2020-2021学年新教材高中英语 Unit 3 Times change Period 2 Understanding ideas课时素养检测(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Times change Period Understanding ideas课时素养检测含解析外研版选择性必修第二册 2020 2021 学年 新教材
- 资源描述:
-
1、课时素养检测十Unit 3Period 2. 阅读理解 ASeveral years ago,most young Britons wanted a career in law,to be a doctor,or ,if they were creative enough,to take up singing. But today,things stand differently. According to a survey by Tesco Mobile,a UK telecoms company,the “dream job” of young people aged between 16
2、 and 25 in the UK is a video blogger,or “vlogger”. The survey,carried out among 1,002 people,found that as much as 40 percent of them put vlogger as their number one choice on a list of ideal careers. The single factor contributing to this change is undoubtedly the Internet and social media. They ha
3、ve made it so much easier to reach a global audience,without having to enter a career in show business in the traditional way. “In years that have gone by,the biggest stars were recommended and trained by the Hollywood studios; now,anyone with a computer camera can become an idol,” a Tesco Mobile sp
4、okesperson said in a news release. “From fashion to comedy,these self-made stars document their hobbies to an adoring fanbase. Vloggers are the big stars of today because they are normal people interacting with their fans about everyday life. ”However,what people see is only the bright side of being
5、 a vlogger and they ignore the fact that only those who are successful gain fame and fortune. For every success there are a hundred others who never get off the starting block. There are the dreams that come true and the dreams that are destined to remain dreams. This is why despite the popularity o
6、f vloggers,some young people chose to follow careers that dont necessarily earn them fame,but allow them to make good use of the Internet to share their hobbies. Young Israeli David Leshaw,for example,runs a business called the Finishers Club. Its an online platform for runners to keep a record of t
7、heir races. He told the career website Zippia that his job allows him to express his passion,and is always a learning experience. And thats enough for him. 【语篇概述】本文是一篇说明文。介绍了在新的时代背景下英国年轻人梦想的职业。1. Why do so many young Britons choose to be vloggers?A. Because being vloggers is an ideal career. B. Beca
8、use vloggers can become idols easily. C. Because being vloggers is popular nowadays. D. Because vloggers are bound to be rich and famous. 【解析】选B。细节理解题。由文章第二段中The single factor contributing to this change is undoubtedly the Internet and social media. They have made it so much easier to reach a global
9、 audience,without having to enter a career in show business in the traditional way. 可知,英国的年轻人选择成为视频博主是因为更容易成为偶像。2. What does the underlined sentence in Paragraph 4 mean?A. Most vloggers can achieve their dreams. B. One should realize the dreams one by one. C. Vloggers who are successful can gain fam
10、e and fortune. D. Not all the vloggers have accomplished the dreams. 【解析】选D。推理判断题。从上文的For every success there are a hundred others who never get off the starting block. 可以推断出,并不是所有作视频博主的人都成功实现了他们的梦想。3. The example of Israeli David Leshaw in the last paragraph serves to_. A. call on young people not
11、to be vloggersB. explain the popularity of vloggersC. help readers take a correct attitudeD. state the advantages of his career【解析】选C。推理判断题。作者在最后一段试图通过David Leshaw这样一个案例,尤其是在本段最后的He told the career website Zippia that his job allows him to express his passion,and is always a learning experience. And
12、 thats enough for him. 旨在帮助读者要建立正确的职业观。4. What is the authors attitude toward being vloggers?A. Objective. B. Critical. C. Positive. D. Negative. 【解析】选A。观点态度题。作者客观地介绍了现代社会背景下英国年轻人的职业选择: vloggers,并对vloggers这个职业持客观态度。BIn ancient Egypt,a shopkeeper discovered that he could attract customers to his shop
13、 simply by making changes to its environment. Modern businesses have been following his lead,with more tactics(策略). One tactic involves where to display the goods. For example,stores place fruit and vegetables in the first section. They know that customers who buy the healthy food first will feel ha
14、ppy so that they will buy more junk food later in their trip. In department stores,the womens shoe section is generally next to the womens cosmetics(化妆品) section: while the shop assistant is going back to find the right size shoe,bored customers are likely to wander over and find some cosmetics they
15、 might want to try later. Besides,businesses seek to appeal to customers senses,Stores notice that the smell of baked goods encourages shopping,so they make their own bread each morning and then fan the bread smell into the store throughout the day. Music sells goods,too. Researchers in Britain foun
16、d that when French music was played,sales of French wines went up. When it comes to the selling of houses,businesses also use highly rewarding tactics. They find that customers make decisions in the first few seconds upon walking in the door,and turn it into a business opportunity. A California buil
17、der designed the structure of its houses smartly. When entering the house,the customer would see the Pacific Ocean through the windows,and then the pool through an open stairway leading to the lower level. The instant view of water on both levels helped sell these $10 million houses. 【语篇概述】本文是一篇说明文。
18、介绍商家为了吸引顾客所采用的各种营销策略。5. Why do stores usually display fruit and vegetables in the first section?A. To save customers time. B. To show they are high quality foods. C. To help sell junk food. D. To sell them at discount prices. 【解析】选C。细节理解题。由第二段中的They know that customers who buy the healthy food first
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444974.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021高考语文统考版二轮复习课件:复习任务群4 任务2 词句含意题——“多看”解表意“多联”挖深蕴 .ppt
