2020-2021学年新教材高中英语 Unit 3 The world of science Developing ideas素养练习(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit The world of science Developing ideas素养练习含解析外研版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Unit 3Developing ideas. 单句语法填空1. The woman injured (injury) in the car crash is still under treatment in hospital. 2. Only then did he realize the significance(significant) of protecting wild animals. 3. A chemical experiment conducted(conduct) in the classroom greatly interested all the pupils. 4.
2、On returning home, she found a note attached(attach) to the door, reading “Call in later”. 5. Id like to make it clear that I had nothing to do with this. 6. I have no idea what we can do with these waste materials in the future. 7. The flight was put off on account of bad weather, so I had no choic
3、e but to wait at the airport. 8. Presently, a minority(minor) of the students at this school cheats during exams. 9. More than one student has passed (pass) the examination up to now. 10 He is proud of his ability to remember things accurately(accurate). . 完成句子1. The teacher, along with all his stud
4、ents, is going to have a picnic this weekend. 老师打算这个周末与所有学生一起去野餐。2. Anne raised her voice in order to be heard. 为了让他人能听得见, 安妮提高了嗓门。3. Neither you nor he knows the answer. 你和他都不知道答案。4. She came up with a new suggestion to solve the problem as well. 她也提出了一种解决这个问题的新建议。5. I have no idea why he refused t
5、o discuss these things further. 我不知道他为什么拒绝进一步讨论这些事。6. Apart from caring for her children, she has to take on some heavy time-consuming housework. 除了照顾孩子, 她还要承担一些耗费大量时间的家务。. 阅读理解A(2020济南高一检测)Every year, over 7. 72 trillion kilograms of plastic is washed into the oceans. There are five huge areas in t
6、he worlds oceans that are a “soup” of floating rubbish. One of these areas, the Great Pacific Garbage Patch (GPGP), is three times as large as France. Over a year ago, a group called Ocean Cleanup began using a huge floating screen to try to clean up plastic pollution in the ocean. After several fai
7、lures, the group is now collecting plastic in the Great Pacific Garbage Patch. But the plastic is spreading out over a large area, so its impossible to collect it piece by piece. So, the Ocean Cleanup had a plan. They got a long floating U-shaped tube with a screen hanging below it. As the tube and
8、screen are pushed by the water and the winds, the U is meant to collect plastic rubbish, making it easy for a ship to collect and remove the plastic. The system uses the power of the wind and ocean, so it doesnt need fuel. The group began testing the first version, called “System 001”, last Septembe
9、r. But it soon became clear that the screen was just moving with the plastic, not collecting it. Sometimes plastic would wash over the top of the tube. Even worse, System 001 got broken by surging seas and had to be towed to Hawaii for repairs. But Mr Slat, who got the idea for the Ocean Cleanup sys
10、tem, sees the project as an experiment, which means a failure is a chance to learn. The team collected and studied lots of information about what worked well and what didnt. Then they changed the design. In June, an improved version, called “System 001/B” was towed back to the GPGP. The new version
11、has a parachute (降落伞) attached to it. This makes the system move slightly slower than the plastic, allowing the plastic to be collected inside, as planned. But this success is still just the beginning of the work of the Ocean Cleanup. They want a better and larger system. 【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了每年有大量塑料垃
12、圾被冲入海洋并漂浮在海面上, 一个叫Ocean Cleanup的团队研制出了收集塑料垃圾的工具并不断地进行完善。1. What does the author want to show in Paragraph 1?A. Humans should try to prevent plastic waste. B. The GPGP is facing different kinds of pollution. C. Plastic pollution in the oceans has become a serious problem. D. A series of problems has
13、been caused by plastic pollution. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段可知每年有超过7. 72万亿千克的塑料被冲进海洋。世界上有五个巨大的海洋区域是漂浮垃圾的“汤”。其中的大太平洋垃圾带(GPGP)的面积是法国的三倍。由此可推知, 在第一段中, 作者通过列数字的方式是想表达海洋中的塑料污染已经成为一个严重的问题。故选C。2. What was the groups plan?A. To make use of the water and the winds. B. To create a ship to collect waste in the oceans.
14、 C. To collect the floating plastic waste piece by piece. D. To gather up the floating plastic waste in the oceans. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段可知一年多前, 一个名为海洋清理的组织开始使用一个巨大的浮动屏来清理海洋中的塑料污染。经过几次失败后, 该组织现在正在大太平洋垃圾带收集塑料。由此可知, 这个团体的计划是收集海洋中漂浮的塑料垃圾。故选D。3. What can we know about the “System 001”?A. It was a failure.
15、B. It was a great success. C. It worked with a parachute. D. It needed to be fueled regularly. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段可知, 这块屏只是随着塑料的移动而移动, 而不能收集垃圾。有时塑料会从管子的顶部冲洗出来。更糟糕的是, System 001被汹涌的海浪打破, 不得不被拖到夏威夷进行维修, 以及由第四段可知, 产生海洋清理系统想法的Slat认为, 这个项目是一个实验, 也就是说, 失败是一个学习的机会。由此可知, System 001失败了。故选A。4. What does the un
16、derlined word mean in Paragraph 3?A. Vast. B. Rough. C. Calm. D. Peaceful. 【解析】选B。词义猜测题。根据上文Even worse, System 001 got broken(更糟糕的是, 系统001被汹涌的海浪打破)可知, 画线单词意思为“汹涌的, 猛烈的”。故选B。BFoldable future has arrivedTablets are really useful devices, but their big screens always make them as a burden to carry arou
17、nd without a bag. Wouldnt it be great if there were a phone with the powers of a tablet that could be folded up and fit into the hand?Now something like a tablet-shaped but foldable phone is about to show up. In February, Republic of Korean electronics company Samsung and Chinas Huawei both produced
18、 foldable phones, The Galaxy Fold and Huawei Mate X. Mobile phone use has entered the “foldable future”, The Verge said. The technology could change our lives in meaningful ways. These devices, because of their bendable screens, give us the larger screens we want. Meanwhile, they still fit easily in
19、to the pocket. The technology could change other devices too. For example, we could make TVs that stick to walls like posters, or fold up easily to hide away in drawers. In crowded modern cities, they will help us to make full use of space. In a speech, Samsungs senior vice president of mobile produ
20、ct marketing, Justin Denison, called the foldable screen “the base for the smartphone of tomorrow”. “Its a white paper for us to do something beautiful together, ” he said. According to tech news website Android Authority, the necessary parts of foldable phones were difficult to produce. In 2012, ni
21、ne out of every 10 OLED screens produced were not perfect. Today, that 10 percent rate has been improved to between 50 and 90 percent. However, at present these foldable devices are expensive. For example, the price of Huawei Mate X is 17, 500 RMB. Thats a price that few people will be able to affor
22、d. But if the foldable device isnt going to change the world overnight, there is no doubt that it is coming. Patrick Moorhead, an industry analyst told The Verge, “Few are debating if foldable mobile screens are the future of smartphones; the only question is when and by whom. 【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了可折叠
23、手机时代即将到来。5. What is the main idea of Paragraphs 3 and 4?A. Possible advantages of the foldable screens. B. Where the idea of foldable screens came from. C. Popular foldable screen devices on the market. D. Peoples words on the foldable screen. 【解析】选A。段落大意题。由第三段第一句The technology could change our live
24、s in meaningful ways. (科技可以以有意义的方式改变我们的生活)和第四段第一句The technology could change other devices too. (这项技术也可以改变其他设备)可知, 三、四两段主要讲述了可折叠屏幕可能存在的优点。故选A项。6. What can we learn from Denisons words?A. The Galaxy Fold still has many problems. B. The foldable screen has bright future. C. The production of foldable
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444938.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
