2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测2(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测2含解析新人教版必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元 综合 检测 解析 新人 必修 一册
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AFor high school leavers starting out in the working world,it is very important to learn particular skills and practise how to behave in an interview or how to find all internship(实习)In some countries,schools have programmes to help students onto the path to work
2、.In the United States,however, such programmes are still few and far between.Research shows that if high schools provide careerrelated courses,students are likely to get higher earnings in later years.The students are more likely to stay in school,graduate and go on to higher education.In Germany,st
3、udents as young as 13 and 14 are expected to do internships.German companies work with schools to make sure that young people get the education they need for future employment.But in America,education reform programmes focus on how well students do in exams instead of bringing them into contact with
4、 the working world.Harvard Education school professor Robert Schwartz has criticised education reformers for trying to place all graduates directly on the fouryear college track. Schwartz argued that this approach leaves the countrys most vulnerable(易受影响的) kids with no jobs and no skills.Schwartz be
5、lieved that the best career programmes encourage kids to go for higher education while also teaching them valuable practical skills at high school.James Madison High School in New York,for example,encourages students to choose classes on careerbased courses.The school then helps them gain onthejob e
6、xperience in those fields while theyre still at high school.However,even for teens whose schools encourage them to connect with work,the job market is daunting.In the US,unemployment rates for 16 to 19yearolds are above 20 percent for the third summer in a row.“The risk is that if teenagers miss out
7、 on the summer job experience,they become part of this generation of teens who had trouble in landing a job,”said Michael,a researcher in the US.【语篇解读】文章通过对比美国高中与德国高中的情况,说明在美国的高中里还是缺乏有关职业生涯的基本课程。1In the authors opinion,American high school leavers Ahave enough careerrelated coursesBneed more career
8、advice from their schoolsCperform better in exams than German studentsDcan get higher earnings in later yearsB作者观点题。根据文中第四段和第五段的描述可知,美国的高中更侧重于知识的学习,所以它们需要给予学生们更多关于职业方面的建议,可推出答案为B。2According to Robert Schwartz, Athere is no need for kids to go for higher education in the USBstudents should get contac
9、t with the working world at high schoolCeducation reform should focus on students performance in examsDteenagers in the US cant miss out on the summer job experienceB细节理解题。根据第四段最后一句“Schwartz argued that this approach leaves.kids with no jobs and no skills.”以及倒数第二段第一句话“However,even for teens whose sc
10、hools encourage them to connect with work,the job market is daunting.”可推出答案。3What can be inferred from the text?AUnemployment rates for US teenagers remain high at the moment.BStudents with careerbased courses never have problems finding a job.CUS companies work with schools to prepare young people
11、for future employment.DHigh school leavers with no practical skills cant find a job absolutely.A推理判断题。根据倒数第二段最后一句话“In the US, unemployment rates for 16 to 19yearolds are above 20 percent for the third summer in a row.”可推出答案。BBefore you were my teacher,I thought that teaching was the last thing I wan
12、ted to do.Why would someone want to come in every day and attempt to instruct students,many of whom couldnt care less,or to get paid very little compared with the work he or she put in?You may have thought that the only thing I was learning from you was the course,but thats not all I learnt.From ref
13、erence books to funny jokes,you made each class exciting.You always tried to make class charming so that we could be excited about learning.However,those days have gone by.Whenever I was confused and needed extra help,you were the exact one to turn to.I would walk into your room for help and there w
14、ould be several kids.You ran from one student to the next helping each one through their confusion.You could have gone back home after the bell rang.Instead,you chose to stay and care about what your students did.You didnt only care about my learning,but you also cared about other things I was invol
15、ved in.At the beginning of the year,we wrote down our hobbies and interests.You remembered what we wrote,too.I had missed class for track meets(田径运动会) and when I came back the next day,you would ask me how it went.Many of the teachers never bothered to ask what I liked to do.These things showed me t
16、he value of teaching.They showed me how much of an influence a teacher can have on a student.I want to be the one that influences students and pushes them towards success.I want students to leave my classroom thinking that their time was worthwhile (值得的)I want to be the inspiration for them that you
17、 were for me.Whenever it gets hard for me to continue on this path,Ill remember you and what you did for me.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者讲述了一位老师对自己产生的深远影响,后来作者也决定从事教师这一职业。4What did the author think of teaching before the teacher taught him?ADull but worthwhile.BBoring and lowpaid.CHonourable but dangerous.DChal
18、lenging and easilyattacked.B细节理解题。根据第一段第二句“Why would someone want to come in every day and attempt to instruct students,many of whom couldnt care less,or to get paid very little compared with the work he or she put in?”可知,作者认为老师的教学工作很无聊,而且这份工作报酬也很少。故选B项。5How did the author find the teachers class in
19、 Paragraph 2?ADisappointing.BDifficult.CWonderful.DCommon.C细节理解题。根据第二段的“From reference books to funny jokes,you made each class exciting.You always tried to make class charming so that we could be excited about learning.”可知,这位老师让他的课堂非常生动有趣,使学生们爱上学习,因此作者认为他的课堂是令学生们感到愉快的。故选C项。6Why did the teacher ask
20、his students to write down their hobbies and interests?ATo understand them better.BTo involve them in more activities.CTo treat them differently.DTo control them in a better way.A细节理解题。根据第四段第一、二句“You didnt only care about my learning,but you also cared about other things I was involved in.At the beg
21、inning of the year,we wrote down our hobbies and interests.”可知,老师让孩子们写下兴趣和爱好是为了更多地了解他们。故选A项。7What does the author think the value of teaching lies in?AThe care and passion that teachers have.BThe process of students forming a good habit.CThe successful students whom a teacher has taught.DThe influen
22、ce on students development in the future.D推理判断题。根据最后一段第二、三句“They showed me how much of an influence a teacher can have on a student.I want to be the one that influences students and pushes them towards success.”可知,从这位老师身上,作者看到了老师对学生的影响是巨大的,所以作者认为教育的价值在于对学生的未来发展产生的影响。故选D项。CGardening is popular in man
23、y parts of the world.This outdoor activity gives us beautiful plants,pleasant smelling flowers and fresh fruits and vegetables.And it also does a lot of good to our health.Gardening connects people.When you are gardening,you are outdoors.So it is a perfect chance to meet and spend time with your nei
24、ghbors.Most people love to talk about their hobbies,and gardeners are no different.They usually enjoy showing people what they are growing.And most enjoy sharing advice and stories about their gardens almost as much as sharing flowers and vegetables from their gardens.Gardening is a great activity f
25、or children.It gets them outdoors and off computers,televisions and cell phones. Gardening is also a great teacher.It can teach a child about where food comes from and healthy eating.It also helps them to understand that the natural resources(资源)are not inexhaustible and the importance of using them
26、 carefully.Then,when you garden,you must move around.All the different movements needed for gardening,like bending and lifting,work small muscles(肌肉) in the body.And you can easily get good exercise when you are digging holes or pulling grasses.In a study,researches looked at more than 2,800 people
27、over the age of 60.They studied their lifestyle habits,activities and health over a 16year period.They found that gardening could lower the risk of future dementia(痴呆) by 36%.Gardening requires people to do many repeated actions,such as picking off dying flowers.These actions have a calming influenc
28、e on the brain.The brain is still active but not in the same way when we use computers.Youll feel wonderful when what you grow in a garden looks,smells,feels and tastes good.8What can be inferred from Paragraph 2?AGardeners dont feel lonely.BGardeners are fond of singing.CGardeners have many hobbies
29、.DGardeners care about the environment.A推理判断题。根据第二段中“When you are gardening,you are outdoors.So it is a perfect chance to meet and spend time with your neighbors.”可知,当你进行园艺时,在户外你可能会遇到邻居并和他们共度时光。由此推断出,你不会感到孤独。9What does the underlined word“inexhaustible” in Paragraph 3 mean?AUseless. BSpecial. CEndle
30、ss. DCheap.C词义猜测题。根据上文“It can teach a child about where food comes from and healthy eating.(它能教会孩子粮食从哪里来及健康饮食。)”和下文“the importance of using them carefully(仔细使用它们的重要性)”可推测出,本句要表达的是“这也帮助他们理解了自然资源不是取之不尽的”,因此,画线词inexhaustible的意思是“用不完的”。10What is the study used to show?AGardening is popular with the old.
31、BGardening is good for health.CGardening can be a tiring activity.DGardening is better than playing computers.B细节理解题。根据第四段中“They found that gardening could lower the risk of future dementia(痴呆) by 36%.”可知,园艺可以降低未来患痴呆症36%的风险,故作者提到这个研究是为了表明园艺有利于健康。11Whats the purpose of the text?ATo show how to garden
32、.BTo encourage us to garden.CTo show gardening is popular.DTo encourage us to do outdoor activities.B推理判断题。本文全篇都在介绍做园艺的各种好处,由此可推断出作者写这篇文章的目的是鼓励我们去做园艺。DAs you grow rapidly through your teenage years,you will experience a lot of changes.The changes may seem difficult and they may seem to happen quickl
33、y.Dont panic!You will deal successfully with them!You are a young adult now!With more responsibility,you will find more freedom to make your own choices.This is a time to be well informed about your choices so that you can make healthy balanced decisions that will help shape your future.You may alre
34、ady know your career path or you may have no idea at all what you want to do.Both situations are fine!Work hard and the right opportunity will present itself to you.Young adulthood means greater freedom and more choices.You will probably want to be independent.But try not to shut your family out of
35、your life.You should learn to think of others even though you are old enough to look after yourself.Your family have been with you since you came into this world.It is also perfectly natural in this time for you to spend more time with your friends than your family.Choose your friends wisely.A true
36、friend will stand by you no matter what happens.This period is part of the life cycle.There are some people who will be with you throughout lifes journey and there will be some people with whom you part and go separate ways.Leaving school can be hard.The reality is that you may not ever see all of y
37、our classmates again.You are a young adult.It is your life.No one can live it for you.The choices that you make from now on will be your choices.So making the right choices will be important to you.Life is for living.Enjoy your life wisely!【语篇解读】本文主要讲孩子在成长的过程中都需要经历的过程:要学会承担责任,要学会独立,要懂得自己做出正确的选择。12Th
38、e best title for this passage would be AThe Choices in LifeBThe Key to SuccessCSay Goodbye to the PastDBecoming a Young AdultD主旨大意题。根据第一段最后两句“You will deal successfully with them!You are a young adult now!”可知,本文的主要内容就是成长起来,独立解决问题,所以成为一名年轻的成年人,承担起成年人的责任。故选D。其他选项没有此意。13Who do the underlined words“some
39、 people”(Paragraph 4) probably mean?Ayour parents Byour classmatesCtrue friends Dyour relativesB词义猜测题。由本段最后一句“The reality is that you may not ever see all of your classmates again.”可知,我们离开学校后就不能再见我们的同学了,所以这里的“some people”指的是“your classmates”。14As far as the author is concerned,teenage years are Aa p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445752.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
