2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四课时素养评价 UNIT 4 EVERYDAY ECONOMICS STARTING OUT .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四课时素养评价 UNIT 4EVERYDAY ECONOMICS STARTING OUT 2020 2
- 资源描述:
-
1、课时素养评价十Unit 4Starting out & Understanding ideas. 单句语法填空1. The men lay sick on the deck, rubbing fevered chests and foreheads(forehead). 2. She took out the plate, stared blankly(blank)at the dried-up food on it, and tipped it into the bin. 3. Kids on the edge of the merry-go-round (旋转木马)are experien
2、cing greater force, and therefore are getting dizzier(dizzy) than those at the center. 4. But we found 48 women running big companies as chief executives or chairwomen (chairwoman)throughout the world, up from 35 last year. 5. The company has identified 60 potential(potent)customers. 6. I dare not b
3、elieve that I am a talent, but I believe that my fighting spirit and enterprising (enterprise)spirit. 7. An assessment of the welfare system would involve careful study of its inputs (input) and outputs. 8. Steam, water and ice constitute the three phases(phase)of the same matter. 9. This kind of th
4、e tree has a very wide distribution(distribute)in this area. 10. I hope that my entrepreneurial (entrepreneur)experience inspires you. . 选词填空contribute to; as to; dream of; most of all; be surrounded by; be willing to 1. We have achieved what our forefathers never even dreamed of. 2. Fresh air and e
5、xercise can contribute to good health. 3. Most of all, she learned to be self-reliant. 4. As to your final grade, that depends on your final examination. 5. If you are willing to sell, well buy. 6. He was surrounded by reporters who had been lying in wait for him. . 课文语法填空The programmeYoung start-up
6、s had an interview 1. with Zhang Yue, chairwoman of Rose Valley Co. , Ltd. Firstly, she introduced the general situation of the company. It was one of the best rose producers in Asia and a major Asian manufacturer of cosmetics was willing 2. to purchase(purchase)her products and help with its distri
7、bution. Then, she told us the reason why she 3. started(start)a business in her hometown. Not only were conditions ideal in her hometown for growing roses 4. but also she wanted to give something back to her hometown. Most importantly. She wanted to experience the freedom of being her own boss. 5. H
8、owever , on the way to success she met with many obstacles, the biggest of 6. which was to persuade people to work for her. Finally, she gave some advice for young entrepreneurs. On one hand, they should be realistic and seek 7. guidance (guide)from expert consultants before rushing into things. On
9、8. the other hand, they need more than a good idea, hard work and determination. 9. What really matters is a sound business plan, access to capital, and good management and negotiating skills. Most of all, dont be too 10. ambitious(ambition). They should know their own limits and those of the people
10、 they work with. 完成句子1. My cousin went to Shenzhen, hoping to find a job there. 我表兄去了深圳, 希望在那儿找份工作。(现在分词作状语)2. Born in a poor family, Nadia had only two years of schooling. 由于出生于贫寒家庭, 纳迪亚只上过两年学。(过去分词作状语)3. It was on Monday night that all this happened. 所有这一切发生在周一晚上。(It is/was+被强调的部分+that/who+原句其他部分)
11、4. She tore up my photos, which upset me. 她撕碎了我的照片, 这使我很难过。(which引导非限制性定语从句)5. We advise that steps (should) be taken at once. 我们建议立即采取措施。(advise 虚拟语气). 阅读理解A(2021包头高二检测)Having a smart phone may not be as smart as you think. They may let you surf the Internet, listen to music and take photos whereve
12、r you are. . . but they also turn you into a workaholic(工作狂), it seems. A study suggests that, by giving you access to emails at all times, the smart phone adds as much as two hours to your working day. Experts found that British people work an additional 460 hours a year on average as they are able
13、 to respond to emails on their mobiles. The study shows the average UK working day is between 9 and 10 hours, but 2 more hours is spent responding to or sending work emails, or making work calls. Almost one in ten admits spending up to three hours outside their normal working day checking work email
14、s. Some workers say they are on call almost 24 hours a day. Nearly two-thirds say they often check work emails just before they go to bed and as soon as they wake up, while over a third have replied to one in the middle of the night. The average time for first checking emails is between 6 a. m and 7
15、 a. m, with more than a third checking their first email in the period, and a quarter checking them between 11p. m. and midnight. Ghadi Hobeika, marketing director of Pixmania, said: “The ability to access millions of Apps has made smart phone invaluable for many people. However, there are disadvant
16、ages. Many companies expect their employees to be on call 24 hours a day, seven days a week, and smart phones mean that people cannot get away from work. The more frequently in contact we become, the more is expected of us in a work capacity. ”【文章大意】这篇文章主要介绍了使用智能手机也许并不像你想的那样明智。使用智能手机可以让你随时随地上网、听音乐、拍
17、照片, 但也可能让你变成工作狂。最新调查显示, 智能手机能让你随时查收邮件, 这可能会让你每天的工作时间延长多达两个小时。1. With a smart phone the average UK working day is_. A. 11 to 12 hoursB. 9 to 10 hoursC. 8 hoursD. 2 hours【解析】选A。细节理解题。根据文章第二段的The study shows the average UK working day is between 9 and 10 hours, but 2 more hours is spent responding to o
18、r sending work emails, or making work calls. 可知英国的平均工作日工作时间为9至10个小时, 但使用智能手机会延长到11至12小时, 故选A。2. We can learn from the text that the British people_. A. prefer to check emails in the morningB. are crazy about different smart phoneC. work more hours with smart phonesD. shorten their normal working hou
19、rs【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段的A study suggests that, by giving you access to emails at all times, the smart phone adds as much as two hours to your working day. 可知, 有了智能手机, 英国人工作时间更长, 故选C。3. What does the underlined word “invaluable” mean? A. Useless. B. Necessary. C. Expensive. D. Cheap. 【解析】选B。词义猜测题。根据文章
20、最后一段画线词后两句可知, 此处表转折, 表示“智能手机”也有缺点, 许多公司希望他们的员工能够每天24小时随时等待电话通知, 智能手机使得人们无法从工作中抽身。从而可以猜测出画线词之前的内容在讲智能手机的优点。故此处invaluable表达“极为重要的”之意, 故选B。4. What does Ghadi Hobeika feel about smart phones? A. They are unimportant for most of people. B. They have disadvantages for some companies. C. They are useful to
21、 improve a work ability. D. They make it impossible for people to rest. 【解析】选D。推理判断题。根据文章最后一段However, there are disadvantages. Many companies expect their employees to be on call 24 hours a day, seven days a week, and smart phones mean that people cannot get away from work. The more frequently in co
22、ntact we become, the more is expected of us in a work capacity. 可知, Ghadi Hobeika认为智能手机让人们很难得到休息, 故选D。B(2021十堰高二检测)Economists have studied how markets work for a long time. Generally, they work well. But markets do not always perform as expected. Jean Tirole of France won the Nobel Prize in Economic
23、s for studying why markets are imperfect, or inefficient, and what governments can do to regulate them. The Nobel prize committee announced the $1. 1 million prize in Stockholm to Jean Tirole. It called Mr Tirole“one of the most influential economists of our time”. The organization said he had done
24、important research in a number of areas. But it said, “most of all he has clarified how to understand and regulate industries with only a few powerful firms. ”Mr Tirole works at the Toulouse School of Economics in Toulouse, France. He is 61 years old. For about 30 years, Mr Tirole has researched per
25、iods when markets failed, that is, when they did not provide good results in price and competition. He looked at how a small number of large companies, or even a single company, can strongly influence industries. Banking and telecommunications were among the industries he studied. The Nobel committe
26、e said that unregulated markets often produce socially undesirable results. They can result in higher prices or companies that use their market position to block others. The committee said it chose Mr Tirole because he thought about how best to regulate markets. For example, Tore Ellingsen, Chairman
27、 of the committee that awards the economics prize, says Mr Tirole showed the need to develop better rules for the banking industry. This became urgent after the world financial crisis of 20082009. The economics prize is called the Bank of Sweden Prize in Economic Sciences in Memory of Alflred Nobel.
28、 Alfred Nobel did not establish the prize. It was first presented in 1969. 【文章大意】本文讲了法国的Jean Tirole 赢得诺贝尔经济学奖的事。Jean Tirole获得诺贝尔经济学奖是因为他研究了市场不完美、无效的原因以及政府如何做来调整市场。5. The passage tells us that Jean Tirole_. A. has studied the economics in SwedenB. is the first to win the Nobel Prize in EconomicsC. is
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-440935.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
三年级上册语文课件-21 大自然的声音人教(部编版) (共32张PPT).pptx
