2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测1(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测1含解析新人教版必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元 综合 检测 解析 新人 必修 一册
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ADear Daisy,Phew!Im so glad the day is over.Im really tired,but my first day at school went well.First of all,we met outside the school building.I was very nervous because my primary school only had 300 pupils but in the middle school there are about 1,300.What a
2、 difference!The older pupils are really big.I felt so small waiting there in front of the school.The head teacher came out and told us to go into the school hall.Then he called our names out to tell us which class we were in.My class teacher is called Mrs.Black.She took us to our classroom.Its on th
3、e 5th floor.We arent allowed to use the lift!I couldnt believe it.We spent all morning with Mrs.Black looking at our timetables.Everyone in the school had a different timetable.Im worried that Ill forget my timetable and go to the wrong room.Lunchtime was OK.I had salad,fish and fruit, which was qui
4、te good,and then I went to play football with some of the other boys.They were all friendly and I dont think it will take me long to make friends.After lunch we started lessons.I had maths and then history,where we started to learn about ancient Greece.That looked interesting.I have to do some homew
5、ork tonight to find out how the ancient Greek people lived,so Im going to do an Internet search and look it up in the library.So far so good.I am quite looking forward to tomorrow,even though Ive got science.I hate science!Yours,Jason【语篇解读】本文是Jason给Daisy的一封书信。Jason介绍了他在新学校的第一天是如何度过的。1Why did the hea
6、d teacher come?ATo give the pupils a timetable.BTo tell the pupils which class they were in.CTo show the pupils how to use the lift.DTo take the pupils to their classrooms.B细节理解题。根据第三段第二句可知,班主任来告诉学生们他们在哪个班。故选B项。2What is the correct order for Jason to spend the day?aJason looked at his timetable.bJas
7、on went to the school hall.cJason started his lessons.dJason played football with some boys.Acabd BacbdCbcad DbadcD推理判断题。根据第三段第一句、第四段第一句、第五段第二句和第六段第一句可推知Jason度过这一天的正确顺序是D项。3What can we learn from the passage?AJason didnt realize the new school was smaller than his primary school.BJason was lucky eno
8、ugh to have someone else in the same class.CJason thought it unbelievable,for they are not allowed to use the lift.DJason didnt think the boys were friendly when playing football.C推理判断题。根据第三段最后两句可知,Jason认为不让使用电梯是不可思议的。故选C项。4How did Jason feel on the first day of his new school?ATerrible. BDisappoint
9、ed.CWorried. DGood.D推理判断题。根据最后一段可知,Jason在新学校的第一天感觉是“好的”。故选D项。B“We said no to the invitation to the birthday party because my child says theyre not even friends.”When I read the above words,I felt heartache.I know birthday parties can be like a trouble,but lets believe the parents who sent that invit
10、ation werent trying to get more gifts for their kids or make things more complicated(复杂的)For some kids,managing school and friends is easy.Maybe you have a child whos outgoing,selfconfident or maybe you have a child who doesnt have any problems.However,for some kids,school and friends can be very di
11、fficult.A birthday party is a fun,exciting and good opportunity.It is a chance for the kid on the sidelines to play with other kids who dont play with him/her at school or who dont call him/her a friend.Sometimes even when the birthday party and the theme have been decided on and the difficult decis
12、ion about whom to invite has been made,there can still be doubts.Those invitations can stay untouched in the bottom of the childs backpack for days,because he/she is too scared to hand them out.I dont know your child,and I dont know you.I do know there are parents who lie awake at night wondering if
13、 their child will have the courage to hand out the invitations in the morning;I do know there are parents who hope they can depend on other parents to teach their children to be kind enough to show up.Maybe youll never have to be one of the parents who find it hard.I know what thats like,because I h
14、ave children who find it easy.But I also have a child who doesnt.And because of that,weve become a family that says yes to every invitation we receive.Sometimes a birthday party invitation is not just a birthday party invitation;its also an invitation to be a friend.【语篇解读】本文是议论文。作者认为我们不应该拒绝同学们生日聚会的邀
15、请,因为生日聚会对于那些性格内敛的小朋友来说是共同玩耍和交朋友的好机会。5Whats the authors attitude toward the words in Para.1?AWorried. BSad.CInterested. DExcited.B观点态度题。根据第二段“When I read the above words,I felt heartache.”可知,作者感到很心痛。6What can we learn from the passage?AChildren are very different from each other.BSome children at sch
16、ool need special attention.CChildren should be encouraged to play games.DNot all children can deal with school problems well.D推理判断题。根据文章第四段可知,有的孩子不开朗、不自信,他们不会交朋友,不会处理学校的事情。7To some children,what does a birthday party mean?AA chance to have some fun outdoors.BA chance to get many gifts from others.CA
17、 chance to play and make friends with others.DA chance to invite other children to their homes.C推理判断题。根据文章第五段“It is a chance for.who dont call him/her a friend.”以及文章最后一段可知,生日聚会对于性格内敛、不擅长交朋友的孩子来说是一个交朋友的好机会。8What does the author mainly want to tell us?AKids really love going to parties.BKids should le
18、arn to make friends.CSome kids arent good at making friends.DWed better accept birthday party invitations.D推理判断题。阅读全文可知,一位母亲拒绝参加孩子同学的生日聚会,这让作者感到心痛。作者认为对于很多性格内敛的孩子来说,生日聚会是交朋友的好机会,建议我们不要拒绝别人的生日邀请。CIn the summer between my first year and second year in college,I was invited to be an instructor at a hig
19、h school camp.On the first day,when we were dancing and playing games,I noticed a boy under the tree who was small and thin.His shyness made him appear weak.I walked towards him,introduced myself and invited him to join in the activities and meet some new people.He quietly replied,“No,I really dont
20、want to do this.”I could understand that he was in a new world but I knew it wouldnt be right to force him,either.Actually,the boy didnt need a close talk but a friend.At lunch the next day,I was leading camp songs when I saw the boy under the tree sitting alone.I tried again with the same invitatio
21、n,but he refused once again.That evening I was told the boys name was Tommy.Then I asked the campers to pay special attention to the boy and spend time with him when they could.The days went by and the time came when we had to leave.We held a big,warm party to celebrate the closing of the camp.All t
22、he campers shared their wonderful moments.To my surprise,I found the boy from under the tree dancing joyfully with two girls.I couldnt believe it was the same person.In October of my second year,I received a phone call from Tommys mother.She told me that Tommy was hit by a car and killed.I offered m
23、y deep sadness.The mother said,“Tommy mentioned you so many times.I want you to know that he went back to school and made new friends with confidence.You made a difference for Tommy during his last months.”At that moment,I realized how easy it was to give a bit of yourself every day.You may never kn
24、ow how much each gesture may mean to someone else.I hope that everyone can pay attention to their own“boy under the tree”【语篇解读】本文是一篇记叙文。叙述了作者在一个夏令营的活动中做辅导员的时候,遇到了一个内向的男孩,他不参加任何活动。作者安排其他的孩子多关心这个男孩,在夏令营结束的时候,男孩的性格改变了,开始开朗起来,回到学校后也交了很多朋友。这件事情令作者印象深刻。9Before the writer came to the high school summer cam
25、p,he was a(n) Ainstructor Bcamper Cstudent DreporterC细节理解题。根据第一段第一句“In the summer between my first year and second year in college,I was invited to be an instructor at a high school camp.”可知,当作者被邀请去做一个夏令营的辅导员的时候,他是大一升大二的学生。10How many times did the writer invite the boy to join in the activities?AOnc
26、e. BTwice.CThree times. DMany times.B细节理解题。根据第一段“I walked towards him,introduced myself and invited him to join in the activities and meet some new people.”以及第二段“I tried again with the same invitation,but he refused once again.”可知,作者两次邀请那个男孩去参加夏令营的活动。11Which is the correct order about the story?The
27、boy danced joyfully with two girls.The boy went back to school and made new friends.The boy refused to join in the activities.The boys mother made a phone call to the writer.A BC DC细节理解题。根据短文大意可知,作者在夏令营中遇到了一个内向的男孩子,他拒绝参加活动。后来作者安排一些其他的孩子多关心他,后来这个男孩也慢慢开朗起来,在夏令营快结束举行的晚会上,这个男孩和两个女孩开心地跳舞。回到学校后,这个男孩的性格也改变
28、了,交了很多朋友,这是作者跟这个男孩的妈妈通电话之后知道的。故正确的顺序应该是C。12From Paragraph 4,we can infer that Tommys mother was very to the writer.Athankful BhelpfulCfaithful(忠实的) DharmfulA推理判断题。根据第四段“The mother said:Tommy mentioned you so many times.I want you to know that he went back to school and made new friends with confiden
29、ce.You made a difference for Tommy during his last months.”Tommy的妈妈说的话可知,作者对Tommy有很大的影响,因此Tommy的妈妈对作者是非常感激的。DGrowing pains and gainsIts not easy to grow up.Actually its far from easy.Growing up can be a real“pain”for some of us.We are always doing things that someone else makes us do and arent allow
30、ed to do all the things we like.Sometimes we feel trapped,sometimes we are fearful,and sometimes we just dont understand why we cant stay young forever.When we look back on all the hardships in life with a positive attitude(态度),we realize that all of our growing pains actually turn into growing gain
31、s!As a young girl my parents forced my sisters and me to do so many things that I never liked.They made me learn to play the violin and then the piano.At that time I hated music,just because it was what they wanted me to do.But looking back now,I am so glad that my parents encouraged me to take musi
32、c lessons.Music has enriched my life in so many ways.I realize that my parents and teachers were always pushing me along,not because they wanted me to suffer but because they wanted me to succeed in life.Theyve always wanted me to have a better life than they did themselves.Every moment of our lives
33、 we are either living or dying,so live life to its fullest!We are all going to experience growing pains,but they are just small pains in life.They might seem so huge at the time but we must be strong.Think about how we would feel if we had no fear and lived life like that.The future is ours!A little
34、 hard work and sweat never hurt anyone!If we realize that these pains are just small bumps(凸块) on our road to success we will realize that our growing pains are actually growing gains!【语篇解读】作者从自身的角度向我们讲述了成长中的一些烦恼,并告诉我们,如果我们意识到这些烦恼只是人生成功道路上的小障碍,它们就会变成收获。13According to Paragraph 1,we learn that when w
35、e are young, Alife is full of joyBlife is easy for usCwe know we can stay young foreverDwe sometimes cant do things we likeD细节理解题。根据第一段中的“We are always doing things that someone else makes us do and arent allowed to do all the things we like.”可知答案14When the author was young,she was forced by her par
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445741.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
引得进还得留得住.pdf
