四川省成都实验中学2021届高三英语上学期11月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都 实验 中学 2021 届高三 英语 上学 11 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省成都实验中学2021届高三英语上学期11月月考试题(含解析)注意事项:1.答第1卷前,考生务必将自己的姓名、考号填写在答题卡上。2.选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。第I卷(选择题共100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有
2、关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.When does Planet Fitness open on holidays?A.At 6 a.m. B.At 9 a.m. C.At 8 a.m.2.What will the man do next?A.Argue with the woman. B.Pay for the damage. C.Buy a new book.3.What are the speakers mainly talking about?A.Course selection. B.Career choice. C.Lecture professors.4.How d
3、id the woman go traveling?A.By bus. B.By car. C.By train.5.Where does this conversation probably take place?A.In a hospital. B.At home. C.At an airport.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三 个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下
4、小题。6.Why is the woman so happy?A.Her work will be shared. B.The new dress fits her well.C.Everything has been checked.7.What is the probable relationship between the speakers?A.Husband and wife. B.Employer and employee. C.Host and guest.听下面一段较长对话,回答以下小题。8.What is the main problem with the man?A.He g
5、ets poor grades. BHe lacks sleep. C.He feels stressed out.9.How is the man dealing with his problem now?A.By listening to music. B.By running. C.By swimming.听下面一段较长对话,回答以下小题。10.Which sport is for a super pass member only?A.Basketball. B.Golf. C.Rock-climbing.11.How much does the swim-only pass cost?
6、A.$10. B.$35. C.$40.12.How does the man feel about choosing the pass?A.Excited. B.Satisfied C.Confused.听下面一段较长对话,回答以下小题。13.What is the womans plan for Sunday? A.Going shopping. B.Going camping. C.Going snowboarding.14.Where will the woman stay in Big Bear?A.In a camp. B.In a hotel. C.In a house.15.W
7、hat will the man do on the weekend?A.Visit his friends. B.Read books. C.Join the woman.16.What does the woman think of the mans weekend?A.Its boring. B.Its comforting. C.Its relaxing.听下面一段独白,回答以下小题。17.Why did Reyes Guana stay in the car when his parents were working?A.He was very young. B.He didnt l
8、ike working. C.He looked after brothers.18.What did Reyes Guana learn from cleaning the school?A.How to make money. B.How to respect others. C.How to move up the ranks.19.How many jobs has Reyes Guana had?A.3. B.4. C.5.20.What is the guide in Reyes Guanas current job?A.His Mexican origin. B.His life
9、 experience. C.His college education.第二部分 阅读理解(共两节, 满分40 分)第一节(共15小题;每小题2 分, 满分30 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ADreaming of summer picnics filled with family and fun? Weve come up with 4 of the top picnic areas across the US.Cumberland Islands, GeorgiaJust a few hours south of Savannah, this n
10、ational seashore is a wonderful picnic place. Its an unspoiled place in the Deep South with over 50 miles of hiking trails (小径). Covered in Spanish moss, the trails are lined with trees and since its still a rural area, the stars line up for a grand show at night and create the perfect evening starl
11、it picnic opportunity.Grant Park, ChicagoIf you are looking for delicious food in Chicago, go for a taste of a 20-day, lake-front, foodie festival that happens in October each year. Grab a spot near the fountain to enjoy your picnic, appreciate the city scenery and lake views and relax with family a
12、nd friends. If you are there on July 4th, be sure to plan the day to include the fireworks display at the Navy Pier.Cranberry Islands, MaineHere, youll enjoy natural picnics with island views. The islands are a delightful group of islands about 20 minutes offshore from Acadia National Park. You can
13、visit the islands by private boat or ferry service. Bring a picnic basket along for the ride as its a romantic picnic area to take your special someone or go for a family outing to visit the islands.Big Sur, CaliforniaThe Point Lobos State Reserve is a small gem. Besides the coastal wildlife there a
14、re rare plant communities, and unique geological formations. Its good to have a picnic there. We recommend bringing a telescope, because much of the wildlife can be seen only at a distance.1. Why does the writer advise us to go to Cumberland Islands?A. Because they are just next to Savannah.B. Becau
15、se they have a grand show every night.C. Because they are almost covered in Spanish moss.D. Because they keep their original ecology (生态).2. Where can you enjoy observing wildlife with a telescope?A. At the Navy Pier.B. At the Point Lobos State ReserveC. At Acadia National Park.D. In the Deep South.
16、3. Where can we most probably read this passage?A. In a personal dairy.B. In a science report.C. In a geography textbook.D. In a travel magazine.【答案】1. D 2. B 3. D【解析】这是一篇说明文。主要介绍了四个最佳野餐地点。【1题详解】细节理解题。根据第二段中Covered in Spanish moss, the trails are lined with trees and since its still a rural area, th
17、e stars line up for a grand show at night and create the perfect evening starlit picnic opportunity.(小路上爬满了西班牙苔藓,两旁种满了树。由于这里仍然是一个乡村地区,所以星星们会在晚上排起队来参加盛大的表演,这是在夜晚星光照耀下野餐的绝佳机会。)可知作者建议我们去坎伯兰群岛,因为那里保持着原生态。故选D。【2题详解】细节理解题。根据最后一段中Besides the coastal wildlife there are rare plant communities, and unique geo
18、logical formations. Its good to have a picnic there. We recommend bringing a telescope, because much of the wildlife can be seen only at a distance.(除沿海野生动物外,还有珍稀植物群落和独特地质构造。在那里野餐很好。我们建议带上望远镜,因为很多野生动物只能在远处看到。)可知在the Point Lobos国家保护区可以享受用望远镜观察野生动物的乐趣。故选B。【3题详解】推理判断题。根据第一段Dreaming of summer picnics fi
19、lled with family and fun? Weve come up with 4 of the top picnic areas across the US.(梦想着充满家庭和乐趣的夏日野餐?我们列出了全美4个最佳野餐地。)以及文章主要介绍了四个最佳野餐地点可知最可能在一本旅游杂志上读到这篇文章。故选D。BTime magazines tradition “Person of the Year” originated in 1927, when it honored 25-year-old pilot Charles Lindbergh for the first nonstop s
20、olo flight across the Atlantic Ocean Though the magazine has recognized several young people for their global influence, it has never given the important honor to a teenager. But its 2019s “Person of The Year” is the 16-year-old Swedish climate change activist Greta Thunberg.Thunbergs rise to global
21、 reputation is even more surprising given that just over a year ago, she was a shy 15-year-old anxious about the increasing threat of climate change. In August 2018, tired of the “refusal” of world leaders to take action, the young girl started camping out in front of the Swedish Parliament every Fr
22、iday with a sign that said: “School Strike for Climate.”The teens act of protest soon drew public attention, inspiring kids and adults worldwide to take action. By September 2018, her weekly strike became a global climate change movement called “Fridays for the Future”, with tens of thousands of stu
23、dents skipping school on this day to protest the inaction of the leaders of their respective countries. Her appeal for progress in environment protection also encouraged other young activists to begin their own climate change movements. Varshini Prakash, co-founder of the US Youth-Led Sunrise Moveme
24、nt, says Thunberg “symbolizes the suffering, the frustration, the desperation, the anger at some level, the hope of many young people who wont even be of age to vote by the time their futures are doomed.”The teenager, who has single-handedly helped bring climate change to the forefront of the global
25、 conversation, owes her success to her Aspergers syndrome (阿斯佩各综合征). She says, “I see the world in black and white, and I dont like compromising. If I were like everyone else, I would have continued on and not seen this crisis. Right now, we have entered a new decade a decade that will define our fu
26、ture. And Ive seen hope, but it does not come from the governments or companies. It comes from the people.”4. Why did Greta Thunberg camp out in front of Swedish Parliament every Friday?A. To heighten public awareness of environmental protection.B. To show her support for school strike for climate.C
27、. To condemn the governments inaction on climate change.D. To win a global reputation as a teenager climate change activist.5. Where can we find the direct influence of Greta Thunbergs behavior?A. In paragraph2.B. In paragraph3.C. In paragraph4.D. In paragraph5.6. What kind of girl is Greta Thunberg
28、 according to the passage?A. Positive and sensitive.B. Uncaring but reliable.C. Selfish but intelligent.D. Brave and determined.7. We can learn from the passage that _.A. Charles Lindbergh is the first adolescent “Person of the Year” of Time magazineB. on account of Aspergers syndrome, Greta Thunber
29、g has suffered a lotC. all governments havent already taken effective measures to deal with climate changeD. Varshini Prakash thinks little of Thunberg and her strike for climate change【答案】4. C 5. B 6. D 7. C【解析】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了美国时代周刊杂志“年度人物”的第一位青少年获得者、瑞典女孩Greta Thunberg罢课抗议政府对气候变化的无动于衷,并促使该问题被提上全球重
30、要议事日程的英勇事迹。【4题详解】细节理解题。根据第二段中的In August 2018, tired of the “refusal” of world leaders to take action, the young girl started camping out in front of the Swedish Parliament every Friday with a sign that said: “School Strike for Climate.”(在2018年8月,厌倦了世界领导人“拒绝”采取行动,这个年轻女孩每周五开始在瑞典议会前露营,上面写着:“为气候变化而罢课”)可
31、知,Greta Thunberg每周五在瑞典议会前露营的原因是谴责政府关于气候变化的不作为。故选C。【5题详解】推理判断题。根据第三段内容及关键句By September 2018, her weekly strike became a global climate change movement called “Fridays for the Future”, with tens of thousands of students skipping school on this day to protest the inaction of the leaders of their respec
32、tive countries.(到2018年9月,她每周的罢课变成了一场被称作“星期五为未来”的全球气候变化运动,这天成千上万的学生逃学,抗议各自国家领导人的无所作为)可知,第三段内容描述了Greta罢课行为的直接影响。故选B。【6题详解】推理判断题。根据第二段中的In August 2018, tired of the “refusal” of world leaders to take action, the young girl started camping out in front of the Swedish Parliament every Friday with a sign
33、that said: “School Strike for Climate.”(在2018年8月,厌倦了世界领导人“拒绝”采取行动,这个年轻女孩每周五开始在瑞典议会前露营,上面写着:“为气候变化而罢课”)和最后一段Greta Thunberg说的话I dont like compromising.(我不喜欢妥协)可知,Greta Thunberg因为担心气候问题,勇于抗争,坚持向政府的抗议,不轻易妥协。因此她是一个勇敢的,坚定的女孩子。故选D。【7题详解】推理判断题。根据第三段中的with tens of thousands of students skipping school on thi
34、s day to protest the inaction of the leaders of their respective countries.(这天成千上万的学生逃学,抗议各自国家领导人的无所作为)可知不是所有的政府对处理气候变化采取了有效措施。故选C。CYoga is an ancient physical and spiritual practice originating in India. The word“yoga” comes from Sanskrit (梵文)and means to join or to unite, symbolizing the union of
35、body and mind. Today it is practiced in various forms around the world and continues to grow in popularity. Recognizing its universal appeal, the United Nations declared 21 June as the International Day of Yoga in 2014 to raise awareness worldwide of the many benefits of practicing yoga.Yoga is an i
36、nvaluable gift from an ancient tradition. Its not just about exercise but a way to discover the sense of oneness with yourself nature and the world. There is no written record of who invented yoga. Yoga practitioners (从业者)passed down the principles to their students. The earliest written record of y
37、oga is generally believed to have been written by Patanjali, an Indian master who lived somewhere between 2,000 and 2,500 years ago.Various yoga types give you multiple choices. Hatha yoga is the most widely practiced type and is excellent for beginners. It is gentle with slow and smooth movements.
38、Kundalini yoga combines a singing session besides body and mental control. Bikram yoga is practiced in a heated room. It is to loosen muscles and to sweat to clean the body and remove symptoms of disease and pain. Ashtanga yoga is taught as a difficult workout where you move quickly from one gesture
39、 to another to build strength and patience.In recent years, the World Health Organization has urged countries to help their citizens reduce physical inactivity, which is among the top ten leading causes of death worldwide, and a key risk factor for non-communicable diseases, such as cancer and diabe
40、tes. Yoga is a proper exercise. It is known for its ability to ease stress and anxiety. It may also help reduce several risk factors for heart diseases and promote a better sleep.8. Why did the United Nations set the International Day of Yoga?A. To promote the research into Sanskrit.B. To help peopl
41、e know more about India.C. To popularize Yoga practice worldwide.D. To give a declaration on cultural diversity.9. What is Paragraph 2 mainly about?A. The principles of yoga.B. The history of yoga.C. The benefits of yoga.D. An Indian yoga master.10. What will you choose if youre looking for a challe
42、nging exercise?A. Hatha yoga.B. Kundalini yoga.C. Bikram yoga.D. Ashtanga yoga.11. What can we infer from the last paragraph?A. Physical inactivity causes deadly diseasesB. Yoga can help prevent communicable diseases.C. Little or no exercise puts peoples health at risk.D. Yoga can be a cure for many
43、 kinds of diseases.【答案】8. C 9. B 10. D 11. C【解析】本文是说明文。文章讲述了瑜伽的起源、种类及做瑜伽运动的好处。世界卫生组织WHO敦促各国公民要加强运动。瑜伽是一个很好的选择。【8题详解】推理判断题。根据第一段中的“Recognizing its universal appeal, the United Nations declared 21 June as the International Day of Yoga in 2014 to raise awareness worldwide of the many benefits of practi
44、cing yoga.”可知,联合国认识到瑜伽对如此多的人们产生了吸引力,其宣布6月21日为2014年国际瑜伽日,以提高全世界对练习瑜伽的诸多益处的认识。因此判断出,联合国设立国际瑜伽日是为了在全世界推广瑜伽练习。故选C。【9题详解】主旨大意题。根据第二段“Yoga is an invaluable gift from an ancient tradition. Its not just about exercise but a way to discover the sense of oneness with yourself nature and the world. There is no
45、 written record of who invented yoga. Yoga practitioners (从业者)passed down the principles to their students. The earliest written record of yoga is generally believed to have been written by Patanjali, an Indian master who lived somewhere between 2,000 and 2,500 years ago.”可知,瑜伽是来自古老传统的宝贵礼物。这不仅是运动,还是
46、发现自己与自然和世界的一体感的一种方式。谁发明的瑜伽并没有书面记录。瑜伽从业者将原理传给了学生。人们普遍认为,最早的瑜伽的书面记录是由居住在2000至2500年前的印度大师Patanjali撰写的。即第二段讲的是瑜伽的历史。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第三段中的“Ashtanga yoga is taught as a difficult workout where you move quickly from one gesture to another to build strength and patience.”可知,Ashtanga瑜伽被认为是一项艰苦的锻炼,你可以从一种姿势
47、快速移至另一种姿势,以增强力量和耐心。因此如果你正在寻找具有挑战性的锻炼,你可以选择 Ashtanga瑜伽。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中的“In recent years, the World Health Organization has urged countries to help their citizens reduce physical inactivity, which is among the top ten leading causes of death worldwide, and a key risk factor for non-communicab
48、le diseases, such as cancer and diabetes.”可知,近年来,世界卫生组织(WHO)敦促各国帮助公民减少运动的不足,而运动不足是全世界十大主要死因之一,也是导致非传染性疾病(如癌症和糖尿病)的关键风险因素。因此从最后一段我们可以推断出很少或不做运动会使人们的健康受到威胁。故选C。DScientists say they discovered an earth-like planet orbiting the star closest to our planet other than the sun.It is the closest planet ever
49、found outside our solar system that could support life as we know it.This planet is just 4.2 light years away from us.It is so close that space scientists have compared it to a next door neighbor.They say it could be reached by an unmanned spacecraft before the end of the century.The newly-discovere
50、d planet is a little larger than the earth.Scientists have named it Proxima b.It orbits its sun, Proxima Centauri, once every 11days.Alan Boss is the Chairman of NASAs advisory group for planet exploration.He told VOA that Proxima b not only confirms the discovery of a planet, but also increases the
51、 number of other possible “earths” by a huge amount.Boss said it is possible that most stars may have at least one earth-like planet orbiting them.This makes the possibility of living organisms increasingly likely.Boss said he believes human beings will prove that there is life in places other than
52、the earth in his lifetime.“I am 65, ”he told VOA, “But I expect to still be alive when it happens.” Paul Butler works at the Carnegie Institution of Washington.He told VOA that finding Proxima b “makes the case concrete” that there are other planets where life could exist.Paul Butler said the resear
53、chers used two telescopes in different countries to look for possible planets like the earth.Discovering Proxima b, he believes, changes the world.“This work has resulted in the discovery of hundreds of planets around the nearest stars, and now a potentially habitable planet around the nearest star
54、is in the sky, ” Butler said.12. Which of the following does the newly-discovered planet move around?A. The earth.B. The sun.C. Proxima Centauri.D. Proxima b.13. What view do both Alen Ross and Poul Rutle ”bold?A. It is most likely that life exists on other planets besides the earthB. Proxime b can
55、be used to help people find more earth like planets.C. There is at least one earth-like plane orbiting each star.D. Discovering Proxims b will change the world,14. What does the underlined per “This work” in the last paragraph refer to?A. Exploring another sun.B. Discovering Proxima b.C. Researching
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
新概念英语二第24课(共28张PPT).ppt
