2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 8 GREEN LIVING Period 1同步作业(含解析)北师大版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 UNIT GREEN LIVING Period 1同步作业含解析北师大版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 同步 作业 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、UNIT 8 GREEN LIVINGPeriod One题组A基础练(建议用时:10分钟) 单词拼写1Do remember to pull out charger when the _(电池)is full.2After much thought, we came up with a good _(解决办法).3Life is like an _(海洋); only the strong-willed can reach the other shore.4The car is a convenient means of _(运输方式), but we have made it our wa
2、y of life.5The challenge proved how difficult it is to drive across a _(沙漠)without guidance.6The Greens would have arrived on time, but their car had a _(平坦的)tyre on the halfway.7It is important to pay your _(电)bill on time, as late payments may affect your credit.8Recently stock prices have been fa
3、lling sharply because of the influence of the _(全球的)financial crisis.【答案】1battery2solution3ocean4transport/transportation5desert6flat7electricity8global 单句语法填空1It is careless of the boy to leave the tap _(run)all the time.2All the afternoon he worked with the door _(lock).3The club offers _ wide var
4、iety of games to the local teenagers.4Ordinary soap, _(use)correctly, can deal with bacteria effectively.5The conversation should be _ harmony with the surroundings.6At the school opening ceremony, our headmaster required us to raise our competitive _(aware) in modern society.7Everyone in the factor
5、y should eat a _(balance)diet and keep balance of nature.8In my view, an eye for an eye is not the right way _(solve)problems.9Its a pity that the _(industry)cities built in the nineteenth century do not attract visitors.10There is little doubt that _(recycle)is good for the environment.【答案】1running
6、2locked3a4used5in6awareness7balanced8to solve9industrial10recycling 完成句子1_ _ _ _ _ _ _, I have no time go out with you.有许多工作要做,我没时间和你一起出去。2He discovered her _ _ _ _, reading a novel.他发现她坐在火堆旁看一本小说。3Look, the green mountains and golden fields are _ _ _ _ the blue sky.看,绿色的群山和金黄色的田野是与蓝色的天空是多么的和谐。4Her
7、first task was to _ _ _ environmental conservation in the village.她的首要任务就是增强村民的环保意识。5Im thankful for the chance to _ _ _, as together, we make tomorrow better than today.我感谢有机会尽我所能,和大家一起把明天变得更好。【答案】1With a lot of work to do 2sitting near the fire3so in harmony with4raise awareness of5do my part题组B提升
8、练(建议用时:30分钟)阅读理解Dr Dian Fossey, one of the worlds leading women scientists, had a remarkable career. The work she devoted her life to protecting and studying the mountain gorillas(大猩猩)of Africahas proved highly effective and has resulted in the steady(平稳的)increase of this most endangered great apes.
9、Fossey made her first trip to Africa in 1963Three years later, she returned to Africa to begin a long-term study of the mountain gorillas. She set up camp in the Democratic Republic of Congo but moved to Rwanda because of political reasons in 1967She established her “Karisoke” Research Centre camp o
10、n September 24, 1967Fosseys aims were to study gorilla ecology(生态学)and social organization. She found that in order to achieve this, she needed to recognize individual gorillas, which required that the gorillas get used to her presence(出现). By copying gorillas behaviour and sounds, Fossey began to g
11、ain their trust, and in 1970 an adult male gorilla she had named “Peanuts” reached out to touch her hand.Close observations over thousands of hours enabled Fossey to gain the gorillas trust and bring forth new knowledge about their behaviour. Stories and photographs of her work were published in Nat
12、ional Geographic Magazine and elsewhere.In 1977, one of Fosseys favorite gorillas, Digit, was killed by poachers and she established the Digit Fund to help raise money for gorilla protection efforts in the same year.On December 26, 1985, Fossey was murdered while going back to her house in Karisoke.
13、 Her body was discovered near the research centre. Most probably, Dian Fossey had been killed by the poachers shed fought against. On her tombstone(墓碑),it read,“No one loved gorillas more.”In 1988, the life and the work of Fossey were made into a movie based on her story.()1Why does the author say t
14、hat Dr Dian Fossey had a remarkable career?ABecause she travelled all over the world.BBecause she liked to play with gorillas.CBecause she studied gorilla ecology.DBecause she made great apes increase steadily.()2Which of the following shows the right time order of the events in Fosseys life?aShe es
15、tablished the Digit Fund.bHer story was shown in a movie.cShe was killed probably by the poachers.dShe established her “Karisoke” centre.Aa d c bBa c d bCd c b aDd a c b()3What does the underlined word “poachers” probably mean?APeople who sell drugs against the law.BPeople who hunt animals against t
16、he law.CPeople who hate successful people.DPeople who like to do harm to people.()4What can we infer from the words on Fosseys tombstone?AFossey was the person who loved gorillas most.BAfter Fossey died, no one loves gorillas.CFossey was the first one to study gorillas.DEverybody loves gorillas as F
17、ossey did.【语篇解读】本文是一篇人物传记。本文主要讲述了世界顶尖女科学家Dian Fossey博士非凡的职业生涯:她致力于研究和保护非洲山地大猩猩,使得这种濒危物种的数量稳步增加。1D细节理解题。根据第一段中 “The work she devoted her life to protecting and studying the mountain gorillas of Africahas proved highly effective and has resulted in the steady increase of this most endangered great ape
18、s.”可知,Dian Fossey博士致力于研究和保护非洲山地大猩猩,使得这种濒危物种的数量稳步增加,所以说她的职业生涯是非凡的。2D细节理解题。根据第五段中 “In 1977, one of Fosseys favorite gorillas, Digit, was killed by poachers and she established the Digit Fund to help raise money for gorilla protection efforts in the same year.”可知,Dian Fossey建立Digit Fund是在1977年;根据文章最后一句
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445549.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
状元语文笔记二年级上册背记清单.pdf
