分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2020版新高考英语二轮提分教程文档:大题型重组10天提速训练5 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:441313
  • 上传时间:2025-12-02
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:62KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020版新高考英语二轮提分教程文档:大题型重组10天提速训练5 WORD版含解析 2020 新高 英语 二轮 教程 文档 题型 重组 10 提速 训练 WORD 解析
    资源描述:

    1、训练5.完形填空I grew up in a small town. There was a man named Joe, who was uneducated and couldnt talk _1_. He was good natured but not very smart, _2_ everyone teased him.One day when I was sitting on the porch, he came walking by. I was about 12 and thought it would make me _3_ grown up to play jokes o

    2、n him as some _4_ did.He asked what I was doing, and I told him that my father had _5_ his job and that we were short of money. I could see my friends nearby _6_ so I went on with the _7_. From his _8_ expression, Im convinced that I had fooled him _9_.I knew he lived a _10_ life with low income, so

    3、 it was funny when he asked _11_ we needed anything. I told him that we didnt know if we would have enough to _12_ and he replied “you poor thing”That night I heard the door _13_ softly. I thought it was the wind whipping against the door, so I _14_ it. The next morning I found a small box of food o

    4、utside my house, and I knew it was from Joe. I looked into the box of canned food with _15_ in my eyes. I felt ashamed for taking advantage of his _16_ towards me. I _17_ the whole story to my father and said I wanted to return the box. My father scolded me and _18_ that I keep the box, otherwise it

    5、 would hurt Joes feelings.Although the food was not _19_, I knew Joe gave the best he had. I did not _20_ the gift.篇章导读:本文是一篇记叙文。Joe不聪明,但是秉性善良,所以大家喜欢戏弄他。作者12岁的时候戏弄他,说自己的父亲失业了,家里没有食物吃。当天晚上,Joe给作者一家人送来了食物,虽然他自己的生活也很艰难。这让作者非常感动,也很后悔自己的行为。1A.smoothly BloudlyCpublicly Dhonestly答案:A根据空格前“who was uneducate

    6、d”和空格后“He was good natured but not very smart”可判断出Joe不能很流畅地说话。2A.if BwhenCso Dbut答案:C根据空格前“He was good natured but not very smart”可知,虽然他秉性善良,但不是非常聪明,因此大家都戏弄他。3A.feel BappearCsound Dsmell答案:A那年“我”12岁了,“我”认为像其他成年人一样戏弄他,会让“我”感觉自己长大了。4A.peers BteenagersCadults Didiots答案:C根据空格前“I was about 12 and thought

    7、 it would make me _3_ grown up”可知,这里意思是像其他成年人一样戏弄他。5A.found BlostCquitted Dchanged答案:B根据空格后“and that we were short of money”可知,“我”告诉他“我”的父亲失去了工作。6A.playing BcheeringCsmiling Dlaughing答案:D“我”看到“我”的朋友在附近大笑,所以“我”继续编着这个故事。7A.report BstoryCtale Dlegend答案:B根据下文“I _17_ the whole story to my father”可知,此处表述看

    8、到“我”的朋友在附近大笑,所以“我”继续编着这个故事。8A.doubtful BimpatientCpuzzled Dconcerned答案:D根据后文所述Joe给作者送来一盒食物可知,他脸上是一种关心的表情。9A.absolutely BeasilyCcompletely Dfinally答案:C根据空格前的“Im convinced that . ”可知,“我”确信,“我”完全愚弄了他。10A.happy BexpensiveCsimple Dtough答案:D根据空格后“with low income”可知,“我”知道他过着很艰难的生活。11A.how BwhetherCwhy Dtha

    9、t答案:B所以当他问“我”,我们是否需要什么时,“我”感觉很可笑。“_11_ we needed anything”作asked的宾语,是一个宾语从句,连接词在从句中不作任何成分,表示“是否”的含义,所以用whether。12A.drink BspendCwear Deat答案:D根据下文“The next morning I found a small box of food outside my house”可知,“我”告诉他,我们需要吃的东西。13A.knocked at Bbroken intoCtorn down Dclosed up答案:A根据空格后“I thought it wa

    10、s the wind whipping against the door”可知,那天晚上,“我”听到有轻轻的敲门声。14A.opened BshutCignored Dlocked答案:C根据空格前“I thought it was the wind whipping against the door”可知,“我”认为是风吹动门的声音,所以“我”没有理会它。ignore “忽视,忽略”,符合语境。15A.thanks BfearCtears Dpride答案:CJoe自己生活都很艰难,但是他还给我们送食物吃,所以“我”很感动,眼里满含泪水。16A.stupidity BhospitalityC

    11、love Dsympathy答案:D由第12空后Joe的答语可知,“我”利用了他对“我”的同情,“我”感觉很羞愧。sympathy “怜悯,同情”,符合语境。17A.confessed BtranslatedCrepeated Drecommended答案:A“我”向“我”的父亲坦白了整个事情,并且说“我”想归还这个盒子。18A.suggested BinsistedCordered Ddecided答案:B根据空格后“otherwise it would hurt Joes feelings”可知,“我”父亲责骂了“我”,并且坚决要求“我”留下这个盒子。19A.fresh BcheapCva

    12、luable Dtasty答案:D尽管食物并不美味,但是“我”知道Joe已经给出了他所拥有的最好的食物。tasty “美味的”。20A.appreciate BgiveCcherish Ddeserve答案:D根据语境可知,“我”不值得得到这件礼物。deserve “值得”,符合语境。.阅读理解A(2019河南六市高三一模)The following are advertisements for books from Amazon. com. If you are interested in one of them, you can contact us. Surely, youll find

    13、 every penny of yours is worth it, because they are all best sellers.The Silent Wife: An emotional page turner with a twist that will take your breath awayFeb. 24, 2017by Kerry FisherPaperback$6.64save you $4.35FREE Shipping on qualified ordersIn StockMake Your Bed: Little Things That Can Change You

    14、r Life . And Maybe the WorldApr. 4, 2017by William H. McRavenHardcover$10.4save you $7.6FREE Shipping on qualified ordersFuriously Happy: A Funny Book about Horrible ThingsFeb. 7, 2017by Jenny LawsonPaperback$5.95save you $10.04FREE Shipping on qualified ordersHardcover$15.19save you $11.8FREE Shipp

    15、ing on qualified ordersMagpie Murders: A Novel: this brilliant, attractive thriller weaves a classic mystery story worthy of Agatha Christie into an original modernday mystery.Mar. 27, 2018by Anthony HorowitzPaperback$11.59save you $5.4FREE Shipping on qualified ordersAvailable for preorder. This it

    16、em will be released on March 27, 2018.篇章导读:本文是一篇应用文。文章介绍了几本亚马逊网站的畅销书的详细情况。1Which of the following books save you the most?AFuriously Happy. BMake Your Bed.CThe Silent Wife. DMagpie Murders.答案:A细节理解题。根据文中四本书的“save you .”处的信息可知,四本书的省钱数分别为$4.35,$7.6,$10.04 (Paperback),$11.8(Hardcover)及$5.4,由此可知,省钱最多的书是

    17、第三本书,即Furiously Happy。故选A。2Which of the following books can be ordered in advance?AThe Silent Wife. BMake Your Bed.CFuriously Happy. DMagpie Murders.答案:D细节理解题。根据Magpie Murders中的“Available for preorder.”可知,这本书可以提前预订。故选D。3What do all the books have in common?AThey are all best sellers of the same year

    18、.BThey all have hardcover and paperback.CThey are all mystery stories.DThey all have discounted prices.答案:D细节理解题。根据每本书中的价格信息可知,这几本书的共同特点是都是打折销售。故选D。B(2019广西桂林适应性考试)Finding your feet in a new town can be hard, especially if youre covered in fur and dont speak the language. But for pets new to Marlbor

    19、ough, help is at hand.Marlborough SPCA and the Railway Caf, in Blenheim, have joined forces to help welcome pets and their people to the region with a fortnightly morning tea. They hope the morning teas will get tails and tongues wagging as well as giving advice on how to make the move smoother.Rail

    20、way Caf owner Leanne Harris came up with the innovative (创新的) plan as a way to help welcome people to the area. Leanne moved to Marlborough from Auckland two years ago and said she initially struggled to find friends and feel part of the community. “Coming from Auckland I thought people would open t

    21、heir doors and that there would be neighbours calling round with cake. I expected people to come to me and, of course, it wasnt like that. I did get lonely. I hope to save newcomers having to wait as long as I did to feel part of it all. I would like to welcome them to the town.”Free platters of san

    22、dwiches, cakes and other goodies will be on offer, for the people, while there will be special handmade yoghurt and banana treats for the dogs. The morning teas will take place in the covered area at the back of the popular caf beside the railway station off Grove Rd. Leanne said she was happy to de

    23、vote both her time and effort into giving back to the community and felt the venture was a great fit with the SPCA. “Volunteering is such an amazing thing to do and it changed things for me completely, and I met some amazing people with similar interests.”SPCA Op Shop manager Karina Greenall, origin

    24、ally from the United Kingdom, said she also wanted to help. “I can give advice on how to resettle pets, the best parks to go to, where the best walks are and where the vet centers are in town. There will be volunteering opportunities too for people where they can help out and hopefully make friends

    25、too.”篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了马尔堡一家咖啡店的老板想出的一个主意:通过提供上午茶,来帮助刚来到这个地方定居的人们和宠物更好地适应这里的生活。4How will Marlborough SPCA and the Railway Caf help new pets?ABy offering morning teas.BBy giving advice to them.CBy communicating with them.DBy providing accommodation to them.答案:A细节理解题。根据第二段首句“Marlborough SPCA and th

    26、e Railway Caf, in Blenheim, have joined forces to help welcome pets and their people to the region with a fortnightly morning tea.”可知,这家咖啡馆会通过提供上午茶来帮助刚来到这个地方的宠物和定居者。故选A。5What was Leannes plan originally intended for?ASaving animals.BHelping newcomers.CMaking more friends.DExpanding her business.答案:B

    27、细节理解题。根据第三段最后两句“I hope to save newcomers having to wait as long as I did to feel part of it all. I would like to welcome them to the town.”可知,琳恩计划这样做的目的是为了帮助新的定居者。故选B。6What had Leanne expected when she first came to Marlborough?ATo be left alone.BTo struggle for a living.CTo be invited to dinner.DTo

    28、 feel part of the community.答案:D细节理解题。根据第三段第二句“Leanne moved to Marlborough from Auckland two years ago and said she initially struggled to find friends and feel part of the community.”及后面她说的话,特别是本段倒数第二句“I hope to save newcomers having to wait as long as I did to feel part of it all.”可知,当她刚来到这个地方的时候,

    29、她渴望融入其中,成为其中的一分子。故选D。7What can be learnt about SPCA Op Shop manager Karina Greenall?AShe often misses the United Kingdom.BShe takes interest in the Railway Caf.CShe is enthusiastic about resettling pets.DShe has organized the voluntary events.答案:C细节理解题。根据题干中的“SPCA Op Shop manager Karina Greenall”可定位

    30、到最后一段,由该段第二句“I can give advice on how to resettle pets, the best parks to go to, where the best walks are and where the vet centers are in town.”可知,她对安置宠物很感兴趣。故选C。CFor many Americans, monarch (帝王) butterflies are a sign of changing seasons. In the late summer and early autumn, the butterflies fly so

    31、uth, from Canada and the United States mainland to Mexico. But Darlene Burgess still keeps seeing the bright, colorful insects in Canada, which greatly surprises her.Darlene Burgess notices a large number of monarch butterflies at Point Pelee National Park in Ontario, Canada, which attract a lot of

    32、visitors. “Nice as this is to see, I really wish I wouldnt see it because theyre running out of time,” she said. “Its really not good for them.” Their large numbers are not normal for late October. Monarchs normally arrive in Mexico around November 1st.There are a few reasons why the monarchs did no

    33、t fly south when they were supposed to. Some monarchs were born late. Some did not move south because of warm weather. Others could not fly south because of strong winds that lasted for weeks. Now, they may be stuck because temperatures are starting to fall. Elizabeth Howard is a biologist and direc

    34、tor of a nonprofit group called Journey North. She said the Monarchs muscles do not work well when temperatures go below 15 degrees Celsius.“Monarchs have faced a number of problems in recent years. Habitat loss, climate change, and chemical pesticides have hurt the butterfly population, but it seem

    35、ed that the climate change contributed most to the problems,” said Lincoln Brower, a biology professor at Sweet Briar College. Brower has been studying the butterflies since 1954. The colorful creatures also have a decreasing food supply, especially in the form of milkweed, which are the only food t

    36、hey can eat when they are caterpillars (毛虫)篇章导读:本文是一篇新闻报道。对于许多美国人来说,帝王蝶预示着季节的变化。但如今,帝王蝶却因气候变化等因素的影响而改变了迁徙的习惯。8Why does Darlene Burgess feel surprised?AShe feels the season has greatly changed.BShe spots many colorful butterflies in Canada.CMany monarch butterflies dont fly to America.DA lot of monar

    37、ch butterflies dont leave Canada in autumn.答案:D细节理解题。根据文章第一段最后一句“But Darlene Burgess still keeps seeing the bright, colorful insects in Canada, which greatly surprises her.”可知,达琳伯吉斯仍在加拿大的秋天看到帝王蝶,这个现象使她感到奇怪。故选D项。9What does the underlined word “this” in Paragraph 2 refer to?AMany butterflies appear in

    38、 late October.BThe monarch butterflies are bright and colorful.CThe number of monarch butterflies is increasing.DA lot of monarch butterflies make a beautiful scene.答案:D指代判断题。根据文章第二段第一句“Darlene Burgess notices a large number of monarch butterflies at Point Pelee National Park in Ontario, Canada, whi

    39、ch attract a lot of visitors.”可知,大量帝王蝶在位于安大略的皮利角国家公园飞舞,吸引了大批游客。由此可猜测,此处的this应指代上一句提到的这一景象。故选D项。10What is Paragraph 3 mainly about?AThe habits of the monarch butterflies.BThe changes of the monarch butterflies.CSome reasons affecting the monarch butterflies.DThe living conditions of the monarch butte

    40、rflies.答案:C段落大意题。文章第三段第一句“There are a few reasons why the monarchs did not fly south when they were supposed to.”为本段的主题句,指出帝王蝶在本该飞往南方时却选择留下有几个原因,下文具体列举了各种理由。故选C项。11What has most probably caused monarch butterflies problems?AHabitat loss. BClimate change.CFood shortage. DChemical pesticides.答案:B细节理解题。根据文章最后一段中的“Monarchs have faced a number of problems in recent years. Habitat loss, climate change, and chemical pesticides have hurt the butterfly population, but it seemed that the climate change contributed most to the problems”可知,帝王蝶面临很多问题,如栖息地的丧失、气候的变化以及杀虫剂的危害等,其中气候变化是最主要的问题。故选B项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版新高考英语二轮提分教程文档:大题型重组10天提速训练5 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-441313.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1