分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(39)及(解析)答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:441393
  • 上传时间:2025-12-02
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:83KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 80 连载 39 解析 答案
    资源描述:

    1、四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(39)及(解析)答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。When was the last time you did something really fun with one of your parentsjust the two of you?Parents who take their young children to music,swimming and art classes often stop arranging such activities once their kid

    2、s are older and in school all day.But it doesnt have to be that way.Doing something enjoyable with your kids just might make you look at each other in a whole new way,especially if you do it through a class or an event.When parent and child become students together,it puts them on the same level,at

    3、least for a while.“I really like parents to come to class with their kidsthey start sharing things and talking about what theyre doing and what they like,” said art teacher Pyper Dixon.However,finding something new in common is a big choice for them,especially when kids get involved in sports and ot

    4、her afterschool activities.But its possible to learn a new skill or hobby together.Thats certainly true of Lauren,11,from Silver Spring,who is in Dixons class with her father,Dennis.“I was just going to drop her off,” Dennis said,“but Dixon persuaded me to stay.”Now Lauren gets to nag her father abo

    5、ut doing his art homework.“He always leaves it to the last minute,” she said.“But then hell turn around to do amazing drawings,” she added.“We have different styles of drawing,so its interesting to talk it over with him.”Without the Saturday morning art class,Dennis said,he would be reading the pape

    6、r,and Lauren would be on her own in her room or on the computer.But they talk more now.“I cant think of an experience where you communicate with your kid so closely,” he said.1The author raises the question at the beginning to_.Aexpect an answer Bcriticize some parentsCintroduce the topicDsupport hi

    7、s argument2What does Dixon think is the benefit of parent and child studying art together?AThey will become equal.BThey will communicate more.CThe child will learn art much better.DThe parent will learn something new.3The underlined word “nag” in the text probably means_.AurgeBhelp Cignore Dteach4We

    8、 can learn from the text that_.ALauren used to talk a lot with her fatherBDennis enjoys studying art with LaurenCLauren dislikes her fathers drawingsDDennis likes playing computer games【参考答案】阅读理解语篇解读父母应与孩子一起参与有意义的活动,通过和孩子一起学习、运动等,可以增加与孩子交流的机会,从而增进感情。1解析:篇章结构题。作者在第一段提出问题后,紧接着在第二段提出自己的观点,因此第一段提出问题是为了引

    9、出要讨论的话题,故选C。答案:C2解析:细节理解题。根据第三段中Pyper Dixon所说的“they start sharing things and talking about what theyre doing and what they like”可知,Dixon认为父母同孩子一起上美术课的好处是可以增进交流。答案:B3解析:词义猜测题。根据画线词后面的“He always leaves it to the last minute”可知,Lauren的父亲总是拖着不做作业,此处表示Lauren敦促父亲完成作业。答案:A4解析:推理判断题。根据最后一段的最后两句话可知,Dennis喜欢与

    10、Lauren一起上美术课。答案:B【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项中(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 (2015辽宁省重点中学协作体三模)Most artists have a favorite material they like to work with.For 28yearold Kristen Alice, it happens to be garbage.The ecofriendly designer uses her incredible talent to transform garbage like empty drink bottles and ca

    11、ndy wrappers into charming dresses that sell for thousands of dollars.Kristen says the idea came to her after she saw how much waste she and her three college roommates generated on a daily basis.The Fine Arts student began to dream about transforming the deserted bags and packages into beautiful ga

    12、rments.Her first dress made from plastic bags and rolled magazines was strange, fun and even charming.However, she only made it to test her creativity.The young designer did not consider starting a commercial venture(企业)until she spent a week working at Couture Fashion Week in New York City.There sh

    13、e observed the excitement generated by new and vintage(复古的)looks and decided to see if her unusual idea would result in as much enthusiasm.She began by creating a line of 12 garbageinspired dresses.They were a huge success.Today her company that has offices in Palm Beach, Florida and New York City,

    14、produces a wide variety of dresses ranging from cocktail dresses to ball gowns (礼服)Kristen, of course, doesnt search garbage cans for her material anymore.Instead, she seeks it from companies that have produced more than they need and are planning to throw away the extras.However, if you think the g

    15、arbageinspired dresses come cheap, think again.The price for readymade creations retails(零售)from $500 to $1,500.Though that may appear expensive, the designer says she has no shortage of customers.In fact she now even has garbageinspired clothing for men that includes jackets, ties, trousers and eve

    16、n board shorts! While most of the clothes are strong enough to resist multiple wears, whether they can be cleaned is a little unclear.文章大意:这是一篇新闻报道类文章。作者主要介绍了时装设计者Kristen将垃圾作为服装的材料并取得的巨大成功。1What made Kristen think of using trash as her favorite material?AHer poor living conditions at college.BThe ed

    17、ucation from her parents not to waste anything useful.CHer roommates advice of using garbage to replace ordinary material.DHer consciousness of environmental protection and trained eyes.答案:D推理判断题。根据文章第二段的Kristen says the idea came to her after she saw how much waste she and her three college roommat

    18、es generated on a daily basis可知是她的环境保护意识和有教养的眼光使她想起将垃圾作为她最喜欢的制作衣服的材料。故选D。2Kristen decided to start a commercial venture because _.Ashe just wanted to test her creativityBshe was inspired by the enthusiasm caused by new and vintage dressesCshe was driven by the huge profits brought by new fashionDshe

    19、 found there were no uniquelooking but affordable clothes in New York答案:B细节理解题。根据题干关键词start a commercial venture找到文章对应段落就是第四段,根据该段的第一、二句话The young designer did not consider starting a commercial venture(企业)until she spent a week working at Couture Fashion Week in New York City.There she observed the

    20、 excitement generated by new and vintage(复古的)looks and decided to see if her unusual idea would result in as much enthusiasm中的关键词enthusiasm和excitement以及new and vintage(复古的)looks可知选B。3The last two paragraphs are mainly about _.Athe success of Kristens careerBthe advantages and disadvantages of the ga

    21、rbageinspired clothingCwhat clothing Kristen mainly designedDwhere Kristen got garbage for her clothing答案:A主旨大意题。通读文章最后两段,并根据第四段的最后一句话They were a huge success这是Kristen开始成功,接下来最后两段就主要叙述了她取得的职业生涯的一系列成功。故选A。4What is the best title of the passage?ANew Use of GarbageBA New Trend of FashionCA Talented and

    22、 Ambitious Fashion DesignerDTransforming Trash into Wonderful Garments答案:D细节理解题。New Use of Garbage垃圾的新用途;A New Trend of Fashion时装新潮流;A Talented and Ambitious Fashion Designer有天赋的且有雄心的时装设计者;Transforming Trash into Wonderful Garments将垃圾转换成美妙的服装。通读全文,特别是根据文章的最后一段可知Krsiten将人类的这个梦想转变成现实,让垃圾成为美妙的服装。故选D。阅读

    23、下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 【2016高考训练】 Sunstroke is a condition that can quickly go from dangerous to deadly, especially if proper care isnt given immediately Sunstroke , sometimes called heatstroke, is a result of the body temperature rising above safe limitsThis causes the bodys necessary fu

    24、nctions to stop working Its usually pretty easy to avoid sunstroke, as long as proper action is takenIn that case, you need to act as quickly as possible to return that persons body to a safe temperature Here are a few tips to help treat sunstroke Call for help Call to get an ambulance as quickly as

    25、 possibleThis should be the first thing you do, especially if the sunstroked person has fainted(昏迷)Also, call for help from anyone nearby if you re in a public placeIf theres no one around, call someone nearby if they can get there sooner than an ambulance Ask everyone to bring you as much water as

    26、possible, if there isnt much nearby Get the person to a cooler area If theres a building nearby, aim for thatAnywhere with plenty of air conditioning and water is perfectIf a building isnt available, bring the person to a well shaded area Get the water flowing If the person is still conscious, get h

    27、im or her to drink waterIf there s a bathtub available, fill it with cool water and putthe person in it If your water supply is limited, you have to save it Dampen a towel or shirt and put it on the persons bodyFocus on the face, neck, and chest Fan the person Getting moving air over the person cool

    28、s him or her downUse anything, a towel or sheet, a shirt, your hands, or a piece of boardThis is where having many people around really helps, as they can combine to fan the entire body1When does a person get sunstroked? Awhen the body doesnt function Bwhen proper care is given immediately Cwhen som

    29、eone is exposed to the sun too long Dwhen the body temperature goes up beyond what one can bear2What is mainly discussed in the passage? AThe first aid for sunstroke BThe cause of sunstrokeCThe chief symptoms of sunstroke DThe essential preventions of sunstroke3Which of the following is NOT mentione

    30、d in the text? Ato call for assistance from others Bto leave the sunstroked person in the shade Cto apply a wet towel to the persons face Dto help the person take some medicine4The text probably comes from Aa guide book Ba book review Ca medical magazineDan official document参考答案14、DADC阅读下列短文,从每题所给的四

    31、个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 【2016高考训练】 Maybe you dont think animals have certain mental powers which human beings do not have. But the truth is that some of them have instincts, and besides this, I am sure they can feel certain things we humans cannot. A personal experience showed me this.Some years ago,

    32、I had a dog named Howard. From the time when he was a puppy, he was timid, so we named him Howard, sounding like “coward”! He was especially afraid of thunderstorms. At the first flash of lightning or crash of thunder, he would run whining into his house and hide under a table.I often went for a wal

    33、k with Howard. Once, as we were walking along a road, it began to rain. I quickly ran to a bus stop for shelter. The bus stop had a roof supported by metal poles. Soon after I had got there, Howard caught my trousers in his teeth and tried to pull me away. At first I was puzzled and a little angry a

    34、t his behavior. But I decided to humor him and walked away from the shelter into the rain and started to go home. When I was about two hundred metres from the shelter, there came a flash of lightning and soon after, there was thunder which nearly deafened me. Howard stopped walking and began whining

    35、. Thinking he was afraid, I bent to pick him up. As I straightened up, I glanced at the bus shelter we had just left. I was shocked to see that two of the poles were bent and the roof was lying on the ground, broken. The shelter had been struck by the bolt of lightning!1. The reason why the author w

    36、as puzzled and angry with the dog was that .A. Howard had a strange behaviorB. Howard should be afraid of the metal polesC. Howard should know the approaching of the terrible lightningD. Howard bit his trousers in his teeth 2. Which of the following is true according to the passage?A. Dogs are cleve

    37、rer and better than men. B. Dogs are usually afraid of thunderstorms.C. Some animals can feel certain things humans cannot.D. Dogs are naturally born heroes.3. What can be inferred about the bus shelter from the passage?A. It was about 200 meters from the authors home. B. It was destroyed in a rainy

    38、 day.C. Its roof was supported by wood poles. D. It could produce blinding flash of lightning.参考答案、ACB 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 【2016高考训练】Lost iPhoneUnexpectedly, I lost my white iPhon5s in Midtown on Friday night. It had a blue green cover on it. There are many pictures of my son on it,

    39、and Im heartbroken, Please return, no questions asked. Reward. Reply to: -2652255359craigslist.orgDo you need a babysitter that you can trust?My name is Tina. I am a responsible babysitter that you can trust. If you are looking for someone dependable and affordable I am that person! I HAVE MORE THAN

    40、 30 YEARS OF EXPERIENCE (including disabled children)! I am a retired Home Health Aid and absolutely love children. I work with my sister Iris who has also 20+years as a teachers assistant. WE LOOK FORWARD TO MEETINC YOU! Available 24 hours and flexible with fees! I am fully bilingualSpanish/English

    41、. Please email me or call 712-867-7688.I BABYSIT ONLY AT MY HOME. I accept children from all ages. Fee starts from $100-$150 a week depending on the hours. I am very flexible and my fee can change. Feel free to contact me via email or on my cell phone 566-67-1873 and we can work something out. Part-

    42、time Chinese Babysitter WantedPart-time Chinese speaking babysitter needed to assist with one-year-old twins and to perform some light house work as needed. Assistance needed Fridays and occasional weekends. Please provide your salary expectation. College students are welcome to apply.Reply to:comm-

    43、encbq-2652113885 craigslist.org1. Who posted the lost and found information?A . A mother B. A kind woman C. A heartbroken girl D. A parent2. If you want to send your kids to the babysitters home, you can find one in_. A. Ad 1 B. Ad 2 C. Ad 3 D. Ad 43. What do we know about Tina? A. She can speak two languages. B. She lives alone now. C. She takes care of children over 3. D. She used to be a teachers assistant. 4. An applicant accepted by Ad 5 will have to . A. be able to speak two languages B. be a college graduate C. work every weekend D. look after two children参考答案14、DCAD

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(39)及(解析)答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-441393.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1