2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四单元素养评价 UNIT 4 EVERYDAY ECONOMICS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四单元素养评价 UNIT 4EVERYDAY ECONOMICS WORD版含解析 2020 2021 学年 新教材 英语 外研版 选择性 必修 单元
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养评价(四)Unit 4(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: What time is it by your watch? Mine reads 9: 15. W: Your watch is 2 hou
2、rs slow. 1. What is the time right now? A. 7: 15. B. 9: 15. C. 11: 15. 答案: CText 2M: What do you think of the new restaurant opposite the college entrance? W: I guess its better than nothing. 2. What does the woman think of the restaurant? A. Its the worst one. B. Its the best one. C. Its just so-so
3、. 答案: AText 3M: Home at last! That was the last time we had had a holiday in the Lake District. W: It was beautiful! At least it didnt snow. M: I would have preferred snow to constant rain. We had never seen the sun there! 3. What was the weather like in the Lake District on their holiday? A. Snowy.
4、 B. Sunny. C. Rainy. 答案: CText 4M: Hi, Mrs Brown. Why do you look so upset? W: My son was not offered a job by the Nicholson Group after his interview. He is very depressed because he likes that company very much. M: One must be well prepared before doing something. 4. What happened to the womans so
5、n? A. He failed an important exam. B. He didnt get the job he wanted. C. He was just fired by his company. 答案: BText 5W: So what do you usually do in your free time? M: At the moment, Im spending much of my free time learning German. I also enjoy playing the piano. W: Do you play any sports? M: Not
6、much. But I go to the sports club and work out once a week. 5. What does the man mainly do in his spare time? A. Learn a language. B. Do some sports. C. Play the piano. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的
7、作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Excuse me. W: Yeah? M: You didnt see someone pick up a blue sports bag, did you? W: Sorry. M: Yeah, a big, blue, nylon sports bag with a big, white Adidas logo on the side. W: I said no. M: I only put it down for a moment when I went into the restroom. Then c
8、ame out and. . . W: I cant help you. M: I dont believe it! I had a brand-new racket in it and ten balls. W: Well, these are public courts. Anyone can walk in here. You should be more careful. 6. What does the man look for? A. A racket and seven balls. B. A blue sports bag. C. A brand-new racket. 答案:
9、 B7. Where does the conversation probably take place? A. At a court. B. In a restroom. C. At the Lost and Found office. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Hi, Julie. What a surprise to see you! Are you having breakfast? W: As a matter of fact, I am. M: I heard you got a new job. W: Yes, I work as a resea
10、rcher at the Times Newspaper. M: Do you spend most of your time at the library? W: Oh, no. I do all my research on the computer. M: Really? How does it work? W: I use the librarys online files to get information. Therere more than 2, 000 files for computer users. All you need is a computer. M: What
11、kinds of files are there? W: Some are very specific, such as weather information. Some are more general, such as information on business, law, government, medicine and so on. M: Im glad to know that today. Ill see which files would help my company most. 8. What is the womans new job? A. A researcher
12、. B. A journalist. C. A librarian. 答案: A9. What will the man do most probably? A. Study computer. B. Look for some useful files. C. Have breakfast with the woman. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hi, Steve. How was the concert? M: Pretty good. The crowd seemed to enjoy it. W:And how did Andrew do? Was
13、 he nervous? This was his first concert. M:He seemed very calm. W: Did he make any mistakes? M: Well, sure. . . W: Oh, no! Did everyone notice? M: I dont think so. They were little mistakes. Someone would need to know the song very well to notice. I heard the mistakes, but I dont think anyone else d
14、id. He seemed so calm that no one thought anything was wrong. W:Im so glad to hear that. Hes been working hard for many years to get this good on the piano. His next concert will be better. M:Yes. Everyone makes mistakes. But the crowd liked him. They clapped loudly for him when he was done. W: We s
15、hould celebrate tonight. Lets take him to his favorite restaurant. 10. What was Andrew like at the concert? A. Calm. B. Nervous. C. Excited. 答案: A11. How did Andrew perform? A. He didnt make any mistakes. B. He made a lot of mistakes. C. He made some little mistakes. 答案: C12. How does the woman feel
16、 now? A. Pretty sad. B. Quite glad. C. A little worried. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Good morning, Janine. How can I help you? W:Hi, Dr. Carter. Im having sleeping problems. M: How long has this been going on? W: Half a year. M: I see. . . Is there anything stressful? W: Well, I do research for a
17、 tech company. I work about 60 hours a week. M: That sounds stressful. W: And my husband is not very understanding. Hes also a researcher, but he works for a university. His work is not as demanding as mine. M: Is it possible for you to work fewer hours? W: No. Im a new employee, and I have to prove
18、 my worth to the company. M: All right. But you need to find ways to reduce stress. Exercise can be helpful. Perhaps you could go to the gym after work. W: Well, yes. Not every day, but I could certainly go to the gym a few evenings a week. And on the weekend, perhaps my husband would like to go hik
19、ing. M: Wonderful. Come back in about a month and let me know if things have improved. For many of my patients, exercise is the best cure. But if you find you are still having trouble, we can talk about other options then, including sleeping medicine. 13. What is the relationship between the speaker
20、s? A. Husband and wife. B. Doctor and patient. C. Boss and employee. 答案: B14. Where does the woman work? A. In a hospital. B. At a university. C. At a tech company. 答案: C15. How long has the woman been at her current job? A. For about one month. B. For about six months. C. For around one year. 答案: B
21、16. What is the mans advice? A. Find a new job. B. Take some medicine. C. Work out more often. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: Now could everyone sit down, please? Ive got an important announcement to make. As you know, the national school poetry competitions that we usually enter are starting soon
22、. The competitions are sorted into three levels: the high level, the middle level and the low level. The high level is for 17-to-19-year-olds, and the middle level is for 14-to-16-year-olds. But the one for people of your age, the low level, is the one wed like you to go for. We hope all of you will
23、 try. As some of you may remember, the topic for last year was “Weather”. This time the judges have chosen the topic “Change”, and that could cover a lot of things. A new school, a different house, for example. So if you want to enter the competition but youre stuck for ideas, have a look at last ye
24、ars winning poem called Rain on the competition website. You may know the girl who wrote it-Maria from our school. She also got a little book of her poem called Traveling published as part of her prize. Maria won some money for the school. If anyone in the school wins, wed like to use the money for
25、the library, as we feel thats the right way for it to be spent. Marias prize money last year was spent on the computers and the lab. OK, thats all from me. For more information, please visit our schools website. 17. Which competition is suitable for the listeners? A. The high level. B. The middle le
26、vel. C. The low level. 答案: C18. What is the topic for this year? A. Weather. B. Travel. C. Change. 答案: C19. What are the listeners advised to do to get ideas? A. Read the poem called Rain. B. Ask Maria for help. C. Borrow books from the library. 答案: A20. What will the school spend the prize money on
27、 this year? A. The lab. B. The library. C. The computers. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021益阳高二检测)Blake Mycoskie set up five businesses, but later he sold them all at a profit. Feeling a bit burned out from work, Mycoskie decided to give it
28、a break for a while and headed down to Argentina for some rest. But rest isnt really part of a businessmans make-up. Its in their nature to keep having good business ideas. On a visit to a village outside Buenos Aires, he was shocked to see that many children didnt have any shoes or, if they did, th
29、e shoes were badly worn. Since shoesparticularly the local farmers canvas(帆布的)shoescan be bought cheaply in Argentina, Mycoskies first instinct(本能) was to set up a charity to donate shoes to the children. But after giving it some thought, he realized that this was not a model that would work. One pa
30、ir of shoes per child would not make that much difference, because they wear out(磨损). And if he asked people to donate repeatedly to provide new shoes for the same child every six monthsthe donors sympathy(同情)for the cause might also wear out pretty quickly. Instead he came up with the idea of “TOMS
31、: one-for-one shoes”. He would take the canvas shoe to America, manufacture it and sell it as a high end fashion item at around $ 50 a pair. For each pair he sold he would donate one pair to shoeless village children. That way he could guarantee a continual supply. Several years on, the business is
32、very successful, supplying shoes not only to children in Argentina but also other parts of the world. But can the one-for-one model be repeated with other products? Mycoskie is doubtful. TOMS is a for-profit business, but does not yet make a profit. He says one-for-one is not an offer that you can j
33、ust add to your existing business model; you have to build it from the beginning. Some would also argue that the charity aspect is just a marketing tool, but in the end does that matter? TOMS is making a real difference to poor children all over the world and Mycoskie is enjoying being a businessman
34、 more than ever. 【文章大意】文章主要介绍了Blake Mycoskie一生经商无数, 最后卖掉了自己的5个公司去阿根廷, 本是放松身心, 却又干起来为穷苦孩子谋利益的生意来。21. Why did Blake Mycoskie go to Argentina? A. To go for relaxation. B. To seek business cooperation. C. To look for new business ideas. D. To learn to make canvas shoes. 【解析】选A。细节理解题。根据文章第一段的Feeling a bi
35、t burned out from work, Mycoskie decided to give it a break for a while and headed down to Argentina for some rest可知, 感到工作比较累, 他决定放松一下, 去阿根廷休息一阵。故选A。22. Why didnt Blake Mycoskie set up a charity? A. He wasnt interested in running a charity. B. He had no real experience of running a charity. C. A cha
36、rity would make no difference to the children. D. A charity could not donate shoes to the children continually. 【解析】选D。推理判断题。根据文章第二段最后一句可知, 如果他要求人们不断地为同一个孩子每六个月捐赠一双鞋, 捐赠者尽管很同情孩子们的处境, 但是也是会疲倦厌烦的。故推测他没有成立慈善机构的原因就是慈善机构不可能持续地为孩子们捐赠鞋子。故选D。23. Why did Blake Mycoskie set up TOMS? A. To help poor children.
37、B. To support a charity. C. To win national fame. D. To expand his business. 【解析】选A。推理判断题。根据文章第三段第三、四句推测他每卖出一双鞋就给无鞋可穿的孩子们一双, 这样就可以持续地为他们供应鞋子了。他建立TOMS公司是为了帮助那些穷孩子。A. To help poor children. (帮助那些穷孩子)符合以上说法, 故选A。24. What do we know about TOMS? A. It has made a profit. B. It only supplies shoes to child
38、ren in Argentina. C. It gives Mycoskie a sense of achievement. D. It can be a model for other kinds of products. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段 的TOMS is making a real difference to poor children all over the world and Mycoskie is enjoying being a businessman more than ever. 可知TOMS公司在世界范围内对于贫穷孩子都是起到了一种积极的作用, My
39、coskie获得了非同寻常的成就感, 故推测该公司给Mycoskie一种巨大的成就感。故选C。B(2021南昌高二检测)“Can I have a glass of hot water? ” This is a very common question for Chinese customers in a restaurant. For many Chinese people, nothing is more common than drinking hot water every day. However, the simple habit is like a mystery to some
40、 from other countries. For many Westerners, the idea of drinking hot water is very strange. However, most Chinese people think the Americans habit of drinking ice water is equally odd and even unhealthy. Some seniors would even carry a tea kettle when they travel, since their Chinese stomachs refuse
41、 to take the cold water from the tap. Drinking hot water is considered to be healthier among Chinese people. Traditional Chinese medicine explains drinking cold water leads to an imbalance in temperature. Chinese doctors are encouraging more people outside China to take on the habit of drinking hot
42、water, especially for women. But in Western countries, drinking hot water isnt common. Westerners often take drinks with ice, not just on hot days but almost every day. There is a story online that a British man, who has been in Beijing for over five years, visited a local cafe when going back to En
43、gland. He was waited on by a friendly waitress and in a British accent said, “Can I have a glass of hot water? Please? ” The waitress eyes widened. She was so confused. “To. . . to. . . to drink? ” she doubted. Eventually, the man received the steaming liquid but felt cold stares from every corner o
44、f the cafe. Westerners are as curious about why Chinese people drink hot water as Chinese are curious about why Westerners drink cold water. This cultural difference is not a simple issue(问题), but related to history, culture, and science. As a matter of fact, many teenagers now rely on bottled water
45、 for daily drinking. With the younger generation growing up, will drinking hot water become a less popular life habit? Who knows! 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了中西方饮水文化的差异。25. What does the underlined word “odd” in Paragraph 2 mean? A. common B. strange C. satisfying D. convenient【解析】选B。词义猜测题。前文提到“For many West
46、erners, the idea of drinking hot water is very strange. ” 对于许多西方人来说, 喝热水的想法是很奇怪的。此处为转折对比, 意思相同。然而, 大多数中国人认为美国人喝冰水的习惯同样奇怪, 甚至是不健康的。根据句意, 即表达的意思应为“奇怪的”。故选B项。26. Who is specially advised to drink hot water by Chinese doctors? A. Westerners. B. Chinese. C. Women. D. The elderly. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段“Chine
47、se doctors are encouraging more people outside China to take on the habit of drinking hot water, especially for women. ”可知中国医生特别建议女性喝热水。故选C项。27. What can be inferred from the text? A. Drinking hot water is very good for health. B. Drinking cold water is very harmful for health. C. Different drinking
48、 habits are probably related to different cultures. D. More and more people will use bottled water for daily drinking. 【解析】选C。推理判断题。根据第五段“This cultural difference is not a simple issue, but related to history, culture, and science. ” (这种文化差异不是一个简单的问题, 而是与历史、文化和科学有关的。)可知不同的喝水习惯可能与不同的文化有关。故选C项。28. Wha
49、ts the authors attitude towards teenagers drinking bottled water? A. Opposed(反对的). B. Supportive. C. Negative. D. Unclear. 【解析】选D。观点态度题。从全文最后两个词“Who knows! ”可以看出作者也不知道究竟会怎样, 即可以推断出作者的态度是模糊不清的。故选D项。C(2021邯郸高二检测)Research has shown that the global fashion industry is harming our planet, as well as thos
50、e who are a part of its supply chains, in an unprecedented (前所未有的)manner, which is also the second largest polluter of the planet and one of the largest contributors to modern-day slavery. Much of this has been exacerbated (使加剧)through the rise of our clothing consumption habits. Our obsession with
51、inexpensive, trend-focused clothingotherwise known as “fast fashion” is creating grave consequences for the environment, as well as the millions of people who are responsible for manufacturing the clothing we wear. Only one statement is needed to bring attention to the gravity of the situation: More
52、 of us care less about the people who make our clothing are treated fairly. As with many industries, the globalization of fashion stripped the humanity from the process of purchasing and wearing clothing. We no longer see the direct impact our wardrobe has on the person whose business is responsible
53、 for clothing us. Its not the tailor down the street who is outfitting us, but the corporations of all sorts who are making it all too easy (and affordable)to purchase clothing as a commodity. What these large corporations have done is remove the humanity and distance their consumers from the realit
54、ies of how our clothing is made. It can be hard to believe in our current age of automation, but the reality is that the clothing manufacturing process remains largely human-powered. We need to bring the humanity the human connection between consumer and producerback to the forefront of the conversa
55、tion. 【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述的是全球时尚产业可能带来的副作用。29. Why is it easy to buy clothing as a product? A. Because there are many companies manufacturing clothes. B. Because there are many tailors down the street. C. Because people are rich today. D. Because of the globalization. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段“我们对价格低廉、以潮流为导向
56、的服装(也被称为“快时尚”)的痴迷正在给环境造成严重后果, 同时也给数百万负责生产我们所穿服装的人带来严重后果。”可知, 衣服作为商品之所以很容易购买是因为有很多公司生产服装。故选A。30. Which of the following statements is NOT true? A. People cares more about their own wardrobe than the producer. B. The global fashion industry only affects our environment. C. The author thinks people nee
57、d to think about the humanity. D. Our obsession with cheap and fashion clothing contributes to the pollution of the environment. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段“我们对价格低廉、以潮流为导向的服装(也被称为“快时尚”)的痴迷正在给环境造成严重后果, 同时也给数百万负责生产我们所穿服装的人带来严重后果。”可知, “全球时尚产业只会影响我们的环境。”是错误的。故选B。31. Whats the meaning of the underlined word in Pa
58、ragraph 2? A. Dead. B. Tomb. C. Serious. D. Violent. 【解析】选C。词义猜测题。根据第二段“只有一句话可以让人们注意到这种情况的严重性: 我们中越来越多的人不太在意那些为我们做衣服的人受到公平对待。”由此推知此处指“正在给环境造成严重后果”, 画线部分的意思是“严重的”。故选C。32. Whats the main idea of this passage? A. Why the fashion industry is the second largest polluter of the planet? B. The side effects
59、 the global fashion industry may bring. C. People are more and more crazy about inexpensive, trend-focused clothing. D. Large corporations have changed the fashion industry. 【解析】选B。主旨大意题。根据第一段“研究已经表明, 全球时尚产业正在以前所未有的方式伤害我们的地球, 以及那些属于其供应链一部分的人。全球时尚产业也是地球第二大污染源, 也是现代奴役的最大贡献者之一。这在很大程度上是由于我们的服装消费习惯的上升而加剧
60、的。”可知, 文章讲述的是“全球时尚产业可能带来的副作用。”故选B。D(2021泰安高二检测)Beauty sleep is a real thing, researches have shown that people who have enough sleep look more attractive (有魅力的)to others. A few bad nights are enough to make a person look “especially” more ugly, their sleep experiments show. The researchers asked 25
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-440916.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
