2020版新高考英语二轮提分教程文档:大题型重组10天提速训练3 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新高考英语二轮提分教程文档:大题型重组10天提速训练3 WORD版含解析 2020 新高 英语 二轮 教程 文档 题型 重组 10 提速 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、训练3.完形填空Last night my husband and I were taking a walk. Then we saw a man _1_ over on the ground, crushing (砸碎) something with rock. He was completely _2_ his task and didnt look up at anyone _3_. We kept noticing him. I thought he was crushing stones to make _4_, but why would he do that?Finally we
2、 decided to go up and _5_ to him. He was crushing pieces of leftover bread to make feed for the birds that _6_ there early morning. The large pieces of hard bread would be _7_ for the birds to eat so he crushes them into a fine powder.Hes been doing this every night, by himself, for the last three t
3、o four years. What _8_ us more was that he was surprised we were even taking an _9_ in this, since for him it wasnt a big deal. Every night, after _10_ his accommodation from his job as a tailor, he goes around _11_ leftover bread from all his housemates. He _12_ eats a quick meal and comes here, an
4、d spends the next one to two hours _13_ crushing each piece and makes a neat pile for the birds, which he says will be _14_ by next evening. He also leaves grains on top of the pile, which he _15_ every month from his wages.When we asked him what _16_ him to do this simple, small but devoted act of
5、_17_, he shrugged his shoulders and said, “Its just something _18_ I do, so that the leftover bread doesnt go into the rubbish and the birds get _19_.” We shared his story and perhaps it might inspire someone to start something _20_ in their own area.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了一个人每天下班后捡剩面包,然后把硬面包砸碎喂鸟,并买谷粒喂食
6、鸟儿的故事。作者希望我们每个人在自己的能力范围内做类似的事。1A.looking BbendingCgoing Dwatching答案:B根据设空句中的“crushing (砸碎) something with rock”可知,那个人正在弯腰用石头砸东西,根据常识选B。2A.tired of Binterested inCfocused on Daddicted to答案:C根据空格后的“his task and didnt look up at anyone”可知,那个人专心于做自己的事所以根本就没注意周围的人。be focused on “侧重于,专注于”。故选C。3A.passing b
7、y Bsending offCrunning away Ddropping in答案:A结合空格前的“didnt look up at anyone”可知,此处指那个人根本就没有抬头看路过的任何人,指路过的人,故选A。4A.soil BfunCmud Dsand答案:D根据空格前的“I thought he was crushing stones to make”可知,“我”想他是在把石头砸成沙子,故选D。5A.reply BturnCspeak Dpoint答案:C根据上文的“but why would he do that”可知,由于好奇所以决定上前和他说话。speak to sb. “和
8、说话”,故选C。6A.left BcameCremained Dlived答案:B由空格后的“there early morning”可知,他正在把吃剩下的面包砸成小块给清晨来的鸟吃,表示到来的鸟,故选B。7A.convenient BdangerousCeasy Ddifficult答案:D根据空格后的“for the birds to eat so he crushes them into a fine powder”可知,此处指大块的硬面包鸟吃起来比较困难,所以他把这些砸成微粒。故选D。8A.moved BbenefitedCfrightened Ddisappointed答案:A根据空
9、格后的“he was surprised”可知,更感动我们的是他很惊讶我们竟然对这个感兴趣,而对他来说这没什么大不了的。他的想法令我们感动,故选A。9A.effect BinterestCaction Dattempt答案:B结合空格后的“since for him it wasnt a big deal”可知,此处表示我们竟然对他的行为感兴趣。take an interest in sth.意为“对感兴趣”,故选B。10A.changing BimprovingCreaching Dcleaning答案:C根据空格后的“his accommodation from his job as a
10、tailor”可知,此处指每天工作完回到住所,指到达住所。故选C。11A.collecting BchoosingCbegging Deating答案:A根据空格后的“leftover bread from all his housemates”可知,每天回到住所后他就四处收集剩面包,故选A。12A.still BfinallyCever Dthen答案:D结合空格后的“eats a quick meal and comes here, and spends the next one to two hours”可知,收集完剩面包,然后快速吃完饭,他就来到这里砸面包。表示“然后”,故选D。13A
11、.sincerely BcarefullyCeventually Dexactly答案:B根据空格后的“crushing each piece and makes a neat pile for the birds”可知,他认真地砸每片面包,然后为鸟儿堆成一个整齐的堆。故选B。14A.gone BdesertedCdelicious Dbad答案:A根据空格前的“crushing each piece and makes a neat pile for the birds”可知,此处表示他砸的这一堆碎面包到第二天晚上就会被鸟吃光,故选A。15A.grows BborrowsCbuys Darr
12、anges答案:C他还在面包堆上面放上谷粒,根据空格后的“from his wages”可知,这些谷粒都是他每个月用工资买的,故选C。16A.reminds BforcesCwarns Dinspires答案:D我们问他是什么激励他做这件事的。inspire sb. to do sth. 意为“激励某人做某事”,故选D。17A.service BcuriosityCpatience Dhappiness答案:A根据空格前的“small but devoted act of”可知,此处表示喂鸟这项服务行为,为鸟儿们服务,故选A。18A.great BimportantCsmall Dpleasa
13、nt答案:C他认为只是做了一件小事,为了剩面包不被扔进垃圾箱,为了鸟儿们有食物吃。故选C。19A.rest BfoodCcomfort Dprotection答案:B此处指这些剩面包作为鸟儿们的食物,鸟儿们能得到食物。上文的“make feed for the birds”“makes a neat pile for the birds”和“leaves grains on top of the pile”都给了提示,故选B。20A.strange BequalCsimple Dsimilar答案:D我们分享他的故事以期他的行为可能会激励一些人在他们自己的能力范围内做类似的事,指和这个人的行为
14、相似的事。故选D。.阅读理解AJapans new luxury cruise train, the Shikishima, made the first appearance on May 1, 2017. Designed by the famous designer Ken Kiyoyuki Okuyama, the Shikishima train offers passengers a cruise shiplike experience on rails.Information about the Rooms and CarsObservation cars are located
15、 at the front and back of the 10car train. Shikishima offers a total of 17 suite rooms. The train has 15 rooms in five regular sleeper cars, and two rooms in a luxury sleeper. All rooms come with their own private dining area and twin beds. Besides a dining car and a lounge car, the two observation
16、cars at both ends are a highlight of the train, with large windows along the walls and roof and sofas that run the length of the car for passengers to relax and take in the mountain or coastal scenery.The Design and Special ExperienceWhile the Seven Stars Cruise Train has a classic Orient Express lo
17、ok, the room interiors (内部) of Shikishima have a modern Japanese design, using traditional wood materials and Japanese wash paper. The lounge car features sofas made with traditional bentwooda technique of bending wood with steamand handcrafted carpets.Unsurprisingly, the dining experience is specia
18、l. Frenchtrained chef Katsuhiro Nakamura, the first Japanese chef to receive a Michelin star, cooks with ingredients (食材) collected from stops along the trains route.The TripsThe train can accommodate no more than 34 passengers per trip. The cost of a trip on Shikishima starts at ¥320,000 per person
19、 when sharing a regular room, and goes up to ¥950,000 per person when sharing the luxury suite. The first trip was experienced by passengers chosen by lottery, while following trips on Shikishima are already booked through to March 2018. Luxury train travel seems to be catching on in Japan.篇章导读:本文是一
20、篇应用文。文章介绍了日本的豪华旅行火车“四季岛号”的特色。1What does the Shikishima cruise train have according to the basic information?ASix sleeper cars. BFour observation cars.COnly one dining area. DOnly one luxury suite.答案:A细节理解题。根据Information about the Rooms and Cars部分中的“The train has 15 rooms in five regular sleeper cars
21、, and two rooms in a luxury sleeper.”可知,普通卧铺车厢有5节,豪华卧铺车厢有1节,所以,一共有6节卧铺车厢。故选A项。2What do we know about the regular suite on the train?AIt has some sofas.BIt has only one single bed.CIt can accommodate two guests.DIt doesnt have a private dining area.答案:C细节理解题。根据Information about the Rooms and Cars部分中的
22、“All rooms come with their own private dining area and twin beds.”可知,所有的房间配有两张单人床,因此,每套房间可以容纳两人。3Why is the dining experience on Shikishima special?AThe details are well designed.BThe cooks are Michelinstar chefs.CThe ingredients are well selected in Japan.DThe price is cheap enough for everybody.答案
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-441311.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
