四川省成都七中2021届高三上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省成都七中2021届高三上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 四川省 成都 2021 届高三上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、成都七中高2021届高三(上)期末考试英语第一部分 听力(共两节)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1At what time will the speakers get to the sports meeting?A. 8:45.B. 8:30.C. 8:15.2. How will the woman get to New Y
2、ork?A. By car.B. By air.C. By train.3. What can we learn from the conversation?A. The man is handsome.B. The man eats a lot every day.C. The man has been exercising recently.4. Why is the woman studying English?A. It will help her with her job.B. She wants to find a better job.C. She will move to Am
3、erica.5. Who is the woman probably speaking to?A. A shop manager.B. A policeman.C. Her neighbor.第二节 (共15小题)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选择最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读每个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman think of the coming examinations?A. V
4、ery easy.B. Very difficult.C. Not too difficult.7. What has affected the womans choice of career?A. Her family.B. Her hometown.C. Her teacher.听第7段材料,回答第8、9题。8. Who advised the woman to call the man?A. Her son.B. Her friend Susan.C. Her friends son Bobby.9. Why does the woman contact the man?A. She w
5、ants to ask something about her sons studies.B. She wants to give some suggestions to the man.C. She wants to ask for some information on gymnastics.听第8段材料,回答第10-13题。10. What is the probable relationship between the two speakers?A. Teacher and student.B. Colleagues.C. Doctor and patient.11. What hap
6、pened to Mark?A. He felt sad about Davids leaving.B. He missed Davids farewell party.C. He drank too much and felt unwell.12. What made Bill happy?A. His friends visited him.B. His wife had a baby.C. He attended a party.13. What is wrong with the woman?A. She has got flu.B. She has sleeping problems
7、.C. She was sick last night.听第9段材料,回答第14-16题。14. When did Jerry eat at the new restaurant?A. Last night.B. Last week.C. Last month.15. What can we learn about the woman?A. She does not agree with the man.B. She thinks she has eaten something bad.C. She does not like the food in the restaurant.16. Wh
8、at is the mans opinion of this matter?A. The restaurant has a food safety problem.B. It is only a coincidence.C. The restaurant neednt be investigated.听第10段材料,回答第17至20题。17. What makes fatty meals more popular with children?A. Promotion.B. Toys.C. Discounts.18. Which of the following is recommended t
9、o overweight children?A. Apple sticks.B. Sweets.C. Fast food.19. What is the most important thing in getting children to exercise?A. Teaching them to have a strong will.B. Forcing them to exercise every day.C. Making exercise fun for them.20. How many suggestions does the woman offer?第二部分 阅读理解 (共两节)
10、第一节 (共15小题)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABecause of the spread of COVID-19, many students are forced to study at home. But parents are worried about how their children can learn more efficiently. The following websites might give you a clue.ScratchWith Scratch, you can program your own interacti
11、ve stories, games, and animations and share your creations with others in the online community. Scratch can be downloaded free of charge. Scratch is designed especially for ages 8 to 16, but is used by people of all ages. Scratch is used in more than 150 different countries and available in more tha
12、n 40 languages.Mr. BobMr. Bob is a science teacher, author, maker, and presenter that knows how to share the world of science. Bob encourages parents and teachers to practice Random Acts of Science by providing instructions and videos for interactive science experiments on his website. Bob has also
13、coauthored a very popular series of science adventure books for kids.Oxford Owl for SchoolOxford Owl for School is home to online teaching, learning and assessment resources and expert support for primary schools. Free teaching, learning and assessment resources are provided, including book recommen
14、dations, storytelling videos, activity sheets and teaching notes. With a library of free, tablet-friendly eBooks, youll find the perfect eBook for every pupil.The National Geographic SocietyThe National Geographic Society is a global nonprofit organization to explore and protect our planet. We fund
15、hundreds of research and conservation projects around the world each year and inspire new generations. Our yellow border serves to explore the farthest reaches of the Earth and beyond. We reach millions of people around the world, with our television networks in 172 countries and our publications av
16、ailable in 41 languages.1. Which website is most suitable for science lovers?A. Scratch.B. Mr. Bob.C. Oxford Owl for School.D. The National Geographic Society.2. What is special about Oxford Owl for School?A. It owns a library in America.B. It offers materials for students only.C. It provides online
17、 books for free.D. It is suitable for students of all ages.3. What do Scratch and the National Geographic Society have in common?A. They have users worldwide.B. They choose books for kids to read.C. They are designed especially for kids.D. They are both nonprofit organizations.【答案】1. B 2. C 3. A【解析】
18、这是一篇应用文。由于COVID-19的传播,许多学生被迫在家学习。但家长们担心他们的孩子如何才能更有效地学习。文章主要介绍了四个可以网上学习的网站。【1题详解】细节理解题。根据第三段Mr. Bob is a science teacher, author, maker, and presenter that knows how to share the world of science. Bob encourages parents and teachers to practice Random Acts of Science by providing instructions and vid
19、eos for interactive science experiments on his website. Bob has also coauthored a very popular series of science adventure books for kids.可知鲍勃先生是一位科学教师、作家、创造者和演讲者,他知道如何分享科学世界。Bob通过在他的网站上提供互动科学实验的指导和视频,鼓励家长和老师实践“Random Acts of Science”。鲍勃还与人合著了一本非常受欢迎的儿童科学冒险丛书。由此可知,Mr. Bob最适合科学爱好者。故选B。【2题详解】细节理解题。根据倒
20、数第二段中Free teaching, learning and assessment resources are provided, including book recommendations, storytelling videos, activity sheets and teaching notes.可知提供免费的教学、学习和评估资源,包括书籍推荐、讲故事视频、活动表和教学笔记。由此可知,Oxford Owl for School的特别之处在于免费提供在线图书。故选C。【3题详解】细节理解题。根据第二段Scratch is used in more than 150 differen
21、t countries and available in more than 40 languages.(Scratch在150多个不同的国家使用,并有40多种语言版本)以及最后一段中We reach millions of people around the world, with our television networks in 172 countries and our publications available in 41 languages.(我们的电视网络遍布172个国家,我们的出版物以41种语言出版,我们的受众遍及全球数百万人)由此可知,Scratch和The Nation
22、al Geographic Society的共同之处在于他们的用户遍布全球。故选A。BI am proud to be a member of two cultures. Even though I am only ten years old, I have lived in two countries and in two cultures. I have lived in both Mexico and the United States.I was born in the state of Michoacn. I was born in a small town called Quinc
23、eo. Life there was simple and peaceful. There was a small market where we would go on Sundays. There was a corral where we would go and watch rodeos. After school, my friends and I would go for a swim in a creek. My mom did not work; she stayed at home taking care of our family. Life in Quinceo was
24、nice, but money was sometimes not enough to support us.In 1996, the day came when my dad decided to bring us to the United States. Leaving my town was hard, but it was important that my family stay together. When I left Mexico, I had a lot of special friends and nice teachers.When I first came to th
25、e United States, I started at a new school in Chicago. I found care and company at the school, among Hispanic people, my friends, and my teacher. She helped me all the time.My education now is different from the one in Mexico. Here, I am studying in two languages. I feel very happy because I am able
26、 to communicate in two languages. In my case, speaking Spanish is an indication of my Mexican heritage. Speaking English is a symbol of my triumph and the struggles that I have as an immigrant in this country. Now that I have been here three years, I am proud to offer my help and support to people w
27、ho need it.I urge those who come from Mexico and other countries to learn English and to continue speaking their native language, too. It will help them reach out to others.4. What does the writer think of Mexico?A. She doesnt like it because its poor.B. She was too young to remember it.C. She loves
28、 the country and is proud of it.D. She wants to get rid of it so she left.5. Why did the family move to the US?A. Because they were in need of more money.B. Because the mother found no peace in Quinceo.C. Because they wanted to experience a new culture.D. Because the author could have new friends.6.
29、 Which of the following statements about the author is WRONG?A. She wants to be a teacher and support people.B. She enjoyed company of friends at the new school.C. She enjoyed life in Mexico and also in the USA.D. Her new school teaches in English and Mexican.7. The purpose of the passage is to _.A.
30、 explain how the author learns English well as a teenB. help people to understand American immigrants betterC. introduce the life in her hometown Quinceo in MexicoD. persuade immigrants not to drop their mother tongue【答案】4. C 5. A 6. A 7. D【解析】本文为记叙文。作者出生于墨西哥,后来跟随家人到美国,因受到双重文化的熏陶而受益匪浅。【4题详解】推理判断题。根据
31、第二段I was born in the state of Michoacn. I was born in a small town called Quinceo. Life there was simple and peaceful(我出生在米却肯州。我出生在一个叫昆塞奥的小镇上。那里的生活简单而平静)可知,她热爱这个国家,并为此感到自豪。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段Life in Quinceo was nice, but money was sometimes not enough to support us(在Quinceo的生活很好,但钱有时不足以维持我们的生活)可知,
32、作者全家搬到美国,因为他们需要更多的钱。故选A。【6题详解】细节理解题。根据第四段I found care and company at the school, among Hispanic people, my friends, and my teacher(在学校里,我在西班牙人、我的朋友和老师中找到了关心和陪伴)可知,她喜欢在新学校有朋友作伴,故排除B项;根据 Leaving my town was hard, but it was important that my family stay together. When I left Mexico, I had a lot of spe
33、cial friends and nice teachers(当我离开墨西哥时,我有很多特别的朋友和好老师)和When I first came to the United States, I started at a new school in Chicago. I found care and company at the school, among Hispanic people, my friends, and my teacher(当我第一次来到美国时,我在芝加哥的一所新学校开始学习。在学校里,我在西班牙人、我的朋友和老师中间找到了关心和陪伴)可知,她喜欢在墨西哥和美国的生活,故排除
34、C项;由Here, I am studying in two languages. I feel very happy because I am able to communicate in two languages(在这里,我用两种语言学习。我感到非常高兴,因为我可以用两种语言交流。)可知,她的新学校用英语和墨西哥语授课,故排除D项。综上,排除B,C和D项。选项A. She wants to be a teacher and support people(她想成为一名教师帮助别人)并未提及,故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段I urge those who come from M
35、exico and other countries to learn English and to continue speaking their native language, too (我敦促来自墨西哥和其他国家的人们学习英语,并继续说他们的母语。)可知,这篇文章的目的是说服移民不要放弃母语。D。CWhen you really love a book, or have just scored a new one that youre dying to read, it can be exciting to pick up a smooth, shiny hardcover copy t
36、hat creaks a little bit when you open it. But those hardcover books can be heavy, and new ones arent cheap, either. Sometimes, youd just rather have a portable paperbackbut if its a new book youre after, you might have to wait a full year or so to get it in paperback form. Why are books released as
37、hardcovers first?Not so long ago, hardcover books were the only type of books. Before the appearance of mass production, print runs were limited, and books were hard-bound and expensive. Around the 1930s, that changed with the production of mass-produced paperback books, which consisted with a huge
38、surge in reading as a leisure activity around World War II. Paperback books were more affordable and cheaper to produce, which still holds true today.Despite the seeming advantages of paperbacks, there are several reasons why the hardcover has persisted. Because of its history, it conveys a bit more
39、 legitimacy (正统性) in the book world than the paperback does.” The hardback is a mark of qualityit shows booksellers and reviewers that this is a book worth paying attention to,” Philip Jones, editor at the Bookseller, explains to The Guardian.But the major reason why books come out as hardeovers is
40、that people buy them, despite their higher cost. The Economist compares it to movies being released in theaters several months before they arrive on DVD. “Just as film fans like to see films on the big screen, collectors enjoy the hardbacks superior quality,” according to The Economist. And because
41、theyre profitable, publishers can gain more from hardcovers, which “will often sell at twice the price of their paperback equivalent but do not cost twice as much to produce,” Jones explains.8 What can we learn about hardcover books from paragraph1?A. They appeal to real book-lovers.B. They are heav
42、y but not expensive.C. They take a long time to come out.D. They are not preferred by book-lovers.9. What does the underlined word “surge” in paragraph 2 mean?A. Drop.B. Success.C. Blow.D. Increase.10. Why are hardback books still printed today?A. They are brilliantly edited.B. They are worth collec
43、ting.C. They convey correct information.D. They sell better than paperbacks.11. What is the main purpose of the passage?A. To introduce hardcover books.B. To present a new social finding.C. To explain a confusing problem.D. To encourage people to read books.【答案】8. A 9. D 10. B 11. C【解析】本文是一篇说明文。精装书比
44、平装书更贵,但是为什么书籍首先以精装书的形式发行呢?文章主要就此现象解释了精装书和平装书演变的历史,以及如今仍印刷精装书的原因。【8题详解】细节理解题。根据第一段中When you really love a book, or have just scored a new one that youre dying to read, it can be exciting to pick up a smooth, shiny hardcover copy that creaks a little bit when you open it.可知当你真的很喜欢一本书,或者刚刚得到一本你非常想读的新书时
45、,拿起一本光滑、闪亮的精装书是一件令人兴奋的事情,当你打开它的时候,它会吱吱作响。由此可知,精装书吸引了真正的图书爱好者。故选A。【9题详解】词义猜测题。根据划线词上文Around the 1930s, that changed with the production of mass-produced paperback books以及后文in reading as a leisure activity around World War II可知大约在20世纪30年代,随着大量生产的平装书的生产,加上在第二次世界大战前后,将阅读作为一种休闲活动的人数量增多了,所以都是精装书的情况发生了变化。由
46、此可知,划线词意思为“增加”。A. Drop.落下;B. Success.成功;C. Blow.吹;D. Increase.增加。故选D。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中“Just as film fans like to see films on the big screen, collectors enjoy the hardbacks superior quality,” according to The Economist.可知经济学人称:“就像影迷喜欢在大屏幕上看电影一样,收藏者也喜欢精装书的高品质。”由此可知,精装书到今天还在印刷,因为它们值得收藏。故选B。【11题详解】推
47、理判断题。根据第一段最后一句Why are books released as hardcovers first?可知为什么书籍首先以精装书的形式发行?结合文章说明了精装书比平装书更贵,但是为什么书籍首先以精装书的形式发行呢?文章主要就此现象解释了精装书和平装书演变的历史,以及如今仍印刷精装书的原因。由此可推知,这篇文章的主要目的是为了解释一个令人困惑的问题。故选C。DNever play games with a bot(robot)it will find a way to cheat if it can. A team from OpenAI, an artificial intelli
48、gence lab in San Francisco, has developed artificially intelligent bots that taught themselves to cooperate by playing hide-and-seek. The bots also learned how to use basic tools to help them win.Bowen Baker at Open AI and his colleagues wanted to see if the team-based dynamics of the OpenAI Five co
49、uld be used to produce skills that could one day be useful to humans.The researchers set their bots loose in a simulated (模拟的) environment filled with fixed walls, movable boxes and ladders, and left them to play team games of hide-and-seek. The bots each had their own view of the world and couldnt
50、communicate with each other directly.At first, the hiders simply ran away. But they soon worked out that the quickest way to stop the seekers was to find objects in the environment to hide themselves from view. The seekers learned that they could move boxes around and use them to climb over walls. T
51、he bots then discovered that being a team-player -passing objects to each other or cooperating on a hideout -was the quickest way to win.But the real surprise came when the bots started making use of problems or faults. Seekers found that if they pushed a ladder towards a wall they could launch them
52、selves into the air and spot hiders from above. Hiders found that they could get rid of the ladders by pushing them aside.It shows that AIs are able to find solutions that humans miss, says Baker. “Maybe theyll even be able to solve problems that humans dont yet know how to.” However, it is a large
53、leap (跳跃) from virtual hide and seek to real problem-solving. “The main limitation is that it is in simulation,” says Chelsea Finn at Stanford University.12. Why did Bowen and his colleagues conduct the research?A. To teach bots to play games.B. To train bots to use basic tools.C. To find if bots ma
54、y cheat like humans.D. To see the potential of robots cooperation.13. Whats the third paragraph mainly about?A. The tools of the research.B. The design of the research.C. The competitors of the game.D. The environment of the game.14. What does the underlined word “It” in the last paragraph refer to?
55、A. Passing objects.B. Moving boxes around.C. Making use of faults.D. Hiding themselves from view.15. What does Chelsea think of the finding of the research?A. It can bridge a gap in the AI research.B. It will not be influenced by the real world.C. It will definitely help the real problem-solving.D.
56、It may not be realized out of the virtual world.【答案】12. D 13. B 14. C 15. D【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了来自旧金山人工智能实验室OpenAI的一个团队开发出了通过玩捉迷藏自学合作的人工智能机器人,这些机器人还学会了如何使用基本工具来帮助自己获胜。文章介绍了他们进行这项研究的原因、他们的研究设计和研究结果表明机器人利用问题或缺陷能够找到人类所忽略的解决方案。【12题详解】细节理解题。根据第二段Bowen Baker at Open AI and his colleagues wanted to see if th
57、e team-based dynamics of the OpenAI Five could be used to produce skills that could one day be useful to humans.可知OpenAI的Bowen Baker和他的同事们想看看OpenAI 5的团队合作能力能否被用来产生将来对人类有用的技能。由此可知,Bowen和他的同事进行这项研究,是为了看机器人合作的潜力。故选D。【13题详解】主旨大意题。根据第三段The researchers set their bots loose in a simulated (模拟的) environment
58、 filled with fixed walls, movable boxes and ladders, and left them to play team games of hide-and-seek. The bots each had their own view of the world and couldnt communicate with each other directly.可知研究人员将他们的机器人置于一个充满固定墙壁、可移动的盒子和梯子的模拟环境中,让它们玩团队捉迷藏游戏。每个机器人都有自己的世界观,不能直接与对方交流。由此可知,第三段主要讲了研究设计。故选B。【14题
59、详解】词义猜测题。根据倒数第二段But the real surprise came when the bots started making use of problems or faults. Seekers found that if they pushed a ladder towards a wall, they could launch themselves into the air and spot hiders from above. Hiders found that they could get rid of the ladders by pushing them asid
60、e.可知但真正令人惊讶的是,当机器人开始利用问题或缺陷。搜索者发现,如果他们把梯子推到墙上,他们就能跳到空中,从上面找到躲藏者。躲藏者发现他们可以把梯子推到一边来摆脱它们。由此可知,机器人利用问题或故障的行为,表明人工智能能够找到人类所忽略的解决方案。即it指的是“利用缺陷”。故选C。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中“The main limitation is that it is in simulation,” says Chelsea Finn at Stanford University.可知斯坦福大学的Chelsea Finn表示:“主要的限制在于它处于模拟状态。”由此可推知
61、,Chelsea认为这项研究的发现在虚拟世界之外可能无法实现。故选D。第二节 (共5小题)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。So often we find ourselves on autopilotwaking up in the same home putting on the same clothes and taking the same transportation to the same-old job._16_And while its perfectly natural for humans to stick to routin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
化学第16套新高考_nowatermark.pdf
