四川省棠湖中学2020届高三英语下学期第一次在线月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 中学 2020 届高三 英语 下学 第一次 在线 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省棠湖中学2020届高三英语下学期第一次在线月考试题(含解析)注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最
2、佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1.What was the weather like on Saturday?A. Sunny. B. Cloudy. C. Windy.2.What does the man want to do next?A. Stop for some coffee. B. Keep on working. C. Leave for home.3.Why does the girl talk with
3、 the man?A. To send an invitation. B. To seek for help. C. To ask for permission.4.What are the speakers talking about?A. An applicant. B. An experience. C. A job.5.Which part of the mans body hurts?A. His back. B. His neck. C. His arm.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个
4、选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Where will the man go first?A. To his office. B. To a library. C. To a shop.7.What will the man buy?A. A book. B. A jacket. C. A CD.听第7段材料,回答第8至9题。8.Why does the man dislike the telephone sales job?A. Its unsuitabl
5、e for him.B. It needs long working hours.C. Its pay is quite low.9.What does the man think of working as a director assistant?A. Boring. B. Tiring. C. Appealing.听第8段材料,回答第10至12题。10.Why does the man call the woman?A. To tell her about her new job. B. To ask about her job program.C. To plan a meeting
6、with her.11.Who needs a new flat?A. Alex. B. Andrea. C. Miranda.12.Where is the woman now?A. In Baltimore. B. In New York. C. In Avon.听第9段材料,回答第13至16题。13.What is the woman going to do?A. Meet some customers. B. Attend a make-up party. C. Meet her college friends.14.What does the man suggest the woma
7、n doing?A. Buying a blue dress. B. Changing purple shoes. C. Wearing a white necklace.15.Where will the man go first?A. To his company. B. To his daughters school. C. To his parents home.16.What is the relationship between the speakers?A. Manager and secretary. B. Father and daughter. C. Husband and
8、 wife.听第10段材料,回答第17至20题。17What do we know about the Plaza Leon?A. Its a new building. B. Its a small town. C. Its a public place.18.When do parents and children like going to the Plaza Leon?A. Saturday nights. B. Sunday afternoons. C. Fridays and Saturdays.19.Which street is known for its food shops
9、 and markets?A. Via del Mar Street. B. Fernando Street. C. Hernandes Street.20.Why does the speaker like Horatio Street best?A. It has an old stone surface. B. It is named after a writer.C. It has a famous university.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AKeep u
10、p-to-date on the topics you love the most with a discount magazine subscription. Whether you enjoy discovering the latest celebrity gossip, or just working on word puzzles that exercise your brain, you can count on DiscountMags to offer you the absolute lowest price on your favorite best selling pri
11、nt or digital magazines and journals.Disney Princess magazine is the perfect magazine for any little girl! Your daughter will love reading stories, playing games, and making crafts that are all related to her favorite princesses. She will get hours of entertainment from each publication and you will
12、 enjoy watching her have so much fun! Order her a discount subscription to Disney Princess magazine today!Our Price: $28.97Cover Price: $ 39. 60For Over 35 years, National Geographic Kids has given children 6 and up an award-winning combination of photos, facts and fun while encouraging them to lear
13、n about the world around them. Featuring jokes, games and activities, National Geographic Kids puts science, technology, archeology, and the animal kingdom at their readers fingertips and its fast-paced, addictive format ensures theyll never be bored. But the real beauty of National Kids is its phil
14、osophy of making learning fun.Our Price: $19.95Cover Price: $35.40If you love being a hostess, Taste of Home magazine is for you. Filled with recipes, entertaining ideas, healthy meals and photographs of every dish, youll find plenty of inspiration inside each issue.Our Price: $ 16.99Cover Price: $
15、23.94Popular Science magazine is a publication about what is popular in the world of science. From articles featuring information and review about various gadgets, the latest trends in vehicles, scientific discoveries, the latest technologies, and even a do-it-yourself section that you will love, th
16、is magazine has a little of everything. Order your discount subscription to the scientific world today!Our Price: $ 12.00Cover Price: $ 47.88For more information, please click 1. Which magazine will you subscribe if you want to send a gift to a 5-year-old girl?A. Taste of Home.B. Popular Science.C.
17、Disney Princess.D. National Geographic Kids.2. What is SPECIAL about National Geographic Kids?A. It combines fun with learning.B. There are articles about scientific discoveries.C. Kids can learn science, technology, and the animal kingdom.D. It is a publication about what is popular in the world of
18、 science.3. Where can you find the passage?A. A newspaper.B. A guidebook.C. A magazine.D. A website.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】这是一篇广告类的说明文。DisCountMages向读者推荐了几个他们可能喜欢的期刊杂志,欢迎人们订阅。【1题详解】细节理解题。根据第二段中的“Disney Princess magazine is the perfect magazine for any little girl”可知,Disney Princess是适合小女孩的完美礼物。所以你想送给5
19、岁小女孩礼物的话,适合订阅Disney Princess。故C选项正确。【2题详解】细节理解题。根据第三段中的“But the real beauty of National Kids is its philosophy of making learning fun”可知,National Geographic Kids真正的美在于它使得学习成为乐趣,即:将学习和乐趣结合在了一起。故A选项正确。【3题详解】推理判断题。根据“For more information, please click ”中的click(点击)可知,只有网站上有网址链接可以点击。故D选项正确。BThe Alexander
20、 techniqueUntil earlier this year, I didnt know anything about the Alexander techniqueand saw no reason to think I should. One day, the backache I regularly suffered was more painful. I was brought up to think that the preferred way of dealing with aches is to do nothing and hope theyll go away, but
21、 I eventually went to the doctor. After examining me, he said, “You actually have bad posture (姿势). Go off and learn the Alexander technique.” Three months later I could walk straighter and sit better.The Alexander technique is a way of learning how you can get rid of harmful tension in your body. T
22、he teaching focuses on the neck, head and back. It trains you to use your body less severely and carry out the movements that we do all the time with less effort. There is little effort in the lessons themselves, which sets apart the Alexander technique from yoga or pilates, which are exercise-based
23、. A typical lesson involves standing in front of a chair and learning to sit and stand with minimum effort. You spend some time lying on a bench with your knees bent to straighten the spine (脊椎) and relax your body while the teacher moves your arms and legs to train you to move them correctly.The te
24、chnique helps to break the bad habits accumulated over years. Try folding your arms the opposite way to normal. This is an example of a habit the body has formed which can be hard to break. Many of us carry our heads too far back. The head weighs four to six kilos, so any inappropriate posture can c
25、ause problems for the body. The technique teaches you to let go of the muscles holding the head back, allowing it to go back to its natural place on the top of our spines.So who was Alexander and how did he come up with the technique? Frederick Alexander, an Australian actor born in 1869, found in h
26、is youth that he had vocal (声音的) problems during performances. He analyzed himself and realized his posture was bad. He worked on improving it, with excellent results. He brought his technique to London and opened a teacher-training school, which is still successful today.So if youre walking along t
27、he road one day with shoulders bent forward, feeling weighed down by your troubles, give a thought to the Alexander technique. It will help you walk tall again.4. What does the author suggest in Paragraph 1?A. She felt no better after the treatment.B. She got bored with the Alexander technique.C. Sh
28、e was sceptical about the doctors method.D. She was unwilling to seek treatment for her backache.5. What is the principle of the Alexander technique?A. Physical tension shouldnt be completely relieved.B. The technique shouldnt be combined with other exercises.C. The practice of the technique shouldn
29、t be attempted alone.D. Familiar physical actions shouldnt be done with much effort.6. What can we learn about Frederick Alexander?A. He managed to recover his vocal powers.B. He was eager to make a name for himself.C. He developed a form of exercise for actors.D. He had to leave home to develop his
30、 technique.7. What is the main idea of the passage?A. The occurrence of back pain is widespread.B. Alexander improved the technique to treat body pain.C. The Alexander technique helps overcome posture problems.D. People with back pain are victims of inappropriate postures.【答案】4. D 5. D 6. A 7. C【解析】
31、【分析】本文属于说明文,介绍了亚历山大技巧对于矫正身体的作用以及其发明者。【4题详解】推理判断题。根据第一段I was brought up to think that the preferred way of dealing with aches is to do nothing and hope theyll go away, but I eventually went to the doctor.可知,作者从小就被灌输这样的思维,处理疼痛的更好办法就是不做任何事情,希望疼痛自行消失,但是却最终不得不去看医生,故可知,作者看医生都是迫不得已,故选D。【5题详解】推理判断题。根据第二段It
32、trains you to use your body less severely and carry out the movements that we do all the time with less effort.可知,亚历山大技巧让你更合理使用身体,用最小的努力来做那些习惯性的动作,故可知,该技巧的原则就是用最小的力来做习惯性的动作,故选D。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段Frederick Alexander, an Australian actor born in 1869, found in his youth that he had vocal (声音的) proble
33、ms during performances. He analyzed himself and realized his posture was bad. He worked on improving it, with excellent results.可知,弗雷德里克亚历山大,一个出身于186年的澳大利亚演员,在年轻的时候声音出了问题。他做了分析,意识到自己的姿势不正确,因此致力于改善姿势,结果很好,故可知,他通过矫正姿势,解决了自己的声音问题,故选A。【7题详解】主旨大意题。本文介绍亚历山大技巧的对于矫正身体的作用以及其发明者,故可知在介绍亚历山大技巧的作用,故选C。【点睛】主旨大意题的
34、做题技巧。1) 主旨大意题属于归纳概括题。如有标题,标题中蕴含的信息往往是关键信息。2) 找准文章的主题句是关键。“主题句定位法”是一种行之有效的方法。在答题时,我们可以:读首句抓大意;读尾句抓大意;读首尾段抓大意。3.) 无明显主题句时高频信息词,任一篇文章都是围绕某个主题展开的,因此,有的文章中最明显的特点之一是有一个反复出现的中心词,即高频词,也叫做主题词。抓住了它,便容易抓住文章的中心。比如小题4,本文介绍亚历山大技巧的对于矫正身体的作用以及其发明者,故可知在介绍亚历山大技巧的作用,故选C。CThe problem of robocalls has gotten so bad that
35、 many people now refuse to pick up calls from numbers they dont know. By next year, half of the calls we receive will be scams(欺诈). We are finally waking up to the severity of the problem by supporting and developing a group of tools, apps and approaches intended to prevent scammers from getting thr
36、ough. Unfortunately, its too little, too late. By the time these “solutions”(解决方案) become widely available, scammers will have moved onto cleverer means. In the near future, its not just going to be the number you see on your screen that will be in doubt. Soon you will also question whether the voic
37、e youre hearing is actually real.Thats because there are a number of powerful voice manipulation(处理) and automation technologies that are about to become widely available for anyone to use. At this years I/O Conference, a company showed a new voice technology able to produce such a convincing human-
38、sounding voice that it was able to speak to a receptionist and book a reservation without detection.These developments are likely to make our current problems with robocalls much worse. The reason that robocalls are a headache has less to do with amount than precision. A decade of data breaches(数据侵入
39、) of personal information has led to a situation where scammers can easily learn your mothers name, and far more. Armed with this knowledge, theyre able to carry out individually targeted campaigns to cheat people. This means, for example, that a scammer could call you from what looks to be a famili
40、ar number and talk to you using a voice that sounds exactly like your bank tellers, tricking you into “confirming” your address, mothers name, and card number. Scammers follow money, so companies will be the worst hit. A lot of business is still done over the phone, and much of it is based on trust
41、and existing relationships. Voice manipulation technologies may weaken that gradually.We need to deal with the insecure nature of our telecom networks. Phone carriers and consumers need to work together to find ways of determining and communicating what is real. That might mean either developing a u
42、niform way to mark videos and images, showing when and who they were made by, or abandoning phone calls altogether and moving towards data-based communicationsusing apps like FaceTime or WhatsApp, which can be tied to your identity.Credibility is hard to earn but easy to lose, and the problem is onl
43、y going to get harder from here on out.8. How does the author feel about the solutions to problem of robocalls?A. Panicked.B. Confused.C. Embarrassed.D. Disappointed.9. Taking advantage of the new technologies, scammer can _.A. aim at victims preciselyB. damage databases easilyC. start campaigns rap
44、idlyD. spread information widely10. What does the passage imply?A. Honesty is the best policy.B. Technologies can be double-edged.C There are more solutions than problems.D. Credibility holds the key to development.11. Which of the following would be the best title for the passage?A. Where the Probl
45、em of Robocalls Is RootedB. Who Is to Blame for the Problem of RobocallsC. Why Robocalls Are About to Get More DangerousD. How Robocalls Are Affecting the World of Technology【答案】8. D 9. A 10. B 11. C【解析】这是一篇说明文。文章指出语音操作与自动化技术的出现使得机器人电话可以以假乱真,欺诈现象更加严重,解决这个问题需要电话运营商和消费者共同努力。【8题详解】推理判断题。根据第一段中的We are f
46、inally waking up to the severity of the problem by supporting and developing a group of tools, apps and approaches intended to prevent scammers from getting through. Unfortunately, its too little, too late. By the time these “solutions”(解决方案) become widely available, scammers will have moved onto cl
47、everer means.可知,我们认识到了问题的严重性,支持和开发了旨在防止欺诈者通过的工具、应用程序和方法,。不幸的是,我们的努力太少了,也太晚了。在这些“解决方案”被广泛使用的时候,骗子将转移到更巧妙的手段上。由此推知,作者认为这些“解决办法”对于解决问题起不了什么作用,因此作者感到很“失望”。故D选项正确。【9题详解】细节理解题。根据第三段中的The reason that robocalls are a headache has less to do with amount than precision. A decade of data breaches(数据侵入) of pers
48、onal information has led to a situation where scammers can easily learn your mothers name, and far more. Armed with this knowledge, theyre able to carry out individually targeted campaigns to cheat people. This means, for example, that a scammer could call you from what looks to be a familiar number
49、 and talk to you using a voice that sounds exactly like your bank tellers, tricking you into “confirming” your address, mothers name, and card number.可知,机器人通话之所以令人头痛,与其说与数量有关,不如说与精确度有关。长达十年的个人信息泄露已经导致了这样一种情况:骗子可以轻易地知道你母亲的名字,甚至更多。有了这些知识,他们就能够开展有针对性的活动来欺骗人们。根据这些可知,利用这种新的技术,欺诈者们可以精确的确定他们行骗的目标。故A选项正确。【1
50、0题详解】推理判断题。根据第二段最后一句At this years I/O Conference, a company showed a new voice technology able to produce such a convincing human-sounding voice that it was able to speak to a receptionist and book a reservation without detection.可知,这项语音技术可以产生一个听起来和人类非常相似的声音,它可以和接待员进行交谈,进行预订。由此可知,这项新技术有其好的方面。根据第三段的叙
51、述可知,欺诈者们可以利用这项新技术来进行欺诈行为。由此推知,这项新技术既可以发挥好的作用,也可能为坏人所利用,产生不好的影响,因此可以说它是一把双刃剑。故B选项正确。【11题详解】主旨大意题。第一段提到:robocalls(机器人电话:自动拨号播放录音信息的推销电话)在未来变得会越来越严重,不仅仅是出现在你的手机屏幕上的电话号码令人怀疑,而且你会质疑听到的声音是否是真的。第二段介绍原因:语音操作与自动化技术的出现使得机器人电话可以以假乱真。第三段介绍了语音操作和自动化技术发展会使得机器人电话产生的问题更加严重。最后两段提出我们该如何应对这些问题。综上,文章第一段点明文章中心:机器人电话问题在未
52、来会变得越来越严重。下文都是围绕这一话题展开的。故C选项适合作标题。DMany of us listen to music while we work, thinking that it will help us to concentrate on the task at hand. And in fact, recent research has found that music can have beneficial effects on creativity. When it comes to other areas of performance, however, the impact
53、 of background music is more complicated.The idea that listening to music when working is beneficial to output probably has its roots in the so-called “Mozart effect”. Put simply, this is the finding that spatial rotation performance(空间旋转能力) is increased immediately after listening to the music of M
54、ozart, compared to no sound at all.How sound affects performance has been the topic of research for over 40 years, and is observed through a phenomenon called the irrelevant sound effect. To study irrelevant sound effect, participants in the research are asked to complete a simple task which require
55、s them to recall a series of numbers or letters in the exact order in which they saw them. The tricky thing is being able to do this while ignoring any background noise.Two key characteristics of the irrelevant sound effect are required for its observation. First, the task must require the person to
56、 use their rehearsal abilities(复述能力), and second, the sound must contain acoustical variation(声学变化). Where the sound does not vary much acoustically, the performance of the task is much closer to that observed in quiet conditions.The irrelevant sound effect itself comes from attempting to process tw
57、o sources of ordered information at the same timeone from the task and one from the sound. Unfortunately, only the former is required to successfully perform the recall task, and the effort in ensuring that irrelevant order information from the sound is not processed actually hinders(阻碍) this abilit
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
