四川省成都外国语学校2020届高三英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都 外国语学校 2020 届高三 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、成都外国语学校2019-2020学年度上学期期中考试高三英语试卷注意事项:1.试题分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。2.本堂考试120分钟,满分150分。3.答题前,考生务必先将自己的姓名、考号填写在答题卡上,并使用2B铅笔填涂。4.考试结束后,将答题卡交回。第I卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5 分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where does Bob come from?A. France
2、.B. America.C. Australia.【答案】B【解析】【原文】M: Please allow me to introduce myself. I am Tony Burton from the United States. And I am a new student here in the Biology Department.W: Im glad to meet you, Tony. My name is Lucy. Im from Pads. Im studying physics in the university.M: And this is my roommate,
3、Bob. Hes also my town fellow.2.What is the woman going to do first?A. Go to the cinema.B. Attend a party.C. Go to the post office.【答案】C【解析】【原文】M: Mary, how about going to the cinema tonight?W: Id love to, but I have to go to the post office and then my sister and I must attend my aunts birthday part
4、y tonight.M: What a pity! Its really a good film.3.What do we know about Jim?A. He has lost his job.B. He is very lazy.C. He has got a new job.【答案】B【解析】【原文】W: Why did Jim lose his job?M: I didnt say he had lost his job. All I said was that if he was as lazy as he used to be, he might find himself lo
5、oking for a new job soon.4.How many postcards will the two speakers probably buy in total?A. Ten.B. Twenty.C. Fourteen.【答案】C【解析】【原文】W: Oh, so many postcards here!M: This one is really beautiful and the one with a mouse is also very nice.W: Yes. Lets each buy four, shall we?M: I think I will buy ten
6、myself.5.Why does Jimmy stay up late?A. Because his mother wants him to do his homework.B. Because he has to finish his homework.C. Because he is too tired to sleep at this hour.【答案】B【解析】【原文】W: Why dont you go to bed, Jimmy? You look so tired.M: I have to finish the exercises. Its giving me a hard t
7、ime.W: They are not as important as sleep at this hour.第二节(共15小题:每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5 段对话或独白。每段对话成独白后有几个小题,从题中所给的A、B、 C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What will the man most probably do locally?A. Have a sightseeing tour.B. Atten
8、d a conference.C. Have a business talk.7. What do we know about the mans booking?A. From the 17th to 20th.B. A double room with a private bathroom.C. Check-in around 7:30 a.m. Friday.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】W: The Four Seasons. Can I help you?M: Yes, I d like to book a room for next week, in the name o
9、f Johnson.W: Fine. Could you give me the exact dates, sir?M: Friday the 17th to Sunday the 19th.W: OK. Single or double room, sir?M: Double my wife will be with me. Wed like a private bathroom, too, if possible.W: Ill have to check that, sir. What time will you be here on Friday?M. Around 7:30 p.m.
10、Can we book a table for dinner?W: Certainly.M: Do you book things like theater tickets and local tours?W: We can do that.M: Thank you.W: Thanks for calling.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. What does the man like to do after work?A. Play table tennis and golf, and go for a run.B. Play tennis and golf, and go fish
11、ing.C. Play tennis and golf, and go for a run.9. How often does the man play golf?A. About once a week.B. About once a month.C. About once a year.10. What time will the two speakers meet at the clubhouse?A. At 1:30.B. At 1:13.C. At 2:30.【答案】8. C 9. B 10. A【解析】原文】W: Hi, Mark, havent seen you for ages
12、. How are you doing?M: Im busy with my experiments in the lab, but after work I often play some sports.W: Like what?M: Like tennis, running, and golf.W: Golf? Thats my favorite sport. How often do you play it?M: I usually play it about once a month. What about you?W: I play every Sunday.M: Where do
13、you go?W: The Country Club. Do you know it?M: Yes, I went there once. Youre going to play next Sunday, I suppose.W: Certainly. Listen, why dont you come with me? We can play together.M: Id love to. What time shall we meet?W: Lets meet at the clubhouse at 1:30.M: Sounds good. See you then.听下面一段较长对话,回
14、答以下小题。11. What does Jane think of her trip to the West Coast?A. It was wonderful.B. It was terrible.C. It was tiresome.12. Whats the disadvantage of Los Angeles?A. It is noisy and highly polluted.B. The weather is hot and humid.C. There is no subway and the bus service is bad.13. Whats the weather l
15、ike in San Francisco?A. Warm and nice.B. Cool but comfortable.C. A little cold.14. Why is it easy to go around in San Francisco?A. Because of the small size and good transportation.B. Because of the extensive subways.C. Because of the small population.【答案】11. A 12. C 13. B 14. A【解析】【原文】M: Hi, Jane.
16、Welcome back. How was the West Coast?W: Terrific. I had a wonderful time. It was really nice to get away from the city for a while.M: What did you think of Los Angeles?W: It was all right. I liked it better than I thought I would. Its very clean and spacious, and its got a lot of trees. The problem
17、is transportation. The bus service is terrible, and of course, they dont have any subway, so its a little difficult to get around. We had to rent a car.M: And was the weather good?W: Oh, yes. It was nice and warm in Los Angeles and cool but comfortable in San Francisco.M: Cool in San Francisco? That
18、s surprising.W: Yeah, it surprised me a bit, too. We didnt take any sweaters or anything, and they say its always like that in August. Anyway, I love it. Its probably the most beautiful city in the US all those hills, the bay, and those charming old Victorian houses.M: So, you like it better than Lo
19、s Angeles?W: Oh. Yes. Theres much more to see and do. And because its smaller than Los Angeles, its a bit easier to get around. There are lots of buses and streetcars, and of course, the cable cars, too.听下面一段较长对话,回答以下小题。15. How many credits should the man get for a master degree in education?A. 15.B
20、. 30.C. 45.16. Why does the man want a lighter program at the beginning?A. Because he doesnt want to fail any classes.B. Because he wants to have time for social experience.C. Because he doesnt need to take more courses.17 What do we know about the man?A. He has got a Bachelor of Science.B. He can g
21、et 3.5 credits for each course.C. He has taken English Literature.【答案】15. B 16. A 17. C【解析】【原文】W: Take a seat, please.M: Thank you.W: Youve got your Bachelor of Arts in English and now you want to get your Masters in education, is that right?M: Thats right.W: Youll need 30 credits, 15 from the Engli
22、sh Department and 15 from the Education Department.M: I have no idea about it. Could you explain it in more detail?W: Well, since you have had English Literature, you should also take American Literature. Your transcript indicates that your English background is strong, so I dont think you will have
23、 any problem with it.M: How many credits can I get for each course?W: Three credits for each course.M: Frankly speaking, I dont want to fail any classes, so I prefer a somewhat lighter program at the beginning.W: You are quite right. In fact, you must maintain a B average to earn your Masters Degree
24、.M: What happens if I get a C?W: You will need an A to balance it.M: Id better go slowly but surely.W: Thats a good idea.听下面一段独白,回答以下小题。18. Where can one probably see a spider?A. 23,000 feet above sea level.B. 2,200 feet below the earths surface.C. On Mount Qomolangma.19. What can we conclude from t
25、he talk?A. Spiders deserve more respect of us.B. Spiders are dying out of the earth.C. People should raise spiders to destroy insects.20 Why would human life be in danger if theres no spider?A. Because spiders catch and eat insects.B. Because spiders can protect our environment.C. Because spiders ca
26、n help reduce air pollution.【答案】18. C 19. A 20. A【解析】【原文】Most people hate spiders. But few consider that spiders are intelligent, inventive and good friends to people. Spiders have highly developed nervous systems. Their brains are capable of remembering, and they are remarkable engineers. They can
27、be found living anywhere from 22,000 feet above sea level, on Mount Qomolangma, to 2,000 feet below the earths surface, in caves. The silk that spiders spin for their webs has a stretching strength superior to most flexible products made by people. These webs have been known to catch and hold animal
28、s as large as mice. Any insect that gets stuck in the swinging web becomes the spiders next meal. Many scientists feel that without the spider, human life would be in danger. You see, most of a spiders energies are devoted to catching and eating insects. Without spiders, insects would multiply and c
29、over the earth, destroying the vegetation. It has been estimated that each year spiders in England destroy an amount of insects equal in weight to the human population of the country.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ABright Side did some research on many
30、places throughout the world where you can buy a house for 1 dollar or for free!Roubaix, FranceIf you like France, Roubaix located in the north of France is just for you. The local authorities want it to be populated and attractive. You can buy a small house in the industrial district for just $1. Th
31、e buyer is supposed to live in this house for 3 years.Buffalo. USABuffalo offers whoever qualifies to buy a house for $1. All you need is to be a lawful citizen of the city and invest amount of money into its decoration. Doing this, the authorities are hoping to make the city beautiful again without
32、 spending money.Liverpool, Great BritainIn Liverpool, most of houses were abandoned (遗弃)by the working class during the years of unemployment. The government is trying to sell the houses for just $1. If you want to buy such a house, it has to be your first deal on buying property(房产).Candela, ItalyI
33、f you still have any doubts about spending $1 on a house, you should know: the government will pay you some money, if you move to Candela. In order to be paid, you need to become a permanent(永久的)citizen and have an income of $7500 per year. If moving alone, you will get $800, and if you are going wi
34、th your family, the pay can be four times as much as only one person.For more information of other cities, please Click Here.21. Why do the authorities of Buffalo provide a house for people with 1$?A. To improve the lives of poor people.B. To make the city attractive at no cost.C. To solve the probl
35、ems of employment.D. To attract people to the industrial areas.22. What is required to buy a house for 1 dollar in Liverpool?A. You need to be an unemployed citizen.B. You should live in the house for 3 years.C. It must be your first house purchase.D. You have to repair and decorate the house.23. Ho
36、w much money can you get if moving to Candela with a whole family?A. $3200B. $9600C. $800D. $7500【答案】21. B 22. C 23. A【解析】本文是一篇应用文。Bright Side在全世界很多地方做了一些研究,向读者介绍了在哪些地方可以用1美元买房子或者免费得到房子。【21题详解】细节理解题。根据第三段中的. Doing this, the authorities are hoping to make the city beautiful again without spending mon
37、ey.可知当地政府这样做是希望不用花钱就能让这座城市再次变得美丽,也就是说让这座城市变得更具有吸引力,故选B项。【22题详解】细节理解题。根据第四段中的If you want to buy such a house, it has to be your first deal on buying property(房产)。可知如果你想买这样的房子,它必须是你的第一套不动产,所以要在Liverpool花1美元买房,必须是你第一次买房,故选C项。【23题详解】细节理解题。根据最后一段中的If moving alone, you will get $800, and if you are going
38、with your family, the pay can be four times as much as only one person.一个人搬去会得800美元,全家一起去得到的钱是一个人的四倍,也就是800的四倍3200,所以全家人搬去Candela会得到3200美元 。故选 A项。BWhen I was a kid, I was the girl who kept the training wheels on my bike as long as possible. Even my younger sister had got rid of them much earlier tha
39、n me. But as I began to grow older, this changed.All this happened on the Bike Safety Day. It is supposed to be a fun day at school when all of us kids bring our bikes to school and the school provides us with the opportunity to ride outside and learn proper bike safety. Sounds like fun, right? No.
40、In fact, it caused me to panic. What was I going to say when my friends asked me about my training wheels?With the pressure of everyone seeing my training wheels, I determined to let them go. This was the first big change Id ever made on my own.I went to my parents and told them all about my dilemma
41、. They were more than happy to help. We went outside and got my bike. Instead of running away and hiding behind, I stood in front of my bike and took great pride in my decision as my dad removed the training wheels.I got on and steadied myself. My heart raced but my feet and hands were calm. My dad
42、started to push before my feet even moved and suddenly I was off. The fear faded away and a relaxed mind came into its place. It was crazy to think how quickly I learned something that took so long for me to even try!My confidence soared. This was going to be the start of a brand new world for me. M
43、y accomplishment would carry me forth to new goals and wins. I realized that if I set my mind to something, I could achieve it.24. What does the school expect the students to do on Bike Safety Day?A. Have their bikes checked.B. Ride outside for fun.C. Acquire bike safety skills.D. Remove the trainin
44、g wheels.25. What does the underlined word them(in Paragraph 3)refer to?A. The authors friends.B. The authors parents.C. The safety problems.D. The training wheels.26. What happened when the author finally rode without the training wheels?A. She felt extremely embarrassed.B. Everything turned out to
45、 be easy.C. She ended up flat on the ground.D. Her sisters followed her example.27. What does the author think is necessary for her to achieve a goal?A. Patience.B. Determination.C. Pressure.D. Concentration.【答案】24. C 25. D 26. B 27. B【解析】这是一篇记叙文。本文主要讲述了作者学习骑自行车的故事,学会了骑自行车让作者拥有了自信,也让作者意识到决心的重要性。【24题
46、详解】细节理解题。根据第二段中It is supposed to be a fun day at school when all of us kids bring our bikes to school and the school provides us with the opportunity to ride outside and learn proper bike safety.(这应该是一个有趣的一天,在学校,当我们所有的孩子把我们的自行车带到学校,学校为我们提供了在外面骑车的机会,学习适当的自行车安全)可知,学校希望学生在自行车安全日学习自行车安全技能。故选C。【25题详解】词义猜
47、测题。根据划线词所在句With the pressure of everyone seeing my training wheels, I determined to let them go.(在每个人都看到我的辅助轮的压力下,我决定不要它们了)可知,在每个人都看到我的训练轮的压力下,我决定不要它们了。由此可见,them指代上文中的training wheels(辅助轮)。故选D。【26题详解】细节理解题。根据倒数第二段I got on and steadied myself. My heart raced but my feet and hands were calm. My dad sta
48、rted to push before my feet even moved and suddenly I was off. The fear faded away and a relaxed mind came into its place. It was crazy to think how quickly I learned something that took so long for me to even try!(我上了车,稳住自己。我的心怦怦直跳,但手脚却很平静。我的脚还没来得及挪动,爸爸就开始推我,突然我就走了。恐惧消失了,取而代之的是一种放松的心态。想想我花了这么长时间才学会
49、的东西,竟然这么快就学会了,真是疯了!)可知,当作者最终决定不使用辅助轮时,发现结果一切都很容易了。故选B。【27题详解】推理判断题。根据最后一段中的I realized that if I set my mind to something, I could achieve it.(我意识到,如果我下定决心,我可以实现它)可知,本文主要讲述了作者学习骑自行车的故事,从而意识到决心非常重要。故选B。CEmpathy (同理心)is one of those strange qualitiessomething almost everyone wants, but few know how to
50、truly give or receive it. In a world where self-satisfaction is emphasized, it is in short supply but high demand. This is all the more reason to teach the next generation what it means to have empathy for those around them.What Is Empathy? Many people confuse sympathy and empathy, but they are two
51、distinct values. Empathy is not just the ability to understand someones feelings; criminals often take advantage of people by appearing to understand their feelings and subsequently gaining their trust. Empathy is more than that. Not only is it the ability to recognize how someone feels, but it also
52、 values and respects the feelings of another person. It means treating others with kindness, dignity, and understanding.Kids Need To See Adults Show EmpathyWhile some children are gifted with naturally kind hearts, in most cases kids need to see empathy modeled by the adults around them. It begins w
53、ith the way parents relate to their children. Parents who show an interest in the things that matter to their kids and respond to emotions in a positive and caring way are teaching the skill of empathy.Meet Emotional NeedsWhen children have their emotional needs met, two things happen. They learn ho
54、w to meet the emotional needs of others and they are anchored in what they are receiving, meaning that they are secure enough to give to others when the need arises but first they need to receive. An empty jug cannot fill a cup.Its a good idea to talk to kids about emotions and how other people expe
55、rience them. Give their emotions names (for example, jealousy, anger, and love) and teach them that these are normal. Talk to them about how to handle emotions in a positive way and point out situations where other people are experiencing emotions. Teach them about respecting the emotions of others
56、and show them how to act in a situation where a response is required.28. Why is it that the next generation are taught to have empathy?A. Because people tend to center themselves.B. Because everyone lacks empathy.C. Because empathy is a strange quality.D. Because its better to give than to receive.2
57、9. Which situation can empathy be used in?A. When a mathematician is calculating the area of a farmland.B. When a teacher is comforting a student about his failure in exams.C. When a criminal is cheating a victim.D. When a dancer is dancing to music.30. What does the underlined sentence An empty jug
58、 cannot fill a cup mean?A. An empty jug is too small to hold a cup.B. Its a must to talk to kids about emotions.C. Adults should set an example to kids.D. Kids give empathy with their emotional needs met first.31. What is the main topic of the passage?A. How to train kids to have empathy.B How to di
59、stinguish sympathy and empathy.C. How to help kids finish empathy-related tasks.D. Whether kids can be trained to be more empathetic.【答案】28. A 29. B 30. D 31. A【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了在一个强调自我满足的世界里,我们更有理由教导下一代,对周围的人抱有同理心意味着什么。同时说明了同理心的含义,以及如何培养孩子的同理心。【28题详解】细节理解题。根据第一段中In a world where self-satisfaction
60、is emphasized, it is in short supply but high demand. This is all the more reason to teach the next generation what it means to have empathy for those around them.(在一个强调自我满足的世界里,它供不应求。因此,我们更有理由教导下一代,对周围的人抱有同理心意味着什么)可知,下一代人被教导要有同理心,因为人们往往以自己为中心。故选A。【29题详解】推理判断题。根据第三段中While some children are gifted wi
61、th naturally kind hearts, in most cases kids need to see empathy modeled by the adults around them.(虽然有些孩子天生就有一颗善良的心,但在大多数情况下,孩子们需要看到他们周围成年人的同情心)可知,B选项“当老师安慰学生考试不及格时”符合同理心使用的情况。故选B。【30题详解】词义猜测题。结合上文Meet Emotional NeedsWhen children have their emotional needs met, two things happen. They learn how to
62、 meet the emotional needs of others and they are anchored in what they are receiving, meaning that they are secure enough to give to others when the need arises but first they need to receive.(满足情感需求当孩子们的情感需求得到满足时,会发生两件事。他们学习如何满足他人的情感需求,他们被锚定在他们所接受的东西上,这意味着当需求出现时,他们有足够的安全感去给予他人,但首先他们需要接受)可知,要想孩子们有同理
63、心,必须首先满足他们自己的情感需求。故D选项符合划线句子的含义。故选D。【31题详解】主旨大意题。根据第一段最后一句This is all the more reason to teach the next generation what it means to have empathy for those around them.( 因此,我们更有理由教导下一代,对周围的人抱有同理心意味着什么)以及文章主要内容为如何教导孩子拥有同理心客栈,故A选项“如何培养孩子的同理心”符合文章主题。故选A。DSuppose you become a leader in an organization. I
64、ts very likely that youll want to have volunteers to help with the organizations activities. To do so, it should help to understand why people undertake volunteer work and what keeps their interest in the work.Lets begin with the question of why people volunteer. Researchers have identified several
65、factors that motivate people to get involved. For example, people volunteer to express personal values related to unselfishness, to expand their range of experiences, and to strengthen social relationships. If volunteer positions do not meet these needs, people may not wish to participate. To select
66、 volunteers, you may need to understand the motivations of the people you wish to attract.People also volunteer because they are required to do so. To increase levels of community service, some schools have launched compulsory volunteer programs. Unfortunately, these programs can shift peoples wish
67、of participation from an internal factor (e.g. “I volunteer because its important to me”) to an external factor (e.g. “I volunteer because Im required to do so”). When that happens, people become less likely to volunteer in the future. People must be sensitive to this possibility when they make volu
68、nteer activities a must.Once people begin to volunteer, what leads them to remain in their positions over time? To answer this question, researchers have conducted follow-up studies in which they track volunteers over time. For instance, one study followed 238 volunteers in Florida over a year. One
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
大班音乐教学设计(含课件)(模板)[1].pdf
好用的电磁振荡课件.swf
