四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(39)及(解析)答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 80 连载 39 解析 答案
- 资源描述:
-
1、四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(39)及(解析)答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。When was the last time you did something really fun with one of your parentsjust the two of you?Parents who take their young children to music,swimming and art classes often stop arranging such activities once their kid
2、s are older and in school all day.But it doesnt have to be that way.Doing something enjoyable with your kids just might make you look at each other in a whole new way,especially if you do it through a class or an event.When parent and child become students together,it puts them on the same level,at
3、least for a while.“I really like parents to come to class with their kidsthey start sharing things and talking about what theyre doing and what they like,” said art teacher Pyper Dixon.However,finding something new in common is a big choice for them,especially when kids get involved in sports and ot
4、her afterschool activities.But its possible to learn a new skill or hobby together.Thats certainly true of Lauren,11,from Silver Spring,who is in Dixons class with her father,Dennis.“I was just going to drop her off,” Dennis said,“but Dixon persuaded me to stay.”Now Lauren gets to nag her father abo
5、ut doing his art homework.“He always leaves it to the last minute,” she said.“But then hell turn around to do amazing drawings,” she added.“We have different styles of drawing,so its interesting to talk it over with him.”Without the Saturday morning art class,Dennis said,he would be reading the pape
6、r,and Lauren would be on her own in her room or on the computer.But they talk more now.“I cant think of an experience where you communicate with your kid so closely,” he said.1The author raises the question at the beginning to_.Aexpect an answer Bcriticize some parentsCintroduce the topicDsupport hi
7、s argument2What does Dixon think is the benefit of parent and child studying art together?AThey will become equal.BThey will communicate more.CThe child will learn art much better.DThe parent will learn something new.3The underlined word “nag” in the text probably means_.AurgeBhelp Cignore Dteach4We
8、 can learn from the text that_.ALauren used to talk a lot with her fatherBDennis enjoys studying art with LaurenCLauren dislikes her fathers drawingsDDennis likes playing computer games【参考答案】阅读理解语篇解读父母应与孩子一起参与有意义的活动,通过和孩子一起学习、运动等,可以增加与孩子交流的机会,从而增进感情。1解析:篇章结构题。作者在第一段提出问题后,紧接着在第二段提出自己的观点,因此第一段提出问题是为了引
9、出要讨论的话题,故选C。答案:C2解析:细节理解题。根据第三段中Pyper Dixon所说的“they start sharing things and talking about what theyre doing and what they like”可知,Dixon认为父母同孩子一起上美术课的好处是可以增进交流。答案:B3解析:词义猜测题。根据画线词后面的“He always leaves it to the last minute”可知,Lauren的父亲总是拖着不做作业,此处表示Lauren敦促父亲完成作业。答案:A4解析:推理判断题。根据最后一段的最后两句话可知,Dennis喜欢与
10、Lauren一起上美术课。答案:B【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项中(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 (2015辽宁省重点中学协作体三模)Most artists have a favorite material they like to work with.For 28yearold Kristen Alice, it happens to be garbage.The ecofriendly designer uses her incredible talent to transform garbage like empty drink bottles and ca
11、ndy wrappers into charming dresses that sell for thousands of dollars.Kristen says the idea came to her after she saw how much waste she and her three college roommates generated on a daily basis.The Fine Arts student began to dream about transforming the deserted bags and packages into beautiful ga
12、rments.Her first dress made from plastic bags and rolled magazines was strange, fun and even charming.However, she only made it to test her creativity.The young designer did not consider starting a commercial venture(企业)until she spent a week working at Couture Fashion Week in New York City.There sh
13、e observed the excitement generated by new and vintage(复古的)looks and decided to see if her unusual idea would result in as much enthusiasm.She began by creating a line of 12 garbageinspired dresses.They were a huge success.Today her company that has offices in Palm Beach, Florida and New York City,
14、produces a wide variety of dresses ranging from cocktail dresses to ball gowns (礼服)Kristen, of course, doesnt search garbage cans for her material anymore.Instead, she seeks it from companies that have produced more than they need and are planning to throw away the extras.However, if you think the g
15、arbageinspired dresses come cheap, think again.The price for readymade creations retails(零售)from $500 to $1,500.Though that may appear expensive, the designer says she has no shortage of customers.In fact she now even has garbageinspired clothing for men that includes jackets, ties, trousers and eve
16、n board shorts! While most of the clothes are strong enough to resist multiple wears, whether they can be cleaned is a little unclear.文章大意:这是一篇新闻报道类文章。作者主要介绍了时装设计者Kristen将垃圾作为服装的材料并取得的巨大成功。1What made Kristen think of using trash as her favorite material?AHer poor living conditions at college.BThe ed
17、ucation from her parents not to waste anything useful.CHer roommates advice of using garbage to replace ordinary material.DHer consciousness of environmental protection and trained eyes.答案:D推理判断题。根据文章第二段的Kristen says the idea came to her after she saw how much waste she and her three college roommat
18、es generated on a daily basis可知是她的环境保护意识和有教养的眼光使她想起将垃圾作为她最喜欢的制作衣服的材料。故选D。2Kristen decided to start a commercial venture because _.Ashe just wanted to test her creativityBshe was inspired by the enthusiasm caused by new and vintage dressesCshe was driven by the huge profits brought by new fashionDshe
19、 found there were no uniquelooking but affordable clothes in New York答案:B细节理解题。根据题干关键词start a commercial venture找到文章对应段落就是第四段,根据该段的第一、二句话The young designer did not consider starting a commercial venture(企业)until she spent a week working at Couture Fashion Week in New York City.There she observed the
20、 excitement generated by new and vintage(复古的)looks and decided to see if her unusual idea would result in as much enthusiasm中的关键词enthusiasm和excitement以及new and vintage(复古的)looks可知选B。3The last two paragraphs are mainly about _.Athe success of Kristens careerBthe advantages and disadvantages of the ga
21、rbageinspired clothingCwhat clothing Kristen mainly designedDwhere Kristen got garbage for her clothing答案:A主旨大意题。通读文章最后两段,并根据第四段的最后一句话They were a huge success这是Kristen开始成功,接下来最后两段就主要叙述了她取得的职业生涯的一系列成功。故选A。4What is the best title of the passage?ANew Use of GarbageBA New Trend of FashionCA Talented and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-441393.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
七年级语文下册 第六单元 写作指导 语言简明作业课件 新人教版.ppt
