息。由此可知,选项D“2016年雨果奖最佳中短篇小说奖得主的科幻与现实世界”可以概括本文大意,适合作文章标题。CLife can sometimes go haywire rather like the feeling you get when youve lost control of your moving car.Its a feeling of complete helplessness and panic that makes us feel overw
25、helmed (被压垮的)In most cases, there is a difference between our expectations and reality.The greater the difference, the greater the feeling is of being overwhelmed.This difference is often created when our expectations are too demanding or when reality changes in a way we did not expect.Think of the
26、weather ruining your carefully made travel plans to get across the state.Think of that illness that made you stay in bed.While we may be feeling overwhelmed with everything going on in our lives right now, there are some steps we can take to regain a sense of control of our lives.We all know we shou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
