2020版高三英语一轮复习人教版作业:必修二 UNIT 3 课时作业 WORD版含解析 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高三英语一轮复习人教版作业:必修二 UNIT 课时作业 WORD版含解析 2 2020 版高三 英语 一轮 复习 人教版 作业 必修 课时 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业.阅读理解A(2019郑州模拟)As our cell phones get smarter,smaller and faster,and enable users to connect at high speeds to the Internet,an obvious question arises: is the mobile handset into the next computer? In one sense,it already has.Todays most complicated mobile phones have the processing power of a
2、mid1990s PC while using 100 times less electricity.And more and more of todays mobile phones have computerlike features,allowing their owners to send emails,browse(浏览)the Web and even take photos? 84 million mobile phones with digital cameras were shipped last year.We ask the question whether mobile
3、 phones will ever overshadow or replace the PC,and the issue suddenly becomes questionable.PC supporters say mobile phones are too small and connect too slowly to the Internet to become effective at tasks now performed on the large screens and keyboards of todays computer.Fans of the mobile phones r
4、espond: just wait.Coming techniques will solve the limitation of the mobile phone.“One day,two or three billion people will have cell phones,and they are not going to have PCs,” says one inventor of the smart phone and the chief technology officer of an important smart phone company.“The mobile phon
5、e will become their digital life.”The inventors a newest product,the shiny,slim pocketsize cell phone,has a tiny keyboard,a builtin digital camera and narrow openings for added memory.The smart phone market makes up only five percent of overall mobile phone sales today,but the figure has been doubli
6、ng each year.In the United States,its the business crowd thats primarily buying these handsets.“What makes the smart phone so much better than the computer is that its always with you,always up and always ready,” says one of them,who works in an 80member law firm,which recently started giving its la
7、wyers smart phones instead of laptops.【文章大意】本文是一篇议论文,针对手机将来是否会取代电脑,不同的人群有不同的观点。作者认为手机的发展前景很乐观。1Whats the authors attitude toward whether the mobile phone can be turned into the next computer to some extent?AIndifferent.BDisapproving.CSupportive.DNegative.【答案】C推理判断题。根据第一段an obvious question arises: i
8、s the mobile handset into the next computer? In one sense,it already has.第二段Coming techniques will solve the limitation of the mobile phone.和The mobile phone will become their digital life.第三段What makes the smart phone so much better than the computer is that its always with you,always up and always
9、 ready等内容可知手机功能会发展得越来越多,已经拥有了电脑的许多功能,在我们生活中越来越重要。所以作者对手机取代电脑是支持赞成的,故选C。2PC supporters believe that _ in the future.Acomputers will work more effectively at tasksBcomputers will perform better with large screens and keyboardsCmobile phones will be too small to be compared with computersDmobile phones
10、 will not replace the computer【答案】D细节理解题。根据第二段PC supporters say mobile phones are too small and connect too slowly to the Internet to become effective at tasks now performed on the large screens and keyboards of todays computer.可知电脑支持者认为手机太小,与互联网的连接太慢,无法有效地完成任务。手机不会取代电脑,故选D。3Fans of the mobile phone
11、s think _ in the future.Athey have no choice but to wait to see what happensBthe limitations of the mobile phone will be solved by new techniquesCtwo or three billion people will have cell phonesDthe mobile phone will become their digital life【答案】B细节理解题。根据第二段Fans of the mobile phones respond: Just w
12、ait.Coming techniques will solve the limitation of the mobile phone.可知手机粉丝们认为我们需要等待,未来科技会解决手机的局限问题,故选B。4In the third paragraph,the underlined word “figure” refers to _.Athe inventors newest product,the shiny,slim pocketsize cell phoneBtwo or three billion people who are not going to have PCsC84 mill
13、ion mobile phones with digital camerasDthe five percent of the total mobile phones market share【答案】D猜测词义题。句中“figure”指的是The smart phone market makes up only five percent of overall mobile phone sales today这个数据,即智能手机只占了手机销售的5%,故选D。B(2019河北黄骅中学模拟)Typing with one hand when the other one is occupied can
14、be a real pain,so imagine having to type with just one foot.Its got to be a nightmare,but 21yearold Hu Huiyuan from Chinas Anhui Province is using her only functional foot to write not just a few sentences,but an entire fiction novel!Born prematurely(过早地),Hu was diagnosed with cerebral palsy(脑瘫)when
15、 she was only 10 months old.This left her permanently paralyzedthe only parts of her body she can move are her head and left foot.As she grew older,she learned how to perform everyday tasks using her foot.Despite not having received formal education,Hu is surprisingly wellspoken.Over the years,with
16、the help of her mother,she taught herself to read and write.“Im not a genius,but Im very focused,” she said,modestly.“When I watched TV in my childhood,I often learned words on the screen.”“When I was teaching her how to speak,I had to repeat every single word a thousand times before she got it,”Hus
17、 mother said.“But once she mastered the word.I felt satisfied.”With time going by,Hus language got so proficient that she set out to write a story about the pursuit of dreams and love.Shes doing this by typing out every single word on her computer using only one foot.In spite of all these setbacks,H
18、u is able to type 20 to 30 words a minute.She has already written six chaptersthats 60,000 wordsand says she only has two more chapters to go before the novel is complete.【语篇解读】本文主要讲了从小患有脑瘫的安徽女孩Hu Huiyuan人残志坚,在妈妈的帮助下,她不但会很好地读和写,而且可以用脚写小说。5According to Hu Huiyuan,she learned to read and write well be
19、cause _.Aher mother taught herBshe often watched TVCshe concentrated on what she didDshe had a gift for language【答案】C细节理解题。由“Im not a genius,but Im very focused,” she said,modestly.可知据Hu Huiyuan自己说,她学会很好地读和写是因为她全神贯注于自己做的事情,选C。6What do you think of Hu huiyuans mother?AShe was very clever.BShe was ver
20、y patient.CShe was very strict.DShe was very worried.【答案】B推理判断题。由“When I was teaching her how to speak,I had to repeat every single word a thousand times before she got it,”Hus mother said.可判断出huiyuan的母亲非常有耐心,选B。7What does the underlined word “proficient” most probably mean?Askillful.Binteresting.Ce
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442372.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
