分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型吉林省白城市2016高考英语二轮复习阅读理解调研.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:446677
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:59KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省 白城市 2016 高考 英语 二轮 复习 阅读 理解 调研
    资源描述:

    1、吉林白城市2016高考英语二轮阅读理解调研2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。I am trying to muster (鼓起) the courage to toss_away my mobile phone to enjoy a more peaceful and ring-free life. Can you imagine not having your mobile phone? In our high-tech,in-a-hurry age,a cell-free life is a hard concept to

    2、swallow. Our mobile phones can now access the Internet,and many people feel the need to express their every thought on their blog pages. If I gave up my cell-phone,people would think I was mad. I wish I had the strength to toss away my technology. I have an office phone,a home phone,an e-mail and if

    3、 people want to contact me,they can. If Im out,people can leave a message. Do they really need to find me 24/7?However,Im a bit like Frodo in the movie Lord of the Rings. The power of the ring is too strong and I cant let it go. Mobile phones have become necessary tools in our busy life. For most pe

    4、ople,they hold all contacts and many of us dont write up address books any more. The latest phones carry our music,pictures,movies and everything else. We feel lost without this device and when we do misplace it,we feel cut off from our fellow. Where have you been? said a friend,who saw me a week af

    5、ter I lost my cell-phone,I tried calling you,but you disappeared. You disappeared off the face of the Earth. See,when you dont have a mobile phone,you dont exist. Im not really going to toss my mobile phone away,in fact. We humans are such social animals and mobile phones serve us well. So in 2009,I

    6、ve decided not to serve my mobile phone. Like all machines, I can always turn it off.1. What does the underlined phrase toss away mean?A. give away B. get awayC. break away D. throw away2. The writer mentions Frodo to_.A. show it is difficult to get rid of the mobile phoneB. show how much he likes F

    7、rodoC. suggest a cell-free life is what he wantsD. introduce a film character to us3. What do we know about mobile phones in the 4th paragraph?A. Mobile phones can do anything for us.B. Mobile phones have become very important in our life.C. We could not live without mobile phones.D. We would be cut

    8、 off by our fellow without mobile phones.4. What can be inferred from the last paragraph?A. The writer is not really going to toss his mobile phone away.B. When you dont have a mobile phone,you dont exist.C. The writer decides not to serve his mobile phone.D. We humans can control ourselves and mach

    9、ines.参考答案14、DABD 阅读理解。Sitting on the peaceful coast of Galapagos Islands. Ecuador, watching the sun move quietly into the sea, you shouldnt forget that Charles Darwin (1809-1882) arrived here in 1835. He stayed on the islands for five weeks, observing various animals. This finally inspired (启发) his

    10、famous work, On the Origin of Species. You can certainly follow Darwins footsteps and enjoy a trip from four to seven days to the islands. The islands are certainly a paradise (天堂) for wildlife, as there are no natural killers on the islands and the number of boats and visitors is under government c

    11、ontrol. Though you cannot walk freely as Darwin did about 200 years ago, each day is as impressive as it could be. The most well-known animal of the Galapagos is the giant tortoise(巨型海龟), which can be seen moving slowly around the highlands of Sanra Cruz, the second largest island in the archipelago

    12、(群岛). Some of these creatures are so old that they might have been seen in their youth by Darwin himself. Despite strict control over activities and timing, your stay on the Galapagos will be remembered as a chain of incomparable pictures: diving with sea lions that swim and play within inches of yo

    13、u; feeling small sharks touch your feet as you swim; and, most magically, seeing a whale and her baby surface with a great breath of air. Travelling between the islands and observing the wildlife that so inspired Darwin, you will feel as though you are getting a special view of an untouched world. A

    14、t night you will sleep on board the ship, leaving the wildlife in complete occupation of the islands, which are as undisturbed now as they have been since the beginning of time. ( ) 1. What do we know about Darwins visit to the islands? A. He studied different creatures on the islands B. He complete

    15、d his famous book on the islands C. He was touched by the geography of the islands D. He was attracted by well-known animals of the islands ( ) 2. Which of the following plays a role in making the islands a paradise for wildlife? A. Animals on the islands feed on grass. B. Local government forbids k

    16、illing wildlife. C. People cannot visit the islands as they wish. D. Tourists are not allowed to touch the animals. ( ) 3. Your stay on the islands will be most impressive mainly because of_. A. The beautiful sea views B. Darwins inspiring trip C. a closer view of animals D. various daring activitie

    17、s ( ) 4. Which of the following would be the best title for the passage? A. A Unique Attraction for Wildlife Lovers B. Calapagos as a Paradise for Adventures C. Charles Darwin as a Symbol of Galapagos D. A Successful Example of Wildlife Protection 【语篇解读 语篇解读】本文介绍了一个冒险家的乐园 Galapagos Islands,达尔文曾在这儿受到

    18、启发写 语篇解读 出了物种起源一书,同时,由于这儿保护得很好,直到现在依然是旅游的好去处. 1. 答案 A 【解析】细节理解题.由文中的 He stayed on the islands for five weeks, observing various animals.可知达尔文在这儿观察了各种各样的动物. 2. 答案 C 【解析】细节理解题.根据文中.strict control over activities and timing.可知,当地对游客的 活动和参观时间都是有严格限制的,所以答案选 C 项. 3. 答案 C 【解析】细节理解题.根据 your stay on the Gala

    19、pagos will be remembered as a chain of incomparable pictures: diving with sea lions that swim and play within inches of you; feeling small sharks touch your feet as you swim; and, most magically, seeing a whale and her baby surface with a great breath of air.可知,在 Galapagos 岛上能与动物亲密接触. 4. 答案 A 【解析】主旨

    20、大意题.这篇文章主要是向我们推荐 Galapagos Islands,因此题目要具有醒目 的特点,方能达到吸引读者眼球的目的,故题目以 A 为佳. 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The world is changing so fast that English, perhaps the most worldly of languages, is struggling to keep up. Learners in the future are likely to be much younger. Young childre

    21、n are often said to be better at language learning than older learners but they also have special challenges. Young children dont usually have the kind of instrumental motivation and determination for learning English that older learners often have. English lessons must therefore be fun and rewardin

    22、g. The reasons why people learn English are also changing. Globalization is bringing together more people than ever who speak different languages and who are turning to English as the means of communication. The English learners of the future may be less worried about sounding exactly like a native

    23、speaker and more concerned about how to use English effectively in cross-cultural communication. We may be hearing more non-native speakers in dialogues and a wider range of the “New Englishes” now used around the world. Technology will allow English to come to you, rather than you having to go to a

    24、 special place to learn English. Learning English has always involved both pain and pleasure, private effort and social activity. Traditional learning provided take-it or leave-it mixes of these as well as of content but in future learners will be able to choose a plan which suits their cultural and

    25、 psychological dispositions(性情), or their particular needs at that moment. They, rather than their teachers, will decide how, what and when they will learn. Above all, learning English is about communication and an important benefit of learning English is being able to exchange views and make friend

    26、s with people all over the world. Despite the growing independence of learners, trusted institutions and brand names will remain important. 1. Compared to older learners, young English learners. A. are more active in learningB. are more hard-working in learningC. have more difficulties in learningD.

    27、 have less lasting determination in learning2. What can we learn about the future English language? A. British English will be more popular. B. American English will be more popular. C. Most people will speak standard English. D. Many different kinds of Englishes will appear. 3. What can we learn fr

    28、om the passage? A. Future English lessons will be more interesting. B. Old people wont have to learn English in the future. C. People will pay more attention to English pronunciation. D. Teachers will play a more important role in ones English learning. 4. What can be inferred from the passage? A. L

    29、earning English means no pain in the future. B. English training schools will not be popular with young people in the future. C. English learners will become less independent in the future. D. More attention will be paid to personal needs in English learning in the future. 参考答案14、DDAD阅读理解 In the mor

    30、e and more competitive service industry, it is no longer enough to promise customer satisfaction. Today, customer “delight” is what companies are trying to achieve in or order to keep and increase market share.It is accepted in the marketing industry, and confirmed by a number of researches, that cu

    31、stomers receiving good service will promote business by telling up to 12 other people: those treated badly will tell their tales of woe to up to 20 people, 80 percent of people who feel their complaints are handled fairly will stay loyal New lunges for customer care have come when people can obtain

    32、goods and services through telephone call centers and the Internet. For example , many companies now have to invest(投资)a lot of money in information technology and staff training in order to cope with the “phone rage”caused by delays in answering calls ,being cut off in mid-conversation or left wait

    33、ing for long periods.“Many people do not like talking to machines,” says Dr . Storey Senior Lecturer in Marketing at City University Business School. “Banks, for example, encourage staff at call centers to use customer data to establish instant and good relationship with them .The aim is to make the

    34、 customer feel they know you and that you can trust the sort of comfortable feelings people have during face-to-face chats with their local branch manager.” Recommended ways of creating customer delight include: under-promising and over-delivering (saying that a repair will be calmed out within five

    35、 hours ,but getting it done within two );replacing a faulty product immediately : throwing in a gift voucher(购物礼卷)as an unexpected “thank you” to rental customers ;and always returning calls ,even when they are complaints. Aiming for customer delight is all very well , but if services do not reach t

    36、he high level promised , disappointment or worse will be the result . This can be eased by offering an apology and an explanation of why the service did not meet usual standards with empathy (for example,” I know how you must feel”), and possible solutions (replacement , compensation or whatever fam

    37、es suggests best meets the case).Airlines face some of the toughest challenges over customer care. Fierce competition has convinced them that delighting passengers is an important marketing tool, while there is great potential for customer anger over delays caused by weather, unclaimed luggage and t

    38、echnical problems. For British Airways staff, a winning telephone style is considered vital in handling the large volume of calls about bookings and flight times. They are trained to answer quickly, with their name, job title and a “we are here to help” attitude. The company has invested heavily in

    39、information technology to make sure that information is available instantly on screen. British Airways also says its customer care policies are applied within the company and staff are taught to regard each other as customers requiring the highest standards of service. Customer care is obviously her

    40、e to stay and it would be a foolish company that used slogans such as we do as we please”. On the other hand, the more customers are promised, the greater the risk of disappointment.( ) 1. We can learn from Paragraph 2 that .A. complaining customers are hard to satisfyB. unsatisfied customers receiv

    41、e better serviceC. Satisfied customers catch more attention D. well-treated customers promote business( ) 2. The writer mentions “phone rage”(Paragraph 3) to show that .A. customers often use phones to express their angerB. people still prefer to buy goods onlineC. customer care becomes more attenti

    42、onD. customers rely on their phones to obtain services ( ) 3. What does the writer recommend to create delight?A. Calling customers regularly B. Giving a “thank you” note.C. Delivering a quicker service D. Promising more gifts.( ) 4. If a manager should show his empathy (Paragraph6), what would he p

    43、robably say?A. “I know how upset you must be.” B. “I appreciate your understanding.”C. “Im sorry for the delay.” D. “I know its our fault.”( ) 5. Customer delight is important for airlines because .A. their telephone style remains unchanged B. they are more likely to meet with complaintsC. the servi

    44、ces cost them a lot of moneyD. the policies can be applied to their staff ( ) 6. Which of the following is conveyed in this article?A. Face-to-face service creates comfortable feelings among customers.B. Companies that promise more will naturally attract more customers.C. A company should promise less but do more in a competitive market.D. Customer delight is more important for airlines than for banks.参考答案16、DCCABC

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林省白城市2016高考英语二轮复习阅读理解调研.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-446677.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1