四川省成都七中2020—2021学年高二上学期半期考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省成都七中20202021学年高二上学期半期考试英语试题 WORD版含解析 四川省 成都 2020 2021 学年 上学 期半期 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、成都七中20202021学年度上期高2022届高二半期考试英语试卷第一部分 听力第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How old is the mans own car?A. One month old. B. One year old.C. Five years old.2. Who did the woman buy the shirt for?A. Herself.B. Her daughter.C. Her son.3.What did th
2、e speakers think of the movie?A. Meaningful.B. Confusing.C. Violent.4. What does the man like most about the park?A. Its clean there.B. Its relaxing there.C. Its beautiful there.5. What will the woman do tonight?A. Paint the living room.B. Visit her friend Jason.C. Have dinner at her parents.第二节听下面5
3、 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What is the speakers relationship?A. Friends.B. Neighbors.C. Renter and owner.7. Why does the woman complain about her neighbor?A. He is always rude to her.B. He alway
4、s fixes things late at night.C. He always wakes her up in the morning.听第7段材料,回答第8至10题。8. How did Harriet know the time?A. From her iPhone.B. From her watch.C. From the sun.9. What does Don think about Hamets explanation?A. Its wrong.B. Its funny.C. Its too scientific.10. Where might the conversation
5、 be taking place?A. In a field.B. In a classroom.C. At a computer lab.听第8段材料,回答第11至13题。11. What does the woman say about playing basketball?AShe is good at itB. She finds it pretty easy.C. She knows the general rules.12. Where did the woman buy the basketball?A. In a store.B. On the street.C. At sch
6、ool.13. What will the speakers do first?A. Buy some special shoes.B. Go home to change.C. Find a basketball court.听第9段材料,回答第14至17题。14. Where did the woman first meet the man?AIn college.BIn high school.C. In a chemistry competition.15. What did the man do after high school?A. He went straight to uni
7、versity.B. He traveled around the world.C. He worked at a small school.16. What is the school in Connecticut known for?AIts low cost.B. Its famous teachers.C. Its foreign language department.17. What does the woman mean at the end?A. It is enjoyable to study Chinese.B. It is her lifetime goal to spe
8、ak Chinese well.C. It takes a long time to master a foreign language.听第10段材料,回答第18至20题。18. What is the purpose of the staff meeting?A. To find ways to help Mrs. Smith.B. To inform how Mrs. Smith is doing.C. To figure out whats wrong with Mrs. Smith.19. Where did Mrs. Smith feel the pain?A. In her ar
9、m.B. In her lung.C. In her shoulder.20. How long has Mrs. Smith worked at the company?A. Over five years.B. About three months.C. Less than two weeks.第二部分 阅读理解第一节阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAre you interested in working with animals? Now here comes the CHANCE. Kirby Wildlife Park has set up th
10、e unique Keeper Experience package. The fantastic experience is available to anyone over the age of 18 who is reasonably fit. We regret that for health and safety reasons, participants who are pregnant, in a wheelchair or suffering from illnesses cannot take part.A typical day9:15 Arrival9:30 Health
11、 and Safety Briefing10:00 Apes and MonkeysWhile cleaning out the enclosure (围场) you will find out about how enclosures are enriched with novel items and new smells to stimulate the animals senses and imitate their natural environment.12:00 Lunch14:00 Big CatsAs one of the highlights of this voluntee
12、r experience, you will feed the cats and learn about their nutritional needs. The keeper will give you an introduction to how cat behavior can be read to get an idea of their welfare and health.16:30 Meet the TeamMeet more of the staff and learn how you can get further involved with work at the park
13、. Learn about our animal adoption plan, what it takes to be a good keeper and where to obtain the right qualifications for a career in animal welfare.Booking and cancellationThe Keeper Experience is available on Mondays, Wednesdays and Fridays throughout the year, and must be booked at least two wee
14、ks in advance. Full payment is needed when booking.Cancellations must be made more than fourteen days before the event. Otherwise, you wont receive a full refund.1. What kind of people can experience working with animals in Kirby Wildlife Park?A. A pregnant woman.B. A man who is quite healthy.C. A t
15、eenager sitting in a wheelchair.D. A student under the age of 18.2. When can you know something about an animal adoption plan?A. At 12:00.B. At 9:30.C. At 10:00.D. At 16:30.3. It can be learned from the text that _.A. a booking should be made over two weeks before the eventB. people are allowed to c
16、ancel a booking with a full refund at any timeC. cancellations need to be made on Mondays, Wednesdays and FridaysD. participants can have the unique experience every day throughout the year【答案】1. B 2. D 3. A【解析】本文为应用文。文章主要讲述了Kirby野生动物园向人们发出做动物管理员的邀请并详细介绍了活动的安排。【1题详解】细节理解题。根据第一段中的“The fantastic exper
17、ience is available to anyone over the age of 18 who is reasonably fit. We regret that for health and safety reasons, participants who are pregnant, in a wheelchair or suffering from illnesses cannot take part.”(任何年满18岁,身体健康的人都可以享受这种奇妙的体验。出于健康和安全原因,怀孕、坐轮椅或患有疾病的参加者不能参加。)可知,在Kirby野生动物园,一个相当健康的人可以体验与动物一
18、起工作。故选B。【2题详解】细节理解题。根据A typical day中的16:30 Meet the Team下面一段中的“Meet more of the staff and learn how you can get further involved with work at the park. Learn about our animal adoption plan”(与更多的员工见面,学习如何进一步参与公园的工作。了解我们的动物收养计划)可知,16:30能知道一些关于动物收养计划的事情。故选D。【3题详解】推理判断题。根据Booking and cancellation部分中的“Ca
19、ncellations must be made more than fourteen days before the event. Otherwise, you wont receive a full refund.”(取消活动必须在活动前14天以上。否则,你不会得到全额退款。)可知,从文章中可以了解到,预订应该在活动前两周以上。故选A。BShort and shy, Ben Sanders was the last kid in his class picked for any sports team. “Football, tennis, cricketanything with a r
20、ound ball, I was useless,” he says now with a laugh. But back then he was the object of jokes in school gym classes in Englands rural Devonshire.It was a mountain bike he received for his 15th birthday that changed him. At first the teen went biking alone in a nearby forest. Then he began to cycle a
21、long with a runner friend. Gradually, Sanders set his mind building up his body, increasing his speed, strength and endurance. At age 18, he ran his first marathon.The following year, he met John Ridgway, who became famous in the 1960s for rowing an open boat across the Atlantic Ocean. Sanders was h
22、ired as an instructor at Ridgways school of Adventure in Scotland, where he learned about the older mans brave and exciting cold-water travels. Intrigued, Sanders read all he could find about Arctic explorers and North Pole expeditions, and then decided that this would be his future.Journeys to the
23、Pole arent the usual holidays for British country boys, and many people thought of his dream as fantasy. John Ridgway was one of the few who didnt say, “You are completely crazy.”In 2001, after becoming a skilled skier, Sanders started his first long-distance expedition toward the North Pole. He suf
24、fered frostbite, had a close encounter with a polar bear and pushed his body to the limit. Sanders has since become the youngest person to ski alone to the North Pole, and he has skied more of the Arctic by himself than any other Briton. His old playmates would not believe the transformation.This Oc
25、tober, Sanders, 27, heads south to explore from the coast of Antarctica to the South Pole and back, an 1800-mile journey that has never been completed on skis.4. The turning point in Sanders life came when _.A. he started to play ball gamesB. he got a mountain bike at 15C. he ran his first marathon
26、at 18D. he started to receive Ridgways training5. What do we know about Ridgway?A. He considered Sanders dream unrealistic.B. He built up his body together with Sanders.C. He hired Sanders for his cold-water travels to the Arctic.D. He established his reputation by his voyage across the Atlantic.6.
27、The underlined word “Intrigued” in Paragraph 3 probably means _.A. FascinatedB. GratefulC. FrightenedD. Pleased7. According to the passage, Sanders journey to the North Pole _.A. made him well-known in the 1960sB. was favored by other Artic explorersC. was accompanied by his old playmatesD. set a re
28、cord in the North Pole expedition【答案】4. B 5. D 6. A 7. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍了极地探险家本桑德斯的成长经历及他取得的成就。【4题详解】细节理解题。根据第二段关键句“It was a mountain bike he received for his 15th birthday that changed him.”(他15岁生日时收到的一辆山地车改变了他。)和“Gradually, Sanders set his mind building up his body, increasing his speed, strength
29、and endurance.”(渐渐地,桑德斯下定决心锻炼身体,提高速度、力量和耐力。)可知,从桑德斯15岁生日时收到一辆山地车开始,他就改变了,他开始锻炼身体了。由此可知,桑德斯的人生转折点出现在他15岁时得到了一辆山地车的时候。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第三段关键句“The following year, he met John Ridgway, who became famous in the 1960s for rowing an open boat across the Atlantic Ocean.”(第二年,他遇到了约翰里奇韦,他在20世纪60年代因划船横渡大西洋而出
30、名。)可知,约翰里奇韦出名的原因是他在20世纪60年代划船横渡大西洋。由此可知,里奇韦通过横渡大西洋的航行树立了自己的声誉。故选D项。【6题详解】词义猜测题。根据画线单词后句“Sanders read all he could find about Arctic explorers and North Pole expeditions, and then decided that this would be his future.”(桑德斯读了所有他能找到的关于北极探险家和北极探险的资料,然后决定这将是他未来的梦想。)可知,在了解了约翰里奇韦的经历后,桑德斯阅读了关于北极探险的资料,并把北极探
31、险作为自己未来的梦想,由此可知,他对北极探险这件事是着迷的,“Fascinated”意为“入迷的,极感兴趣的”,符合对桑德斯的描述。故选A项。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段关键句“Sanders has since become the youngest person to ski alone to the North Pole, and he has skied more of the Arctic by himself than any other Briton.”(此后,桑德斯成为最年轻的独自一人滑雪到北极的人,他一个人滑雪到北极的次数比其他任何英国人都多。)可知,桑德斯是最年轻
32、的独自一人滑雪到北极的人。由此可知,桑德斯的北极之旅创下了北极探险的纪录,他是最年轻的独自一人滑雪到北极的人。故选D项。CIn the Amazon rainforest of Venezuela, Yanomami hunter-gatherers exist on cassava, palm hearts and wild bananas. They also hunt frogs and monkeys using techniques that would have been familiar to their ancestors 11,000 years ago. The extra
33、ordinary continuity of their culture, and the fact that some of the groups have had little contact with outsiders, led biologists to wonder whether the Yanomami might reveal what the human digestive system looked like before industrialization supplied the world with processed foods and antibiotics.I
34、n 2019, researchers at the Icahn School of Medicine had a chance to find the answer in a previously unknown Yanomami village. Health workers collected feces (排泄物) from about 30 villagers. When the researchers cultured and analyzed microbes (微生物) from the feces in their laboratory, they discovered wh
35、ole categories of bacteria that were absent from the guts (肠道) of people from industrialized countries. Even more strikingly, they found the microbial population in the average Westerner to be about half as diverse as the community inside these hunter-gatherers. The researchers realized that the mic
36、robes might have implications beyond basic science. Peoples microbial communities are believed to play a role in disorders like obesity, diabetes and Alzheimers, which shorten lives and overburden health care systems. These disorders dont trouble these preindustrial hunter-gatherers, however. Theref
37、ore, researchers want to learn which microbes protect them and figure out how to reintroduce them in modern societies. It has the potential to affect health more profoundly than the discovery of the fabled Fountain of Youth.But the opportunity might be more fleeting than youth itself. “The world is
38、becoming urban so fast.” says microbiologist Maria Gloria co-author of the study that reveals the Yanomami microbiome (微生物群). “Our lifestyles are killing microbial diversity.” Although nobody has yet determined exactly what the Yanomami mystery bugs are doing and how they improve an individuals heal
39、th, she believes that scientists need to collect and preserve as many microbes as possible for future breakthroughs. “We cannot afford to wait,” she says, “or well have lost the high diversity of the human microbiome of traditional peoples before we understand how to use the microbiome to improve he
40、alth.”8. What did the researchers find out in 2019?A. The hunter-gatherers had a different digestive system.B. Microbial communities were to blame for many disorders.C. People from industrialized countries had less diverse microbes.D. Some categories of bacteria did not exist in the villagers guts.9
41、. How did the researchers make their discovery?A. By collecting health data.B. By conducting experiments.C. By interviewing the villagers.D. By recording the Yanomamis daily life.10. What does the author mean by “the opportunity might be more fleeting than youth itself”?A. The opportunity seems more
42、 precious than youth.B. The opportunity enables people to stay young forever.C. The opportunity is of great significance to modern society.D. The opportunity disappears so quickly that we cannot afford to miss it.11. What can be inferred from the passage?A. We are close to solving the mystery of Yan
43、omami microbiome.B. Processed foods and antibiotics have changed human digestive system.C. Treating diseases by introducing beneficial bacteria has been made possible.D. The discovery of those microbes will help cure many life-threatening diseases.【答案】8. C 9. B 10. D 11. B【解析】这是一篇说明文。研究表明,加工食品和抗生素改变
44、了人类的消化系统,人类消化系统的微生物种群的多样性降低,这会影响人类的健康。【8题详解】细节理解题。根据第二段关键句“Health workers collected feces (排泄物) from about 30 villagers. When the researchers cultured and analyzed microbes (微生物) from the feces in their laboratory, they discovered whole categories of bacteria that were absent from the guts (肠道) of p
45、eople from industrialized countries. Even more strikingly, they found the microbial population in the average Westerner to be about half as diverse as the community inside these hunter-gatherers. (卫生工作者收集了大约30名村民的排泄物。当研究人员在实验室里对排泄物中的微生物进行培养和分析时,他们发现了工业化国家的人们肠道中所没有的全部种类的细菌。更引人注目的是,他们发现西方人的平均微生物种群的多样性
46、大约是这些狩猎采集者群落的一半)”可知,研究人员在2019年发现了来自工业化国家的人消化系统的微生物种类较少。故选C项。【9题详解】细节理解题。根据第二段关键句“In 2019, researchers at the Icahn School of Medicine had a chance to find the answer in a previously unknown Yanomami village. Health workers collected feces (排泄物) from about 30 villagers. When the researchers cultured
47、and analyzed microbes (微生物) from the feces in their laboratory, they discovered whole categories of bacteria that were absent from the guts (肠道) of people from industrialized countries.(2019年,伊坎医学院的研究人员有机会在一个以前不为人知的亚诺马米村庄找到答案。卫生工作者从大约30个村民那里收集排泄物。当研究人员在实验室里对排泄物中的微生物进行培养和分析时,他们发现了工业化国家人们肠道中所没有的全部种类的细
48、菌)”可知,研究人员是通过进行实验得出新的发现的。故选B项。【10题详解】词义猜测题。根据划线句子后句“We cannot afford to wait,” she says, “or well have lost the high diversity of the human microbiome of traditional peoples before we understand how to use the microbiome to improve health.”(“我们不能等待,”她说,“否则,在我们了解如何利用微生物群改善健康之前,我们将失去传统种族中高度多样的人类微生物群。”
49、)”可推知,划线句“The opportunity disappears so quickly that we cannot afford to miss it.”意为“机会消失得太快了,我们不能错过。”符合语境,告诉我们把握住机会的重要性和时间的紧急。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据第一段关键句“The extraordinary continuity of their culture, and the fact that some of the groups have had little contact with outsiders, led biologists to wond
50、er whether the Yanomami might reveal what the human digestive system looked like before industrialization supplied the world with processed foods and antibiotics.(他们文化的非凡连续性,以及其中一些群体很少与外界接触的事实,让生物学家想知道,亚诺马米人是否可能揭示人类消化系统在工业化为世界提供加工食品和抗生素之前的样子)”和第二段关键句“Health workers collected feces (排泄物) from about 3
51、0 villagers. When the researchers cultured and analyzed microbes (微生物) from the feces in their laboratory, they discovered whole categories of bacteria that were absent from the guts (肠道) of people from industrialized countries. Even more strikingly, they found the microbial population in the averag
52、e Westerner to be about half as diverse as the community inside these hunter-gatherers.(卫生工作者收集了大约30名村民的排泄物。当研究人员在实验室里对排泄物中的微生物进行培养和分析时,他们发现了工业化国家的人们肠道中所没有的全部种类的细菌。更引人注目的是,他们发现西方人的平均微生物种群的多样性大约是这些狩猎采集者群落的一半)”可知,加工食品和抗生素改变了人类的消化系统。故选B项。DAfter years of observing human nature, I have decided that two q
53、ualities make the difference between men of great achievement and men of average performance: curiosity and discontent. I have never known an outstanding man who lacked either. And I have never known an average man who had both. The two belong together.Together, these deep human urges (驱策力) count fo
54、r much more than ambition. Galileo was not merely ambitious when he dropped objects of varying weights from the Leaning Tower at Pisa and timed their fall to the ground. Like Galileo, all the great names in history were curious and asked in discontent, “Why? Why? Why?”Fortunately, curiosity and disc
55、ontent dont have to be learned. We are born with them and need only recapture them.“The great man,” said Mencius, “is he who does not lose his childs heart.” Yet most of us do lose it. We stop asking questions. We stop challenging custom. We never doubt.We just follow the crowd that desires only the
56、 calm and restful average. The crowd encourages us to occupy our own little corner, to avoid foolish leaps into the dark, to be satisfied. We will have to force ourselves to do just the opposite so as to waken our curiosity and discontent.How should you start modestly, so as not to become discourage
57、d? I think of one friend who couldnt arrange flowers to satisfy herself. She was curious about how the experts did it. Now she is one of the experts, writing books on flower arrangement.One way to begin is to answer your own excuses. You havent any special ability? Most people dont; there are only a
58、 few geniuses. You havent any time? Thats good, because its always the people with no time who get things done. Harriet Stowe, mother of six, wrote parts of Uncle Toms Cabin while cooking. Youre too old? Remember that Thomas Costain was 57 when he published his first novel, and that Grandma Moses sh
59、owed her first pictures when she was 78.However you start, remember there is no better time to start than right now, for youll never be more alive than you are at this moment.12. In writing Paragraph 1, the author aims to _.A. give an exampleB. present an argumentC. propose a definitionD. make a com
60、parison13. What does the example of Galileo tell us?A. Trial and error leads to the finding of truth.B. Creativity results from challenging authority.C. Greatness comes from a lasting desire to explore.D. Ambition is more important than curiosity and discontent.14. What can you do to recapture curio
61、sity and discontent?A. Lead a life of adventure.B. Follow the fashion.C. Develop a questioning mind.D. Observe the unknown around you.15. What could be the best title for the passage?A. The Keys to AchievementB. Never Too Late to LearnC. Curious Minds Never Feel ContentD. Reflections on Human Nature
62、【答案】12. B 13. C 14. C 15. A【解析】这是一篇说明文。文章主要阐述了成就卓越的人有哪些品质,这些品质是如何起作用的,以及如何培养这些品质。【12题详解】推理判断题。根据第一段关键句“After years of observing human nature, I have decided that two qualities make the difference between men of great achievement and men of average performance: curiosity and discontent.”(经过多年对人性的观察,我
63、发现有两种品质决定了成就卓越的人和表现一般的人的区别:好奇和不满。)可知,作者在第一段提出了文章的论点,告诉我们成就卓越的人和表现一般的人的区别在哪里,并在后文阐述了这两种区别是如何发挥作用的。由此可知,写第一段内容时,作者旨在提出一个论点。故选B项。【13题详解】推理判断题。根据第二段内容“Together, these deep human urges (驱策力) count for much more than ambition. Galileo was not merely ambitious when he dropped objects of varying weights fro
64、m the Leaning Tower at Pisa and timed their fall to the ground. Like Galileo, all the great names in history were curious and asked in discontent, “Why? Why? Why?”(总的来说,这些人类的强烈欲望比雄心壮志更重要。当伽利略从比萨斜塔上扔下了重量不等的物体,并测定了它们落在地上的时间时,他不仅雄心勃勃。像伽利略一样,历史上所有伟大的人物都很好奇,并不满地问道:“为什么?为什么?为什么?”)可知,作者通过伽利略的例子告诉我们人类的强烈欲望比
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-439894.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020版语文新步步高人教版必修5课件1:第2课 装在套子里的人 .ppt
