北京市密云区2021届高三英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 北京市 密云 2021 届高三 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、北京市密云区2021届高三英语上学期期中试题(含解析)第一部分:知识运用(共两节,25分)第一节 完形填空(共10小题;每小题1分,共10分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。“Just sign here, sir,” the deliveryman said as he handed Oscar Reyna a package.The package consisted of a long, narrow box carefully wrapped in brown paper._1_the box, Oscar saw
2、an umbrella inside a very old one with a beautifully carved wooden handle. Although he had not seen it in more than 20 years, he recognized it_2_.Oscar was 16 when he first saw the unusual umbrella. He had gone to a concert with his grandparents. As they were leaving, he noticed an umbrella on an em
3、pty seat, impressed by its_3_, Oscar felt a strong desire to find its owner.Oscar_4_the manager to look in the record of advance ticket sales. Just as he thought, a name_5_ the seat where Oscar had found the umbrella. The name was Mrs. Katie OBrien.Oscar talked his grandparents into going by Mrs. OB
4、riens_6_on their way home. He rang the bell, the door opened, and an elderly woman appeared. “May I help you?” she asked.“Id like to return it if its yours,” Oscar said, holding out the umbrella as if presenting a_7_that had long been wished for.“Why, yes! Its mine,” replied Mrs. OBrien with a wide
5、smile and shining eyes. “It was given to me by my father years ago. Thank you so much for returning it. May I offer you a reward for your_8_?”“No, maam,” he said, “My grandmother says that a good deed is its own reward.”“Well, thats_9_what my father used to say. What is your name, young man?”Years l
6、ater Oscar was staring at the finely carved handle of the umbrella as he remembered Mrs. OBrien. It was in perfect condition, considering how old it was. Why had it arrived here today?As if in answer, a note fell from the paper. It reads: Mrs. OBrien wanted to_10_this umbrella as a present for a kin
7、d, unselfish gesture long ago.1. A. OpeningB. ClosingC. TouchingD. Searching2. A. clearlyB. fullyC. immediatelyD. suddenly3. A. historyB. shapeC. lengthD. beauty4. A. encouragedB. convincedC. forcedD. advised5. A. calledB. matchedC. writtenD. taken6. A. familyB. theaterC. houseD. neighborhood7. A. c
8、hanceB. factC. resultD. gift8. A. kindnessB. patienceC. courageD. determination9. A. obviouslyB. naturallyC. exactlyD. probably10. A. possessB. acceptC. refuseD. value【答案】1. A 2. C 3. D 4. B 5. B 6. C 7. D 8. A 9. C 10. B【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了奥斯卡16岁时捡到一把漂亮的伞,寻找失主并归还,很多年后又收到失主赠伞的故事。这个故事启迪我们:善有善报这样一个朴实的美德和
9、真理。【1题详解】考查动词词义辨析。句意:打开盒子,奥斯卡看到里面有一把伞一把很旧的伞,有一个雕刻精美的木把手。A. Opening打开;B. Closing关闭;C. Touching触摸;D. Searching寻找。由上文语境和下文的“Oscar saw an umbrella inside”可知,奥斯卡收到一个包裹,只有打开包裹才能看见里面的东西。故选A项。【2题详解】考查副词词义辨析。句意:虽然他已经20多年没见过它了,但他立刻认出了它。A. clearly清晰地;B. fully完全地;C. immediately立刻地;D. suddenly突然地。由下文的“he noticed
10、 an umbrella on an empty seat, impressed by its_3_”可知,16岁时奥斯卡一看到这把伞就对其印象深刻,所以多年后奥斯卡还是立刻认出了这把伞。故选C项。【3题详解】考查名词词义辨析。句意:当他们离开时,他注意到一个空座位上有一把伞,被它的美丽所打动,奥斯卡感到有一种强烈的渴望,想要找到它的主人。A. history历史;B. shape形状;C. length长度;D. beauty美丽。由上文的“a very old one with a beautifully carved wooden handle”可知,这把伞有一个雕刻精美的木把手,所以奥
11、斯卡对它的美丽印象深刻。故选D项。【4题详解】考查动词词义辨析。句意:奥斯卡说服经理查查预售票的记录。A. encouraged鼓励;B. convinced说服、使确信;C. forced强迫;D. advised建议。由上文语境可知,奥斯卡16岁时和爷爷奶奶去听音乐会,发现了空位的伞,奥斯卡不知道是谁的,想还给失主,只能去说服经理查看预售票的记录,看是谁坐在这个位置上。故选B项。【5题详解】考查动词词义辨析。句意:正如他所想的那样,一个名字和奥斯卡找到雨伞的座位吻合。A. called叫;B. matched相配;C. written写;D. taken带走。由本处语境可知,通过说服经理查
12、看预售票的记录,奥斯卡找到了坐在这个位置上的人,即名字和奥斯卡找到雨伞的座位相配。故选B项。【6题详解】考查名词词义辨析。句意:奥斯卡说服他的祖父母在回家的路上经过奥布莱恩太太的房子。A. family家庭;B. theater影院;C. house房子;D. neighborhood邻居。由下文的“He rang the bell, the door opened, and an elderly woman appeared.”可知,奥斯卡到了奥布莱恩太太的房子门口,所以奥斯卡说服了祖父母在回家的路上经过奥布莱恩太太的房子。故选C项。【7题详解】考查名词词义辨析。句意:“如果是你的,我想还你
13、,”奥斯卡说着,手里拿着雨伞,好像是在送一份许愿已久的礼物。A. chance机会;B. fact事实;C. result结果;D. gift礼物。由上文的“Id like to return it if its yours”和下文的“that had long been wished for”可知,奥斯卡拿出了伞,要还伞,就像是赠送渴望已久的礼物。故选D项。【8题详解】考查名词词义辨析。句意:我可以因为你的好意给你一些报酬吗?A. kindness善意;B. patience耐心;C. courage勇气;D. determination决心。由上文语境可知,奥斯卡发现奥布莱恩太太丢了伞,去
14、她家里归还伞,这是一种善行、好意,所以奥布莱恩太太想给奥斯卡一些报酬。故选A项。【9题详解】考查副词词义辨析。句意:好吧,这正是我父亲过去常说的话。A. obviously明显地;B. naturally自然地;C. exactly正是、精确地;D. probably可能地。由上文的“My grandmother says that a good deed is its own reward.”可知,奥斯卡祖母说,做好事本身就是回报,正巧的是,这正是奥布莱恩太太的父亲过去常说的话。故选C项。【10题详解】考查动词词义辨析。句意:上面写着:奥布莱恩太太很久以前就想认可这把伞为一种仁慈、无私姿态的
15、礼物。A. possess拥有;B. accept认可、接受;C. refuse拒绝;D. value重视。根据as a present for a kind, unselfish gesture long ago.结合上文内容,可知奥布莱恩太太认可这把伞是一种仁慈、无私姿态的礼物。故选B项。第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)A阅读下列短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。The interesting part of a book is stored in your mind as a see
16、d. Now this seed is unknowingly used by you in your future to develop new ideas. The same seed if_11_(use) many times, can help you link and relate a lot of things, of which you would never have thought of in your wildest dreams! This is nothing but creativity. The larger number of books you read, t
17、he broader _12_(you) mind will be l. Also this improves your speaking skills to a large extent and also makes a significant contribution to your vocabulary. Within no time can you start speaking English or any language_13_(fluent) with your friends or other people and you never seem to run out of th
18、e right words at the right time.【答案】11. used 12. your 13. fluently【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了读书的好处。【11题详解】考查状语从句的省略。句意:这粒种子如果多次使用,可以帮助你把许多事情联系起来,这些事情你做梦也想不到!当时间、条件状语从句的主语与主句主语一致,且有be动词时,可以省略掉从句的主语及be动词;此处的完整句式为The same seed if (the same seed is) used many times, can help you link and relate a lot of things,
19、of which you would never have thought of in your wildest dreams!故填used。【12题详解】考查代词。句意:你读的书越多,你的思维就会越开阔。此处修饰名词mind,应使用形容词性物主代词。故填your。【13题详解】考查副词。句意:你很快就能和你的朋友或其他人流利地说英语或任何一种语言,而且你永远不会在合适的时间缺少合适的词汇。此处修饰动词speaking,应使用副词。故填fluently。B阅读下列短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。Our scho
20、ol organized us to watch the live show of the 60th Anniversary of Miyun Reservoir yesterday, through which I learned about its history, the local peoples contribution in the process. Miyun Reservoir was built 60 years ago_14_(solve) the flood in Chaobai River and provide sufficient water supply for
21、Beijing. At that time, there was no modern equipment and the reservoir was built_15_hands and wheelbarrows. 200,000 workers and soldiers worked hard and sweated in the place. In order to make room for the construction of Miyun Reservoir, more than 60, 000 local residents_16_(leave) the places where
22、they had stayed for generations. As a member in Miyun, I decide to volunteer in all kinds of_17_(activity) of building my hometown more beautiful.【答案】14. to solve 15. by 16. left 17. activities【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了,作者观看了学校组织的密云水库60周年校庆的现场演出,了解了密云水库的历史。【14题详解】考查动词不定式。句意:密云水库建于60年前,是为了解决潮白河的洪水,为北京提供充足的供水。
23、由句意可知,此处表目的,应用动词不定式(to do)作目的状语。故填to solve。【15题详解】考查介词。句意:当时没有现代化的设备,水库是用手和手推车建造的。由句意可知,此处表“用手和手推车”,应用介词by(通过、靠、用),表方法、手段。故填by。【16题详解】考查时态。句意:为了给密云水库的建设腾出空间,6万多名当地居民离开了他们世代居住的地方。此处缺乏谓语,由上文时间状语60 years ago可知,有关密云水库建设事宜的东西用一般过去时,此处用一般过去时。故填left。【17题详解】考查名词的数。句意:作为密云的一员,我决定志愿参加各种活动,把家乡建设得更加美丽。activity是
24、可数名词,前有all kinds of修饰,此处用复数名词。故填activities。C阅读下列短文,根据短文内容填空。在未给提示词空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。A warning system to prevent people from falling asleep while driving was introduced at the 2020 China International Fair for Trade in Services,_18_was held from September 4 to 9 in Beijing. It ca
25、n judge whether the driver is drowsy(昏昏欲睡的) by monitoring how long the drivers eyes close or if his or her head drops. If the driver enters a state of tiredness, the system_19_(sound) an alarm until the drivers eyes reopen and he or she starts to blink at a normal frequency. In the future, other dan
26、gerous driving behaviors, such as not wearing a seat belt and making phone calls while_20_(drive), might also be added into this warning system.【答案】18. which 19. will sound 20. driving【解析】这是一篇说明文。文章介绍了防止开车睡觉的预警系统。【18题详解】考查非限制性定语从句关系词。句意:2020年中国国际服务贸易博览会于9月4日至9日在北京举行,会上引入了防止人们在驾驶时打瞌睡的预警系统。分析句子可知,此句为非
27、限定性定语从句,先行词为“the 2020 China International Fair for Trade in Services”,关系词在从句中作主语,指物,应用关系代词which,that不能引导非限制性定语从句。故填which。【19题详解】考查时态。句意:如果驾驶员处于疲劳状态,系统会发出警报,直到驾驶员睁开眼睛,开始以正常频率眨眼。分析句子可知,此处为if引导的条件状语从句,且为真实条件句,应遵循“主将从现”原则。故填will sound。【20题详解】考查非谓语动词。句意:在未来,其他危险的驾驶行为,如不系安全带和开车时打电话,也可能被添加到这个预警系统中。分析句子可知,此
28、处while3(drive)为分词作状语,drive与其逻辑主语the driver之间是主动关系,用现在分词。故填driving。第二部分:阅读理解(共三节,55分)第一节(共15小题;每小题2分,共30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AA gadget which makes water out of air could become the greatest household invention since the microwave.Using the same technology as a dehumidifier (
29、除湿器), the Water Mill is able to create a ready supply of drinking water because it can always get it from an unlimited source the air.The company behind the machine says not only does it offer an alternative to bottled water in developed countries, but it is a solution for the millions who face a da
30、ily water shortage.The machine works by drawing in wet air through a filter (过滤器) and over a cooling instrument which changes it into water droplets. It can produce up to 12 liters a day. The Water Mill will also produce more water when storms pass over, as the amount of water which is contained in
31、the air increases. In keeping with its eco-development, the machine uses the same amount of electricity as three lights.Inventor Jonathan Ritchey said: “The demand for water is off the chart. So people are looking for freedom from water distribution systems that are shaky and unreliable.”The machine
32、, which is about 3 feet wide, is likely to cost800 when it goes on sale here in the spring. Its maker, Canadian Firm Element Four, roughly calculates that a liter of water costs around 20p to produce.Environmentalists state that half the worlds population will face water shortage because of climate
33、change by 2080. One in five is said to lack access to safe drinking.The Water Mill is not effective in areas where the amount of water contained in the air is below about 30 percent, but in Britain that wont be much of a problem.21. What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?A. Water
34、 Mill.B. Invention.C. Microwave.D. Drinking water.22. What do we learn about the machine?A. It absorbs steam and turns it into water.B. It is very expensive for families to afford.C. It works in the same way as microwaves.D. It helps to make the water clean to drink.23. Whats the best title for the
35、passage?A. A New Way to Solve Water ProblemB. A Dehumidifier to Produce WaterC. A Machine to Make Water out of AirD. An Absolutely New Invention【答案】21. D 22. A 23. C【解析】本文是说明文。文章介绍了一种把空气转变成饮用水的机器。【21题详解】词句猜测题。根据上文“Using the same technology as a dehumidifier (除湿器), the Water Mill is able to create a
36、ready supply of drinking water(使用与除湿器相同的技术, Water Mill能够创造出现成的饮用水)”可推断,“because it can always get it from an unlimited source the air.(因为它总是可以从无限的来源空气中得到它)”中的it指的是上文提到的drinking water。故选D。【22题详解】细节理解题。根据第三段的“The machine works by drawing in wet air through a filter (过滤器) and over a cooling instrument
37、which changes it into water droplets.(这台机器通过过滤器吸收在潮湿的空气,并通过冷却器把它们变成水滴)”可知,这台机器吸收水汽,并把水汽变成水。故选A。【23题详解】主旨大意题。根据第一段“A gadget which makes water out of air could become the greatest household invention since the microwave.(一种把空气制成水的小工具成为自微波以来最伟大的家庭发明)”和下文的对这个机器的介绍可推断,本文介绍了一种吸收空气变成水的发明,因此推断C项“用空气制水的机器”为最
38、佳标题。故选C。BBarditch High School decided to have an All-School Reunion. Over 450 people came to the event. There were tours of the old school building and a picnic at Confederate Park. Several former teachers were on hands to tell stories about the old days. Ms. Mabel Yates, the English teacher for fif
39、ty years, was wheeled to the park.Some eyes rolled and there were a few low groans (嘟囔声) when Ms.Yates was about to speak. Many started looking at their watches and coming up with excuses to be anywhere instead of preparing to listen to a lecture from an old woman who had few kind words for her stud
40、ents and made them work harder than all the other teachers combined.Then Ms. Yates started to speak: “I cant tell you how pleased I am to be here. I havent seen many of you since your graduation, but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies. I have
41、 a large collection of newspaper photographs of my students. Although I havent appeared in person, I have attended your college graduations, weddings and even the birth of your children, in my imagination.”Ms. Yates paused and started crying a bit. Then she continued: “It was my belief that if I pus
42、hed you as hard as I could, some of you would succeed to please me and others would succeed to annoy me. Regardless of our motives, I can see that you have all been successful in your chosen path.”“There is no greater comfort for an educator than to see the end result of his or her years of work. Yo
43、u have all been a great source of pleasure and pride for me and I want you to know I love you all from the bottom of my heart.”There was a silence over the crowd for a few seconds and then someone started clapping. The clapping turned into cheering, then into a deafening roar (呼喊). Lawyers, truck dr
44、ivers, bankers and models were rubbing their eyes or crying openly with no shame all because of the words from a long forgotten English teacher from their hometown.24. What activity was organized for the school reunion?A. Telling stories about past events.B. A picnic on the school playground.C. Sigh
45、tseeing in the park.D. Graduates reports in the old building.25. What can be inferred from Paragraph 2?A. Some graduates were too busy to listen to Ms. Yates speech.B. Some people got tired from the reunion activities.C. Many graduates disliked Ms. Yates ways of teaching.D. Most people had little in
46、terest in the reunion.26. We can learn from Ms. Yates speech that she _.A. went to her students wedding ceremoniesB. gave her students advice on their careersC. attended her students college graduationsD. kept track of her students progress.27. Which of the following can best describe Ms. Yates?A. R
47、eliable and devoted.B. Strict but caring.C. Proud but patient.D. Tough and generous.【答案】24. A 25. C 26. D 27. B【解析】这是一篇记叙文。Barditch高中组织了一次全校同学会,会上英语老师Yates女士的一席发言打动了所有在场的人。虽然她很少对学生说好话,总是要求学生加倍努力,学生们也不喜欢她的教学方式,但是她在学生们毕业后一直关注着他们的情况,她发自心底里爱学生。【24题详解】细节理解题。根据第一段中“Several former teachers were on hands to
48、 tell stories about the old days.”可知,几名以前的教师在现场讲述过去的故事。由此可知,同学会组织了一个讲述过去的故事的活动。故选A。【25题详解】推理判断题。根据第二段“Some eyes rolled and there were a few low groans (嘟囔声) when Ms. Yates was about to speak. Many started looking at their watches and coming up with excuses to be anywhere instead of preparing to list
49、en to a lecture from an old woman who had few kind words for her students and made them work harder than all the other teachers combined.”可知,当Yates女士准备发言时,一些人翻了个白眼,还有几声低低的嘟囔声。许多人开始看表,找借口去其他地方,而不是准备听一个老太太的演讲,她对她的学生很少说好话,让他们比所有其他老师加起来要求得还要努力学习。由此可推知,许多毕业生不喜欢Yates女士的教学方式。故选C。【26题详解】细节理解题。根据第三段中“I haven
50、t seen many of you since your graduation, but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies. I have a large collection of newspaper photographs of my students. Although I havent appeared in person, I have attended your college graduations, weddings and
51、even the birth of your children, in my imagination.”可知,你们毕业后我就没见过你们,但我关注你们的事业,欣赏你们的胜利,也为你们的悲剧哭泣。我收集了大量学生在报纸上的照片。虽然我没有亲自到场,但在我的想象中,我参加了你们的大学毕业典礼、婚礼,甚至是你们孩子的出生。由此可知,从Yates女士的演讲中,我们能了解到,她一直在记录学生们人生中的进展情况。故选D。【27题详解】推理判断题。根据第二段中“Many started looking at their watches and coming up with excuses to be anyw
52、here instead of preparing to listen to a lecture from an old woman who had few kind words for her students and made them work harder than all the other teachers combined. (许多人开始看表,找借口去其他地方,而不是准备听一个老太太的演讲,她对她的学生很少说好话,让他们比所有其他老师加起来要求得还要努力学习)”可知,Yates女士对学生要求很严格;以及第三段中“I havent seen many of you since yo
53、ur graduation, but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies. I have a large collection of newspaper photographs of my students. Although I havent appeared in person, I have attended your college graduations, weddings and even the birth of your chil
54、dren, in my imagination.(你们毕业后我就没见过你们,但我关注你们的事业,欣赏你们的胜利,也为你们的悲剧哭泣。我收集了大量学生在报纸上的照片。虽然我没有亲自到场,但在我的想象中,我参加了你们的大学毕业典礼、婚礼,甚至是你们孩子的出生)”可知,Yates女士在学生毕业后仍然关心他们的近况,说明她关心学生。综上所述可知,Yates女士虽然严格但是关心学生。故选B。CIn a recent announcement, Harvard and the Massachusetts Institute of Technology(MIT)said that they have joi
55、ned forces to offer free online courses in an effort to attract millions of online learners worldwide.Beginning this fall, a number of courses developed by teachers at both universities will be offered online through a new $60 million program, known as edX. “Anyone with an Internet connection anywhe
56、re in the world can use our online courses,” Harvard President Drew Faust said during a meeting to announce the plan.MIT has offered a program called OpenCourseWare for ten years that makes materials from more than 2,000 classes free online. It has been used by more than 100 million people. In Decem
57、ber, the school announced it also would begin offering a special certificate, known as MITx, for people who complete certain online courses. Harvard has long offered courses to a wider population through a similar program.The MITx will serve as the foundation for the new learning platform.MIT Presid
58、ent Susan Hockfield said more than 120,000 people signed up for the first MITx course. She said Harvard and MIT hope other universities will join them in offering courses on the open-source edX platform.“Fasten your seatbelts,” Hockfield said.Other universities, including Stanford, Yale and Carnegie
59、-Mellon, have been experimenting with teaching to a global population online.The Harvard-MIT program will be monitored by a not-for-profit(非盈利的)organization based in Cambridge, to be owned equally by the two universities. Both MIT and Harvard have provided $30 million to start the program. They also
60、 plan to use the edX platform to research how students learn and which teaching methods and tools are most successful.28. According to this text, edX is _.A. a part of the free MIT OpenCourseWareB. a free computer program by MIT and HarvardC. a Harvard-MIT platform of free online coursesD. a free pr
61、ogram online for universities worldwide29. What is said about online education in the text?A. Universities have been trying online courses.B. About 2,000 online courses have been offered.C. Over 100 million people have finished courses online.D. Stanford and Yale together have courses similar to edX
62、.30. The underlined part in the text probably means “ ”.A. Get ready for the difficultiesB. Get ready for this educational changeC. Get prepared to complete the online coursesD. Get prepared to make materials for the edX courses31. What can be said about MITx according to the text?A. It is first off
63、ered as part of the edX learning program.B. It is another free MIT-Harvard online learning program.C. It is a standard to recognize online learners achievement.D. It is a new kind of free online course of Harvard and MIT.【答案】28. C 29. A 30. B 31. C【解析】本文为新闻报道类文体。文章报道了Harvard和MIT联手向全球免费提供网上课程的事情。【28题
64、详解】细节理解题。根据第一段话说Harvard和MIT联手向全球免费提供网上课程及第二段话“a number of courses developed by teachers at both universities will be offered online through a new $60 million program, known as edX”可知edX是这两所大学联手打造的一个网上免费授课的平台。故答案选C。【29题详解】细节判断题。根据倒数第二段话“Other universities, including Stanford, Yale and Carnegie-Mellon
65、, have been experimenting with teaching to a global population online”(其他大学,包括斯坦福大学、耶鲁大学和卡内基-梅隆大学,已经在尝试通过网络向全球人口进行教学。)可知大学已经开始尝试在线课程。答案选A。【30题详解】词义推断题。上文说MIT President Susan Hockfield said more than 120,000 people signed up for the first MITx course. She said Harvard and MIT hope other universities
66、will join them in offering courses on the open-source edX platform.“麻省理工学院校长苏珊霍克菲尔德表示,超过12万人报名参加了第一届麻省理工学院的课程。她说,哈佛大学和麻省理工学院希望其他大学也能加入他们的行列,在edX平台上提供课程。下文Hockfield said.Other universities, including Stanford, Yale and Carnegie-Mellon, have been experimenting with teaching to a global population onli
67、ne.说其他大学,包括斯坦福大学、耶鲁大学和卡内基-梅隆大学,已经在尝试通过网络向全球人口进行教学。划线句的字面意思为“系好安全带”。结合文章的意思可知,这里表示为这些大学在网上开设免费课程这一教育的变革做好准备。故答案为B。【31题详解】细节理解题。根据第三段“In December, the school announced it also would begin offering a special certificate, known as MITx, for people who complete certain online courses”(去年12月,该校宣布还将开始为完成某些
68、在线课程的学员提供一种名为MITx的特殊证书。)以及The MITx will serve as the foundation for the new learning platform.(MITx将作为新的学习平台的基础。)可知MITx是评价在线学习者学习成绩的标准。故答案选C。DWhy should mankind explore space? Why should money, time and effort be spent exploring and researching something with so few apparent benefits? Why should res
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
