2020-2021学年新教材高中英语 Unit 1 Knowing me knowing you Using language素养练习(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Knowing me you Using language素养练习含解析外研版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 language
- 资源描述:
-
1、课时素养评价二Unit 1Using language. 单句语法填空1. Founded(found) in Moscow after the 1905 revolution, the company eventually settled in Tel Aviv in the late 1920s. 2. Designed(design) very cleverly to fit into corners, the shelf doesnt take up much room. 3. The new technology, if applied (apply) to rice growing
2、, will help increase the grain output. 4. China has wasted no time in sharing the full gene sequence of the 2019-nCoV with the WHO, earning(earn) valuable time for the world. 5. Hesitating (hesitate) over whether to leave or not, the child stayed where he was. 6. Warned (warn) by their manager, they
3、 became more careful in doing their work. 7. Having received (receive) the letter from her best friend, Lucy ran towards home excitedly. 8. Brought(bring) up in a poor family, what Fang Sijin needs most is money, a lot of money. 9. Surrounded (surround) by a river, the park had a central pond with f
4、lowers floating in it. 10. Disappointed (disappoint) at failing in the math exam, John wouldnt like to talk about it to his parents. . 完成句子1. Once lost, such a chance might never come again. 一旦失去, 这样的机会可能永远不会再来了。2. Tested positive for COVID-19, Feng was sent to a makeshift hospital for treatment. 检测
5、新冠肺炎呈阳性, 冯被送到临时医院接受治疗。3. If given a second chance, she would still be a volunteer in Wuhan. 如果再给她一次机会, 她仍然会去武汉做志愿者。4. Bathed in the sunshine, we jumped and cheered with joy. 沐浴在阳光中, 我们高兴地欢呼雀跃。5. Satisfied with her answer, her teacher praised her in front of all the students. 对她的答案非常满意, 老师当着所有学生的面表扬了
6、她。6. Affected by the epidemic, the economy in China, however, is generally on the right track. 虽然受到疫情影响, 但中国的经济基本运营正常。7. When exposed to stress, in whatever form, all of us react both mentally and physically. 当暴露在压力之下时, 不管以什么形式, 我们所有的人都会从精神和身体上作出反应。8. Devoted to his science research, he has enjoyed
7、fame all over the world. 由于献身于科学研究事业, 他在全世界享有盛名。. 阅读理解Do you have good friends? Do you sometimes feel so close to them that they are like family to you?It turns out that this isnt just an expression. A study by Yale University and the University of California, San Diego, has found that you and your
8、friends have more genes in common than strangers do, the Guardian reported. Researchers looked at the genes of 1, 932 people and compared them in pairs of unrelated friends and strangers. They found that friends have 1 percent of genes that match. “One percent may not sound like much to the layperso
9、n (外行), but to geneticists (遗传学家) it is a significant number, ” Professor Nicholas Christakis of Yale University told Discovery News. In fact, this is the same amount of genes you share with your fourth cousins, those who have the same great-great-great grandparents as you. So is it a coincidence th
10、at you become friends with people who share your genes? Not at all. In fact, it is evolution that brings you together. People who share certain genes also share skills and have similar likes and dislikes, researchers said. In ancient times, it was critical that people who were alike stayed together.
11、 For example, people who had a similar susceptibility (易感性) to the cold were more likely to help each other build a fire, giving them a better chance to survive. Researchers also found that among all the genes studied, those affecting sense of smell were the most similar in friends. This is probably
12、 because people who smell things in the same way are more easily drawn to similar environments. For example, people who like the smell of coffee may hang out at cafes more often and are therefore more likely to meet and become friends with each other. Based on their findings, the team has developed
13、an interesting test called the “friendship score”. It calculates how big the chances are that two people will be friends by studying their genes. So, here is a question for you: would you like to take this test and know in advance who your friends are going to be, or would you still prefer to figure
14、 it out by yourself and let time be the judge?【文章大意】这是一篇新闻报道。来自耶鲁大学和加利福尼亚大学的研究发现: 与陌生人相比, 朋友之间的基因有相似性, 所以朋友有时更像是家人。1. What is the authors main purpose in writing the article?A. To explain why friends share skills and interests. B. To report on recent findings about making friends. C. To analyze what
15、 influences the way people make friends. D. To explain an interesting test called the “friendship score ”. 【解析】选B。推理判断题。这是一篇新闻报道, 第一段两个一般疑问句引起读者的注意力, 第二段提出了本文主要表达的观点, 也是作者的写作目的。由第二段中的“A study by Yale University and the University of California, San Diego, has found that you and your friends have mor
16、e genes in common than strangers do, the Guardian reported. (据卫报报道, 耶鲁大学和加利福尼亚大学的研究发现: 与陌生人相比, 朋友之间的基因有相似性。)”可知, 这篇文章主要讲述关于交朋友的这项新发现。并且由“the Guardian reported”可知, 这是一篇新闻报道, 选项B中的report与这句话中的reported呼应, B项(报道关于交朋友的最新发现)与文章内容吻合。2. According to the researchers of the study, people _. A. form friendship
17、s by complete coincidenceB. are genetically similar to their friends, compared to strangersC. make friends with those who share nearly 10 percent of their genesD. may share more similar genes with their friends than with their fourth cousins【解析】选B。细节理解题。由第二段中的“A study by Yale University and the Univ
18、ersity of California, San Diego, has found that you and your friends have more genes in common than strangers do, the Guardian reported. (据卫报报道, 耶鲁大学和加利福尼亚大学的研究发现: 与陌生人相比, 朋友之间的基因有相似性。)”可知, 与陌生人相比, 朋友之间的基因有相似性。3. With the examples of ancient people developing the ability to speak and helping each ot
19、her build a fire, the author intends to _. A. show how ancient people helped each other surviveB. explain that similar interests are what lead to friendshipC. show that it is evolution that brings friends togetherD. tell us why it was easier for ancient people to find friends【解析】选C。推理判断题。这个举例出现在倒数第四
20、段, 由倒数第五段的内容“So is it a coincidence that you become friends with people who share your genes? Not at all. In fact, it is evolution that brings you together. (你跟与你基因相似的人变成朋友是偶然吗?并不是这样的。实际上, 是进化将你们带到一起。)”可知, 倒数第四段应该是对进化如何将你们带到一起成为朋友的解释。本段谈到了有相似基因的人也有相似的技能和喜好, 然后以古代人为例, 说明只有遇到拥有相似技能基因的人他们才能发展语言技能, 同时,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444280.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
