分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Bridging Cultures Period 2课时素养检测(含解析)新人教版选择性必修第二册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:444454
  • 上传时间:2025-12-05
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:67.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年新教材高中英语 Unit Bridging Cultures Period 2课时素养检测含解析新人教版选择性必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 课时 素养
    资源描述:

    1、Unit 2 Bridging Cultures课时素养检测六Unit 2Period 2. 阅读理解AMeeting people from another culture can be difficult. From the beginning, people may send the wrong signal (信号). Or they may pay no attention to signals from another person who is trying to develop a relationship. Different cultures emphasize (强调)

    2、the importance of relationship building to a greater or lesser degree. For example, business in some countries is not possible until there is a relationship of trust. Even with people at work, it is necessary to spend a lot of time in “small talk”, usually over a glass of tea, before they do any job

    3、. In many European countrieslike the UK or France people find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or cafes rather than at the office. Talk and silence may also be different in some cultures. I once made a speech in Thailand. I had expected my speech to be a success an

    4、d start a lively discussion; instead there was an uncomfortable silence. The people present just stared at me and smiled. After getting to know their ways better, I realized that they thought I was talking too much. In my own culture, we express meaning mainly through words, but people there sometim

    5、es feel too many words are unnecessary. Even within Northern Europe, cultural differences can cause serious problems. Certainly, English and German cultures share similar values; however, Germans prefer to get down to business more quickly. We think that they are rude. In fact, this is just because

    6、one culture starts discussions and makes decisions more quickly. People from different parts of the world have different values, and sometimes these values are quite against each other. However, if we can understand them better, a multicultural environment (多元文化环境) will offer a wonderful chance for

    7、us to learn from each other. 【语篇概述】本文主要讲述的是不同文化之间的差异问题, 并进行了举例说明。1. In some countries, eating together at restaurants may make it easier for people to_. A. develop closer relationsB. share the same cultureC. get to know each otherD. keep each other company【解析】选A。细节理解题。根据第二段中的“. . . people find it ea

    8、sier to build up a lasting working relationship at restaurants or cafes rather than at the office. ”可知在餐馆吃饭或在咖啡厅喝咖啡比在办公室更容易建立长久的工作关系。2. Why does the author mention his experience in Thailand? A. To show the English prefer to make long speeches. B. To show too many words are of no use. C. To show peo

    9、ple from Thailand are quiet and shy by nature. D. To show even talk and silence can be culturally different. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段中的“Talk and silence may also be different in some cultures. ”可知谈话和沉默也有文化上的差异。3. According to the text, how can people from different cultures understand each other better? A

    10、. By sharing different ways of life. B. By accepting different habits. C. By recognizing different values. D. By speaking each others languages. 【解析】选C。推理判断题。根据文章最后一句However, if we can understand them better, a multicultural environment will offer a wonderful chance for us to learn from each other.

    11、可知多元文化环境使双方互相理解。4. What would be the best title for the text? A. Multicultural EnvironmentB. Cross-Cultural DifferencesC. How to Understand Each OtherD. How to Build Up a Relationship【解析】选B。标题归纳题。本文主要介绍了不同文化之间的差异, 并说明不同文化之间要加强理解和认识。BKwanzaa(宽扎节) is a cultural holiday that celebrates African heritage

    12、 and identity. The name comes from a Swahili phrase, of which the meaning is “first fruits”. The holiday is based on traditional African harvest festivals. Created in 1966, Kwanzaa is a relatively new holiday. It is practiced by Africans of all religious faiths. Kwanzaa is observed from Dec. 26 to J

    13、an. 1, which lasts for seven days to highlight the Seven Principles and to celebrate family, community and culture. The seven days correspond to the Seven PrinciplesUnity, Purpose, Faith, Self-determination, Collective work and responsibility, Cooperative economics, Creativity. Seven candles are lig

    14、hted during Kwanzaa, each representing one of the Seven Principles and seven symbols are placed around the home. Each family celebrates Kwanzaa in their own way, but celebrations often include dances, singing, storytelling, poetry reading and a large traditional meal. Tafari and her family celebrate

    15、 Kwanzaa by decorating their home with crafts(工艺品) made by her children and by laying the seven symbols on their table. Each night, Tafaris family gather around their display, pray, light the candle of the day and discuss what the principles of Kwanzaa mean to them, how they have demonstrated(展现) th

    16、e principles throughout the year and how to improve in the following year. Afterwards, they enjoy African drumming, dance, tell stories, and create crafts. Friends are often invited on the final night of Kwanzaa to share a feast. The seven-day celebration offers a fun, educational and authentic expe

    17、rience to all families. 【语篇概述】本文主要介绍了非洲的传统文化节日宽扎节。5. Kwanzaa originates from _. A. religious beliefsB. harvest festivalsC. common principlesD. ancient stories【解析】选B。细节理解题。根据第一段The holiday is based on traditional African harvest festivals. 可知这个节日起源于一个丰收的节日。6. Why does the writer introduce Tafari and

    18、her family in the passage? A. To show us the harmonious relationship of Tafaris family. B. To tell us Kwanzaa should be celebrated just in their way. C. To show us an example of the family celebrations of Kwanzaa. D. To show us the great importance of observing Kwanzaa. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段的开头Each fam

    19、ily celebrates Kwanzaa in their own way和第四段的内容可知作者介绍Tafari and her family是举例说明庆祝宽扎节的方式。7. Which of the following activities may offer a more educational experience? A. Eating a traditional meal. B. Decorating homes. C. Enjoying drumming. D. Reading poems. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段. . . celebrations often i

    20、nclude dances, singing, storytelling, poetry reading and a large traditional meal. 可推断, 更有教育意义的体验是朗读诗歌。. 完形填空Culture shock is a complex topic, but Im a simple man with simple perspectives. So my experience of foreign culture boils down to three basic stages: anger, acceptance and appreciation. When

    21、I began my life in China, I was often filled with frustration and 1 over the way things were. Things were seen as clearly “2”and I rejected the view of there being other ways of doing things. Afterwards I came to3 different ways of doing things but still saw my own ways as superior. My views were st

    22、ill heavily coloured by 4 and I often accepted situations I felt 5 by simply coining the phrase “Thats in China. ” 6 China was a backward country that simply didnt do things correctly. Finally, however, I came to understand and appreciate the new 7 and ways of doing things, sometimes using them as e

    23、ffectively as the8. For example, fish is never 9 with the head in my country, thus my feelings went from “Ugh! I cant eat this! The fish is 10 at me saying, Youre a 11 man. Take this off the table, ” to “Ill let my friends enjoy, but Ill just stick with the other dishes, ” and to “Would anyone mind

    24、if I eat the eyeball? ” It is not the same with every westerner, and some take 12 than others to go through the three stages. It all depends on how 13 you are and how tightly you 14 to your own culture. It took over a year of living in China before I finally appreciate the new culture. Now, Im more

    25、15 in China than in my own country. 【语篇概述】本文作者通过描写自己对中国文化从气愤到欣赏的心路历程, 说明了一个人对外国文化的接受过程。 1. A. curiosity B. fear C. purpose D. anger 【解析】选D。词汇复现题。该段讲述的是作者初到中国时对中国文化所持有的态度。结合第一段中提到的三个基本阶段anger, acceptance和appreciation可知作者目前是处于第一个阶段, 即anger。 2. A. wrong B. right C. wise D. smooth 【解析】选A。推理判断题。根据下文“I re

    26、jected the view of there being other ways of doing things”可知作者拒绝接受处理事情的其他的方式, 因为他认为其他方式都是错误的。因为错误, 所以拒绝。 3. A. find B. use C. accept D. refuse 【解析】选C。上下文语境题。根据下文中“I often accepted situations. . . ”可知作者后来逐渐接受了一些中国文化。所以答案选C。 4. A. preferencesB. referencesC. factsD. standards【解析】选A。逻辑推理题。根据上下文可知作者对于某些文

    27、化现象的接受仍凭个人的喜好。preference“偏爱, 喜好”。 5. A. necessaryB. importantC. nervousD. stupid【解析】选D。 逻辑推理题。作者觉得人们解释一些文化现象时仅仅说一句“这是在中国”的行为很愚蠢。 6. A. mentioningB. sayingC. meaningD. referring【解析】选C。词义辨析题。mention“提到, 提及”; refer“指的是”。此处是解释上文的 “Thats in China. ”, mean“意思是”, 符合语境。 7. A. characterB. personalityC. revol

    28、utionD. culture 【解析】选D。词汇复现题。此处作者是讲述自己是如何接受中国文化的, 所以选D项。 8. A. localsB. foreignersC. researchersD. citizens【解析】选A。逻辑推理题。根据作者的转变可推断他像当地人一样自如地运用中国人的处事方式。 9. A. boughtB. soldC. servedD. separated 【解析】选C。词义辨析题。句意: 在我的国家, 我们从来不吃鱼头。serve表示“端上(饭菜)”, 符合语境。 10. A. glancingB. laughingC. shoutingD. staring【解析】

    29、选D。词义辨析题。带头的鱼端上来以后, 他认为鱼在瞪着自己。glance at“瞥了一眼”; stare at “盯着, 瞪着”。根据句意选D。 11. A. kindB. cruel C. brave D. unique 【解析】选B。逻辑推理题。根据语境推断当时作者认为, 在鱼看来自己就是一个残忍的人。所以选B。12. A. moreB. less C. furtherD. longer 【解析】选D。逻辑推理题。空格前的take表示“花费”, 根据语境可知, 对于西方人来说, 有的人需要花费更长的时间来接受一种新的文化。所以答案选D。 13. A. adaptable B. consid

    30、erable C. dependable D. enjoyable 【解析】选A。词义辨析题。根据语境可知, 一个人对于一种新的文化的接受速度取决于其适应能力。adaptable“可适应的”; considerable“相当多(大)的”; dependable“可依靠的”; enjoyable“愉快的, 快乐的”。根据句意答案选A。 14. A. get B. hold C. catch D. insist 【解析】选B。背景常识题。按常理说对本国文化的固守程度会影响对新的文化的理解和接受。hold指“持有; 保持”。本题易错选D项, insist表示“坚持”时应搭配介词on。15. A. a

    31、nxious B. welcomed C. comfortable D. miserable 【解析】选C。逻辑推理题。随着对中国文化的接受和欣赏, 作者内心也发生了很大的变化。现在作者感到在中国比在自己的国家还要舒服。 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。There are many New Zealanders returning home to live at the moment. 1. (tradition), young Kiwis go overseas to live and work for a few years and this 2.

    32、 (call) an OE (overseas experience). Some return home after a year or two and 3. stay away for longer. Many go to Australia and the United Kingdom. If they marry an Australian or a British person, they probably decide to live in that country. Even older New Zealanders 4. (attract) to Australia over

    33、the years because the wages can be 5. (high) there and it is not too distant or different from New Zealand. Now it looks like those people are returning home. Reasons for this could be that they have lost their job because 6. the bad economy and they want to be closer to family during such hard time

    34、s. Unemployment is still quite low in New Zealand at 5%. In 7. (place)like United Kingdom, United States and Australia, the unemployment rates are higher so it is harder 8. (get) a job. Houses are also cheap enough 9. (buy) at the moment so it can be 10. good time to buy a house here. 1. 【解析】Traditi

    35、onally。考查词性转换。此处是副词位于句首, 修饰整个句子。2. 【解析】is called。考查动词的时态和语态。此处作谓语, 用一般现在时的被动语态, 表示“被叫做”。 3. 【解析】others。考查代词。根据上文的Some 可知, 此处是“some. . . others. . . ”的结构。4. 【解析】have been attracted。考查动词的时态和语态。根据文中的over the years可知用现在完成时, 且是被动意义。5. 【解析】higher。考查形容词。此处意为: 因为那里的薪水可能更高一些。6. 【解析】of。考查固定结构。此处是because of 短语, 意为“因为糟糕的经济情况”。7. 【解析】places。考查名词。根据like后面的内容可知, 此处用名词复数。8. 【解析】to get。考查非谓语动词。此处的it是形式主语, 真正的主语是不定式to get a job。9. 【解析】to buy。考查非谓语动词。此处是结构be + adj. + enough to do, 意为“足够做”。10. 【解析】a。考查冠词。此处表示泛指, 意为“买房子的一个好时候”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Bridging Cultures Period 2课时素养检测(含解析)新人教版选择性必修第二册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444454.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1