2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Making a difference素养提升(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Making difference素养提升含解析外研版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 difference 素养 提升 解析
- 资源描述:
-
1、单元素养提升(二)Unit 2. 单句语法填空1. The extended (extend) meeting came to an end late into the night. 2. A man rushed to the girl to give her first aid and I joined in without hesitation (hesitate). 3. Aided(aid) by heat and strong winds, the fire quickly spread. 4. Tiangong s launching was an important histo
2、rical achievement (achieve)for China, even for the whole world. 5. To my relief(relieve), the new medicine bought from Beijing helped relieve the pain of my brothers injured leg. 6. Her childhood dream became a reality(real) when she broke the 800m race world record in the last Olympic Games. 7. One
3、-third of the country is covered with trees and the majority(major) of the citizens are black people. 8. We often buy everything abroad with the money earned(earn) from oil imports. 9. Aspirin is a simple but highly effective (effect)treatment. 10. Theyre the problems left (leave) over by history an
4、d remain unsolved. . 用适当的短语完成句子1. Its time to start thinking outside the box. In other words, its time to come up with (想出)creative ways to save the coral reefs. 2. She used to diet and exercise to keep her weight under control(控制). 3. If we are to make a difference(有影响, 使不同) in life, its very impor
5、tant that we should begin with small things. 4. Though he was badly hurt, he slowly rose/got to his feet(站起来). 5. For all these years I have been working for others. Im hoping Ill set up(创立) my own business some day. 6. At last, his hard work made his dream a reality(使他的梦想成真). 7. Now only a few peop
6、le are willing to donate their organs after they pass away(去世). 8. To control your spending, youd better keep a record of(记录) your expenses. 9. He served as (充当)a witness at the wedding. 10. When his lips break into a smile(绽开笑容), it is enough to melt any womans heart. . 完成句子1. He didnt know whether
7、 to laugh or to cry when he heard the words. 当他听到这些话的时候, 他哭笑不得。2. On seeing his mother, he threw himself into his mothers arms. 一看到母亲, 他就扑到母亲怀里。3. Their work finished, they went home. 完成工作, 他们回家了。4. What we care is not your sex but your age. 我们在乎的不是你的性别而是你的年龄。5. The epidemic is so severe that we hav
8、e to stay at home. 疫情如此严重, 我们不得不待在家里。. 阅读理解ADaniel Zhang, the former top manager of Alibaba, has larger shoes to fill now. In September last year, he took over the role of chairperson from Jack Ma, who decided to step down after building the $420-billion Internet business. Zhang studied finance at t
9、he Shanghai University of Finance and Economics. After graduating from school he worked at a gaming company in Shanghai. The Shanghai native joined Alibaba in 2007 and played a key role in helping to drive Taobao to profit(营利). He is best known for starting the “Double 11” shopping festival, which h
10、as brought in 50 million yuan in sales during the first festival in 2009 to 268 billion yuan in 2019. As to leadership style, Zhang is very different from Ma. The latter made a name for himself as an entertainer, dressing up as Michael Jackson at company events. Zhang has kept a much lower profile(低
11、调). “Ma is a guy with many ideas. He is very, very creative, ” he said in an interview. “Im the guy who always wants to put my foot on the ground. ” The young chairperson, however, has never wanted a routine job or a predictable lifea message he gave to students during a 2016 event at his alma mater
12、(母校). Zhang now has his sights set on helping Alibaba further develop its New Retail strategy, which looks to combine online shopping. “We strongly believe that brick-and-mortar stores(实体店) can create huge value, but their model needs to be upgraded, ” Zhang said at a conference last year. 【文章大意】这是一
13、篇记叙文。文章主要介绍了阿里巴巴的新人主席Daniel Zhang。他于2007年进入阿里巴巴, 2009年启动了双十一购物节, 为阿里巴巴带来了巨大利润。他的下一步计划是联合线上和线下购物, 以创造更大的利润。1. We learn from the text that Daniel Zhang has _. A. built Alibaba into a $420-billion businessB. helped Alibaba achieve most of its successC. replaced Jack Ma as top manager of AlibabaD. start
14、ed the “Double 11” shopping festival【解析】选D。细节理解题。根据第二段的He is best known for starting the “Double 11” shopping festival可知Daniel Zhang启动了双十一购物节。2. The underlined word “routine” in Paragraph 3 is closest in meaning to _. A. unchangingB. satisfyingC. riskyD. low-paid【解析】选A。词义猜测题。根据第三段的“Im the guy who al
15、ways wants to put my foot on the ground. ” The young chairperson, however, has never wanted a routine job or a predictable life可知Daniel Zhang认为他自己是一个脚踏实地的人。然而这个年轻的主席从来不想要一个常规的工作或者可以预测的生活。结合句意, 尤其是put my foot on the ground, however 和predictable life 可猜测画线部分的意思是“一成不变的”。3. What is Zhangs opinion about
16、Jack Ma?A. Careful. B. BraveC. CreativeD. Friendly. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段的“Ma is a guy with many ideas. He is very, very creative, ” he said in an interview. 可知Daniel Zhang认为马云是一个有很多想法、很有创造性的人。4. What is Zhangs future plan?A. Making shoes for people who have big feet. B. Developing Alibaba into the wor
17、lds biggest company. C. Bringing the “Double 11” shopping festival to the West. D. Combining online and offline shopping. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段的Zhang now has his sights set on helping Alibaba further develop its New Retail strategy, which looks to combine online shopping. 可知Daniel Zhang的目的是帮助阿里巴巴进一步发展
18、零售战略, 该战略和线上购物结合在一起, 即线下购物和线上购物相结合。BTraveling by subway can sometimes be quite an adventure, especially during rush hour. There are the times when you have to avoid cups of coffee that could spill (溅) on you. The smells of some passengers food are very strong, too. According to the Beijing subway pa
19、ssenger regulations, which went into effect on May 15th, passengers except babies and the sick are no longer allowed to eat or drink on the subway. Violators (违反者) who do not stop after being asked to will be asked to get off. The violation will also be recorded in the violators credit record. Some
20、support the rule. The reason is that the smell of food and drink can annoy other passengers. “The smell of food fills the carriage, causing people discomfort, especially in the hot summer. Besides, eating on the subway produces rubbish. And on subway trains, people often spill their drinks, ” said Z
21、heng Yiou, 17, a student from Hefei. However, others question this rule. “Some citizens live so far from their work places that they have limited time to have breakfast before they go to work. Eating while they travel saves them time and decreases the chance that they will be late for work, ” He Son
22、glin, a 17-year-old student from Chengdu said, “And some people, like those with low-blood sugar levels, get sick if they cant eat when they must. ”Other Chinese cities like Nanjing and Chengdu have similar regulations. Some foreign cities also ban eating and drinking on the subway. For example, eat
23、ing and drinking have long been banned on the subway in Washington DC. Singapore fines people who eat or drink on the subway up to 500 Singapore dollars, which is 2, 417 yuan. Chen Yanyan, a professor from Beijing University of Technology, believed we should consider the need of some people to eat o
24、r drink on the subway. “Commuters (通勤者) and travelers are sometimes too busy to eat. Maybe we could learn from Tokyo, where there are many subway stations equipped with services, allowing passengers to eat and drink, ” she said. 【文章大意】这是一篇说明文。根据5月15日生效的北京地铁乘客条例, 除婴儿和病人外, 乘客不得在地铁上吃喝。违反者被要求停止后不停止的, 将被
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444564.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
