2020-2021学年新教材高中英语 Unit 1 Cultural Heritage单元素养评价(含解析)新人教版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Cultural Heritage单元素养评价含解析新人教版必修2 2020 2021 学年 新教材 高中英语 Heritage 单元 素养 评价 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Cultural Heritage单元素养评价(一)(Unit 1) (120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Excuse me, mama. Why dont you sit down here? W: No, thank you. Im getting off at the next bus stop. 1. Wh
2、ere are the speakers? A. In a park. B. In a lift. C. On a bus. 答案: CText 2W: With all these new orders, were going to have to hire more production workers. M: Are you sure, Miss Heath? We still have plenty of goods available. W: Yes, but that wont last forever, and we just cant ask our workers to pu
3、t in any more overtime. 2. What are the speakers discussing? A. Whether to hire more workers. B. How to improve production. C. When to put the new orders. 答案: AText 3M: Whats that book about, Sue? History? W: Im not really sure. Its a book of poems, but I have to admit that I have no idea what most
4、of them mean! 3. What are the speakers talking about? A. A book. B. A poet. C. A history class. 答案: AText 4W: I give up! Ill never work out this problem. I dont know why I chose math as my major. M: Take it easy. I think we should take a short break. Your brain could use the rest. . . 4. What does t
5、he man suggest the woman do? A. Rest for a little while. B. Try an easier problem. C. Find a different major. 答案: AText 5M: There are so many deadlines to meet. I dont know if Im going to be able to meet them all. W: I know what you mean. Im working on three projects right now. I should just concent
6、rate on one and get it done because I dont think I can complete all three. 5. What does the woman plan to do? A. Focus on one project only. B. Help the man with his work. C. Try to get three projects done. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,
7、 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Now that Abby has finished her presentation, lets evaluate her speech. Jason, what do you think of her presentation? M: She spoke loudly and clearly and she seemed quite confident. W: OK. What else? M: Her speech was well
8、organized. Her conclusion reminded me of all the important points she had made. W: Good. Now, what about some things that Abby might work on for next time? M: There were some long pauses when she was trying to think about what to say next. W: True. Perhaps practicing a few more times before her spee
9、ch would help her not to pause as much. 6. What does the man think of Abbys presentation? A. It is too long. B. It is well prepared. C. It is well organized. 答案: C7. What should Abby do to improve her presentation? A. Speak clearly. B. Be more confident. C. Avoid long pauses. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Te
10、xt 7M: Oh, Im exhausted. W: Why are you so tired? What did you do today? M: There were so many things I did. W: Did you do all those things by yourself? M: Oh, yes. I had to. I had to check the new products. I had to hold the meeting with the department managers. I had to listen to their reports and
11、 give my comments. Thats my job, you know. W: Well, it sounds like you really had to do all those things. But you shouldnt work too hard. Do you know what you should do at the moment? M: What? W: Take some time off. M: Go on holiday? W: To relax yourself. How about having a trip this weekend? M: You
12、 mean having a picnic? W: Yes. M: Great idea! 8. Which position does the man most probably hold? A. General manager. B. Secretary. C. Department manager. 答案: A9. What do you think the man will do this weekend? A. Have relaxation. B. Continue working. C. Help the woman. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W:
13、 How did you get interested in country music? M: Well, when my friend and I first got our record player, we started to buy all kinds of recordsjazz, country music and rock. Soon I found that I was buying more country music records than any other kind. W: How did you start working for the radio stati
14、on? M: I thought there should be a radio program of country songs, so I went to CBC and suggested it. That was how we started the program called Golden Country Time. W: Then you were asked to write articles to explain the background of those songs. M: Yes, but soon I got tired of running to the libr
15、ary to find information, so I started buying country song books and building my own library. 10. What is the mans job? A. He works for a radio program. B. He sells music records. C. He writes songs. 答案: A11. What kind of music does the man like best? A. Country music. B. Jazz. C. Rock. 答案: A12. Why
16、did the man start to buy music books? A. To start a new radio program. B. To get information more easily. C. To write more songs. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: So, what seems to be the problem, Bobby? M: Dr. Cardano, I woke up in the middle of the night with a terrible pain in my right foot. W: Did
17、 you cut yourself or knock it against something? M: No. It just started hurting all of a sudden. W: Can you describe the pain for me? Is it a sharp pain that comes and goes? Or is it a constant, dull pain that doesnt really ever go away? M: I suppose its more like the first one. But its definitely d
18、ifficult to walk, so its not really going away, either. W: Let me see those feet, Bobby. M: Do you want me to take off both socks? W: Yes, Id like to compare your right foot with your left foot. Ah, the right foot is pretty red, and it looks bigger than the left one. It also feels warmer. M: What do
19、es it mean, doctor? W: Well, I dont know for sure. It could be one of a couple of things. Im going to send you up to the lab to get some blood tests. Check in to the lab on the third floor. Im sending them some instructions. Come back down here as soon as its finished. M: OK. I need to use the restr
20、oom first. Can you tell me where that is? W: Go downstairs to the first floor. Its right next to the elevators. M: Thanks. 13. When did Bobby notice his foot was hurting? A. After he woke up at night. B. When he cut it by accident. C. Once he knocked it against something. 答案: A14. How does Bobby des
21、cribe the pain? A. Dull. B. Sharp. C. Constant. 答案: B15. Where is the lab? A. On the first floor. B. On the second floor. C. On the third floor. 答案: C16. What is Bobby going to do first? A. Go to the restroom. B. Have some blood tests. C. Write down some instructions. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W
22、: Welcome to the Ipswich Arts Festival. This recording will help you find your way around this years festival, the twentieth weve held here in Trafalgar Park. If you look at your map, you will see the entrance to the festival on Trafalgar Road. Directly opposite the entrance, youll see a bridge, and
23、 on the left of this youll find this years Sculpture Garden. Its a lovely setting to admire the skill of the sculptors who have carved their artwork out of both wood and stone. If you follow the path through the middle of the park, youll reach the Catering Village, where you can buy food and drinks.
24、 Just past there is an area between the Catering Village and the toilets where youll find an exhibition of paintings all done by local artists. If you then go back past the Catering Village, on the left is this years Craft Market. This is always a popular area of the festival, where you can admire t
25、he handiwork of our talented exhibitors. As always, we have live bands playing on stage throughout the festival. The stage is just on the right of the entrance. As well as live music, we also add a special section for literature lovers this year. Youll be able to listen to a variety of authors readi
26、ng from their latest works. You can also enjoy a new section that our talented group of actors will performing modern plays. 17. Where is the Sculpture Garden? A. On Trafalgar Road. B. Opposite the entrance. C. On the left of the bridge. 答案: C18. What can people do in the area between the Catering V
27、illage and the toilets? A. Admire artwork out of wood and stone. B. Appreciate an exhibition of paintings. C. Buy food and drinks. 答案: B19. What is the popular area of the festival? A. The Craft Market. B. The Sculpture Garden. C. The Catering Village. 答案: A20. What is the tradition of the festival?
28、 A. Live bands play throughout the festival. B. Authors read from their latest works. C. Actors perform plays. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)A(2020枣庄高一检测)English SchoolsTheres no substitute for taking an English course in a high quality language school in an English-speaking c
29、ountry. Els-lounge Student has partnered with some of the best language schools in the UK. Choose a school from below. We can offer discounts on English courses! Burlington School, LondonBurlington School is located in Parsons Green, 15 minutes by underground from the centre of London. Our standard
30、of teaching is high, with courses in General and Specialist English. The coffee bar is open all day serving freshly-cooked meals, and the school organises a range of social activities to complement(补充)the classes. Students live either in homestays or in one of our hostels. See Burlington School cour
31、ses and save 10%University of Liverpool, English Language CentreYou can have confidence in the University of Liverpool, which is ranked in the top 1% of higher education institutions worldwide. While studying here, you will benefit from modern and dynamic English teaching methods in small classes of
32、 fewer than 16 students. See University of Liverpool courses and save 12%Interactive English School, BrightonWe are a small friendly school. Being a small school means we can cater for your individual needs more easily than larger schools. All of our teachers are native speakers, qualified and exper
33、ienced. Our prices are very affordable and start from 60 per week for full-time courses of 20 lessons. See Interactive English School courses and save 7%New School of English, CambridgeThe New School of English is located in the beautiful city of Cambridge. The school is open all year and provides a
34、 range of English language courses for adults from all over the world(minimum age 16). These courses cover General English as well as courses for professionals looking to focus on specific topic areas. They have a range of accommodation choices for students. See New School of English courses and sav
35、e 5%【文章大意】本文是一篇应用文。文章介绍了四所教授地道英语的英国学校。21. What can we know about Burlington School? A. It is open all year. B. It is located in London. C. It provides no accommodation. D. It offers no social practice classes. 【解析】选B。根据Burlington School, London可知该学校位于伦敦。22. Which school offers the biggest discounts?
36、 A. Burlington School. B. New School of English. C. University of Liverpool. D. Interactive English School. 【解析】选C。推理判断题。根据四所学校所提供的折扣以及“See University of Liverpool courses and save 12%”可知University of Liverpool 提供的折扣最大。23. How is New School of English different from the others? A. It sets a strict a
37、ge limit. B. Its accommodation is optional. C. Its teachers are qualified and experienced. D. It offers General and Specialist English courses. 【解析】选A。细节理解题。根据New School of English, Cambridge中的“The school is open . . . all over the world(minimum age 16). ”可知, 它与其他学校的不同之处在于它有一个严格的年龄限制。B Ancient Chine
38、se folk paintings and many other art styles have been passed down from generation to generation, and are still practised in different parts of China. Heres a look at four unique Chinese folk art forms. Chinese Opera is the traditional form of Chinese drama. According to incomplete statistics, in Chi
39、nas various ethnic regions there are about more than 360 kinds of operas. The most famous ones include Peking Opera, Kunqu Opera, Yueju Opera, Yuju Opera, Sichuan Opera, Fujian Opera, Hebei Opera, Huangmei Opera and so on, in total more than 50, among which Peking Opera is the most popular in China.
40、 Shadow Play (皮影戏) dates back to Western Han Dynasty in Shaanxi more than 1, 000 years ago. The moving figures, usually carved out from leather, are operated by folk artists, accompanied by music and singing. It is the worlds first dubbed (配音的) motion picture art form, thus considered the “ancestor”
41、 of modern film. Today this art form is still popular in northern China. Paper-cutting is one of the most popular traditional decorative arts in China with a long history. Paper-cutting can be seen across China and it has even developed into different local genres (流派). They are usually used to deco
42、rate gates and windows during festivals. The Kite was invented by Chinese people. According to legend the earliest kite in China was a wooden bird by Mo Di in the Eastern Zhou Dynasty. Later his student Lu Ban improved the tech and used bamboo as material to make a kite. Today, various kite-flying a
43、ctivities can be found in different regions of China. Shandong Weifang Kite Festival is held every year and attracts lots of kite lovers and travelers. 【文章大意】本文是一篇说明文。文中主要介绍了四种独特的中国民间艺术形式: 戏曲、皮影戏、剪纸、风筝, 并对其进行了简单的介绍。24. Why is Shadow Play considered the ancestor of modern film? A. It has a history of
44、 more than 1, 000 years. B. It was operated by ancient folk artists. C. It is accompanied by music and dances on the stage. D. It is the worlds first dubbed motion picture art form. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段“It is the worlds first dubbed motion picture art form, thus considered the “ancestor” of modern fil
45、m. 可知皮影戏是世界上第一个有配音的电影艺术形式, 因此被认为是现代电影的“祖先”。故选D项。25. What does the underlined word “They” in Paragraph 4 refer to? A. Different local genres. B. Traditional decorative pictures. C. Paper-cutting art works. D. Popular Chinese handwriting. 【解析】选C。词义猜测题。根据第四段“They are usually used to decorate gates and
46、windows during festivals. 通常在节日期间用它们装饰门窗。”可知, “They” 代指“Paper-cutting art works”, 故选C项。26. What was the earliest kite made of in China? A. Paper. B. Wood. C. Bamboo. D. Leather. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段“According to legend . . . the Eastern Zhou Dynasty. 据传说, 中国最早的风筝是东周莫迪的木鸟。”可知, 中国最早的风筝是用木头做的。故选B。27. Wh
47、at is the main topic of this article? A. Chinese folk art. B. Chinese folk paintings. C. Chinese operas. D. Chinese folk plays. 【解析】选A。主旨大意题。根据文章内容, 文章主要介绍了四种独特的中国民间艺术形式: 戏曲、皮影戏、剪纸和风筝, 并对其进行了简单的介绍, 结合所有选项, A项(中国民间艺术)确切表达了文章大意, 故选A。C(2020惠州高一检测)Everybody sleeps, but what people stay up late to catch
48、or wake up early in order not to miss varies by culture. From data collected, it seems the things that cause us to lose the most sleep, on average, are sporting events, time changes, and holidays. Russias late nights and early mornings generally correspond(相一致)to public holidays. On New Years Eve, R
49、ussians have the worlds latest bedtime, hitting the hay at around 3: 30 a. m. Russians also get up an hour later on International Womens Day, the day for treating and celebrating female relatives. Similarly, Americans late nights, late mornings, and longest sleep fall on three-day weekends. Canada g
50、ot the least sleep of the year the night it beat Sweden in the Olympic hockey(冰球)final. The World Cup is also chiefly responsible for sleep deprivation. The worst night for sleep in the U. K. was the night of the England-Italy match on June 14. British people stayed up a half-hour later to watch it,
51、 and then they woke up earlier than usual the next morning thanks to summer nights, the phenomenon in which the sun barely sets in northern countries in the summertime. That was nothing, though, compared to Germans, Italians, and the French, who stayed up around an hour and a half later on various d
52、ays throughout the summer to watch the World Cup. It should be made clear that not everyone has a tool to record their sleep patterns; in some of these nations, its likely that only the richest people do. And people who select to track their sleep may try to get more sleep than the average person. E
53、ven if thats the case, the above findings are still striking. If the most health-conscious (注重健康的) among us have such deep swings(明显改变)in our sleep levels throughout the year, how much sleep are the rest of us losing? 【文章大意】本文是一篇说明文。许多人熬夜或早起的原因各不相同。从收集到的数据来看, 我们的睡眠时间、体育赛事、假期等因素都会让我们失去最多的睡眠。这个数据令人震惊,
54、 然而却几乎没人意识到睡眠对我们多么重要。28. What do we learn about the Russians regarding sleep? A. They dont fall asleep until very late. B. They dont sleep much on weekends. C. They get less sleep on public holidays. D. They sleep longer than people elsewhere. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段“Russias late nights . . . 3: 30 a. m.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444226.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020秋九年级英语上册 Module 8 Sports life检测卷习题课件 (新版)外研版.pptx
