2020-2021学年新教材高中英语 Unit 1 Food for thought(第1课时)Starting out .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Food for thought第1课时Starting out 2020 2021 学年 新教材 高中英语 thought 课时 Starting
- 资源描述:
-
1、Unit 1Food for thought课时作业1Starting out & Understanding ideasLast year I went to America and stayed there with an American family for two months.As is said, “The best house is in America, the best wife is in Japan, and the best food is in China.” So I _1_ pride and pleasure in “the best food” I _2_
2、for my American family. Each day, regardless of my poor skill of cooking, I would do something in a new way: _3_ the dishes color, the meats type or the soups style. Thus, my American friends could discover the _4_ of eating Chinese food. _5_ my “good” job, I was often rewarded with their _6_ of tha
3、nks such as “very delicious” “excellent”But something funny _7_ yesterday when I cooked Sichuan style fish for dinner. I was _8_ with my work. When the whole family sat round the table, they first looked _9_ at the fish, and then looked at me. “Why do all the fish only have their _10_?” they asked.
4、“Its terrible!” _11_ or terrible? I cant understand. But I do know that fish heads are delicious. The head is the _12_ part of fish; in China only the important guests can have the _13_ of enjoying it.Another _14_ thing is: the American friends often said to me “help yourself” as they _15_ home frui
5、ts or other things. According to Chinese _16_ I would simply smile in answer to their kindness _17_ actually helping myself to any of the food. _18_, I said “help yourself” to them whenever I brought home fruits. Dear me! No matter how much or how often I brought home food, _19_ it was nice to their
6、 taste, they _20_ hesitated to use their hands to “help themselves” until all was finished.本文是一篇记叙文。文化的碰撞与差异使不同国家的人们进一步了解彼此,让他们的关系进一步加深。1A.took BsharedCheldDenjoyed答案:A解析:根据语境可知,作者为自己给他的美国家庭做最好的食物而感到自豪和快乐。2A.leftBintroducedCcookedDsent答案:C解析:参见上题解析。3A.changingBpaintingCimproving Dmanaging答案:A解析:根据上文
7、的“I would do something in a new way”可知,尽管厨艺不精,作者常常会改变做饭方式。4A.importanceBjoyCtrouble Dnecessity答案:B解析:根据语境可知,因为作者总是变着花样做中国菜,所以一家人能发现吃中国菜的快乐。5A.In spite ofBIn honor ofCInstead of DBecause of答案:D解析:根据下文的“I was often rewarded”可知,此处是说因为作者做得好吃,他经常被人赞扬。6A.smilesBflowersCgestures Dexpressions答案:D解析:此处指他们对作者
8、充满感激的表示。7A.disappearedBhappenedCcontinued Darrived答案:B解析:根据下文的内容可知,作者在做四川菜的时候发生了一些事情。8A.confusedBpleasedCstrict Dfamiliar答案:B解析:根据下文的内容可知,作者对自己的烹饪感到很满意。9A.worriedlyBexcitedlyCsurprisedly Ddisappointedly答案:C解析:根据下文的“Why do all the fish only have their _10_?”可知,此处表示那一家外国人首先惊讶地看着鱼。10A.headsBskinsCtails
9、 Dbones答案:A解析:根据下文的“fish heads are delicious”可知答案。11A.ParticularBBadCComfortable DTasty答案:D解析:根据下文的“I cant understand. But I do know that fish heads are delicious”可知,作者不理解,但作者确认鱼头是美味的。12A.biggestBbestCdearest Dlightest答案:B解析:根据语境可知,在中国,人们认为鱼头是鱼身上最好的部分。13A.abilityBtimeCright Dhonor答案:D解析:根据“only the
10、important guests can have the _13_ of enjoying it”可知,只有重要的宾客才能有幸享受鱼头的美味。14A.astonishingBannoyingCinteresting Dcommon答案:C解析:根据语境可知,作者在这里讲述了在美国的另外一件有趣的事情。15A.collectedBwantedCbought Dbrought答案:D解析:根据语境可知,当美国朋友带水果或其他东西回家时会对作者说“请自便”。下文中的“whenever I brought home fruits”是提示。16A.traditionBlifestyleCopinion
11、 Dvalue答案:A解析:根据下文的内容可知,根据中国的传统观念,作者以笑回应却没有随意吃食物。17A.exceptBincludingCwithout Dwith答案:C解析:根据语境可知,作者以笑回应却没有随意吃食物。without “没有”,符合语境。18A.In turnBAbove allCAfter all DAt last答案:A解析:根据语境可知,作者在介绍“help yourself”在中美两国的不同,美国的文化和中国的文化是截然相反的。in turn“反过来”,符合语境。19A.in caseBeven ifCas far as Das long as答案:D解析:根据语
12、境可知,只要作者带回的食物符合他们的口味,他们就毫不犹豫地随便吃起来,直到把食物吃光。20A.neverBoftenCalways Dusually答案:A解析:参见上题解析。AFarmers might think the idea of growing food for fun sounds strange. But there are some people who do it all the time. They grow some vegetables because their natural color or shape is pleasing to see. They grow
13、 others because scientists have developed new colors or different sizes for traditional vegetables.One example is the bell pepper. Seed companies sell seeds for several different kinds of bell peppers. One pepper is a weak yellow color when it begins to grow. Then its color changes to white. As it g
14、rows, it changes color two more timesto orange, then red. If you are not interested in peppers that change colors as they grow, you can grow some that remain on color. Each kind of pepper has its own special taste.Another unusual plant is known as the yardlong bean or snake bean. It grows up to one
15、meter in length. It is an important part of the food supply in areas of Asia. American farmers like it because it is different, yet tastes very much like the green beans they traditionally grow. Each bean has from ten to twenty seeds. The outside or pod can be eaten. Some of the very long beans are
16、green outside but have blackandwhite or red seeds.Gourds (葫芦) are plants that people like to grow because of their many different shapes. They also have many uses. Some round gourds are dried, painted and made into containers. Others have long necks and big bodies. These are dried, cut and made into
17、 containers to pour drinking water.这是一篇说明文。农民们可能觉得种植食物是为了娱乐这种想法很奇怪。但的确有人因为蔬菜的自然颜色或形状是令人愉悦的而种蔬菜。科学家已经研发出新的颜色或大小不同的传统蔬菜。文章列举了三种用来娱乐的植物。1Which of the following statements is TRUE?AThe new kinds of vegetables can sell better than the traditional ones.BAsian are fond of snake bean because of its differen
18、t colors.CAmerican farmers like bell pepper because of its different tastes.DPeople are willing to grow gourds due to their various shapes and functions.答案:D解析:推理判断题。根据最后一段“Gourds (葫芦) are plants that people like to grow because of their many different shapes. They also have many uses.”可知人们喜欢种植葫芦是因为
19、它们有许多不同的形状和用途,故选D。2People grow the bell pepper mainly to enjoy its _.AshapesBcolorsCflavorsDvitamins答案:B解析:推理判断题。根据第二段“As it grows,it changes color two more timesto orange, then red.”(随着它的生长,颜色再变两次变为橙色,再变为红色。)可知bell pepper生长过程中会不断变化颜色,故可推测人们种植bell pepper主要是为了欣赏它不断变化的颜色,故选B。3Which is the best title f
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444259.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
