2021-2022学年新教材高中英语 Unit 1 Back to school单元测评(含解析)牛津译林版必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Back to school单元测评含解析牛津译林版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 school 单元 测评 解析 牛津 译林版
- 资源描述:
-
1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Im so excited.M:Any good news?W:Jimmy and I got the chance to visit New York with another three people for free.1.How many people will visit New York
2、for free?A.2.B.3.C.5.答案CM:I think youd better type this letter again before Mr Smith sees it.W:Oh,dear!Is it as bad as that?2.What does the man advise the woman to do?A.See Mr Smith.B.Check the letter.C.Type the letter again.答案CM:Whats the matter with Jane?She has been sitting there for hours.W:A le
3、tter from her mother made her feel homesick.3.Whats wrong with Jane?A.She misses her home very much.B.She hasnt received her mothers letter.C.She is worried about her mothers health.答案AW:Have you played baseball before?My husband says their team needs one more player.M:Not really.But I like ball gam
4、es,so I believe it will be fun to learn baseball.4.What does the man want to do?A.Learn to play baseball.B.Organise a baseball team.C.Find a baseball player.答案AM:You should have prepared your speech for the meeting,Susan.W:Yes,I know.But how could I prepare with the meeting date fixed so soon?5.What
5、 does Susan mean?A.She had a date then.B.She will put off the meeting.C.She didnt have time to prepare the speech.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Hello,Rick.Ive come to say goodby
6、e to you.M:Are you going back to your country Canada?W:No.Ill travel in Europe with my parents as this term is over.I want to go to France.But my parents prefer Germany.Well travel for two months.M:Wow,the whole summer vacation!Wish you an enjoyable holiday.6.Why does the woman come to see Rick?A.To
7、 say goodbye.B.To ask for advice.C.To invite him to her home.答案A7.Which country would the woman like to visit?A.Canada.B.France.C.Germany.答案B听第7段材料,回答第8、9题。W:I read a report on the people who can use a foreign language,mainly English.M:Really?Whats it about?W:Its mainly about the different attitudes
8、 people have towards the foreign language learning.About 27% of the people think a foreign language is a must in their daily life.M:I cant agree more.There are more and more people learning foreign languages.W:Thats true.About 35% of the people are learning or willing to learn a foreign language.M:A
9、s far as Im concerned,many people,especially students,are forced to do so because of exams.W:Yes.That accounts for about 21%.There are also about 15% of the people who take foreign languages to be useless and they take no interest in them at all.8.What are the speakers mainly talking about?A.The pop
10、ularity of English.B.The study pressure on students.C.Attitudes towards learning foreign languages.答案C9.What percentage of students are forced to learn a foreign language?A.About 21%.B.About 27%.C.About 35%.答案A听第8段材料,回答第10至12题。W:We have got our own home.It must be wonderful to live by ourselves.M:I
11、have been looking forward to it since we got married.W:Here I have a dressing table of my own.M:Oh,the room is so small.I thought it would be a lot bigger.W:So did I.After all,its a new one.Its our own house.Thats what really matters.Is that right?Lets put the chairs in front of the fireplace.M:Um,b
12、ut we should first consider where to put the bed.It is the biggest piece of furniture.W:Well,lets put it over there,and the chairs near the window.M:All right.Then you can draw and I can read by the window.10.What is the room like?A.Big but old.B.Big and new.C.Small but new.答案C11.What will be arrang
13、ed first?A.The chairs.B.The bed.C.The dressing table.答案B12.Where will the chairs be put?A.Close to the window.B.In front of the fireplace.C.Behind the dressing table.答案A听第9段材料,回答第13至16题。W:Dad,where are we going?M:First,we will go to the city centre and stop for something to drink.Then we will visit
14、the University Museum.W:Where are we going to have a drink?M:There is a coffee shop round the corner.Can you see that big building at the end of the road?W:Yeah.I can see it.M:That is a bank.The coffee shop is opposite the bank.W:Good.I will have hot chocolate.M:Samantha,stop!Wait for the lights to
15、turn green.When crossing the road you must always pay attention to whats around you.W:Sorry.How far is the museum?M:Only three stops away.We can walk there.Here we are.You find us a table and Ill get the drinks.13.What is the relationship between the speakers?A.Husband and wife.B.Father and daughter
16、.C.Guide and tourist.答案B14.Where is the bank?A.Next to the coffee shop.B.Opposite the museum.C.At the end of the road.答案C15.What advice does the man give to the woman?A.Eating less chocolate.B.Keeping the table clean.C.Watching out for the traffic.答案C16.How will the speakers go to the museum?A.By bu
17、s.B.On foot.C.By bike.答案B听第10段材料,回答第17至20题。W:One day,Murphy went to a doctor to talk about his wife.He said to the doctor,“Doctor,I think my wife is deaf because she never hears me the first time and I always have to say things again and again.”“Well,” the doctor answered,“go home and stand about 15
18、 feet from her and say something to her.If she doesnt answer,move about 5 feet closer and say it again.Keep doing this so that well get an idea about how serious her deafness is.”Sure enough,Murphy went home and did exactly as the doctor told him.He stood about 15 feet from his wife in the kitchen a
19、s she was cutting some vegetables and said,“Betty,whats for dinner?” He heard no answer.He moved about 5 feet closer and asked again.No answer.He moved 5 feet closer.Still no answer.He got fed up and moved right behind her,about an inch away,and asked again,“Betty,whats for dinner?” Betty said,“That
20、s the fourth time you asked me.They are meatballs.”17.Why did Murphy go to a doctor?A.He thought his wife was deaf.B.He wanted to get his hearing back.C.He couldnt make himself understood.答案A18.What did the doctor tell Murphy to do?A.Stand about 15 metres from his wife.B.Ask his wife some serious qu
21、estions.C.Talk to his wife at different distances.答案C19.What was his wife doing when Murphy got back home?A.Watching TV.B.Cooking.C.Setting the table.答案B20.How many times did Murphy ask his wife the same question?A.Twice.B.Three times.C.Four times.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文
22、,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。ASharon,Aged22The most important thing to keep in mind when going into high school is to be yourself.Besides,I dont know what your middle school was like,but high school teachers will not care about things such as how much homework you already have in one night.Its best to
23、 just learn to deal with things and manage your time wisely so you can achieve everything you need to.Frank,Aged21I think almost every kid feels both nervous and excited before their first day.You will probably love it.I know I did.You should join some sports or activities that will make your high s
24、chool experience more enjoyable.Good luck!Eddie,Aged20When I started high school I was really nervous too,especially since I had been homeschooled all through middle school and didnt really know anyone.I suppose the best advice would be to just relax.The first couple of days can be a little bit hard
25、,but things will become easier before you know it.David,Aged19Im not going to lie.The first day is kind of frightening.But youll get used to it.Dont be afraid of anyone;upperclassmen will pick on you more if you let them know youre afraid.Just take it easy.Making some friends and staying with them w
26、ill greatly help you get used to high school quickly.After the first week its really not bad at all.Dont worry.【语篇解读】本文是一篇说明文。文中四个人用自己的亲身经历告诉刚入学的新生该如何开始高中生活。21.What can we infer from Sharon about high school?A.Teachers are quite strict.B.Students often stay up at night.C.Teachers provide little care
27、 for students.D.Students should make good use of their time.答案D解析细节理解题。根据第一段最后一句“Itsbesttojustlearntodealwiththingsandmanageyourtimewiselysoyoucanachieveeverythingyouneedto.”可知,Sharon认为在高中阶段最好是学会处理事情和学会合理地管理时间,这样才能完成你需要做的一切事情。故选D项。22.How did Eddie feel on his first day of high school?A.Excited.B.Bor
28、ed.C.Worried.D.Relaxed.答案C解析细节理解题。根据第三段中的“WhenIstartedhighschoolIwasreallynervoustoo.”可知,Eddie在高中开学的第一天是很紧张不安的。故选C项。23.Who mentions the importance of friends?A.Frank.B.David.C.Sharon.D.Eddie.答案B解析细节理解题。根据最后一段中的“Makingsomefriendsandstayingwiththemwillgreatlyhelpyougetusedtohighschoolquickly.”可知,David
29、认为交一些朋友,和他们在一起,会极大地帮助你快速适应高中。故选B项。B(2021新高考卷)Popularization has in some cases changed the original meaning of emotional(情感的) intelligence.Many people now misunderstand emotional intelligence as almost everything desirable in a persons makeup that cannot be measured by an IQ test,such as character,mo
30、tivation,confidence,mental stability,optimism and “people skills.”Research has shown that emotional skills may contribute to some of these qualities,but most of them move far beyond skill-based emotional intelligence.We prefer to describe emotional intelligence as a specific set of skills that can b
31、e used for either good or bad purposes.The ability to accurately understand how others are feeling may be used by a doctor to find how best to help her patients,while a cheater might use it to control potential victims.Being emotionally intelligent does not necessarily make one a moral person.Althou
32、gh popular beliefs regarding emotional intelligence run far ahead of what research can reasonably support,the overall effects of the publicity have been more beneficial than harmful.The most positive aspect of this popularization is a new and much needed emphasis(重视) on emotion by employers,educator
33、s and others interested in promoting social well-being.The popularization of emotional intelligence has helped both the public and researchers re-evaluate the functionality of emotions and how they serve people adaptively in everyday life.Although the continuing popular appeal of emotional intellige
34、nce is desirable,we hope that such attention will excite a greater interest in the scientific and scholarly study of emotion.It is our hope that in coming decades,advances in science will offer new perspectives(视角) from which to study how people manage their lives.Emotional intelligence,with its foc
35、us on both head and heart,may serve to point us in the right direction.【语篇解读】本文是一篇议论文。很多人对情商有误解,认为它代表的就是积极优秀的品质。总体而言,情商的普及利大于弊。希望未来的研究能让“情商”更好地服务于人们的生活。24.What is a common misunderstanding of emotional intelligence?A.It can be measured by an IQ test.B.It helps to exercise a persons mind.C.It include
36、s a set of emotional skills.D.It refers to a persons positive qualities.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“ManypeoplenowmisunderstandemotionalintelligenceasalmosteverythingdesirableinapersonsmakeupthatcannotbemeasuredbyanIQtest,suchascharacter,motivation,confidence,mentalstability,optimismandpeopleskills.”可知,许多人误以为
37、情商就是一个人所必须具有的品质,比如性格、积极性、自信、情绪稳定、乐观和“人际交往能力”,而所罗列的这些品质都是积极的品质。故选D项。25.Why does the author mention “doctor” and “cheater” in paragraph 2?A.To explain a rule.B.To clarify a concept.C.To present a fact.D.To make a prediction.答案B解析推理判断题。第二段首先对情商这个概念进行了描述,然后列举了医生和骗子运用情商的例子,最后得出结论,一个高情商的人未必就是一个有道德的人。故选B项。
38、26.What is the authors attitude to the popularization of emotional intelligence?A.Favorable.B.Intolerant.C.Doubtful.D.Unclear.答案A解析观点态度题。根据第三段第一句可推断,作者认为,情商的普及好处比坏处多。显然,作者对此持有赞同的态度。故选A项。27.What does the last paragraph mainly talk about concerning emotional intelligence?A.Its appeal to the public.B.E
39、xpectations for future studies.C.Its practical application.D.Scientists with new perspectives.答案B解析段落大意题。根据最后一段内容可知,人们希望未来的关注点是针对情商开展科学的、学术性的研究,用于指导人们少走弯路,更好地生活。这显然是对未来研究的期盼。故选B项。C“Creativity is the key to a brighter future,” say education and business experts.Here is how schools and parents can enc
40、ourage this important skill in children.If Dick Drew had listened to his boss in 1925,we might not have the product that we now think greatly important: a new type of tape.Drew worked for the Minnesota Mining and Manufacturing Company.At work he developed a kind of material strong enough to hold thi
41、ngs together.But his boss told him not to think more about the idea.Finally,using his own time,Drew improved the tape,which now is used everywhere by many people.And his former company learned from its mistake.Now it encourages people to spend 15 percent of their working time just thinking about and
42、 developing new ideas.Creativity is not something one is just born with,nor is it necessarily a character of high intelligence.The fact that a person is highly intelligent does not mean that he uses it creatively.Creativity is the matter of using the resources one has to produce new ideas that are g
43、ood for something.Unfortunately,schools have not tried to encourage creativity.With strong attention to test results and the development of reading,writing and mathematical skills,many educators give up creativity for correct answers.The result is that children can gain information but cant recogniz
44、e ways to use it in new situations.They may know the rules correctly but they are unable to use them to work out practical problems.It is important to give children choices.From the earliest age,children should be allowed to make decisions and understand their results.Even if its choosing between tw
45、o food items for lunch,decision-making helps thinking skills.As children grow older,parents should try to let them decide how to use their time or spend their money.This is because the most important character of creative people is a very strong desire to find a way out of trouble.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主
46、要讲述了学校和父母如何鼓励孩子提高创造力。28.What did the company where Drew once worked learn from its mistake?A.It should encourage people to work a longer time.B.People should be discouraged to think freely.C.People will do better if they pay all attention to their work.D.It is necessary for people to spend some of t
47、heir working time developing new ideas.答案D解析细节理解题。根据第二段“Nowitencouragespeopletospend15percentoftheirworkingtimejustthinkingaboutanddevelopingnewideas.”可知,德鲁曾经工作的公司从错误中学到了鼓励人们花一些工作时间考虑和改进新想法。故选D项。29.What can we know from the passage about creativity?A.It is something that most people are born with.B.
48、It is something that has nothing to do with intelligence at all.C.It is a way of using what one has learned to work out new problems.D.It is something that is not important to the life in the future at all.答案C解析细节理解题。根据第三段“Creativityisthematterofusingtheresourcesonehastoproducenewideasthataregoodfor
49、something.”可知,创造力是一种利用已拥有的资源解决新问题的方法。故选C项。30.Why dont schools try to encourage creativity?A.They dont attach importance to creativity education.B.They dont want their students to make mistakes.C.They pay no attention to examination marks.D.They think it impossible to develop creativity in class.答案A解
50、析推理判断题。根据第四段“Unfortunately,schoolshavenottriedtoencouragecreativity.Withstrongattentiontotestresultsandthedevelopmentofreading,writingandmathematicalskills,manyeducatorsgiveupcreativityforcorrectanswers.”可知学校不鼓励创造力,它们不重视创造性教育。故选A项。31.What should the parents do when their children decide how to spend
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442065.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022九年级数学上册 第一章 特殊平行四边形1 菱形的性质与判定课时3 菱形的性质与判定的综合应用作业课件 (新版)北师大版.pptx
