2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 3 ENVIRONMENTAL PROTECTION单元检测(含解析)新人教版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 UNIT ENVIRONMENTAL PROTECTION单元检测含解析新人教版选择性必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 PROTECTION
- 资源描述:
-
1、UNIT 3 ENVIRONMENTAL PROTECTION单元综合检测(三)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ANo.1SnapchatWith this app,the pictures people share with friends will disappear automatically(自动地) after they are seen. Snapchat has become more and more popular since 2012. Over 700 million photos have been shown
2、 daily by May 2014,up from 20 million per day in 2012.No.2UberThe ondemand car service app allows users to order a ride and get picked up within minutes. Ondemand service means no need to reserve (预订) and no waiting in taxi queues. And the app can be used in more than 40 countries.No.3WhatsAppWhatsA
3、pp became the worlds most popular chat app in 2014 with over 600 million monthly users in August. It was also bought by Facebook in October for about $22 billion (about 136 billion yuan)No.4VenmoThe mobile payment service is used to share bills by friends,who get together to have dinner or do someth
4、ing else. It took Millennials(生于19841995年间的“千禧一代”) smartphones by storm in 2014. It is said that among college students the word “Venmo” is now being used as a verb“just Venmo me”【语篇解读】本文主要介绍了四款受欢迎的手机软件:可以分享照片的Snapchat;可以订车的Uber;可以聊天的WhatsApp和可以付账的Venmo。1Which app can be chosen by those who like tak
5、ing and sharing photos?ASnapchat.BWhatsApp.CVenmo.DUber.A细节理解题。第一段第一句“With this app,the pictures people share with friends will disappear automatically(自动地) after they are seen.”可知使用这款软件可以和朋友们分享照片,故选A。2What can we use Uber for?APick up somebody.BTravelling to different countries.CCalling a taxi.DWai
6、ting in lines.C细节理解题。第二段第一句“The ondemand car service app allows users to order a ride and get picked up within minutes.”可知按需求服务的汽车服务软件允许使用者预定车程或叫车来接,故选C。3How many people use WhatsApp in August,2014?AOver 700 million.BAbout 136 billion.CAbout 22 billion.DOver 600 million.D细节理解题。第三段第一句“WhatsApp became
7、 the worlds most popular chat app in 2014 with over 600 million monthly users in August.”可知WhatsApp软件8月份的使用者超过6亿,故选D。BA few months after Wu Xinggu was congratulated by teachers for graduating from the university,the 23yearold has been making his dream of relieving tens of thousands of teachers in Ch
8、ina from drowning in marking papers(改卷) a reality.Yitiku,an online software system based on Wus idea,eases the workload of teachers by doing many of the functions that they did,such as selecting the test questions,forming an exam paper,and preparing exercises for the students.The features of Yitiku
9、may sound quite simple,but this idea won his company millions of dollars from Chinas Internet giant Tencent in January. The unexpectedly successful fund raising story became a popular conversation starter among the people in the education business.“I can say its quite an achievement for me and our c
10、ompany. As far as I know,Im the first CEO born after 1990s that Tencent has invested (投资) in,and we are the first online education company they have invested in.” Wu Xinggu told China Daily.Different from other online companies that treat students as clients (客户),Yitiku has chosen teachers as their
11、focus. “ We make the work of teachers easy. Usually it takes two to three hours for them to prepare a new exam paper. Now its just three clicks.” said Wu. He is quite satisfied with the major feature of the software.Sitting in his 10squaremeter office in Zhonguancun,a hub of innovation (创新) in Beiji
12、ng,Wu looks confident and chatty when talking about his business. His fastspeed answers give people an impression that he has years of experience in the online education sector. The fact is that he had been putting most of attention in directing courses at an art college until about a year ago.【语篇解读
13、】本文主要讲述了23岁的大学毕业生吴兴谷研发在线系统Yitiku,减轻老师批改试卷的工作量。4The best title for this passage might be Athe 23yearold wants to ease workload of teachersBthe achievement made by a boy born after 1990sCYitiku,an online software system loved by teachersDa 23yearold surprises the Chinas Internet giantA主旨大意题。根据第一段中的“th
14、e 23yearold has been making his dream of relieving tens of thousands of teachers in China from drowning in marking papers a reality”可知,本文主要讲述了23岁的大学毕业生吴兴谷研发在线系统Yitiku,减轻老师批改试卷的工作量,故A项正确。5Yitiku has the following function EXCEPT Adesigning test papersBchoosing the test questionsCteaching the students
15、Dgrading papersC细节理解题。根据第二段中的“such as selecting the test questions,forming an exam paper,and preparing exercises for the students”可知,Yitiku系统有选择试题、生成试卷、为学生准备练习等功能,而没提到教学生这一功能,故C项正确。6The underlined word “hub” in the last paragraph means Aspecial centerBsmall houseCbig marketDsupermarketA词义猜测题。根据画线词前的
16、“Sitting in his 10squaremeter office in Zhonguancun”可知,坐在北京创新中心中关村的仅有十平米的办公室里,由此可知画线词词义为“特别中心”,故A项正确。7What will be continued after the last paragraph?AWus family backgroundBhow Wu got the great ideaCwhat Wu studied in an art collegeDWus experience in directing coursesB推理判断题。根据最后一段中的“The fact is that
17、 he had been putting most of attention in directing courses at an art college until about a year ago.”可知,事实上,一年前他还把大部分注意力集中在艺术学院的指导课程上,而本文主要讲的是吴兴谷研发在线系统Yitiku,所以下文应该接着讲他是如何产生研发Yitiku这一想法的,故B项正确。CLeadership today is not about forcing others to do things. If this is even possible,it is shortterm. If y
18、ou order someone to do something against their will,they may do it because they feel they must,but the anger they feel will do more harm in the longterm. They will also experience fear.Fear causes the thinking brain to shut down,making the person unable to function at his or her best. If they connec
19、t you with this emotion of fear,they will become less functional around you,and you will have succeeded in not only shooting yourself in the foot,but possibly making a very good employee or partner unable to perform effectively. Fear has no place in leadership.The way we affect people in a lasting w
20、ay is by our own character,and our understanding and use of emotion. We can order someone to do something,which may be part of the work day,or we can employ them at the emotional level,so they become fully devoted to the projects and provide some of their own motivation(积极性)Todays work place is all
21、about relationships. Anyone works harder in a positive environment in which theyre recognized and valued as a human being as well as a worker. Everyone produces just a bit more for someone they like. Leaders understand the way things work. They know money is not the only most motivating factor in th
22、e work life of most people.The true strength of leadership is an inner strength that comes from the confidence of emotional intelligenceknowing your own emotions,and how to deal with them and those of others. Developing your emotional intelligence is the best thing you can do if you want to develop
23、your relationships with people around you,which is the key to the leadership skills.【语篇解读】本文谈论的是领导力形成的实质及如何发挥人的领导艺术。8When may an employee have a feeling of fear in the work place?AHe is forced to do things.BHe cannot work at his best.CHe feels his brain shut down.DHe thinks of this work as a burden.
24、A推理判断题。 作者在文章的第一段谈到强迫命令会带来的坏处时指出:“Leadership today is not about forcing others to do things.(领导艺术中不包括强迫别人做事情)”“.They will also experience fear(那也会使下属产生恐惧感)”A选项恰与此意吻合,故选A。9Which of the following is TRUE according to the passage?APeople like to connect leadership with fear.BGood relationship is the ke
25、y to business success.CWorking conditions affect peoples physical health.DSmart people are more functional in the work place.B推理判断题。作者在第四段中提道:“Todays work place is all about relationships(现在的工作环境是受到人际关系的影响的)”接着作者又在文章结尾处明确指出:“Developing your emotional intelligence is the best thing you can do if you
26、want to develop your relationships with people around you,which is the key to the leadership skills.”据此可以确定正确答案是B。10To positively affect employees,what should a leader do first of all?AProvide better suggestions.BDevelop his own personality.CHide his own emotion of fear.DGive his employees a pay ris
27、e.B细节理解题。作者在文章的第三段第一句指出:“The way we affect people in a lasting way is by our own character,and our understanding and use of emotion.(影响别人的持久方式是凭借我们自身的人格魅力,以及对情感的理解和运用)”这里的 character指的就是personality,据此可以判断出正确答案是B。11Good leadership is mainly seen in a leaders ability to Agive employees specific instruc
28、tionsBhelp raise employees living standardsCdeal wisely with employees emotionsDprovide a variety of projects for employeesC主旨大意题。通读这篇文章后可以看出作者的主旨是要告诉我们领导意识是建立在领导者是否能有效调动雇员的积极性之上的,C选项与此义相符,故选C。DThe idea of turning recycled plastic bottles into clothing is not new. During the last five years,a large
29、number of clothing companies,businesses and environmental organizations have started turning plastics into fabric to deal with plastic pollution.But theres a problem with this method. Research now shows that microfibers could be the biggest source of plastic in the sea.Dr. Mark Browne in Santa Barba
30、ra,California,has been studying plastic pollution and microfibers for 10 years now. He explains that every time synthetic (合成的)clothes go into a washing machine,a large number of plastic fibers fall off. Most washing machines cant collect these microfibers. So every time the water gets out of a wash
31、ing machine,microfibers are entering the sewers and finally end up in the sea.In 2011,Browne wrote a paper stating that a single piece of synthetic clothing can produce more than 1,900 fibers per wash. Browne collected samples from seawater and freshwater sites around the world,and used a special wa
32、y to examine each sample.He discovered that every single water sample contained microfibers.This is bad news for a number of reasons. Plastic can cause harm to sea life when eaten. Studies have also shown that plastic can absorb other pollutants.Based on this evidence,it may seem surprising that com
33、panies and organizations have chosen to turn plastic waste into clothing as an environmental“solution”Even though the science has been around for a while,Browne explains that hes had a difficult time getting companies to listen. When he asked wellknown clothing companies to support Benign by Designh
34、is research project that seeks to get clothes that have a bad effect on humans and the environment out of the market,Browne didnt get a satisfying answer. Only one womens clothing company,Eileen Fisher,offered Browne funding.【语篇解读】在过去的五年里,大量的服装公司、企业和环保组织已经开始将塑料变成织物来处理塑料污染。但是这种方法有一个问题:现在的研究表明,微纤维可能是海
35、洋中塑料的最大来源。来自加州圣巴巴拉的马克布朗博士的研究也证实了这一点。12What has happened during the past five years?AFabric has become much stronger.BPlastic pollution has been less serious.CMany plastic bottles have been reused.DMicrofibers have been greatly improved.C推理判断题。由第一段中的“ During the last five years,a large number of clot
36、hing companies,businesses and environmental organizations have started turning plastics into fabric to deal with plastic pollution”可知,在过去的五年里,许多服装公司、企业和环境组织已经开始将塑料转变成织物来处理塑料污染。所以判断出在过去的五年里许多塑料瓶已被重新利用。故C选项正确。13What does Browne think of washing synthetic clothes?AIt is adding microfibers to the clothe
37、s.BIt is worsening environmental problems.CIt is making synthetic clothes last longer.DIt is doing great damage to washing machines.B推理判断题。由第二段中的“He explains that every time synthetic clothes go into a washing machine,a large number of plastic fibers fall off. Most washing machines cant collect thes
38、e microfibers. So every time the water gets out of a washing machine,microfibers are entering the sewers and finally end up in the sea.”可知,布朗解释说,每次合成纤维衣服放入洗衣机,都会有大量塑料纤维脱落。大多数洗衣机无法收集这些微纤维。因此,每当水从洗衣机中流出时,微纤维就会进入下水道,最终流入大海。所以通过布朗的解释可以判断出布朗认为洗合成纤维衣服正在使环境恶化。故B选项正确。14What can be inferred about Brownes Ben
39、ign by Design research project?AIt has achieved great success.BIt hasnt got anything done.CIt is known to very few people.DIt is facing some difficulties.D推理判断题。由最后一段中的“When he asked wellknown clothing companies to support Benign by Design,.Browne didnt get a satisfying answer”可知,当他要求知名服装公司来支持他的研究项目
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444783.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
