2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Making a difference Developing ideas素养练习(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Making difference Developing ideas素养练习含解析外研版必修第三册 20
- 资源描述:
-
1、课时素养评价六Unit 2Developing ideas. 单句语法填空1. After a weeks treatment (treat), the football player recovered from his injury. 2. The majority (major) of children want to have a dog for companionship. 3. She helped me with my math without hesitation(hesitate) when she knew I failed the math test. 4. When t
2、ravelling in Beijing, keep a record of what interests you most. 5. You should assist your mother with the housework. She is too tired. 6. We just stay here temporarily (temporary). Tomorrow we will move to a new house. 7. They had a real sense of achievement (achieve) when the work was finished. 8.
3、Please show me how to operate (operate)the machine. . 完成句子1. I know its hard work, and Ill come across many difficulties and frustrations. 我知道这个工作很难, 我会遇到许多困难和挫折。2. I always treat him as a friend, so I mail some gifts to him every year when the new year comes. 我总是把他当朋友, 所以每年过年的时候我会给他邮寄些礼物。3. To achi
4、eve success, we should, first of all, have a clear long-term goal in our life. 为了成功, 我们首先要对自己的生活有一个明确的长期目标。4. Suddenly, he came up with a good idea. 突然, 他想到了一个好主意。5. This material is suitable for making work clothes. 这种材料适合做工作服。6. When the expert arrived, all the students rose to their feet. 当专家到达时,
5、 所有的学生站起身来。7. I am very confident about his success. 我对他的成功很有信心。. 阅读理解AEvery year, usually in November, famous British people go to London for a special award ceremony Pride of Britain Awards. It celebrates Britains heroesordinary people who have shown bravery in a dangerous situation or who have do
6、ne a lot to help others. When the nation needs a bit of cheering up, maybe we need more people like Dante Marvin. Dressed in a tiny white suit, Dante was focused on in a wheelchair. He was a pocket rocket of positivity, taken to the stage with a loud “Whats up, London?” like a rock star. Dante Marvi
7、n told all celebrities present that he would not let a bone disease get in the way of his Raising efforts. Despite his own illness, he inspires everyone he meets. He often beams at others and works hard to spread happiness to others as an ambassador for the childrens charity, Variety. Dante, 11, fro
8、m Liverpool, suffers much more than most. He had 16 broken bones in his mum Rachaels body and was born with fragile bone disease and scoliosis (脊柱侧凸). He has broken 92 bones in his lifeas a sneeze or slap can injure himand has received 17 separate operations to insert metal chips. Rachael says, “I d
9、ont prevent Dante doing anything. He just gets on with it. He hates seeing other children sad. If I take him to the hospital, he is more bothered about the crying children and tries to comfort them. I am so proud of him. ”Dante is so grateful for his new yellow wheelchair that has been donated by Va
10、riety. He said, “My message to anyone with a disability is dont give up. He reminds people of his mottothere are no disabilities, just abilities. Presenting Dante with the awardChild of Courage, Jason Manford, a famous comedian, asked if hed like to be a comedian and Dante told him he never stops la
11、ughing. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了Pride of Britain Awards的获奖者11岁的但丁马文, 虽身患重疾, 但他仍然面带微笑, 努力把快乐传递给他人的故事。1. Who is Pride of Britain Awards intended for?A. Special talents. B. Civilian heroes. C. Outstanding children. D. Super stars acting modestly. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段第二句“It celebrates Britains heroesordinary
12、people who have shown bravery in a dangerous situation or who have done a lot to help others. (它赞扬英国的英雄在危险的情况下表现出勇敢的普通人, 或者为帮助他人做了很多事情的普通人。)”可知, Pride of Britain Awards的目的是表扬普通人的勇敢或乐于助人的品质, 即表彰平民英雄。2. Whats the meaning of the underlined word “beams” in Paragraph 2?A. Glares. B. Fires. C. Smiles. D.
13、Guesses. 【解析】选C。词义猜测题。根据画线词后面的“to spread happiness”, 再结合文章最后一句中的“he never stops laughing”, 可猜出该词的意思是“微笑”。3. What does the author mainly want to tell us in Paragraph 3?A. Dantes suffering and quality of helping others. B. The importance of good family education. C. Examples of Dantes spreading happin
14、ess. D. The symptom of fragile bone disease. 【解析】选A。推理判断题。本段主要谈及但丁马文的身体状况和所受的手术之苦, 后面主要借用他母亲的话, 说明他有乐于助人的品质。4. What can be inferred according to the text?A. Dantes dream is to be a comedian. B. Jason Manford is a humorous host. C. The award helps achieve ones goal. D. Dante is always optimistic and
15、joyful. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段最后一句在给但丁颁发“勇气之子”的奖项时, 著名喜剧演员贾森曼福德问他是否想成为一名喜剧演员但丁告诉他, 他从未停止笑”。再结合第一段最后一句“When the nation needs a bit of cheering up, maybe we need more people like Dante Marvin. (当国家需要一点振奋精神的时候, 也许我们需要更多像但丁马文这样的人。)”可知, 但丁是乐观且给别人带来欢乐的人。BNearly each country in the world has its official hono
16、rs reserved (保留) for outstanding people. For instance, in the United States, the highest civilian honor is the Presidential Medal of Freedom. In China, there are also such official honors given to people who have made outstanding contributions (贡献)to the nations construction and development. On Sept
17、. 17, 2019, President Xi Jinping signed a presidential decree (主席法令) to award 42 individuals the Medal of the Republic, the Friendship Medal and various honorary titles. Shen Jilan, an 89-year-old farmer, is one of the eight people who were awarded the Medal of the Republic. She is the only person i
18、n China who has served at all 13 National Peoples Congresses (人民代表大会) since 1954. She is the very witness to the development of the Peoples Congress system. It was she who put forward the clause on “equal pay for equal work” between men and women, which was written into the first Constitution of PRC
19、 in 1954. Tu Youyou, who had received the Nobel Medicine Prize in 2015, was also awarded the Medal of the Republic. She is famous for finding out Qinghaosu, which has helped to save millions of lives. Before the discovery, malaria is a deadly disease to people of tropical developing countries in Sou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444537.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
